1-3
3 290
6 704

Hjertelig velkommen til denne livedekningen av Aalesund - Brann. Dette er Eliteseriens niende serierunde i 2023.
    Aalesund ligger fortsatt sist på tabellen, og de kom seg ned på jorden igjen med tapet borte mot Sarpsborg sist. Men med 3-1 mot Molde i forrige hjemmekamp og to enkle seire i cupen mot Eid og Byåsen, er det absolutt oppsving i formen etter at Lars Arne Nilsen måtte tre av som trener. Fortsatt er det ikke utnevnt en etterfølger i trenerstolen.
    Eirik Hornelands Brann seiler videre i medvinden. Seieren i cupfinalen mot Lillestrøm har blitt fulgt opp av to enkle cupseire mot Frøya og Fjøra, mens Rosenborg ble sendt hjem med 3-1 i sekken i forrige kamp i serien. Dermed ligger Brann på en fin andreplass på tabellen, men luken opp til ledende Bodø/Glimt er på hele åtte poeng.
    Aalesund gjør én forandring fra laget som tapte borte mot Sarpsborg 08. Det er Nikolai Hopland som er inne for Ole Martin Kolskogen i forsvaret. Ingen større mannskapsproblemer å snakke om her. Jeppe Moe og Alexander Stølås er ikke med i troppen, men de har samlet spilt under 300 minutter i årets Eliteserie.
    Også Brann gjør én endring på laget sitt fra forrige seriekamp. Der er Ruben Kristiansen inne igjen i midtforsvaret for Thore Baardsen Pedersen. Japhet Sery Larsen, Aune Heggebø og Niklas Jensen Wassberg er alle ute med skader.
    Litt spesielt med denne kampen, er at lagene skal møtes igjen i 3. runde i cupen her på onsdag.
    Brann er ubeseiret de siste seks møtene mellom disse i Eliteserien. Tre seire og tre uavgjorte har et blitt.
    Fint vær i Ålesund i ettermiddag. Det er 13-14 grader og lettskyet.
    0'
    Vi er i gang.
    0'
    Brann triller ball i starten.
    0'
    Aalesund ligger veldig kompakt og lavt i starten. Brann har på forhånd snakket om at det kan bli en tålmodighetsprøve.
    2'
    Rasmussen med en fin flikk til Crone, som slår inn fra høyre. Klarert. Hadde god tid der, Crone, og burde ha gjort det så mye bedre.
    2'
    Offside for Aalesund
    3'
    Tatt kort.
    3'
    Munksgaard takler Børsting tøft ute ved sidelinjen. Får tilsnakk der, og det skal han være glad for at er alt han slipper unna med.
    4'
    Tatt kort.
    4'
    Rasmussen tester skuddfoten fra distanse. Rett i blokka.
    5'
    Fin stikker gjennom til Finne, som avslutter fra skrått hold mot nærmeste hjørne. Skuddet er beinhardt, men Grytebust blokker den til corner.
    6'
    Klarert, men Brann holder i ballen. Rasmussen tråkler seg inn igjen i feltet, men blir stoppet.
    6'
    Kitolano slår gjennom mot Atanga på venstrekanten, men det er for mye kraft i forsøket.
    7'
    Blomberg får god tid til å slå inn fra høyre, men igjen er presisjonen dårlig fra Brann.
    8'
    Børsting blir satt opp fint til venstre, driver inn i banen og leverer videre til Wolfe. Venstrebacken slår inn, men igjen mangler presisjonen. Aalesund overtar.
    9'
    Frispark
    9'
    Kan bli en lang kamp for Aalesund om dette er tilnærmingen de skal ha. Fryktelig baktunge, men Brann har klart å finne mye rom allerede.
    9'
    Rasmussen med en fin stikker mot Finne, men Grytebust er fint ute og avverger. Flagget blir uansett løftet for offside, men dommer vinker spillet videre.
    10'
    Crone finner Rasmussen, som igjen prøver å tre gjennom i midten. Stoppes. Brann vinner imidlertid kjapt tilbake ballen, men må nøye seg med innkast.
    11'
    Blomberg forsøker å dra seg forbi Kitolano, og denne gangen vinner han en corner.
    12'
    Slått bak i feltet, men Heltne Nilsen taper duellen. Finne får slå inn på nytt, men det blir klarert til innkast.
    12'
    Annullert mål for Brann - stillingen er fremdeles 0 - 0
    Ole Didrik Blomberg fikk mål annulert
    Finne trer gjennom Blomberg, som banker ballen i nettaket fra skrått hold. Flagget kommer imidlertid kjapt.
    13'
    Offside for Brann
    13'
    VAR kjører en kjapp sjekk, men annulleringen blir stående.
    14'
    Slått langt.
    14'
    Crone finner Myhre, som slår kjapt inn til Finne i feltet. Litt klabb og babb før Finne klarer å finne rom til å avslutte, men det er mange mann mellom ball og mål, og avslutningen blir klarert.
    16'
    Rasmussen blir liggende noen sekunder etter å ha fått en sko i hodet, men kommer seg kjapt på beina igjen.
    16'
    Fine kombinasjoner på høyrekanten hos Brann, men igjen mislykkes de med den siste avleveringen.
    17'
    Børsting får et innlegg blokkert til corner.
    18'
    Smart variant mot Rasmussen i feltet. Ingen Aalesund-spillere henger med, men midtbanespilleren skyter hull i luften.
    18'
    Ballinnehavet viser altså 84% til Brann de første 20 minuttene.
    19'
    Brann triller og triller. Foreløpig er de tålmodige, men det blir en del slurv med de siste avleveringene. Denne gangen forsøker Rasmussen å tråkle seg rundt nede ved dødlinjen, men touchene blir for dårlig og det ender med utspill.
    20'
    Crone og Rasmussen kombinerer på høyresiden, men de finner ikke rom og må vende ned og rundt.
    23'
    Finne forsøker å tråkle seg løs fra Fällman i feltet. Vinner en corner, og er OK fornøyd med det. Det er ikke Fällman.
    23'
    Slått på første stolpe, der den blir headet rett opp i lufta og inn til Grytebust. Keeperen bokser ballen unna farlig område.
    23'
    Rasmussen slår et innlegg mot Myhre, men ballen spretter helt inn til Grytebust.
    24'
    Så kommer Aalesund på en liten mulighet. Diop forsøker å drar seg løs, men får en lang touch og ballen sklir utover dødlinjen til utspill.
    26'
    Hjemmelaget litt mer aggressive i gjenvinningen nå.
    26'
    Rasmussen kan lade kanonen fra 25 meter, men velger å spille vegg med Børsting i stedet. Det skulle han ikke gjort, for Aalesund klarerer da dansken spiller ballen tilbake.
    27'
    Atanga slår mot Moses, som stopper midt i bevegelsen han startet. Brann overtar, og Atanga er sånn passe oppgitt.
    27'
    Brann skaper en halvsjanse. Myhre fører innover mot sekstenmeteren, før han leverer videre til Rasmussen. Han får en relativt god avslutningsmulighet, men forsøket blir blokkert.
    28'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Markus Seehusen Karlsbakk
    Ut: Kasper Lunding
    Lunding tusler slukøret av banen. Virker ikke å være skadet, og det er rett og slett et taktisk bytte fra Bøe.
    30'
    Variant mot Finne, som tupper ballen videre på direkten. Treffer ikke skikkelig, og ballen sklir noen meter utenfor.
    30'
    Karlsbakk involverer seg umiddelbart, der han drar seg nedover venstresiden og slår inn. Finner ingen medspillere.
    31'
    Crone chipper et innlegg inn i feltet, men Diop stanger unna.
    32'
    Aalesund får fordel og Munksgaard får dra seg oppover høyrekanten. Innlegget blir imidlertid blokkert.
    33'
    Hjemmelaget vinner et innkast høyt i banen. Munksgaard kaster langt, men Blomberg stanger ballen unna. Det blir et innlegg inn i feltet, men der er det bare Dyngeland som er i nærheten og keeperen fanger ballen enkelt.
    34'
    Heltne Nilsen legger Diop i bakken midt på hjemmelagets halvdel. Frispark.
    34'
    Tatt kort.
    34'
    Aalesund har ridd av det verste presset fra Brann, og nå er det faktisk de oransjekledde som har mest ball.
    35'
    Gult kort til Brann
    Ruben Kristiansen
    Atanga drar seg forbi Kristiansen på høyrekanten, og en liggende midtstopper blir nødt til å ta et livgrep rundt Atanga for å stoppe han. Frispark i god innleggsposisjon.
    36'
    Slått inn i feltet, og etter litt frem og tilbake vinner hjemmelaget en corner.
    36'
    Headet opp i luften både en og to ganger, før Moses til slutt får til en slags heading tilbake. Dyngeland har ingen problemer med å fange ballen fra løse luften.
    37'
    Brann får omsider til noen kombinasjoner høyt i banen, og Finne får et innlegg blokkert til corner.
    38'
    Klarert i første omgang. Brann vinner igjen ballen, men må nøye seg med et innkast.
    38'
    Crone forsøker å slå inn, men blir blokkert og backen lager et frispark mot Kitolano.
    39'
    39'
    Gjestene med et lite trykk igjen før pause. Finne spiller Børsting ned mot dødlinjen, men Grytebust kommer ut og gjør vinkelen umulig for å slå et innlegg. Godt keeperspill.
    40'
    Slått bakover til keeper.
    40'
    Rasmussen får bra med plass i mellomrom, og spilleren med det slepne venstrebeinet feier til. En meter over, og den hadde Grytebust grei kontroll på.
    42'
    Kitolano slår et innlegg som Brann ikke lykkes i å klarere, og hjemmelaget får en corner før pause her.
    42'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 0 Brann
    Mål: Ebiye Moses
    Målgivende: Alexander Munksgaard
    Munksgaard prikker corneren på hodet til Moses, som fra seks meters hold stanger ballen i lengste hjørne. Dyngeland er nær å ta den, men ballen smeller i mål via stolpen.
    43'
    Hjørnespark til Aalesund
    43'
    Da får vi se hvordan Brann responderer på dette. Gjestene har dominert banespillet totalt, men de har ikke lykkes med å skape mange nok sjanser, og da er de såklart sårbare for dødballer imot.
    45'
    Frispark til Brann i god innleggsposisjon på kanten.
    45'
    Elendig slått og ballen blir klarert fra første spiller i feltet.
    45'
    45'+1
    Det er pause på Color Line Stadion, der hjemmelaget leder 1-0. Brann dominerte banespillet fullstendig, med over 70% ballinnehav, men de store sjansene har uteblitt. Aalesund skapte null og niks før de fikk en corner like før pause, og den prikket Munksgaard på hodet til Moses. Fotball er et fascinerende spill og vi gleder oss til de siste 45 minuttene.
    45'
    Inn: Trace Akino Murray
    Ut: John Kitolano
    45'
    Inn: Kristoffer Barmen
    Ut: Amidou Diop
    45'
    Aalesund med et dobbeltbytte i pausen, og fosser rett i angrep. Karlsbakk kommer seg inn i sekstenmeteren og avslutter hardt i nærmeste hjørne. Dyngeland kjapt nede og har kontroll.
    45'
    Rasmussen med et strålende innlegg på bakre stolpe, der Børsting har løpt seg fri og skal bredside ballen i mål. Der kommer imidlertid Munksgaard løpende i siste liten, og mannen med assisten på det første målet feller Brann-spilleren bakfra. Klar straffe, og Brann har fått en gavepakke tidlig i 2. omgang.
    46'
    Gult kort til Aalesund
    Alexander Munksgaard
    Vingbacken får også det gule kortet for å ha forårsaket straffesparket.
    46'
    Brann scorer på straffe!
    Aalesund 1 - 1 Brann
    Mål: Sivert Heltne Nilsen
    Tar et lite stoppsteg i tilløpet og sender den enkelt opp i venstre hjørne. Uttagbart for Grytebust, og da er vi like langt i Aalesund!
    47'
    Brann kommer på nytt og igjen er det Børsting som er involvert. Dansken drar seg ned mot dødlinjen, men sparker hull i luften da han skal slå innlegget. Utspill.
    49'
    Brann fortsetter å trille ball etter scoringen.
    51'
    Kristoffer Barmen
    Takler Rasmussen sent og hardt. Soleklart gult kort for den tidligere Brann-spilleren.
    51'
    Brann får riktig nok ikke frispark ved anledningen, da de holder ballen og Finne avslutter 15 meter utenfor etterpå.
    52'
    Aalesund bygger fint opp et angrep, som avsluttes da Segberg avslutter høyt over fra 20 meters hold.
    53'
    Litt tut og kjør fra begge lag akkurat nå. Aalesund er vesentlig mer angrepsvillige enn i den første omgangen.
    54'
    Stygg feilpasning gir Brann muligheten til å kombinere høyt i banen. Fällman legger Børsting i bakken 22 meter fra eget mål, og gjestene får frispark i fin posisjon.
    55'
    Fin retning på skuddet, men ballen går et par meter over målet.
    55'
    Et aldri så lite press fra gjestene nå.
    56'
    Mye rom for begge lag nå, men det er gjestene som er mest ivrige og dyktige til å utnytte de.
    57'
    Rasmussen legger Atanga i bakken, og stopper med det en overgang på en effektiv måte. Slipper unna det gule kortet, og det er vel greit.
    58'
    Frispark
    58'
    Moses blir slått gjennom av Karlsbakk, og spissen drar seg forbi keeper før han avslutter utenfor. Blir tatt sent av Knudsen, men dommer vinker spillet videre.
    59'
    Kjapp sjekk av en potensiell straffe, men det finnes ikke noen bilder som styrker saken til Aalesund.
    59'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Ulrik Mathisen
    Ut: Frederik Borsting
    Mathisen er endelig skadefri og får regelmessig spilletid nå.
    60'
    Fin sjanse for hjemmelaget. Munksgaard serverer Moses på hodet i feltet, der spissen header ballen over. Er imidlertid i offside.
    61'
    Tatt kort.
    62'
    Finne spilles opp til venstre i feltet, tar et touch utover og avslutter mot lengste. Skuddet går via et Aalesund-bein til corner.
    62'
    Over alt og alle.
    63'
    Finne vinner en ny corner.
    63'
    Klareres ut til Crone, som avslutter dårlig fra 16 meter. Avslutningen går rett til Blomberg, som ikke klarer å stokke beina.
    63'
    Blomberg fosser nedover venstrekanten, drar seg innover i feltet og leverer videre til Finne. Spissen vender opp og avslutter, via innbytter Murray til corner.
    64'
    Munksgaard forlenger ballen og hjemmelaget får klarert.
    64'
    Gjestene trykker bra på nå.
    65'
    Rasmussen med en fin ball inn i feltet til Myhre, som tar imot og prøver å servere Mathisen til høyre. Mislykkes akkurat.
    66'
    Blomberg er på venstrekanten nå, mens innbytter Mathisen har tatt plass til høyre.
    66'
    Blomberg kommer mer til sin rett på venstrekanten, men denne gangen lager han frispark i duell med Munksgaard da han forsøker å stange et innlegg i mål.
    67'
    67'
    Tatt kort.
    68'
    Brann får frispark på midtbanen, og det er Aalesunds trener Bøe mildt sagt uenig i. Tenner litt til her nå.
    69'
    Fin mulighet for gjestene! Myhre drar seg oppover mot sekstenmeteren, før han serverer Blomberg til venstre. Han drar seg inn i feltet og forsøker å curle ballen i lengste, men avslutningen går en liten halvmeter utenfor!
    69'
    Andre gule kort til Aalesund
    Får det andre gule kortet for munnbruk. For et innhopp av den tidligere Brann-spilleren!
    69'
    Gjestene vinner nok en corner.
    71'
    Ser at Grytebust står langt ute og dirigerer, og da forsøker han en frekkas i nærmeste. Keeperen kommer seg imidlertid tilbake på streken og avverger.
    71'
    Atanga fyrer av fra 22-23 meter, men skuddet går et par meter utenfor. Ikke ufarlig.
    73'
    Crone jobber tilbake ballen høyt i banen, men Mathisen slurver i avleveringen.
    74'
    Nesten for Finne! Wolfe spilles opp på kanten av sekstenmeteren, før han trer Finne gjennom mot femmeteren. Spissen avslutter mot nærmeste, men Grytebust er strålende nede med en fin beinparade. Corner.
    74'
    Resultatløs.
    75'
    Selv om Brann er en spiller mer, sliter de med å utnytte ballinnehavet på en konstruktiv måte.
    75'
    75'
    Frispark
    76'
    Inn: Henrik Melland
    Ut: Ebiye Moses
    76'
    Inn: Bjørn Martin Kristensen
    Ut: Isaac Atanga
    76'
    Inn: Niklas Fernando Castro
    Ut: Ole Didrik Blomberg
    76'
    Inn: Thore Pedersen
    Ut: Fredrik Pallesen Knudsen
    77'
    Vi er i gang igjen etter en aldri så liten byttebonanza.
    77'
    Innlegg mot Castro på bakre stolpe, og han forsøker å heade inn igjen i feltet til Finne. Aalesund får klarert, men ut til Wolfe, som drar seg innover og blir lagt i bakken 20 meter fra Aalesunds mål. Frispark i meget god posisjon.
    79'
    Frispark
    79'
    Mål for Brann!
    Aalesund 1 - 2 Brann
    Mål: Niklas Fernando Castro
    Finne med et godt frispark over muren, og der må Grytebust gi en retur. Ballen faller ned til innbytter Castro, som fra fem meters hold bredsider Brann i ledelsen!
    79'
    Hele Color Line Stadion roper på straffespark! Kristensen vender opp og slår fint ut til Munksgaard, før han fortsetter løpet inn i sekstenmeteren. Der går spissen i bakken i duell med Pedersen, men dommer vinker spillet videre. Spissen er kjapt oppe og bedyrer at han har blitt utsatt for noe ureglementert, men dommeren er ikke enig.
    81'
    VAR sjekker om det er straffe, men bedømmer at det ikke er nok til å dømme.
    81'
    Klabb og babb i Branns felt etter et innkast. Karlsbakk kommer seg til dødlinjen og slår inn, via en Brann-spiller til corner.
    83'
    Over alt og alle til utspill.
    83'
    Frispark
    84'
    Mathisen blir slått gjennom til høyre og går i bakken i duell med Murray. Utspill.
    84'
    Er bra med kaos i denne kampen, og det er jo bra for underdogen som behøver en scoring.
    85'
    Strålende fotball fra hjemmelaget, men det stopper litt opp hos Murray til venstre. De lykkes imidlertid med å vende spillet rundt igjen, det Munksgaard får slått inn. Treffer ingen medspillere.
    86'
    Kristensen med nok en fin involvering, der han setter opp Munksgaard til høyre. Backen smeller innlegget hardt inn igjen i feltet, der Kristensen er et par skostørrelser for små til få tatt imot ballen.
    86'
    Bør vel bli i alle fall fem minutter tillegg her.
    87'
    David Møller Wolfe
    Drøyer tid på et innkast.
    87'
    Svært nær 1-3! Murray forsøker å drible seg løs som bakerste mann, men mislykkes fullstendig da Rasmussen får en fot på ballen. Den sender Finne gjennom i feltet, men fra kloss hold varter Grytebust opp med en strålende redning!
    88'
    Frispark
    89'
    Aalesund 1 - 3 Brann
    Mål: Ulrik Mathisen
    Målgivende: Bård Finne
    Game, set and match. Brann er nådeløse da de får nok en sjanse til å kontre. Finne får ballen til venstre, titter opp og ser at Mathisen har en hel banehalvdel å løpe på i midten. Pasningen er perfekt, og Mathisen får avansere inn i feltet før han måker ballen opp i nettaket. 1-3!
    89'
    Rasmussen avslutter fra 18 meter, men skuddet går rett i blokka.
    90'
    Wolfe og Mathisen kombinerer i feltet, og førstnevnte får et skudd blokkert.
    90'
    Inn: Elias Myrlid
    Ut: Bård Finne
    90'+1
    Pedersen legger Karlsbakk hardt i bakken da han stanser en overgang. Ser ut som Aalesund-spilleren må gi seg.
    90'+2
    Frispark
    90'+2
    Aalesund har gitt opp, og nå er Brann nærmere fire enn hjemmelaget er redusering.