Slutt

0-2

0-1
0-2
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Åsane og Brann i cupens andre runde.
    Åsane tok seg videre fra første runde etter 1-5-seieren mot Bergen Nord, og etter fjorårets nedrykk fra 1. divisjon har de oransje vunnet fem av syv kamper i cup og serie. Mandag ble Odd 2 slått i Skien, og med en snau fjerdedel av sesongen unnagjort er Åsane ett poeng bak serieledende Kjelsås. Hjemme på Myrdal har man for øvrig holdt nullen i samtlige tre kamper så langt.
    Branns jakt på klubbens syvende kongepokal ble innledet med 1-6-triumfen mot Arna-Bjørnar, og siden den gang har rødtrøyene vunnet tre av fire i seriesammenheng. I helgen vant laget 1-2 i Bodø, en trepoenger som betyr femteplass idet man har nådd et tosifret antall kamper i Eliteserien. Brann er i skrivende stund Eliteseriens beste bortelag, og inkludert cupseieren i Arna har man vunnet fire av seks kamper på fremmed gress så langt.
    Åsane og Brann møttes i cupens tredje runde i 2011, da Kim Ojos fulltreffer sørget for 0-1 til gjestene fra Idrettsveien. Åsane var også da et 2. divisjonslag, og klubbenes eneste innbyrdes oppgjør i seriesammenheng fant sted i 1. divisjon i 2015. Brann vant da 2-3 på Myrdal, før man delte poengene etter 2-2 på Brann Stadion.
    Åsane er i cupens andre runde for niende året på rad, og i fem av disse sesongene har man også avansert til tredje runde. I 2015 tok man seg helt til fjerde runde for første gang i klubbens historie. Brann har tatt seg forbi fjerde runde kun én av de siste fem sesongene (kvartfinale i 2014). Rødtrøyene har som nevnt vunnet kongepokalen seks ganger, senest i 2004, og forrige finaleopptreden var i 2011.
    Kveldens hoveddommer er Marius Hansen Grøtta fra Malmefjorden IL. Ruben Haugland og Henrik Pettersen Sunde er assistentdommere, mens Øyvind Nesdal Birkeland er fjerdedommer.
    Åsane er ventet å gå ut i en 4-2-3-1/4-5-1-formasjon i kveld, og Morten Røssland mønstrer en sterk ellever mot gjestene fra Idrettsveien. Brann-eiendommen Marius Bildøy starter, mens de oransjes toppscorere i 2. divisjon, Joakim Hammersland og Håkon Lorentzen, begge er med fra start. Duoen har scoret 11 mål på seks kamper for kveldens verter.
    Brann starter i sin vante 4-3-3-formasjon, og med sine åtte endringer fra Bodø/Glimt-kampen roterer Lars Arne Nilsen en god del i kveld. Eirik Holmen Johansen, Gilli Rolantsson, Christian Eggen Rismark, Jesper Löfgren og Gilli Rolantsson er inne som de fem bak, mens Kristoffer Løkberg, Ludcinio Marengo og Henrik Kjelsrud Johansen er de resterende tre nye fra seriekampen sist.
    Åsane har i kveld fravær i Eirik Østgaard, Eirik Wollen Steen og Ole Didrik Blomberg, mens Brann er uten Fredrik Haugen. I tillegg hviles Håkon Opdal, Taijo Teniste, Vito Wormgoor, Ruben Kristiansen og Amer Ordagic. Branns juniorlag spiller i kveld kamp samtidig som A-laget, og det betyr at gjestene har kun seks spillere på benken i Åsane.
    En snau uke etter at nasjonaldagen gikk inn i historiebøkene som den varmeste noensinne, er vi i kveld vitne til et værmessig antiklimaks i Bergen. I minuttene før avspark er det både regn og vind i rikelig monn i Åsane, samtidig som at gradestokken ikke viser mer enn rundt 10 grader.
    Åsane og Brann entrer på kunstgresset på Myrdal. Oppmøtet i Bergen nord vitner dessverre ikke om en cupfest, men det nevnte været må nok ta store deler av skylden for det. Kampstart i cupens andre runde er få strakser unna.
    Kampen har startet
    0'
    Brann sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Et tidlig innlegg fra Marengo treffer en forholdsvis fri og frank Johansen nær krittmerket. Headingen går dog et stykke over Hilles mål. Åsanes sisteskanse er nok ikke veldig skremt.
    2'
    Gjestenes Strand med særs lave leggbeskyttere og sokker i kveld. En variant som gir assosiasjoner til Totti og Roma, men mildt sagt dristig i kalde Åsane.
    3'
    Brann presser vertene høyt her, og en pasning fra Ueland stoppes av Löfgren. Åsane får dog ballen unna til slutt.
    5'
    Brann kombinerer til venstre i banen, hvor det til slutt er Grøgaard som legger inn. Som for noen minutter siden får en Brann-spiller komme på ballen relativt fritt, og denne gangen er det Koomson som avslutter. Rett på Hille, som kan redde greit. Åsane bør opp et hakk hva angår markering her.
    7'
    Slås langt bak i feltet, men vertene får til slutt frispark.
    8'
    Som ventet mye Brann i innledningen her. Gjestene har hatt ballen mye og har også kommet til to halvsjanser, der spesielt Koomson sin hadde potensial.
    9'
    Vertene er direkte mot Hammersland, men gjestenes sisteskanse er ute og plukker fremspillet.
    10'
    Yttergård Jenssen slår mot Strand på vei frem, og Branns nummer 9 forsterker det sør-europeiske inntrykket ytterligere idet han varter opp med en brassevariant midt i feltet. Strand får dog dårlig klem på forsøket, og Hille kan plukke greit.
    12'
    Johansen prøver seg med en markkryper fra noe spiss vinkel, men må se at forsøket går mange meter utenfor. Brann, Brann og atter Brann så langt, men vi venter fortsatt på en virkelig stor målsjanse her.
    12'
    Åsane på en visitt, men Hammerslands innlegg finner ingen medspiller. Ballen bankes ut til innkast.
    14'
    Brann kombinerer fint mot venstre i banen, men Marengos innlegg treffer ingen medspiller. Åsane sliter stort når gjestene øker tempoet her, noe de har gjort mange ganger det første kvarteret.
    16'
    Koomson inviterer Ueland til dans til høyre i banen, men Åsane-backen kan puste lettet ut idet ghaneserens siste touch er for lang. 5-meter til Hille.
    17'
    Johansen tester Hille, som varter opp med en fin redning! Brann broderer seg fremover i mellomrommet, og på vel 16 meter mottar Branns nummer 27 ballen. Han legger den så til rette for seg selv, før han fra snaut 16 meter sender i vei en god markkryper. Hille er dog med på notene og varter opp med en fin redning idet han er ute til venstre. Kampens største sjanse så langt.
    19'
    Hopsdal banker unna nær første stolpe.
    19'
    Er ikke veldig høyt tempo på vertene når de angriper her. Brann får god tid til å komme i balanse.
    21'
    Yttergård Jenssen med et farlig balltap som bakerste mann på rundt 30 meter, men idet Nygard skal angripe ballen, får Branns nummer 16 frispark. Så ut som en 50-50-duell der.
    22'
    Første halvdel av omgangen unnagjort, og selv om Åsane har hevet laget noe de siste minuttene, har dette handlet om Brann. Vertene i oransje har tidvis hengt i tauene her.
    24'
    Marengo fosser fremover i mellomrommet, og fra vel 16 meter tester han Hille. Forsøket er brukbart, det, men siden det går rett på mål, har sisteskansen grei kontroll. Åsanes nummer 13 bokser unna.
    26'
    Et godt innlegg fra høyre nås nesten av Johansen på snaut fem meter. Brann nærmer seg virkelig nå.
    27'
    Johansen tester nok en gang Hille, men igjen er sisteskansen solid! Brann begynner etter hvert å fortjene både ett og to her, og som tidligere i omgangen er det Johansen som tester Hille. Brann-spissen spilles fint fri av Løkberg, og fra vel fem meter klemmes det til. Hille er dog fint ute og blokkerer det hele. Meget patent keeperspill av Åsanes bakerste mann, som i skrivende stund holder vertene inne i oppgjøret.
    29'
    Ender i en del frem, tilbake og to blokkerte forsøk. Brann holder ballen i laget.
    29'
    Bildøy med vertenes første avslutning i oppgjøret, men Åsanes nummer 10 må ta til takke med corner.
    32'
    Kort variant. Seansen avsluttes med at Birkeland banker ballen bort mot Åsane Storsenter fra returrommet.
    32'
    Løkberg prøver seg, han også, men Hille kan relativt greit kontrollere ballen ut.
    34'
    Åsane prøver å spille seg ut bakfra, men Branns jagende midtbaneledd presser vertene bakover i banen. Sliter fortsatt stort med å håndtere Brann, Åsane, selv om de siste minuttene har vært noe bedre.
    36'
    Litt temperatur mellom Eggen Rismark og Lorentzen, men det hele roer seg ned umiddelbart. Temperatur kan dette oppgjøret trenge, og i kalde Åsane blir det ikke mer temperatur enn man lager selv i kveld.
    38'
    Gult kort til Åsane
    Får et noe unødvendig kort idet han sparker ballen vekk.
    38'
    Koomson legger inn mot Marengo, som sender i vei en slags avslutning med brystet. Ufarlig.
    39'
    Eggen Rismark tar telling og trenger medisinsk assistanse. Stopperen halter etter hvert av banen her, og det markeres for bytte. Acosta gjør seg klar.
    40'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Bismar Acosta
    Ut: Christian Eggen Rismark
    42'
    Åsane får frispark nær midten av Branns halvdel. Valsvik står klar.
    43'
    Sogningens serve passerer de fleste og klareres til slutt unna.
    44'
    Birkeland med en stor sjanse for vertene! Mot slutten av en omgang som har tilhørt Brann, skaper vertene en solid sjanse. Åsane kombinerer seg fremover mot 16-meteren, hvor det slås mot høyre. Der er Birkeland på ferde, og fra noe spiss vinkel klemmer han til. Den harde avslutningen går mot det lengste hjørnet og ender i corner. God sjanse for Åsane!
    44'
    Blokkeres til ny corner.
    44'
    Slås mot Valsvik i returrommet, hvor det sendes i vei en markkryper. Et stykke utenfor.
    45'
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    Gult kort til Brann
    Branns nummer 17 stopper en slags kontring for vertene.
    45'+2
    Pause
    45'+2
    Vi er halvveis i programmet i regnvåte Åsane, hvor det står 0-0 mellom Åsane og Brann. Kampbildet i den første omgangen har vært såpass oppskriftsmessig at man kunne mistenke det for å være hjemmehørende i den rutete kokeboken, og i Bergen nord har Brann hatt rikelig med målsjanser. Etter en periode med et par halvsjanser hadde Henrik Kjelsrud Johansen både én og to gode muligheter, og i stort sett hele omgangen var vertene under et solid press fra Brann. Åsane har tidvis hengt i tauene så langt, men etter at laget hevet seg noe mot slutten av omgangen, skapte man en god målsjanse signert Viljar Birkeland. På 0-0 kan mye skje på Myrdal, men fortsetter Brann i samme spor som før pause, er det nok et spørsmål om tid før det blir nettsus for gjestene fra Idrettsveien.
    2. omgang
    45'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Veton Berisha
    Ut: Ludcinio Marengo
    46'
    Åsane innleder andre omgang.
    46'
    Åsane med en fin opprulling, men innbytter Berisha er på et forbilledlig returløp og stopper det hele.
    47'
    Brann fortsetter i samme spor som før pause her, og Åsane får ikke mange sekundene på seg etter at de vinner ballen. Ender som regel nær midtstreken for vertene i oransje.
    49'
    Brann med innlegg fra Strand og Rolantsson fra sine respektive sider, men Åsane får avverget. Som nevnt får imidlertid ikke vertene mange sekundene på seg når de prøver å bygge angrep.
    50'
    Ueland header delvis unna.
    52'
    Åsane ruller opp til venstre i banen, men Uelands innlegg tas hånd om av Acosta.
    53'
    Rolantsson med et hardt innlegg, men Hille bokser unna. Brann varter opp med innlegg etter innlegg nå, men det skal sies at de er av ymse kvalitet.
    54'
    Löfgren i duell med Lorentzen, en duell svensken vinner. Har hatt god kontroll på Åsanes spiss i kveld, Branns nummer 6.
    56'
    Hjørnespark til Brann
    56'
    Mål for Brann!
    Åsane 0 - 1 Brann
    Mål: Henrik Kjelsrud Johansen
    Målgivende: Petter Strand
    Johansen stanger Strands corner i nettet, og etter snaut timen treffer Brann blink! Branns cornertrekk er hentet langt fremme i fotballens ABC, og det sørger for 0-1 på Myrdal. Strands serve slås inn i klyngen, og på snaut fem meter er Johansen et hode høyere enn de fleste. Derfra stanger Branns nummer 27 0-1 i nettet bak en relativt sjanseløs Hille. Viser sitt fysiske jeg der, Johansen, og nå skal Åsane få det tøft på eget kunstgress.
    57'
    Spillerbytte - Åsane
    Inn: Didrik Bjornstad Fredriksen
    Ut: Marius Bildøy
    57'
    Rolantsson er på et innlegg, men markkryperen slås til corner av Hille.
    59'
    Treffer Koomson, men hans forsøk blokkeres umiddelbart.
    59'
    Brann kombinerer til venstre i banen, hvor man spiller seg til ny corner. Gjestene med et voldsomt press her nå.
    62'
    Strand treffer Löfgren, som nesten sørger for 0-2! En cornervariant meget lik den på 0-1 sørger nesten for en dobling av ledelsen. Strands serve er presis og møtes av en aktiv Löfgren et stykke fremme i feltet. Svensken får sendt i vei en heading som går en liten meter utenfor. Der er gjestene nære sitt andre for kvelden.
    62'
    Berisha finner Strand, som tester Hille! Blekket spruter hos samtlige i presseområdet på Myrdal, for nå skjer det mye her. Nok en gang er Brann på ferde til venstre i banen, hvor Berisha legger inn. Serven møtes av en fri og frank Strand, som sender i vei en avslutning mot Hille. Sisteskansen er dog med på notene og får bokset unna.
    64'
    Strand er nok en gang på ferde, men Hille slår til corner med enda en kvalifisert redning. Fortsetter å være meget god, Åsanes nummer 13.
    65'
    Godt slått, og i farlig sone kommer det en fot på ballen. Hille kan dog plukke relativt enkelt.
    65'
    Frispark til Åsane på vel 30 meter. Valsvik prøver seg kanskje herfra.
    66'
    Sogningen klemmer til, han, men Holmen Johansen ser forsøket hele veien og kan relativt greit redde.
    67'
    Brann med et slags powerplay her, og Åsane er i sannhet heldige som ligger under med kun ett. Gjestene er dog tidvis noe upresise i den avgjørende pasningen, noe som nok er en del av forklaringen bak at det står kun 0-1.
    68'
    Berisha med nok et bra innlegg, og nær første stolpe er målscorer Johansen hundredeler unna å være på ballen. Vært meget frisk etter at han kom inn, Berisha.
    71'
    Spillerbytte - Åsane
    Inn: August Jegerstedt Selnes
    Ut: Simen Lassen
    71'
    Løkberg slår mot Koomson, men en våken Hille er ute og snapper.
    72'
    Åsane med fine kombinasjoner og en spillvending, men til venstre i banen har Ueland gått i offside. Det burde backen ha unngått.
    72'
    Svært lite som tyder på at vertene har et comeback i seg her, og i skrivende stund synes Brann å være nærmere både to og tre.
    74'
    Mål for Brann!
    Åsane 0 - 2 Brann
    Mål: Petter Strand
    Målgivende: Henrik Kjelsrud Johansen
    Strand header kveldens andre i åpent mål, og Branns nummer 9 setter nok spikeren i kisten her! Han har vært stødigheten selv i hele kveld, men her er Hille mindre patent i egen sone. Et innlegg fra Acosta treffer Johansen noe til venstre i feltet, en ball nevnte Hille velger å gå etter. Når Johansen vinner duellen, viser det seg som en dårlig ide, og nær krittmerket har Strand åpent mål. Herfra er midtbanespilleren naturlig nok iskald.
    74'
    Brann begynner etter hvert å få det antallet mål de fortjener her i kveld, spill og sjanser tatt i betraktning. To mål er imidlertid fortsatt ikke et mål for mye sett med objektive briller.
    77'
    Spillerbytte - Åsane
    Inn: Henrik Udahl
    Ut: Ole Martin Kolskogen
    78'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Kristoffer Barmen
    Ut: Petter Strand
    80'
    Holmen Johansen har hatt en rolig kveld på Myrdal, og det har primært vært tilbakespill sisteskansen har hatt å håndtere. Åsane har skapt én nevneverdig målsjanse så langt.
    82'
    Etter 0-2 har det roet seg betraktelig ned på Myrdal, og som de fleste innser Brann at dette ender med avansement. Har således senket intensiteten noe.
    84'
    Barmen virker å gjøre seg fortjent til Åsane bydels mest åpenbare frispark, men vår kampleder vinker spillet videre.
    85'
    Selv om han var uheldig på 0-2, fortjener Åsane-keeper Hille rikelig med superlativer for sin innsats i kveld. Er en av hovedgrunnene til at det står 'kun' 0-2 idet vi nærmer oss 90 minutter i Åsane.
    87'
    Udahl prøver å finne Selnes, men de to innbytterne er ikke helt samkjørte. Holmen Johansen kan overta.
    89'
    Hammersland med en lur innleggsvariant, og bak i feltet er Udahl etter ballen. Hardt presset har imidlertid Holmen Johansen kontroll.
    90'
    Det meldes om tre tilleggsminutter.
    90'+1
    Johansen har vært god for gjestene i kveld, og i tillegg til mål og målgivende har spissen vært et fysisk uromoment for Åsanes midtstopperpar.
    90'+2
    Løkberg med et sent forsøk, men fra meget spiss vinkel får Hille avverget. Muligens det siste som skjer i kveld.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+4
    Marius Hansen Grøtta markerer for full tid i regnvåte Åsane, og etter fulltreffere fra Henrik Kjelsrud Johansen og Petter Strand er Brann videre til cupens tredje runde. Cupoppgjøret i Bergen nord skred frem som en mindre spektakulær affære, med et Brann-lag som i praksis hadde full kontroll kampen gjennom. Gjestene fra Idrettsveien var dominerende før hvilen, et kampbilde som fortsatte også etter pausepraten. Etter snaut timen fant nevnte Strands corner Johansens pannebrask, før rollene ble byttet om da 0-2 var et faktum et drøyt kvarter senere. Utenom dette skapte Brann bra med målsjanser, mens Åsane i bunn og grunn hadde nok med å forsvare seg. Alt i alt er Brann velfortjente vinnere i Åsane, på en kveld der det intense regnværet må ta store deler av skylden for et skuffende svakt publikumsoppmøte.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her