2-1
Ulvestad88' (Str.)
3-1

Velkommen til livedekningen av Tippeliga-oppgjøret mellom Aalesunds Fotballklubb og Stabæk Fotball.
    Etter 16 spilte kamper, ligger hjemmelaget plassert helt nede på en skuffende 10. plass, med 20 poeng, statistikken 4-8-4, og en målforskjell på 21-19.
    Dagens motstander, Stabæk, har virkelig kniven på strupen. Etter like mange kamper, ligger laget plassert helt sist, med fattige 7 poeng, statistikken 2-1-13, og en målforskjell på 13-37. Med 10 poeng opp til kvalikplass, må bærumslaget snart begynne å vinne kamper.
    AaFKs forrige oppgjør var UEFA Europa League-oppgjøret mot KF Tirana, en kamp som endte med hele 5-0 til tangotrøyene.
    Stabæks siste kamp var mot Vålerenga, og endte med 3-1-tap hjemme på Nadderud Stadion.
    Forrige tilsvarende oppgjør endte med 2-0-seier til hjemmelaget etter skåringer av Peter Orry Larsen og Michael Barrantes Rojas.
    Både Ville Jalasto, Peter Orry Larsen, Demar Phillips, Sander Post, Amund Skiri og Magnus Sylling Olsen er ute med skader for AaFK.
    Lite fravær å melde om for bortelaget. Troppen er så og si helt skadefri, men Adnan Haidar er ikke med til Ålesund, da han må stå over med karantene (tre gule kort).
    Dagens hoveddommer er Dag Vidar Hafsås. Med seg som assistentdommere har han Odd Arne Vangen og Ole Johan Løvberg. 4. dommer er Sigurd Smehus Kringstad.
    AaFK starter med følgende ellever (4-2-3-1): Grytebust - Jääger, Tollås Nation, Arnefjord, Matland - Morrison, Ulvestad - Sellin, Barrantes Rojas, Myklebust - James.
    Stabæk starter sånn (4-4-2): Sayouba - Hanssen, Hammer, Cunningham, Eiriksson - Brustad, Stengel, Kleiven, Haugsdal - Sortevik, Boli.
    Følgende spillere er i faresonen for karantene: James Morrison, Tremaine Stewart, Daniel Arnefjord, Michael Barrantes Rojas, Sean Cunningham, Bjarni Olafur Eiriksson, Franck Boli, Mads Stokkelien, og David Hanssen.
    Kampen er i gang. Hjemmelaget med avsparket.
    1'
    Kampens første store mulighet. Et godt frispark fra Stengel, gjør at Brustad og tre andre Stabæk-spillere får stå helt alene på syv meter. Helt uhindret header Brustad utenfor. Dårlig utnyttet av bortelaget. Der sov AaFK-forsvaret virkelig!
    3'
    En fryktelig tversoverpasning av Barrantes Rojas, plukkes opp av Haugsdal. Midtbanespilleren setter fart fremover og avfyrer skudd fra 20 meter. Skuddet går en meter over målet til Grytebust, som ser ut til å ha kontroll.
    4'
    Stopp i spillet nå. Det er keeper Sayouba som ligger nede etter å ha krasjet med egen spiller ved en avklarering. Kan se ut som han holder seg til kneet. Stabæks fysioterapeut Fredrik Birkemo signaliserer at keeperen må bytte. Jan Kjell Larsen gjør seg klar.
    6'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Jan Kjell Larsen
    Ut: Sayouba Mandé
    Sayouba bæres ut på båre, og Larsen kommer inn som erstatter.
    9'
    Sellin med innlegg fra høyre. Jan Kjell Larsen er nede og fanger ballen enkelt.
    11'
    AaFK har spilt seg opp litt nå etter at Stabæk var det klart beste laget de første 10 minuttene.
    13'
    Barrantes Rojas vender opp på 25 meter. Fra litt skrått hold skyter han ballen to meter over målet til Larsen.
    15'
    God sjanse for hjemmelaget! Sellin spiller fri Barrantes Rojas på 20 meter. Sistnevnte fyrer av et skudd som går like til side for målet til Larsen.
    17'
    Kjempesjanse for AaFK! Denne gang er det Matland som kommer med et innlegg som ser helt ufarlig ut, helt til Larsen feilberegner og slipper ballen forbi seg. Myklebust er centimetere fra å kunne sette inn 1-0! Dårlig keeperspill av innbytteren der.
    19'
    Morrison fører ballen fremover og skyter fra 30 meter. Midtbaneankeret sklir i det han skal fyre av, og ballen triller sakte inn til keeper, som har full kontroll.
    20'
    Hjemmelaget har virkelig våknet til livet etter en treg start.
    23'
    Det tråkkes voldsomt til i duellene. Tydelig at det står mye på spill for begge lagene.
    25'
    Sellin med innlegg fra høyre. Innlegget går forbi alt og alle og til innkast på motsatt side.
    27'
    Det skjer litt mindre i kampen nå etter en svært innholdsrik periode.
    27'
    Boli er fri ute til høyre for 16-meteren og skyter fra meget skrått hold. Skuddet går et par meter utenfor målet til Grytebust, som ser ut til å ha kontroll.
    28'
    Klabb og babb i AaFKs 16-meter ender med skudd fra Kleiven på 20 meter. Skuddet går en meter over målet til Grytebust.
    29'
    Sortevik felles av Morrison 35 meter fra mål og får frispark. Stengel stiller seg klar til å slå inn.
    31'
    Det påfølgende frisparket er elendig og ender i utspill for keeper Steen Grytebust.
    31'
    Aalesund får tildelt et hjørnespark
    Enar Jääger
    Kampens første corner heades unna av Hammer.
    32'
    Kleiven henger på Ulvestad som en klegg og ender opp med å felle AaFK-spilleren 30 meter fra mål. Jääger stiller seg klar til å slå inn frisparket.
    34'
    Det påfølgende frisparket ender i blokkering, og Stabæk kan kontre. Kontringen ender i skudd fra Boli. Også denne gangen fra svært skrått hold. Skuddet går et par meter til side for mål, til utspill for keeper. Brukbar mulighet for bortelaget.
    35'
    Sortevik blir spilt opp inne i AaFKs 16-meter. Grytebust må ut i aksjon og får slått til corner. God mulighet for bortelaget der!
    38'
    Matland med skudd fra 23 meter. Skuddet går et par meter over målet til Larsen, som har god kontroll. Håpløst forsøk av venstrebacken.
    40'
    Myklebust får omsider kontroll på ballen, og fyrer av fra 18 meter. Skuddet går midt på Larsen, som holder ballen i fast grep.
    42'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 0 Stabæk
    Målgivende: Jo Nymo Matland
    Plutselig sitter den for hjemmelaget. Et innoverskrudd frispark fra Matland treffer hodet til Arnefjord på 6 meter. Avslutningen sniker seg helt ut i venstre hjørne for Larsen, som er sjanseløs.
    43'
    Det er lagt til minimum fire minutter i 1. omgang.
    45'+1
    Hjemmelaget triller ball nå, og Stabæk sliter med å få tak i den.
    45'+3
    Mål for Stabæk!
    Aalesund 1 - 1 Stabæk
    Mål: Franck Boli
    Fryktelig dårlig forsvarsspill av Tollås Nation gjør at Boli mottar ballen på 7 meter og får banke inn ballen bak en utspilt Grytebust.
    45'+4
    45'+5
    Det står 1-1 til pause etter skåringer av Daniel Arnefjord og Franck Boli. AaFK har hatt ballen mest de første førtifem minuttene, og tok også ledelsen. Etter dette hadde tangotrøyene full kontroll, og så ut til å gå til pause med ledelse, før Tollås Nation rotet det til. Dermed er lagene altså like langt, og vi ser frem til en spennende 2. omgang!
    45'
    2. omgang er i gang. Stabæk med avsparket.
    46'
    Enar Jääger
    Heades unna av Haugsdal.
    48'
    Fuhre drar seg flott fri på venstresiden og legger inn. Innlegget er like ved å treffe Ulvestad som er på tur inn i 16-meteren. Stabæk får omsider kontroll.
    50'
    Fuhre med nok et godt innlegg fra venstre. Denne gangen treffer han hodet til Sellin, som header ballen langt over mål fra seks meter.
    52'
    Morrison med skudd fra 16 meter. Ballen går godt til side for målet til Larsen. AaFK har festet grep om kampen!
    54'
    AaFK roter grusomt. Først er det Arnefjord som blir brutt høyt i banen. Når hjemmelaget omsider vinner igjen ballen og får kontroll, er det Morrison sin tur til å gjøre akkurat det samme. Laget er heldige som slipper unna uten en stor målsjanse i mot.
    56'
    Sortevik setter tempo og skyter fra 25 meter. Skuddet er dårlig og går flere meter over målet til Grytebust.
    58'
    Dagens tilskuertall: 9066.
    62'
    Gult kort til Stabæk
    Får sitt tredje gule kort for året og må stå over neste kamp. AaFK får også frispark i god innleggsposisjon.
    63'
    Det påfølgende frisparket går rett i klypene på Larsen, som holder ballen i fast grep!
    64'
    Aalesund 2 - 1 Stabæk
    Målgivende: Jonatan Tollås Nation
    Stewart mottar ballen ute til høyre, drar seg inn i banen, og kjører karusell med en Stabæk-spiller, før han banker ballen i motsatt kryss. Fantastisk prestasjon av innbytteren.
    65'
    Stabæk med ballen nå. Hjemmelaget ligger kompakt og bortelaget sliter med å skape noe.
    69'
    Stewart med innlegg fra høyre. Hammer header unna i duell med James.
    71'
    Stor sjanse for Stabæk. Brustad drar seg enkelt forbi Matland, før han får lagt inn. Inne i feltet er Boli helt fri på elleve meter og prøver å bredside ballen inn. Spissen bommer totalt, og AaFK får avklarert.
    73'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Herman Stengel
    Ender i heading fra Brustad. Headingen er derimot litt for svak, og Grytebust har få problemer med å holde.
    73'
    Lite som skjer nå. Spillet bølger, uten at noen av lagene klarer å skape de helt store sjansene.
    77'
    Inn: Mads Stokkelien
    Ut: Stian Sortevik
    Stabæk foretar sitt andre bytte for dagen.
    77'
    Michael Barrantes
    Heades ut til ny corner på motsatt side fra Stokkelien.
    80'
    Går over alt og alle og til utspill for keeper.
    81'
    Inn: Ståle Sæthre
    Ut: Fredrik Brustad
    Dagens beste Stabæk-spiller går ut til fordel for Sæthre.
    83'
    Ståle Sæthre
    Innbytteren bruker liten tid på å markere seg da han får gult kort for nedriving av Ulvestad allerede etter et minutt på banen.
    84'
    Fuhre drar seg inn i 16-meteren og blir felt bakfra av Hanssen. Klønete av venstrebacken.
    88'
    Aalesund scorer på straffe!
    Aalesund 3 - 1 Stabæk
    Mål: Fredrik Ulvestad
    Larsen går til høyre, ballen i motsatt hjørne. Dermed står det 3-1 til hjemmelaget!
    88'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Fredrik Carlsen
    Ut: Michael Barrantes
    AaFK foretar kampens siste bytte.
    89'
    Det er lagt til minimum tre minutter i 2. omgang.
    90'+1
    Stengel slår inn fra venstre. Innlegget treffer Sæthre, som header utenfor, helt uhindret fra 7 meter.
    90'+3
    90'+4
    Det ender med en fortjent 3-1-seier for hjemmelaget, etter en 2. omgang der hjemmelaget tok tak i kampen. Fuhre og Stewart kom inn og satte fart på kantene, og det var nettopp Stewart som skulle skåre det forløsende målet. Til slutt fikk kampens beste spiller, Fredrik Ulvestad, æren av å avgjøre det hele med en sikker straffe.