1-0
2-0
3-0

Hei, og velkommen til sesongens første Tippeliga-oppgjør på Color Line Stadion mellom Aalesunds Fotballklubb og Fotballklubben Haugesund.
    Etter en lang oppkjøring er vi endelig i gang igjen. Hjemmelaget har møtt Skarbøvik (7-0), Kristiansund (0-0), Sogndal (2-2), Nordsjælland (3-2), Astra Giurgiu (0-2), Kalmar (2-1), Vålerenga (1-1), og Molde (4-0) i sine oppkjøringskamper, og står altså med 4-3-1 i statistikk.
    Dagens gjestende lag har vunnet samtlige av sine treningskamper før sesongen, mot henholdsvis Raufoss (5-1), Bryne (2-1), Stord (3-1), Pogon Szczecin (2-1), Åtvidaberg (3-0), Fredrikstad (1-0), og Bodø/Glimt (1-0).
    Jan Jönsson har ryddet godt opp i stallen til AaFK. Ut har både Sander Post (fristilt), Enar Jääger (utgått kontrakt), Amund Skiri (lagt opp), Didrik Fløtre (SIF), Kjell Rune Sellin (Sandefjord), og Ole Christian Rørvik (keepertrener for Herd) gått. Inn har han hentet Andreas Lie (nå på utlån til Hødd), Lasse Staw (LSK), Andreas Nordvik (VIF), Tor Hogne Aarøy (JEF United) og Abderrazak Hamdallah (Olympique Safi).
    Også Jostein Grindhaug har foretatt noen endringer i troppen siden forrige sesong. Henrik Kildentoft (FC Nordsjælland), Christian Gytkjær (FC Nordsjælland) og Olav Dalen (Nybergsund) har kommet inn, mens Oddbjørn Skartun (Bryne), Nikola Djurdjic (Greuther Fürth), Chris Pozniak (lagt opp), Lars Øvernes (HamKam), og Amer Osmanagic (utgått kontrakt) har gått motsatt vei.
    AaFK har hatt et meget godt tak hjemme mot FKH tidligere år. Tangotrøyene står med statistikken 7-2-0, og en målforskjell på 27-6 etter de ni siste oppgjørene i Ålesund siden 1995.
    Bare Daniel Arnefjord og Lars Fuhre mangler grunnet skade for hjemmelaget.
    Bortelaget mangler en god del spillere da både Christian Gytkjær, Pontus Engblom, Joakim Våge Nilsen, Andrés Már Jóhannesson og Geir Ludvig Fevang er ute med skade.
    Dagens hoveddommer er Espen Berntsen. Med seg som assistentdommere har han Chriss Bjorøy og Ivar Michael Jahr. 4. dommer er Per Ivar Staberg.
    Hjemmelaget starter sånn (4-2-3-1): Grytebust - Wembangomo, Tollås Nation, Skagestad, Matland - Ulvestad, Orry Larsen - Stewart, Barrantes Rojas, Phillips - James.
    Bortelaget starter med følgende elleve (4-4-2): Kristiansen - Kildentoft, Skjerve, Bangura, Myrestam - Storbæk, Anyora, Nygaard, Andreassen - Søderlund, Kjelsrud Johansen.
    FKHs Tor Arne Andreassen har bursdag i dag! Vi gratulerer med dagen.
    Strålende vintervær i Ålesund i dag. Det er lett overskyet, og vindstille. Alt ligger med andre ord til rette for å spille god fotball.
    Det nærmer seg seriestart her på Color Line Stadion nå når lagene entrer banen bare et par minutter før kampstart.
    Der er kampen i gang. Hjemmelaget med avsparket.
    1'
    Er hardt slått, men bokses ut av keeper Kristiansen på strek. Stewart får et nytt forsøk på å legge inn, men innleggsforsøket havner bak mål, til utspark for FKHs sisteskanse.
    1'
    Treffer Ulvestad på syv meter. Headingen fra ungutten går like over mål. Ser ut som om Kristiansen har kontroll på den.
    3'
    Ulvestad felles 30 meter fra mål av Nygaard. Brukbar mulighet for Matland, som stiller seg klar.
    5'
    Det påfølgende frisparket kontrolleres ut til utspark av keeper. Helt greit forsøk av AaFKs venstreback.
    6'
    Søderlund felles av Tollås Nation ute til venstre. Storbæk tar frisparket, som heades unna av Ulvestad. Dårlig utført av FKHs midtbanespiller.
    7'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 0 FK Haugesund
    Målgivende: Leke James
    Der sitter den for hjemmelaget! Barrantes slår en nydelig ball gjennom til James, som drar seg ned mot dødlinjen, og slår 45 grader ut til Stewart. Sistnevnte avslutter på første touch, og ballen går via Skjerve og i mål. Vanskelig å se om ballen hadde retning mål eller ikke der. Uansett står det 1-0 til hjemmelaget.
    9'
    Hjemmelaget fortsetter å kjøre kampen etter skåringen.
    11'
    FKH litt mer med nå, men AaFK virker svært farlige på overganger.
    13'
    Tempoet har dalt litt nå siden de ti første minuttene.
    15'
    Ulvestad spiller til Phillips, som får stå helt alene 20 meter fra mål å sikte. Skuddet er fryktelig dårlig utført, og havner langt opp på tribunen. Den burde jamaicaneren fått på mål.
    17'
    Bokses unna av Grytebust, og hjemmelaget får flyttet ut laget. FKH fortsetter likevel å dominere banespillet litt.
    17'
    Storbæk forsøker seg med skudd fra 22 meter. Helt stillestående går ballen midt på Grytebust, som holder ballen i fast grep.
    18'
    Orry Larsen med soloraid. Midtbanespilleren går fra midtbanen, finter ut Skjerve, og avslutter med venstrefoten. Ballen går via Bangura og til hjørnespark for vertene.
    19'
    Ender etter hvert i utspark for keeper Kristiansen.
    19'
    Hjemmelaget står høyt, og presser Kristiansen til å slå ballen ut til innkast.
    21'
    AaFK triller ball i bakre rekker nå. FKH er helt uinteresserte i å sette inn presset høyt i banen.
    23'
    Hjemmelaget fortsetter å trille ball. Bortelaget har ikke vært borti ballen på nærmere to minutter.
    26'
    Klareres først av Orry Larsen. FKH vinner igjen ballen, men det hele ender til slutt i et mislykket innleggsforsøk som går til utspark for keeper.
    26'
    Ulvestad, Phillips og Leke kombinerer litt heldig. Kombinasjonene ender til slutt i skudd fra Ulvestad 16 meter fra mål. Skuddet er svakt, og triller ut til utspark for Kristiansen.
    29'
    Barrantes Rojas prøver seg med en frekkis fra 30 meter. Kristiansen står langt ute, og midtbaneeleganten prøver seg med en chip. Ballen går et par meter over og til side for mål.
    30'
    Etter en periode der vertene dominerte fullstendig, har bortelaget løftet seg et par hakk igjen.
    33'
    Heades rett i føttene på Stewart av Johansen. Førstnevnte knaller til fra 16 meter. Ballen går nesten over stadion. Fryktelig forsøk av jamaicaneren.
    34'
    Aalesund 2 - 0 FK Haugesund
    Mål: Michael Barrantes
    Plutselig smeller det igjen! Stewart kommer rundt på høyrekanten og får lagt inn. En uheldig FKH-forsvarer header rett i føttene på Barrantes Rojas, som bredsiden ballen inn fra syv meter.
    36'
    Det skal bli spennende å se hvordan bortelaget svarer på dette. AaFK har stort sett vært overlegne så langt i kampen.
    39'
    FKH har ballen litt mer nå, men får til svært lite. AaFK kjører på fremover hver gang de bryter bortelaget høyt i banen.
    41'
    Aalesund 3 - 0 FK Haugesund
    Målgivende: Fredrik Ulvestad
    Barrantes Rojas blir spilt opp på 25 meter, på kanten med 16-meterstreken. Costaricaneren knaller til, og ballen smyger seg inn nede ved stolperoten til Kristiansen. Dette skal bli svært vanskelig å snu for bortelaget!
    41'
    Søderlund prøver seg med venstrefoten fra 18 meter. Ballen går rett på keeper Grytebust, som har full kontroll.
    44'
    AaFK spiller fantastisk fotball for øyeblikket. Denne gang er det Stewart som får æren av å avslutte et vakkert angrep. Skuddet fra 20 meter slås så vidt til corner av keeper Kristiansen.
    45'+1
    Hjemmelaget er svært nære også her. Ved to anledninger er de bare skotuppen i fra å legge på til 4-0.
    45'+1
    45'+2
    Hjemmelaget har dominert fullstendig de første 45 minuttene, og tidvis vartet opp med ekte tango-fotball. To ganger Barrantes Rojas og en gang Stewart gjør at sjansen for poeng er svært liten for gjestene, som må heve seg kraftig etter hvilen om dette ikke skal bli stygge sifre.
    45'
    2. omgang er i gang. FKH med avsparket.
    46'
    Bortelaget blir trykket kraftig tilbake i åpningsminuttene av denne omgangen også, og sliter virkelig med å få tak i ballen mot ballsikre AaFK-spillere.
    48'
    Hjemmelaget dominerer nå, men har ikke skapt noe særlig så langt i omgangen.
    50'
    Matland prøver seg med venstrefoten fra 30 meter. Skuddet kontrolleres ut av Kristiansen.
    51'
    Søderlund blir spilt opp av Andreassen. Skuddet fra 16 meter går tre meter over mål. Fine tendenser fra bortelaget.
    52'
    Barrantes Rojas slår en nydelig crosser til Matland. Han finner Stewart inne i 16-meteren, som drar seg fri, og kommer alene med keeper. Avslutningen står derimot ikke i stil med angrepet, og sleives langt utenfor mål. Der burde Stewart lagt på til 4-0!
    55'
    Ender i returrommet hos Barrantes Rojas, som feier til på halv volley. Ballen går like over det høyre krysset for Kristiansen. Svært nære for hjemmelaget igjen.
    58'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Michael Haukås
    Ut: Henrik Kjelsrud Johansen
    60'
    Inn: Eirik Mæland
    Ut: Trygve Nygaard
    FKH gjør et desperat forsøk på å komme inn i kampen med et dobbeltbytte.
    60'
    Barrantes Rojas finner Ulvestad i mellomrommet. Ulvestad får ikke kontroll over ballen, og FKH får klarert til innkast for hjemmelaget. AaFK dominerer fortsatt spillet fullstendig.
    63'
    Ender i returrommet, hvor ballen klareres i hånden på Barrantes Rojas. Frispark for gjestene.
    64'
    Bortelaget er svært nære redusering. Et innlegg flikkes videre på mål av Andreassen. Matland står på strek og redder. FKH vinner corner.
    67'
    Nok en stor sjanse for bortelaget! Søderlund får stå alene å heade fra åtte meter. Bare en god reaksjonsredning av Grytebust hindrer 3-1.
    67'
    FKH har hevet seg veldig nå, etter total AaFK-dominans.
    69'
    Hjemmelaget har tatt tak i kampen igjen, og FKH blir springende å jage etter ballen.
    71'
    Lite som skjer for øyeblikket. FKH ser ut til å ha gitt opp, mens AaFK er mest interesserte i å holde på ballen.
    73'
    Barrantes Rojas drar seg inn fra høyre, men får aldri tid og rom til å skyte. Midtbanespilleren roter til slutt bort ballen.
    75'
    Ulvestad kombinerer med James, før han skyter fra 18 meter. Skuddet går høyt over mål. Dårlig utført av AaFK-spilleren.
    76'
    Heades ut i returrom av Phillips. Der er Kildentoft og får avsluttet. Ballen sleives ut til utspark for Grytebust.
    77'
    Inn: Kristoffer Haraldseid
    Ut: Håvard Storbæk
    FKH foretar sitt siste bytte for dagen.
    80'
    Ender etter hvert i skudd fra Bangura. Skuddet går langt utenfor målet til Grytebust.
    80'
    Frispark for AaFK ute til høyre. Barrantes Rojas stiller seg klar til å slå inn.
    82'
    Det påfølgende frisparket klareres av Mæland.
    83'
    Frispark for FKH ute til venstre for 16-meteren. Haraldseid slår inn. Ballen bokses unna av Grytebust, og AaFK kontrer.
    86'
    Kontringen ender i avslutning fra en offside-plassert Phillips. Frispark for bortelaget.
    86'
    Dagens tilskuertall: 6925. Fryktelig lite til å være i Ålesund.
    89'
    Det er lagt til minimum tre minutter i 2. omgang.
    90'+1
    Gratis-sjanse for bortelaget. Både Skagestad og Matland bommer på ballen, og Søderlund får stå helt alene å sikte bare seks meter fra mål. Avslutningen er brukbar, men reddes av en god Grytebust.
    90'+3
    90'+4
    Der er kampen over. Det ender med hele 3-0 til AaFK. En fortjent seier for hjemmelaget, som dominerte fullstendig nesten hele kampen. En god start for Janne Jönsson, og en heller dårlig start for FKH-trener Jostein Grindhaug. Det kan bli hyggelig å være AaFK-supporter i år om laget fortsetter å spille sånn fotball. For FKH blir det nok å glemme denne kampen, og prøve å nullstille seg til neste kamp.