0-1
Fet13'
1-1
1-2
Boli83'
2-2
Author avatar

Ble dekket av VG Sporten

    Aalesund (4-4-2): Andreas Lie - Adam Örn Arnarson, Vito Wormgoor, Oddbjørn Lie, Mikkel Kirkeskov - Edwin Gyasi, Fredrik Carlsen, Petter Orry Larsen, Flamur Kastrati - Mostafa Abdellaoue, Sondre Brustad Fet
    0'
    Sarpsborg 08 (4-4-2): Arild Østbø - Anders Østli, Ole Heieren Hansen, Sigurd Rosten, Joachim Thomassen - Jon Helge Tveita, Matti Lund Nielsen, Steffen Ernemann, Jonas Lindberg - Patrick Mortensen, Pål Alexander Kirkevold
    0'
    Bjørn Helge Riise fikk rødt kort i forrige kamp mot Stabæk, og er ikke med i dag. Arnarson finner hans plass på høyrebacken. I tillegg plasseres Thrándarson på benken, Flamur Kastrati finner plass på kant, mens Sondre Brustad Fet er mannen som skal utgjøre tospannen på topp sammen med Mos.
    0'
    Aalesund er ille ute før dagens oppgjør, med 19 poeng på 21 kamper er de på en av to nedrykksplasser. Skulle de tape i dag vil det være ett poeng opp til Stabæk, og to poeng til Bodø/Glimt på plassene foran. Stabæk og Glimt møter henholdsvis Sogndal og Start i løpet av helgen.
    0'
    Lagene er på banen.
    0'
    Med seier i dag vil Sarpsborg 08 være à poeng med Odd på 2. plass. De har imidlertid langt dårligere målforskjell per nå.
    0'
    Sarpsborg svinger et frispark inn i feltet. Biter seg fast høyt i banen, men til slutt heades det utenfor målet til Lie.
    2'
    Aalesund forsøker å være direkte i starten her. Leter etter Mos tidlig i oppspillsfasen. Heieren Hansen går seirende ut av den første duellen dem i mellom.
    4'
    Kirkeskov utfordres en-mot-en av Tveita, men dansken løser det strålende defensivt. Sikrer en femmeter for Aalesund.
    5'
    Aalesund legger inn i boks. Heieren Hansen header unna. Aalesund vinner ballen tilbake høyt i banen, og triller godt inn på Sarpsborgs halvdel.
    6'
    Kjempesjanse for Sarpsborg 08. De ruller fint opp langs venstrekanten, der Joachim Thommassen har startet fra backposisjon. Innlegget er godt fra dansken, og Mortensen ofrer alt i motstatt boks. Han får ikke ordentlig treff på ballen, og Aalesund får avverget med et nødskrik da ballen ligger fri tre-fire meter fra målet.
    8'
    Lindberg spilles i situasjonen gjennom av Mortensen, men faller i duell med Oddbjørn Lie. Det ser ut som det er kontakt, samtidig som det er korrekt av dommer ikke å dømme straffe. Spørs imidlertid det er filming. Uansett en stor sjanse i utgangspunktet.
    11'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Aalesund 0 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Patrick Mortensen
    1--0! Det er danske Patrick Mortensen som gjør det. Kirkevold løser ting godt på vei inn i Aalesunds boks fra høyre. Han forsøker å slippe til en midtbanespiller på gjennomløp, men pasningen blir for upresis. Nedfallsfrukten ender imidlertid hos en dansk spiss som takker og bukker. Mortensen banker ballen opp i venstre hjørne fra tolv meter.
    11'
    Dette er dårlige nyheter for et allerede dårlig stilt Aalesund.
    12'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Sondre Brunstad Fet
    Målgivende: Adam Orn Arnarson
    Sondre Brustad Fet starter det hele selv, der han finner høyreback Arnarson på vei frem langs høyresiden. Han prikker inn i boks, der Sondre Brustad Fet har startet med stor vilje inn i boks. Han stuper ballen i møte, og styrer ballen godt oppe i det lengste hjørne. En flott scoring av unggutten!
    13'
    Dermed slår AAFK tilbake umiddelbart.
    15'
    Sarpsborg fortsetter i samme stim som før de to scoringene, de maler på og er klart best på bortebane i Ålesund.
    18'
    Arnarson igjen villig langs høyresiden. Innlegget ikke like presist denne gangen, men han har åpnet kampen godt.
    19'
    Aalesund angriper villig langs høyresiden gang på gang. Gyani som setter det i gang denne nå, men innlegget holder Østbø i fast grep.
    21'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Aalesund 1 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Pål Alexander Kirkevold
    Målgivende: Jon-Helge Tveita
    For en scoring av Kirkevold! Kirkevold spilles gjennom ute langs høyresiden, med lang vei til mål og en nederlandsk stopper foran seg på veien dit. Wermgoor punkteres regelrett av Kirkevold, han skjærer inn foran stopperen før han enkelt og greit triller Sarpsborg i ledelsen. For et forrykende oppgjør så langt!
    24'
    Roet seg ned etter scoringen. Sarpsborg noe smartere nå enn de var etter forrige scoring. Viktig å lukke igjen bakover de første minuttene etter scoring.
    28'
    Aalesund og Kastrati angriper flott langs venstresiden. Kastrati slår inn langs bakken i boks, hvor Gyasi har kommet seg i posisjon fra motsatt kant. Nederlenderen treffer ikke godt, og avslutningen går langt til siden for mål. En stor sjanse for Aalesund der!
    31'
    Vanvittig Aalesund-sjanse! Østbø trekker en kjemperedning opp av hatten. Sondre Fet mottar et innlegg fem-seks meter fra Sarpsborgs mål, og mannen bak 1-1-målet treffer slettes ikke verst i jakten på sitt andre. Avslutningen er på vei inn i nettmaskene, men en Arild Østbø i full strekk rekker frem.
    33'
    Aalesund triller i bakre rekker nå. Sarpsborg ligger pliktoppfyllende i en defensiv 4-4-2. Kort avstand mellom de tre leddene, og hurtig benflytting er ingrediensene.
    37'
    Sarpsborg setter fart når de bryter, og de gangene Aalesund klarer å bryte opp bortelagets kontringsforsøk får de muligheten til å ta blåtrøyene i ubalanse. Mos denne gangen, som prøver å sette fart mot et ustrukturert Sarpsborg. Ernemann rydder opp.
    37'
    Sarpsborg med frispark midt på Aalesunds halvdel nå. Kan legge inn i boks herfra.
    41'
    Ernemann løfter inn i boks. Blir ikke noe ut av duellene inne i sekstenmeteren, men ballen havner hos Anders Østli som fyrer. Høyrebacken skyter himmelhøyt over.
    42'
    Ernemann skyter fra 20 meter. Går 7-8 meter utenfor.
    42'
    Kirkevold får en ny mulighet, idet det legges fint inn fra venstre. Header fra elleve meter, men rett i fanget til Lie.
    43'
    Gyasi setter igjen fart ute til høyre. Forsøker å finne Flamur Kastrati, men Matti Lund Nielsen er inne og rydder opp for blåtrøyene fra Østfold.
    45'
    Aalesund nære, men det blir bare nesten igjen. Igjen ruller de opp langs kant, og nok en gang klarer de å komme seg til gode innlegg. Igjen er det Flamur Kastrati som kommer seg løs ute til venstre. Han slår knallhardt inn langs bakken, der Sondre Fet venter. Avslutningen går rett i Sarpsborg-blokken.
    45'+1
    Aalesund skaper nok en stor sjanse rett før dommeren blåser for pause. Innlegget ender på bakerste stolpe hos Mos, som fra kort hold avslutter rett utenfor stolpen til en Sarpsborg-keeper som kan puste lettet ut.
    45'+2
    Pause
    45'+2
    2. omgang
    46'
    Geir Bakke ga klar beskjed i pausen, han var ikke fornøyd med prestasjonen defensivt. Det gjrode han klart ovenfor TV2 før andre omgang ble sparket i gang.
    46'
    Aalesund fortsetter der de slapp; skaper en halvsjanse. Det slås langt opp i retning Fet, som header til Mos. Han rapper til fra 20 meter. Det er noe skrått hold, og Østbø har kontroll på avslutningen.
    47'
    Det har for øvrig virkelig begynt å pøsregne i Ålesund nå, så ballen kommer til å trille lynraskt på kunstgresset.
    47'
    Sarpsborg forsøker å kopiere 2-1-scoringen, da de slår langt i bakrom mot Kirkevold. Aalesund-forsvaret faller av i tide denne gangen, og avverger farligheten.
    50'
    Lindberg fyrer, men Andreas Lie står uberørt og tar i mot skuddet. Barnemat av et forsøk fra venstresiden.
    54'
    Aalesund løfter inne i boks. Heades unna av Thomassen.
    55'
    Sarpsborg triller nå. Flinke til å finne hverandre.
    57'
    Triller seg helt frem til et innlegg fra Thomassen ute til venstre. Innlegget ikke spesielt godt, og Aalesund kan kontre.
    57'
    Aalesund med kast midt på banen.
    59'
    Mister på vei frem Aalesund, kan bli farlig.
    60'
    Det spilles opp på Lindberg, men svensken klarer ikke holde på ballen. Aalesund kontrer på direkten, men klarer ikke å ta Sarpsborg i ubalanse.
    60'
    Boli slår frem på Mos, som vender ut mot høyre. Der har Arnarson rom, og han ser opp og finner Boli i boks. Boli er vel tøff i duellen med Sundli, og får avblåst frispark mot seg.
    62'
    Patrick Mortensen header mot mål, men avblåses. Bruker albuen i duellen med Aalesund-stopperen.
    64'
    Lindberg blir taklet og får frispark rundt 25 meter fra mål. Fin skuddposisjon.
    65'
    Ser ut som Kirkevold har lyst til å skyte.
    66'
    Forsøket går over mål. Lie har god kontroll på den.
    66'
    Thomassen prøver å finne Mortensen, men Oddbjørn Lie og Mikkel Kirkeskov lager sandwich av den danske spissen, og verner fint om ballen helt inn til keeper.
    68'
    Aalesund sliter mer med å skape sjanser nå. Skaffer seg imidlertid en corner etter et angrep fra høyresiden.
    70'
    Heades unna av Sarpsborg.
    70'
    Kjempesjanse for Aalesund og Thrandarson. Gyasi bare lemper ballen inn mot bakerste stolpe. Der er Thrandarson ensomt alene og kan bare bredsiden ballen i kassa fra kort hold. Ballen sklir imidlertid av islendingens fot, og ut til femmeter for Sarpsborg. Der sover bortelaget i den defensive timen!
    72'
    Nok en gang avslutter Thrandarson. Denne gangen fra nærmere 25 meter, etter å ha skjært inn fra venstre. Fyrer med høyre, men skuddet sniker seg en halvmeter utenfor Østbøs mål.
    74'
    Kirkeskov svinger inn mot bakerste. Heades inn igjen i feltet, men Sarpsborg får etter hvert klarert.
    75'
    Hjørnespark
    75'
    Sarpsborg har tydelig lært av kampens forløp. Langt flinkere til å avverge innlegg nå.
    77'
    Mos tar ned en crosspasning fra Kirkeskov på mesterlig vis. Innlegget videre til Boli er det ikke mesterklasse over. Triller til Sarpsborg-bein.
    79'
    Gyasi på farten igjen. Legger igjen til Petter Orry Larsen. Han skyter fra distanse, men himmelhøyt over.
    80'
    Nå er altså Sarpsborg oppe på en tredjeplass i Tippeligaen. De er ett poeng foran Brann og to poeng foran Haugesund på plassene bak, og nettopp de to lagene møtes i morgen. Dermed vil Sarpsborg ligge på fjerdeplass etter denne runden uansett resultat. Ved U går Brann forbi på bedre målforskjell. Ved seier til ett av lagene til vinnende lag over bronseplass.
    82'
    Kirkevold spilles fint gjennom etter en fin overgang. Han prøver å chippe Østbø, og mislykkes med forsøket. Til side for mål.
    82'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 2 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Franck Boli
    Målgivende: Adam Orn Arnarson
    Aalesund slår tilbake! Og det skjer langs den hyppig nevnte høyresiden til Aalesund. Gyasi triller til Arnarson som kommer på overlappen. Slippet er perfekt, og legget fra islendingen i retning Boli likedan. Boli møter legget med en stiv innside av høyrefoten, og styrer inn utligningen.
    83'
    Bølger frem og tilbake nå. Igjen er Gyasi på farten, der han vender opp 25 meter fra mål, og setter fart innover i banen. Skuddet fra nederlenderen går imidlertid over.
    89'
    Kirkevold på vei gjennom, men avblåses korrekt for offside.
    89'
    Orry Larsen prøver å prikke et innlegg inn mot Mos. Innlegget utrolig svakt, og rett i klypen til Arild Østbø.
    90'+1
    Gigantmulighet for Kirkevold etter propagandafotball av Sarpsborg på seiersjakt! Kontringen er det ingenting å si på, med ingrediensene fart og presisjon i fem involveringer på rad. Den sjette involveringen ender hos Kirkevold som kommer alene med Lie, skrått fra venstre. Kirkevold ser opp, skyter, men Lie er oppe med labben og redder.
    90'+3
    Igjen er det Kirkevold, og igjen er det Lie som er mannen som hindrer Sarpsborg-scoring! Kirkevold bare tråkker seg gjennom hele AAFK-forsvaret. Alene med Lie forsøker Kirkevold å sette den mellom beina, men Lie er med på notene.
    90'+4
    Frispark for AAFK nå. Innleggsposisjon.
    90'+4
    Den spretter helt ut til femmeter for Sarpsborg.
    90'+4
    Kampen er slutt
    90'+4
    Der ender det 2-2. Det kunne gått alle mulige veier dette, for dette var litt av en Tippeliga-kamp. Det var massevis av sjanser begge veier, og både Sarpsborg og Aalesund hadde sine sjanser til å avgjøre kampen til sin fordel. Det ender imidlertid 2-2, et resultat begge lag nok er noe misfornøyd med.
    90'+1
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her