Aalesund starter med disse 11: Andreas Lie - Nenass, Ben Karamoko, Daan Klinkenberg, David Kristjan Olafsson - Niklas Castro, Fredrik Carlsen - Isak Dybvik Määttä, Peter Orry Larsen, Simen Bolkan Nordli - Sigurd Haugen
    Aafk-benken: Gudmund Kongshavn, Shaquill Sno, Jonas Grønner, Oddbjørn Lie, Parfeit Bizoza, Izunna Uzochukwu, Kristoffer Strand Ødven, Vetle Fiskerstrand, Markus Karlsbakk.
    Rosenborg: André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Pa Konate - Kristoffer Zachariassen, Edvard Tagseth, Anders Konradsen - Carlo Holse, Torgeir Børven, Emil Konradsen Ceide.
    RBK-benken: Julian Faye Lund, Holmar Örn Eyjolfsson, Gustav Valsvik, Erlend Dahl Reitan, Gjermund Åsen, Samuel Adegbenro, Pål-André Helland.
    Åge Hareide gjør fire endringer fra Europa League-kvaliken torsdag. Dino Islamovic har karantene - Torgeir Børven får sjansen som spiss. Per Ciljan Skjelbred er ikke med til Sunnmøre, Samuel Adegbenro er på benken - ungguttene Emil Konradsen Ceide og Edvard Tagseth kommer inn fra start. Holmar Örn Eyjolfsson hviles på benken - Even Hovland inn som midtstopper.
    Nydelig høstdag i Ålesund. Kunstgresset på Color Line ligger badet i lav sol.
    RBK slo Aafk 3-2 i det motsatte møtet denne sesongen - 16. august på Lerkendal.
    Aalesund slo Rosenborg 2-1 sist de møttes i seriekamp på Sunnmøre, men det var tilbake i 2017.
    RBK er inne i periode der det handler veldig mye om europacup. Torsdag kommer PSV Eindhoven til Lerkendal for å spille playoff til gruppespillet i Europa League.
    Mohammad Usman Aslam (Lier) dømmer denne kampen. Blir assistert av Magnus Lundberg (Ringsaker) og Kim André Johnsen (Frogner) på linjene.
    Kampen i gang. Aafk med avsparket.
    1'
    Hjemmelaget med ballbesittelse i starten her. Må spille tilbake.
    1'
    Langt inn til Hansen i RBK-buret.
    2'
    Haugen på kanten slår langt, inn til Hansen.
    3'
    Rosenborg med ballen nå. Lang pasning til Pa Konate på venstre kant. Slår mot Børven. Heading til corner.
    4'
    Corner til Rosenborg. Hedenstad slår den. Avslutning på bakre stolpe blir blokkert.
    5'
    Så slås den inn igjen. Stor sjanse der på hodet fra Børven. Lie nede og redder. Nydelig redning. Redder hjemmelaget der. Stor sjanse.
    5'
    Aalesund får holde på ballen. Men ikke fremdrift i spillet og blir mye balltrilling.
    7'
    Langt frispark inn i mengden i boksen. Ut til corner.
    8'
    Nordli med corneren. Inn til Hansen. Enkelt for keeper som er upresset.
    9'
    Frem på høyrekanten der hjemmelaget. I stor fart. Men Haugen sklir. Og blir klarert-
    10'
    Stolpetreff for Rosenborg! Legges inn fra høyre og i midten foran mål er Zachariassen med stupheadingen. Nær å sette den i mål.
    10'
    Og nytt skudd der for Rosenborg. Lie med redningen fra Børven nok en gang. Lukter RBK-mål.
    11'
    Hjemmelaget har folk i boksen, men upresist innlegg fra venstrekanten.
    13'
    Ny corner for RBK. Zachariassens skudd blokkeres.
    14'
    Lie presset i boksen. Men corneren klareres.
    15'
    Orry Larsen med skuddet med utsiden av foten fra spiss vinkel. Men blir ikke ordentlig farlig. Men hva gjorde Hedenstad i forkant der. Misset på ballen og det var det som skaffet hjemmelaget sjansen. Ikke bra.
    17'
    Rosenborg kjører seg fast og Haugen bryter for hjemmelaget. Forsøker fremover i høyt tempo. Blir stoppet.
    18'
    Konradsen og Ceide kombinerer. Spiss vinkel for sistnevnte. Blokkeres ut til corner.
    19'
    Eggen Hedenstard med corneren. Blåses tidlig av dommer der for et eller annet i feltet. Vanskelig å se hva som var årsaken.
    20'
    Aalesund velger å ligge med mange folk høyt og søker fremover på banen.
    21'
    Castro forsøker langskuddet. Men det var vel å tro på julenissen at det skulle bli farlig. Rett på keeper.
    22'
    Gir bort en corner der når Hansen feilberegner i RBK-målet.
    25'
    Reginiussen konge i feltet på corneren og klarerer kraftfullt.
    25'
    Hedenstad blir felt, men Nordli slipper gult kort. Frispark.
    26'
    Hedenstad slår langt mot Reginiussen. Blir corner.
    26'
    Eggen Hedenstad med ny corner. Lie bokser og setter i gang kontring nå hjemmelaget.
    27'
    Blir stoppet og må begynne bakfra igjen.
    27'
    Castro med venstrefoten. Like over. God avslutning der han vender opp spillet fra 15-16 meter. Farlig men blir for høyt.
    30'
    Skummel miss der fra Karamoko som skyter ballen rett i nærmeste RBK-spiller. Ender i stedet hos Børven. Men velger å fyre fra langt hold.
    32'
    Ny farlig Aafk-sjanse. Også denne gangen rundt 16-meteren. Klemmer til fra 17-18 meter. Nesten identisk høyde som Castro-skuddet. Over mål.
    32'
    Carlsen går tøft til mot Pa Konate. Får vondt i høyrefoten og viser det tydelig med en grimase. Tar innkastet.
    34'
    Zachariassen får sjansen i 16-meteren. God sjansen. Litt heldig at han får sjansen der etter at ballen har gått litt frem og tilbake i feltet. Ballen over. Men får corner.
    38'
    Ceide finter bort Carlsen der. Sender inn foran mål. Men Orry Larsen avverger og får ballen til corner.
    39'
    Hedenstad forsøker skuddet. Innom motstander og til corner igjen.
    40'
    RBK biter seg fast. Ballen igjen foran mål der Børven er. Får ikke ordentlig dreis på headingen, Reginiussen lukter målsjanse, men ballen spretter feil.
    41'
    Mål for Rosenborg!
    Aalesund 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Kristoffer Zachariassen
    Målgivende: Emil Konradsen Ceide
    Får tid til å lade kanonen der Zachariassen og kan klemme til fra langt hold. Sender ballen mot vinkelen med et kraftfullt skudd. Herlig skudd der Zachariassen og ledelse for bortelaget. Ser av reprisen at skuddet er innom et Aafk-ben på vei mot mål og endrer såvidt retning.
    41'
    Gult kort til Aalesund
    Peter Orry Larsen
    43'
    Mer Rosenborg nå og det er tendenser fra både Ceide og Pa Konate. Men blir til slutt ingenting.
    44'
    Ett minutt er lagt til i 1. omgang.
    45'+1
    Corner til hjemmelaget der.
    45'+1
    Reginiussen konge i luften igjen i feltet.
    45'+2
    Hedenstad søker Reginiussen på første stolpe. I nettveggen. ny corner.
    47'
    Samme mann med corneren mot første stolpe. Aafk-spiller sender den til tredje corneren på rad.
    48'
    Holse med corneren. Får ballen tilbake. Sender til Zachariassen som legger inn hardt fra høyre kanten. Keeper får ballen unna. Innkast.
    49'
    49'
    Ceide får ballen der du absolutt ikke skal få den. Puster tungt. Men kommer seg opp igjen.
    51'
    Hansen forbannet der. Ballen lagt inn foran mål Men når ikke Haugen. Til corner.
    54'
    Fikse kombinasjoner av Rosenborg. Holse går får skuddet selv. Utenfor. Burde sett Ceide mot venstre i bedre posisjon. Men greit nok.
    57'
    Godt returløp der fra Ceide fanger opp ballen. Setter fart fremover der RBK. Ceide med flere gode involveringer.
    60'
    Der er Rosenborg på halvdistanse. Haugen blir tatt og er fortvilet. Hansen ute og klarerer. Skudd på returen treffer ikke. Haugen forbannet der mener han blir tatt der hun kunne vært i fri bane mot mål.
    61'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 1 Rosenborg
    Mål: Sigurd Haugen
    Målgivende: Benjamin Karamoko
    Hedenstad opphever offsiden der når Haugen blir slått gjennom av Karamoko. Kommer alene med keeper og runder Hansen. Setter ballen i mål.
    62'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Samuel Adegbenro
    Ut: Emil Konradsen Ceide
    64'
    Inn: Gjermund Åsen
    Ut: Edvard Tagseth
    65'
    Ballen i mål! Men annullert for offside. Haugen er vel ikke offside. Men annen spiller helt klart i offside. Lars Arne Nilsen forbannet på sidelinjen.
    67'
    67'
    Aalesund 1 - 2 Rosenborg
    Målgivende: Samuel Adegbenro
    Og der sitter den for Rosenborg! Adegbenro legger inn foran mål. Treffer Carlsen og ut til Zachariassen. Keeper redder første forsøket, men på andre sitter den for Zachariassen som blir tomålsscorer i kveld.
    68'
    RBK på farten igjen. Børven med skuddet. Blokkeres til corner.
    69'
    Headingen på corneren går over. Lie har vel kontroll der ballen går i høy bue.
    70'
    Rosenborg søker fremover. Åsen ikke på hugget der på pasningen. Hjemmelaget tar over.
    73'
    Rosenborg-spillerne roper på innkast men Orry Larsen blir ikke avblåst. Legger inn foran mål. Når ikke frem.
    73'
    Fredrik Carlsen
    73'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Markus Seehusen Karlsbakk
    Ut: Isak Määttä
    74'
    Mer kriging enn kvalitet akkurat nå. Zachariassen ned for telling der. Blir felt av Orry Larsen. Raskt oppe igjen.
    78'
    Castro med langskudd og den sjansen er stor. Får klem på ballen der fra rundt 20 meter. Hansen nede og slår ballen i stolpen og ut.
    79'
    Adegbenro med skuddet, men Lie nede og tar ballen enkelt.
    80'
    Roper på straffe der de par hundre tilskuerne. Men går vel lett ned der Aafks NOrdli. Står vel rimelig rolig Pa Konate
    82'
    Inn: Jonas Grønner
    Ut: Benjamin Karamoko
    83'
    Inn: Izunna Uzochukwu
    Ut: Peter Orry Larsen
    83'
    Carlsen frustrert når det blåses for frispark til RBK. Slår i gresset en rekke ganger. Eggen Hedenstad ligger nede. Tar seg til låret.
    84'
    Sigurd Haugen
    84'
    Inn: Pål André Helland
    Ut: Torgeir Børven
    86'
    Hadde et par gode sjanser Børven. Men er vel korrekt å melde at dette ikke var den store kampen av spissen.
    86'
    Hansen ut i full strekk på skuddet.
    87'
    Jonas Grønner
    90'
    Inn: Parfait Bizoza
    Ut: Fredrik Carlsen
    90'
    Lagt til fire minutter overtid.
    90'+1
    Småfarlig corner der fra hjemmelaget. Nordli inne i feltet, men får ikke kontroll. RBK klarer på smådesperat vis å få unna ballen.
    90'+2
    Niklas Fernando Castro
    90'+3
    Aalesund presser og vil ha en siste sjansen og får den! Castro forsøker å kjippe gjennom. Ut på venstrekante til Haugen. Inn i feltet ut til Bizoza. Setter ballen utenfor. Enorm sjanse!
    90'+4
    Men der ble Eggen Hedenstad brukt som rundingsbøye av Haugen. Kan bli hardere straffet for slikt mot PSV til uken.