2-3
1 977
2 568

Hei, og velkommen til livedekningen av Aalesund-Tromsø.
    Dette er tredje hjemmekamp på en uke for hjemmelaget, som til tross gode prestasjoner, har måttet se seg slått av Brann i både serie og cup på eget kunstgress. Onsdagens cup-exit var nok av det mer bitre slaget, ettersom Aalesund tok ledelsen hele tre ganger, men Brann tok seg videre etter en dramatisk straffesparkkonkurranse.
    Marius Bøe roterer stadig på laget sitt, og i dag er han tvunget til å gjøre nye endringer. Kristoffer Barmen må stå over på grunn av to gule kort i søndagens seriekamp mot Brann. To offensive brikker, Moses og Atanga, må stå over med skade, og vil bli savnet i kveld.
    Overraskelseslaget Tromsø overrasker ingen med sin startellever. Gaute Helstrup gir tillit til de samme som slo Sarpsborg 08 2-1 hjemme i forrige runde, bortsett fra på keeperplass, der Simon Thomas erstatter en skadet Jakob Haugaard.
    Mens Aalesund måtte gjennom 120 tøffe minutter mot Brann i midtuken, bare for å ryke på straffer, fikk Tromsø en lettere oppgave med å ta seg videre. De slo Alta 1-0 borte og møter Bodø/Glimt i neste runde.
    1'
    Vi er i gang i Aalesund!
    2'
    Begge lag har fått kjenne på ballen i åpningsminuttene.
    4'
    Dagens første avslutning er det Paintsil som står bak. Prøver seg med venstrefoten utenfor feltet, men skuddet er helt ufarlig.
    5'
    Erlien stresser frem en corner i press mot Grytebust.
    5'
    Tromsø får tildelt et hjørnespark
    Vegard Erlien
    Innøvd variant som slås inn lavt i feltet, men lykkes ikke med å skape noe ut av den.
    5'
    Aalesund får tildelt et frispark
    Sten Grytebust
    10'
    Aalesund triller ball for øyeblikket.
    12'
    Aalesund blir avblåst for offside
    Bjørn Martin Kristensen
    12'
    Karlsbakk får ballen i god posisjon, men klarer ikke å komme seg til en god skuddposisjon.
    13'
    Tromsø får tildelt et frispark
    Jostein Gundersen
    Kent-Are Antonsen felles av Hopland midt inne på Tromsøs halvdel.
    14'
    Paintsil trer gjennom til Erlien, som slår inn foran feltet, men ballen slås inn foran feltet med for mye kraft. Bortelaget beholder ballen.
    17'
    Innkast høyt i banen for Aalesund. Munksgaard skal kaste langt. Klareres ut!
    17'
    Tam forestilling i Ålesund hittil, med et knapt initiativ til Tromsø i form av ballinnehav.
    20'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 0 Tromsø
    Mål: Bjørn Martin Kristensen
    Målgivende: Nikolai Hopland
    Kristensen scorer sitt første for året etter en deilig soloprestasjon! Hopland slår opp til en feilvendt Kristensen, som vender på femøringen og lurer bort Psyché i samme bevegelse. Han avanserer så videre innover i banen, jaktet av Gundersen, men han lures vekk av en skuddfinte, før ballen plasseres via Nielsens rygg og opp i venstre hjørne!
    23'
    Ansiktsuttrykket til Bjørn Martin Kristensen etter scoringen sier mye! Det er godt for en spiss å endelig score et mål igjen! Har brent sine sjanser hittil i sesongen, Kristensen, men endelig satt den!
    28'
    Gult kort til Tromsø
    Christophe Psyché
    Daniel Higraff deler ut kampens første gule kort. Stempler Kristensen på ankelen. Klart gult.
    28'
    Grytebust roter det til når han skal fange et innlegg fra venstre, men Tromsø klarer ikke å snappe opp ballen som faller ut av klypene til den rutinerte sisteskansen.
    31'
    Frispark i god innleggsposisjon fra høyre for Aalesund. Det blir det ingenting ut av.
    37'
    38'
    Aalesunds danske høyrekant, Kasper Lunding, viser prov på fin nærteknikk i det han jobber seg ut av en presset situasjon. Kan bli en attraksjon dersom han får tillit over tid, dansken, men har vært litt inn og ut av laget siden han ankom jugendbyen.
    40'
    Mål for Tromsø!
    Aalesund 1 - 1 Tromsø
    Mål: Vegard Erlien
    Målgivende: Sakarias Opsahl
    Erlien utligner for Tromsø med et skudd ned i venstre hjørne, som går via David Fällman! Gundersen holder tålmodig på ballen høyt i banen. Spiller så til Opsahl, som finner Erlien. Spissen vender bort Kolskogen uten videre problem og setter ballen via Aalesund-kapteinen og i mål!
    40'
    Aalesund vil ha straffe etter at keeper Simon Thomas feller Kristensen, som ser ut til å snappe opp ballen før keeper etter å ha presset Psyché aggressivt. Vi får ingen beskjed fra storskjermen på at VAR skal sjekke situasjonen, så da får vi stole på at Thomas er på ballen først i den situasjonen.
    43'
    Kent-Are Antonsen
    Resultatløst.
    45'
    Aalesund forsvarer seg dypt i banen inn mot pause.
    45'+3
    45'+3
    Det står 1-1 til pause etter en jevnspilt førsteomgang. Kristensen mistet noen kilo fra sine skuldre da han sendte hjemmelaget i føringen etter en flott prestasjon. Som mot Brann holdt ikke ledelsen lenge for hjemmelaget, og drøye kvarteret senere utlignet Erlien for Tromsø etter slett forsvarsspill fra vertene. Spesielt forsvarsvikar Kolskogen burde gjort en bedre jobb i den situasjonen. Helt åpent i Ålesund etter halvspilt kamp.
    45'+1
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Anders Jenssen
    Ut: Christophe Psyché
    45'+1
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Kristoffer Ødemarksbakken
    Ut: Bjørn Martin Kristensen
    Kristensen må gi seg etter smellen han fikk i duellen med Tromsø-keeper Thomas. Aalesund har ingen spisser på benken og dermed blir Ødemarksbakken AaFKs spiss i andre omgang.
    45'+1
    Antonsen tester skuddfoten fra distanse. Det er dessverre for Tromsø ikke i nærheten av noe som helst.
    49'
    Psyché hadde ingen stor omgang før hvilen, så at han blir erstattet i pausen her er ikke overraskende.
    50'
    Innbytter Jenssen får ballen i støtte fra Bassi og tester skuddfoten på Grytebust. Rett på keeperen fra Ellingsøya, som noterer seg dagens første redning.
    51'
    Munksgaard kaster langt. Bassi klarerer ut på hel volley fra bak i feltet. Når spillerne har forlatt sekstenmeteren, ser vi at Aalesund-kaptein Fällman blir liggende igjen. Har fått seg en smell i hodet av lagkamerat Segberg, som går på stussen fra innkastet, men kommer seg på beina etter hvert, svensken.
    54'
    Aalesund 1 - 2 Tromsø
    Målgivende: Ruben Yttergård Jenssen
    Erlien scorer sitt andre mål, og dette er nok et av de enkleste han har gjort i sin karriere! Paintsil slår tunnel på Hopland og videre ut til venstre til Antonsen. Han blir overlappet av Bassi, som slår lavt og hardt inn foran mål. Der klarerer Juel Andersen rett i brystkassa til en liggende Yttergård Jenssen, som gjør at ballen går rett tilbake i fanget på Vegard Erlien, som enkelt kan sette panna på ballen og sende Tromsø i føringen!
    54'
    Målet sjekkes av VAR. Offside? Målet godkjennes etter en lang VAR-sjekk. Sikkert hårfint onside der, Erlien!
    57'
    Sakarias Opsahl
    59'
    Karlsbakk får et skudd klarert til corner!
    60'
    Aalesund får tildelt et hjørnespark
    Alexander Munksgaard
    Slås bak i feltet, der ballen stusses videre ut av en Tromsø-spiller.
    60'
    Tromsø kan kontre på corneren!
    61'
    Fällman stopper kontringen til Tromsø, men hjemmelaget mister ballen like raskt og bortelaget kan fortsette i etablert angrep.
    61'
    Sakarias Opsahl går for strak vrist når han setter Grytebust på prøve fra rundt 20 meter. Skuddet er hardt og høyt. Over.
    62'
    Erlend Segberg
    Lunding felles og får frispark.
    63'
    Inn: Amidou Diop
    Ut: Alexander Juel
    64'
    Hopland går ned som stopper og Diop opp på sin vante midtbaneplass.
    64'
    Inn: Alexander Stølås
    Ut: John Kitolano
    64'
    Innbytter Stølås skaffer et frispark ute til venstre etter en god involvering.
    65'
    Dansken med det krøllete håret slår inn i feltet, men ballen klareres ut igjen og dødballen ender med utspark fra mål.
    66'
    Casper Øyvann
    67'
    Nytt langt innkast fra Aalesund. Som vanlig er det Munksgaard som kaster. Segberg får til en slags heading etter et klareringsforsøk fra Tromsø, men det blir helt ufarlig, og kan knapt kalles en avslutning.
    70'
    Aalesund 1 - 3 Tromsø
    Mål: Niklas Vesterlund
    Kent-Are Antonsen slår et nydelig innlegg bak forsvaret til Aalesund. Innlegget jages av Paintsil, som sklir inn en avslutning som reddes av en rask Grytebust-hånd, men returen går rett i beina på Nielsen, som enkelt triller ballen i det åpne målet.
    73'
    Igjen sjekkes målet av VAR for mulig offside. Også dette målet står! Da blir dette tungt for et Aalesund som ikke akkurat surfer på medgangsbølger om dagen.
    75'
    Inn: Tobias Hafstad
    Ut: Yaw Paintsil
    77'
    Nikolai Hopland
    Hopland blir spilt fri og legger inn foran mål. Ballen går via et Tromsø-bein, opp i luften og opp på tverrliggeren. Avvinkes deretter for offside, fordi Ødemarksbakken var i offside før han fant Hopland.
    78'
    Inn: Eivind Kolve
    Ut: Kasper Lunding
    Får sin debut i Eliteserien, Kolve! Får han til noe her på slutten?
    80'
    Ruben Yttergård Jenssen
    81'
    Aalesund 2 - 3 Tromsø
    Mål: Markus Seehusen Karlsbakk
    Karlsbakk blåser liv i kampen for Aalesund! Innbytter Kolve slår inn til en feilvendt Ødemarksbakken, som vender opp og skyter fra seks meters hold. Skuddet går via en Tromsø-spiller og ut til Karlsbakk, som kontrollert setter returen lavt ned til venstre og i mål!
    82'
    For tredje gang skal VAR sjekke om målet skal godkjennes. Og for tredje gang godkjennes målet! De er ekstra nøye i dag! Uvisst hva det er VAR sjekker her.
    83'
    Aalesund jager 3-3 nå!
    85'
    Diop faller i feltet og roper på straffe, men det vil ikke Higraff være med på!
    85'
    Inn: Jens Hjertø-Dahl
    Ut: Kent-Are Antonsen
    87'
    Skal Aalesund slå tilbake og sikre seg ett poeng her på tampen? Har fått blod på tann etter reduseringen sin.
    88'
    Karlsbakk er i gryende form for vertene. Scoret to mot Brann i cupen på onsdag og noterer seg for et nytt mål her i kveld.
    89'
    Hjemmelaget har Tromsø langt inne på egen halvdel nå. Sluttspurt!
    89'
    Munksgaard legger inn fra høyre. Jenssen ofrer seg og får seg en smell i duellen med Ødemarksbakken. Viktig inngripen fra Tromsø-innbytteren.
    90'
    Langt innkast for AaFK!
    90'
    Kaster imponerende langt, Munksgaard, men Tromsø klarerer ut!
    90'+1
    På grunn av tre VAR-sjekker etter målene legges det til åtte minutter!
    90'+1
    Inn: Miika Koskela
    Ut: Sakarias Opsahl
    90'+2
    Vegard Erlien står nå med seks scoringer på ti kamper, og er "best of the rest" på toppscorer-listen, bak de store kanonene.
    90'+3
    Nok et innkast skal kastes inn i feltet! Ender med corner for AaFK!
    90'+4
    Klareres ut av Tromsø!
    90'+4
    Et desperat Aalesund jakter utligningen!
    90'+4
    Stølås skaffer corner etter et innleggsforsøk fra venstre.
    90'+5
    Heades utenfor av Hopland.
    90'+5
    Inn: Moctar Diop
    Ut: Nikolai Hopland
    Nok en debutant. Mannen som ikke var god nok for Haugesund etter prøvespill, fikk kontrakt av Aalesund. Her får han noen få minutter til å vise seg frem.
    90'+6
    Simon Thomas
    Tromsø skaffer et noe billig frispark og får litt pusterom.
    90'+6
    Tromsø har altså like mange poeng som Brann i det vi nærmer oss full tid i Ålesund. 20 poeng på 10 kamper. Imponerende sesongstart av Gaute Helstrups menn!
    90'+8
    Nytt langt innkast for AaFK!
    90'+8
    Moctar Diop stusser kastet bakover. Ender med ny corner!
    90'+9
    Alexander Stølås
    Grytebust er oppe og kommer til heading, men uten noe kraft i den fra AaFK-keeperen. Klareres ut igjen fra Tromsø!