3-2
3-3
5 786
7 602

Velkommen til livedekningen av tredje runde i cupen der Aalesund tar imot de nybakte norgesmesterne Brann.
    Brann rakk såvidt turen innom hjembyen Bergen før de på ny tar den korte flyturen tilbake til Ålesund. Søndag møttes lagene i Eliteserien, og en overraskende jevn kamp endte til slutt med 3-1 seier til Brann, etter at Moses sendte hjemmelaget i føringen like før pause. Kristoffer Barmen møtte sin gamle klubb for første gang og endte opp med å bli utvist etter to gule kort og et litt for høyt tenningsnivå.
    For SK Brann er sannsynligvis både Sery Larsen, Heggebø og Jensen Wassberg ute med skade til denne kampen. Barmen er tilgjengelig til kampen i kveld, til tross for det røde kortet søndag.
    Mens Eirik Horneland bare gjør én endring på laget som startet i tilsvarende oppgjør på søndag, velger AaFK-trener Marius Bøe å rotere mer på laget. Kanskje har han søndagens svært viktige hjemmekamp mot Tromsø i tankene? Castro erstatter Børsting på venstrekanten, ellers er laget helt likt. Bøe gjør endringer i alle ledd, bortsett fra på keeperplass. Kitolano er ute med skade. Det betyr en sjelden start for lånespiller Stølås, som tar plass på venstre vingback.
    1'
    Aalesund og Erlend Segberg triller i gang kampen.
    1'
    Aalesund går rett i angrep og er nære ved å skape trøbbel for Brann før minuttet er gått!
    1'
    Spiss-vikar Kristensen får sin avslutning blokkert fra fem meters hold etter at Karlsbakk avslutter via Pallesen Knudsen. Det er faktisk en stor sjanse til hjemmelaget!
    1'
    Pallesen Knudsen blir liggende nede en stund etter å ha fått Karlsbakks liggende vristspark rett i magen. Kjente den greit, men kommer seg på beina.
    3'
    Brann stiller med to ferske A-landslagsspillere i Ålesund. Både Mathias Dyngeland og Bård Finne ble tatt ut i Ståle Solbakkens tropp i går. Første gang siden 2014 at en Brann-spiller blir tatt ut på landslaget. Den gang var det Erik Huseklepp.
    6'
    Nok en god Aalesund-sjanse! Karlsbakk avslutter fra distanse, men Dyngeland redder til corner!
    7'
    Aalesund får tildelt et hjørnespark
    Alexander Stølås
    Småfarlig bak i feltet, men Brann rydder unna.
    7'
    Castro forsøker seg på en tversoverpasning til Blomberg, men legger litt for mye kraft i den. Blomberg gir den tidligere AaFK-yndlingen en tommel opp for forsøket.
    9'
    Eirik Horneland har lyst på mer cup-suksess. Peiker og gestikulerer nede i teknisk sone i reneste Pep-stil!
    10'
    Brann får tildelt et frispark
    Ruben Kristiansen
    Fällman får tilsnakk av dommer Usman Aslam etter en felling midt på banen.
    11'
    Brann blir avblåst for offside
    Ole Didrik Blomberg
    11'
    Stølås presser Crone til å gi bort et innkast til Aalesund. De skal kaste langt!
    12'
    Rasmussen er først på det lange innkastet, og Brann får klarert unna i første omgang.
    13'
    Aalesund får tildelt et frispark
    Alexander Munksgaard
    Hjemmelaget får frispark midt inne på Branns halvdel. Midt på banen. Munksgaard chipper inn i feltet, ballen klareres ut, men hjemmelaget beholder ballen.
    13'
    Finne vinner en corner for bortelaget.
    16'
    Brann får tildelt et hjørnespark
    Mathias Rasmussen
    Tas kort til Wolfe. Karlsbakk takler ballen ut til ny corner.
    16'
    Resultatløs.
    17'
    Mer Brann nå etter en god AaFK-start.
    17'
    Erlend Segberg
    17'
    Blomberg utfordrer unge Hopland på Branns høyreside, men G-19 landslagsspilleren stopper Branns høyrekant effektivt.
    20'
    Stormen roper "Bergen ut av Norge", og de tilreisende fra Bergen stemmer i.
    23'
    Stor Brann-sjanse! Finne løper seg fri og slår inn foran mål, men den er det Aalesund som er først på, og ballen klareres ut til corner.
    24'
    Ender i ingenting.
    24'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 0 Brann
    Mål: Isaac Atanga
    Målgivende: Markus Seehusen Karlsbakk
    Aalesund og Atanga kontrer på Brann! Den kjappe angriperen ser landslagsspiller Dyngeland på halvdistanse og chipper ballen elegant i lengste fra et par og tjue meter. Elegant av Atanga!
    25'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Kasper Lunding
    Ut: Isaac Atanga
    Ser ut som Atanga pådrar seg en strekk i hamstringen i det han scorer med den følsomme lobben. Stor strek i regninga for Aalesund, for Atanga har fort vært Aalesunds viktigste offensive spiller denne sesongen!
    27'
    Som på søndag tar AaFK ledelsen hjemme mot Brann!
    29'
    Det var viktignok en følsom chipp fra Atanga, men den bør ikke Dyngeland slippe inn. Sikkert litt ekstra bittert å slippe inn den samme uken som du blir tatt ut på landslaget.
    30'
    Gult kort til Aalesund
    Får det gule for gjentatte forseelser, noe Usman Aslam demonstrerer ved å peke i tre ulike retninger på bana før han elegant deler ut det gule kortet.
    31'
    Ny corner til bortelaget. Innoverskrudd i feltet der Barmen slår Pallesen Knudsen.
    32'
    Kristensen faller på 17 meters hold og skriker, sammen med publikum, på frispark. Dommeren vinker spissen opp.
    34'
    Får trent corner-foten i dag. Slås på fremste stolpe. Horn Myhre er nære ved å få avsluttet, men Karlsbakk blokkerer.
    34'
    Niklas Fernando Castro
    Fällman header ut frisparket og hjemmelaget kan kontre!
    35'
    Aalesund angriper ved innbytter Lunding, som har med seg en medspiller på hver sin flanke og hjemmelaget er tre mot to! Dansken ender derimot opp med å skli og rote vekk ballen. Den bør AaFK få mer ut av!
    36'
    Fällman gjør en god forsvarsjobb mot Finne, men kan ikke hindre ny corner.
    37'
    Ender i scoring fra Crone!
    37'
    Mål for Brann!
    Aalesund 1 - 1 Brann
    Mål: Svenn Crone
    Rasmussen har slått en håndfull cornere fra høyresiden, men endelig blir det noe ut av en! Ballen skrus inn i feltet der Kristensen får til en slags utilsiktet klarering ut i returrommet. Der står Crone klar og banker ballen i mål med strak vrist! Ser ut som ballen går via en Aalesund-forsvarer, noe som setter Grytebust helt ut av spill.
    37'
    Castro finner Finne med en fin stikker bak Aalesund-forsvaret. Finne er rask i avtrekkeren og avslutter fra spiss vinkel, men ballen går til side for mål!
    42'
    Kristiansen river ned Barmen i feltet etter et langt innkast. Soleklar straffe!
    42'
    Gult kort til Brann
    Kristiansen får det gule kortet for å rive ned Barmen i feltet, i situasjonen som fører til at Usman Aslam peker på straffemerket.
    42'
    Aalesund scorer på straffe!
    Aalesund 2 - 1 Brann
    Mål: Markus Seehusen Karlsbakk
    Karlsbakk setter straffen trygt nede til venstre! Dyngeland går i riktig retning, men når ikke frem til ballen!
    43'
    Barmen får sin revansje etter det røde kortet på søndag. Skaffer en straffe som Karlsbak setter trygt i mål like før pause. Aalesund tar ledelsen på ny!
    44'
    Sist gang holdt de på ledelsen i 12 minutter. Klarer Aalesund å holde på den lenger nå?
    45'
    En god Markus Karlsbakk setter igjen fart fremover for hjemmelaget. Spiller ut til Lunding, som mister rytmen i angrepet og hjemmelaget må begynne på nytt.
    45'+2
    Kristensen forsøker seg fra 18 meter. Utenfor.
    45'+2
    AaFK kan kontre i overtall igjen, men denne gang er det Karlsbakk som er upresis og stopper overgangen med en dårlig slått pasning.
    45'+4
    David Fällman
    45'+4
    45'+5
    Som på søndag går Aalesund til pause med ledelse mot Brann. Denne gang etter en morsom omgang med tre mål og en straffesituasjon. Atanga førte hjemmelaget opp i ledelsen med en elegant chip, som fort kan ende opp med å bli årets mål i cupen. Dessverre for AaFK ble han skadet i samme situasjon. Crone utlignet til 1-1 tolv minutter senere, men Karlsbakk førte hjemmelaget opp i ny ledelse like før pause, etter at Barmen ble revet ned av Kristiansen etter et langt innkast, og straffe til AaFK. Håper på mer moro etter hvilen!
    45'+1
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Ulrik Mathisen
    Ut: Niklas Fernando Castro
    45'+1
    Vi er i gang med 2.omgang.
    45'+1
    Rasmussen skyter forbi muren, men rett i fanget på Grytebust.
    47'
    Horn Myhre kjører slalom forbi et par Aalesund-spillere før han "tåsser" ballen mot Grytebust. AaFK-keeperen er rask i reaksjonen og får stoppet avslutningen med en benparade!
    51'
    Slås bak i feltet på Pallesen Knudsen, som header ballen opp i luften før innbytter Mathisen header ballen et stykke over mål.
    51'
    God innleggsposisjon, men Rasmussen går for sitt tunge skudd med venstreslegga. Skuddet har bra fart, men truer aldri Grytebust og AaFK-målet.
    53'
    Kolskogen skjermer en lang pasning over dødlinjen og ser ut til å slenge noen meldinger til duellant Horn Myhre i det ballen er ute av spill. Temperatur fra den tidligere Brann-spilleren.
    55'
    Lunding sklir forbi Rasmussen og finner Kristensen i feltet. Deretter går det på ett touch videre til Munksgaard, som svarer med å slå i støtte til Karlsbakk. Fin rytme, men siste pasningen stemmer ikke helt og bortelaget kan overta.
    57'
    David Møller Wolfe
    57'
    Aalesund har vært friske etter hvilen. Ser muligheten til å slå ut regjerende den regjerende norgesmesteren ut av cupen her!
    58'
    Karlsbakk og Aalesund kontrer. Spiller ut til Lunding, som avanserer innover i banen, men der stopper det opp.
    60'
    Mathisen avslutter fra skrått hold, men Grytebust redder til corner!
    61'
    Inn: Thore Pedersen
    Ut: Svenn Crone
    61'
    61'
    Stølås slår i bakrom mot Kristensen. Tanken er god, pasningen verre.
    64'
    Inn: Amidou Diop
    Ut: Kristoffer Barmen
    65'
    Inn: Trace Akino Murray
    Ut: Alexander Stølås
    65'
    Inn: Alexander Juel
    Ut: David Fällman
    65'
    Langt bedre kamp av Barmen i dag. Har dekket mye rom sentralt sammen med Segberg, og skaffet i tillegg AaFKs straffe, som var foranledningen til 2-1 scoringen.
    66'
    Det er ikke så ofte AaFK-kaptein David Fällman blir byttet ut i løpet av en kamp. Mulig den aldrende kroppen trenger hvile inn mot søndagens viktige hjemmekamp mot Tromsø.
    68'
    Sivert Heltne Nilsen
    68'
    Horn Myhre vil ha straffe etter å ha falt i feltet, men dommer er ikke med på den.
    69'
    Kristensen ligger nede på kunstgresset etter en duell med innbytter Pedersen. Får behandling, men kommer seg i spill igjen.
    70'
    Utoverskrudd fra Rasmussen denne gangen. Klareres ut.
    71'
    Gigantsjanse for Brann og Horn Myhre! Spilles fri i feltet og skal bare plassere ballen i lengste hjørne, men får ikke stokket beina skikkelig og ender opp med å sette ballen på feil side av stolpen! Fint forarbeid av Blomberg.
    73'
    Inn: Isak Hjorteseth
    Ut: Sivert Heltne Nilsen
    73'
    Inn: Kristoffer Ødemarksbakken
    Ut: Bjørn Martin Kristensen
    73'
    Diop bommer på åpent mål for Aalesund! Der kan han og bør han punktere kampen! Grytebust slår langt og Diop løper seg fri etter en perfekt stuss i bakrom. Dyngeland forsøker å være offensiv og stoppe ballen, men spiller den i beina på Diop som deretter får blankt mål å sikte på. Det hjelper lite, for midtbane-ankeret setter ballen utenfor!
    75'
    Så er Brann farlig frempå! Blomberg skyter over!
    76'
    Kristoffer Ødemarksbakken
    Tar et gult kort etter en duell midt på banen.
    77'
    Brann og Pedersen overlapper ute til høyre. Innbytteren forsøker å leggge inn foran mål, men Grytebust er myk som en katt og slenger seg etter ballen som om han visste akkurat hvor den skulle komme.
    78'
    1400 tilskuere på plass på Color Line Stadion.
    79'
    Inbytter Trace Murray er god idet han hindrer en annen innbytter, Thore Pedersen, å komme til innlegg.
    81'
    Murray snapper opp ballen på Branns halvdel og forsøker å tre gjennom til nygifte Ødemarksbakken. Pasningen er ikke like følsom som Ødemarksbakken på sin egen bryllupsdag.
    82'
    Isak Hjorteseth
    Kanskje må Brann trene på dødballer. De har riktignok scoret sitt ene etter en corner, men utallige andre hjørnespark og frispark har vært ufarlige.
    83'
    En dyktig sliten Markus Karlsbakk klarerer desperat før han jogger med slitent hode oppover i banen. Gjort et ærlig dags arbeid i dag, unggutten, som strengt tatt har blitt 23 år.
    85'
    Markus Seehusen Karlsbakk
    Nevnte Karlsbakk skaffer et frispark midt på banen, og samtidig et sårt tiltrengt pusterom.
    85'
    Nikolai Hopland
    86'
    Brann kjører på for utligning, men lykkes ikke i siste tredjedel. Grytebust kåres samtidig til Aalesunds bestemann av lokal jury.
    87'
    Landslagsspiller Bård Finne har ikke vært særlig synlig i kveld.
    87'
    Inn: Elias Myrlid
    Ut: Fredrik Pallesen Knudsen
    88'
    88'
    Aalesund 2 - 2 Brann
    Mål: Thore Pedersen
    Målgivende: Isak Hjorteseth
    Brann utligner! Innbytter Pedersen har marginene på sin side og ballen går via stanga og i mål! Bård Finne slår inn til Hjorteseth, som videreformidler ballen ut til en annen innbytter, Pedersen. Han avslutter via Murray, over Grytebust og i mål!
    88'
    Så er Ødemarksbakken svært nære 3-2 for AaFK, men setter ballen til side for mål! Murray slår inn fra venstre, Ødemarksbakken plukker ballen elegant ned, men setter altså ballen utenfor!
    90'+1
    Eirik Horneland får gult kort etter protester mot dommer! Temperatur på tampen!
    90'+3
    Aalesund og Ødemarksbakken kan kontre, og innbytteren forsøker seg på en Atanga-chip, men denne er Dyngeland med på!
    90'+3
    Vi er bare minuttet unna ekstraomganger i Ålesund!
    90'+4
    Sten Grytebust
    90'+4
    Langt innkast fra vertene. Siste som skjer i ordinær tid! Hjemmelaget er svært nære scoring igjen ved Segberg, men Dyngeland redder mesterlig!
    90'+5
    90'+5
    Straffesparkkonkurranse
    120'
    1. ekstraomgang
    90'+1
    Vi er i gang med første ekstraomgang.
    90'+1
    Bård Finne blir plutselig spilt fri, men spissen avslutter overraskende nok utenfor alene mot Grytebust! Heldigvis for han blåses det for offside.
    92'
    Bård Finne
    92'
    Klareres ut av feltet, men Brann beholder ballen.
    94'
    Lagene får ett ekstra bytte hver siden vi er inne i ekstraomganger. Aalesund kan trenge det, siden de allerede har foretatt fem spillerbytter. Brann har to bytter igjen.
    95'
    Munksgaard får et frispark for hjemmelaget. Flytter opp laget.
    96'
    Aalesund 3 - 2 Brann
    Målgivende: Kasper Lunding
    Markus Karlsbakk sender hjemmelaget til himmels i ekstraomgangene! Har løpt og løpt i dag, og endelig lykkes det! Lunding gjør en strålende jobb med å avansere opp og inn i banen fra sin høyrekant, før han slipper til Karlsbakk. AaFKs nummer 22 er deretter rolig og venter ut Brann-forsvaret, før han plasserer ballen i venstre hjørne med venstrefoten. Vakkert!
    97'
    Den scoringen blåste liv i de 1400 tilskuerne på Color Line Stadion. De hadde fortjent et større publikum i dag!
    100'
    Aalesund 3 - 3 Brann
    Mål: Ole Didrik Blomberg
    Brann utligner for tredje gang! Blomberg banker ballen i mål på halv volley, og vi er like langt igjen! Blomberg spiller ufrivillig vegg med ryggen til Hjorteseth, og når ballen detter ned foran han igjen, er han nådeløs. Banker ballen i lengste hjørne!
    101'
    Amidou Diop
    Slår krokfot på innbytter Mathisen, som er på vei fremover. Kynisk og rutinert.
    103'
    Kasper Lunding
    Hopland er først på ballen, men headingen går over mål.
    104'
    105'+1
    Pause i ekstraomgangene. Sju minutter ut i første ekstraomgang gikk AaFK opp i ledelsen for tredje gang, og nok en gang var det Karlsbakk som sto bak scoringen, etter flott forarbeid av Lunding. Bare fire minutter senere svarte Brann, ved Blomberg. Like langt. Blir det flere mål eller straffesparkkonkurranse?
    2. ekstraomgang
    105'+1
    Inn: Simen Haram
    Ut: Alexander Munksgaard
    Et ungt forsvarstalent får siste ekstraomgang for Aalesund.
    105'+1
    Ender med innkast fra motsatt side.
    105'+1
    Brann med ballen oppe på Aalesunds halvdel nå. Skal medgangslaget trekke lengste strået her, eller får vi en sjelden AaFK-opptur?
    107'
    Brann står høyt på AaFK, men Murray klarerer via Pedersen og Grytebust skal ta femmeter.
    109'
    Wolfe skaffer corner.
    109'
    109'
    Felix Horn Myhre
    Stopper en overgang.
    110'
    Alexander Juel
    110'
    Karlsbakk går på skudd. Blokkeres til corner.
    111'
    Småfarlig fra vertene, men ingen tangotrøyer i enden på hverken første eller andre innlegg i boksen.
    111'
    Simen Haram
    Takler Rasmussen 23 meter fra mål. Skuddposisjon.
    113'
    Bård Finne
    Har scoret på frispark før, Bård Finne. Setter han denne? Via muren og til corner!
    113'
    Jeg har komt ut av tellingen på antall cornere til Brann. Stanges ut av innbytter Haram.
    114'
    Takler Segberg og får fortjent gult kort. Svært frustrert over å få tildelt det gule kortet der, Rasmussen!
    114'
    Slås langt opp, men ender med å gå ut til femmeter for Dyngeland.
    115'
    114'
    Lunding finner Diop, som igjen flikker videre til Ødemarksbakken i bakrom. Offside!
    116'
    Aalesund blir avblåst for offside
    116'
    Myrlid slår inn fra høyre. Går forbi alt og alle, men Mathisen skaffer frispark i det han løper opp ballen på motsatt side.
    116'
    Forsøker en frekkas langs bakken inn i feltet. Karlsbakk er med på den og klarerer unna!
    116'
    Vi er minutter unna straffekonk! Regjerende cupmester Brann er nære ved å ryke ut mot bunnlaget Aalesund!
    118'
    Karlsbakk er farlig frempå igjen! Får ballen av Murray og går på skudd fra spiss vinkel. Rett på keeper!
    119'
    Branns corner nummer 100 i dag. Føles hvertfall sånn. Rett i gryteklutene til Sten Grytebust.
    119'
    Begge lag har imponerende tempo og fart i spillet sitt, selv om vi snart har spilt 120 minutter.
    120'+1
    Juel Andersen stopper Mathisen inne i eget felt. På overtid nå!
    120'+1
    Da blir det vel straffer her?
    120'+1
    120'+2
    Det står 3-3 etter ekstraomganger og vi får straffekonk i Ålesund!
    120'+1
    Vi skal ta straffer på bortesupporternes side. Rundt 50 stykk har tatt turen fra Bergen en onsdagskveld.