27'
1-0
80'

Velkommen til livedekningen av Tippeliga-oppgjøret mellom Aalesunds Fotballklubb og Vålerenga Fotball.
    To runder før serien er ferdigspilt, ligger AaFK plassert på en 5. plass med 43 poeng, statistikken 12-7-9, og en målforskjell på 52-43. VIF ligger litt lenger nede på tabellen, på en 10. plass. Oslo-laget har 33 poeng, statistikken 9-6-13, og en målforskjell på 39-49.
    Tangotrøyene vant sin forrige kamp hele 3-1 borte mot Viking, og har fortsatt et ørlite håp om å kapre bronsen. Da er de avhengige av at Haugesund ikke tar mer en ett poeng på de to siste serierundene, samtidig som at de selv må vinne begge de gjenstående oppgjørene. I tillegg må rivalen Molde avgi poeng.
    VIF kommer nok til kampen med litt svekket selvtillitt, etter å ha tapt 2-1 hjemme mot Haugesund i forrige runde.
    Forrige tilsvarende oppgjør endte med 3-1-seier for dagens verter. VIF tok ledelsen ved Mohammed Fellah, mens AaFK snudde oppgjøret etter skåringer av Michael Barrantes Rojas (2) og Leke James.
    Christian Myklebust, Tremaine Stewart og Hugues Wembangomo mangler alle på grunn av skader for hjemmelaget.
    For bortelaget mangler Jan Lecjaks, Joachim Thomassen og Joseph Baffo, også de på grunn av skader.
    Dagens hoveddommer er Svein-Erik Edvartsen. Med seg som assistentdommere har han Jan Erik Engan og Joakim Knapstad. 4. dommer er Even Myrheim.
    Det er verdt å merke seg at Kjetil Rekdal har vunnet alle sine fem kamper mot AaFK i Tippeligaen.
    Gladnyhet for AaFK-fansen før kamp. Finske Sakari Mattila blir presentert som ny spiller for klubben foran hjemmepublikumet. Spilleren har blitt tildelt draktnummer 7.
    Kampen er i gang. VIF med avsparket.
    1'
    AaFK går rett i angrep. Hamed-Allah prøver å finne James i bakrom. Muri er våken, og bryter.
    1'
    Matland med innlegg fra venstre. Stanges unna av Ogude.
    2'
    VIF triller ball nå. AaFK ligger godt defensivt, og bortelaget skaper fint lite fremover.
    4'
    Frispark for AaFK i god innleggsposisjon. Barrantes Rojas står klar til å slå inn.
    5'
    Det påfølgende frisparket stanges i mål fra James, men dommer har allerede avblåst for offside.
    6'
    Hjemmelaget virker langt farligere enn sin motstander så langt, og har kommet til flere nesten-muligheter.
    7'
    AaFK med nydelig angrep! Barrantes Rojas slår til Latifu, som kommer i fullt firsprang. Høyrebacken legger deretter inn mot Orry Larsen, som knaller ballen en meter til side for mål fra seks meters hold. Stor sjanse for hjemmelaget.
    9'
    Orry Larsen prøver å slå gjennom til Phillips. Forsøket er litt upresist, og går til utspill for Hirschfeld.
    10'
    Etter en god AaFK-periode, har bortelaget ballen mer nå.
    11'
    Ender i ny corner fra motsatt side.
    12'
    Ballen er bak dødlinjen på veg inn i 16-meteren. Utspark for keeper.
    13'
    Rar dommeravgjørelse. Hamed-Allah og Ogude er rasende og skubber til hverandre flere ganger. Ingen av spillerene mottar det gule kortet.
    15'
    Grindheim slår inn i 16-meteren. Castro får hodet på ballen og header like utenfor. Uvisst om Grytebust har kontroll der.
    16'
    Bortelaget styrer nå, men AaFK er langt farligere fremover på sine overganger.
    18'
    Børven med skudd fra 20 meter. Forsøket går like utenfor, men Grytebust ser ut til å ha god kontroll der.
    19'
    Latifu driver fremover, før han prøver å legge inn. Rett og slett et håpløst forsøk som ender i klypene på VIF-keeper Hirschfeld.
    22'
    Barrantes Rojas med meget hardt skudd fra 25 meter. Hirschfeld må slå til corner.
    23'
    Ballen går over alt og alle, til utspark for keeper.
    23'
    Kampen har roet seg betraktelig etter 20 minutter med mye god fotball.
    25'
    Børven blir spilt opp av Berre, og har muligheten til å spille vegg med sistnevnte. Istedenfor velger han å prøve å drible seg gjennom AaFK-forsvaret på egenhånd. Der skusler VIF-spissen bort en bra mulighet.
    26'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 0 Vålerenga
    Der sitter den for hjemmelaget, og det er ikke ufortjent. Phillips setter fart ute på venstrekanten, før han legger inn foran mål. I duell med Ogude ruver Hamed-Allah høyest, og stanger ballen kontant i mål.
    27'
    Fredheim Holm prøver å finne Grindheim, som har kommet på et djupt løp. Pasningen er litt for lang, og Grytebust er ute og avverger muligheten.
    29'
    Hjemmelaget med flotte prestasjoner før Orry Larsen slår en stikker mot James. Stikkeren blir for lang, og fanges opp av VIFs sisteskanse.
    32'
    AaFK dominerer totalt nå.
    32'
    Orry Larsen med nydelig flikk til James, som kommer alene med keeper. Istedenfor å skyte på første touch, velger spissen å drible, og sjansen blir skuslet bort.
    33'
    Grindheim med lang pasning mot Kastrati. Sistnevnte vinner en duell mot Matland, og setter fart ned mot dødlinjen. Høyrevingen legger deretter inn. Grytebust er fint ute og fanger ballen.
    35'
    Orry Larsen og Barrantes Rojas kombinerer. Sistnevnte prøver deretter å chippe ballen over Hirschfeld. Ballen går i tverrligger og ut fra 18 meters hold!
    37'
    Kort corner til Matland, som slår ut til Barrantes Rojas igjen, før innlegget kommer. Ballen bokses unna av Hirschfeld.
    37'
    Barrantes Rojas spiller vegg med James før han slår inn bak forsvaret til VIF. Ballen går forbi alt og alle, men det er svært nære at det blir en stor mulighet ut av det hele.
    40'
    Bortelaget med ballen nå. AaFK har lagt seg litt bakpå.
    41'
    Høgh med innlegg fra venstre. Ballen går bak mål, til utspark for Sten Grytebust.
    42'
    Lite endring i kampbildet. VIF har ballen, men skaper absolutt ingenting mot et godt etablert AaFK-lag.
    44'
    Grindheim felles av James 35 fra mål, litt ute til høyre, i god innleggsposisjon. Høgh stiller seg klar bak ballen.
    45'+1
    Det påfølgende frisparket heades unna av Tollås Nation, før dommer Edvartsen blåser til pause.
    45'+1
    45'+1
    Hjemmelaget leder 1-0 til pause etter etter skåring av Abderrazzaq Hamed-Allah. Et fullt fortjent resultat, da hjemmelaget har vært best i det meste som har foregått i 1. omgang.
    45'
    2. omgang er i gang. AaFK med avsparket.
    46'
    Latifu er nære ved å krangle med seg ballen gjennom VIF-forsvaret. En lang tå fra Muri avverger situasjonen.
    46'
    Rolig åpning på andre omgang. AaFK har ballen, mens VIF legger lavt og kjører overganger.
    48'
    Hamed Allah drar seg forbi Castro, som sklir og ser ut til å lande oppå spissen. Det kan se ut som om AaFK blir snytt for straffe, men det er vanskelig å si fra vår posisjon.
    49'
    Stopp i spillet nå. Det er Kastrati som ligger nede etter en duell med Barrantes Rojas.
    51'
    VIFs høyreving er oppe og går igjen, og spillet kan fortsette.
    52'
    Langt frispark fra Grindheim. Går til utspark for Grytebust.
    52'
    Barrantes Rojas med skudd fra 33 meter. Hirschfeld kontrollerer ut til utspark.
    53'
    Solli med innlegg fra høyre. Børven kommer på løp inn i 16-meteren og avslutter like utenfor. VIFs største sjanse så langt i kampen.
    55'
    Rotes bort, og VIF kontrer med Solli. Ballen slås umotivert bort, og AaFK kan starte på nytt .
    55'
    Hirschfeld med fryktelig utspill som går rett i Ogude, før den spretter til Skagestad. Sistnevnte roter bort ballen.
    58'
    Treffer en uoppmerksom James som står på fire meters hold. Den kunne fort endt opp i mål.
    58'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Moussa Njie
    Ut: Fitim Kastrati
    59'
    Gult kort til Vålerenga
    Moussa Njie
    Innbytteren får gult kort allerede før han har spilt et minutt, etter å ha fullført en takling i duell med Grytebust.
    60'
    Lite som skjer i øyeblikket. VIF prøver å etablere spill, men har ikke lykkes så langt.
    63'
    Treffer Arnefjord, som header i Latifu og til ny corner for bortelaget.
    63'
    Heades på mål av Muri. AaFK redder på streken, men hjemmelaget har også fått tildelt frispark, når Muri klatrer på ryggen til Orry Larsen.
    64'
    Fredheim Holm drar av Orry Larsen, før han smeller ballen i stangen og ut fra 20 meter. Grytebust har ikke kontroll.
    66'
    Orry Larsen spiller til James, som fyrer av med venstre foten. Ogude blokkerer og VIF kontrer.
    68'
    Kontringen ender i en god avslutning fra Fredheim Holm. Grytebust må ut i full strekk, og slår til corner.
    69'
    Ny stor mulighet for bortelaget. Denne gangen er det Ogude som stanger ballen knallhardt i tverrligger, før AaFK får kontroll over ballen.
    69'
    James dribler seg gjennom VIF-forsvaret, før han takles av Ogude. Taklingen går i AaFK-spissen og like utenfor mål.
    72'
    Grindheim med skudd fra 20 meter. Ballen slås til corner av Grytebust.
    74'
    Heades unna av Arnefjord.
    74'
    Daniel Fredheim Holm
    Ulvestad dribler halve VIF-laget før han takles stygt av Fredheim Holm, som mottar et fortjent gult kort.
    75'
    Matland spiller til Hamed-Allah, som har all verden med tid til å avslutte. Istedenfor presterer han å gå ballen inn til keeper. Utrolig at det ikke står 2-0 der.
    76'
    Spillet bølger frem og tilbake. Denne kampen er så absolutt ikke avgjort. Både AaFK og VIF har skapt store sjanser i 2. omgang.
    78'
    Inn: Bojan Zajic
    Ut: Morten Berre
    Kjetil Rekdal foretar et offensivt bytte.
    78'
    Dagens tilskuertall: 8648.
    80'
    Rødt kort til Vålerenga
    AaFK kontrer, Hamed-Allah sniker seg foran Ogude, og felles. Fortjent rødt kort. Frispark i god posisjon for hjemmelaget, like utenfor 16-meteren.
    80'
    Det påfølgende frisparket fra Hamed-Allah går rett i muren. VIF klarerer til innkast.
    81'
    Ulvestad med strålende ball gjennom til Hamed-Allah. Spissen faller i duell med Muri, men dommer vinker spillet korrekt videre.
    85'
    Fredheim Holm med godt skudd fra 16 meter. Avslutningen slås til corner av Grytebust.
    85'
    Stanges unna av Tollås Nation.
    85'
    Gult kort til Aalesund
    Peter Orry Larsen
    Får kortet for å holde igjen innbytter Nije. Frispark for bortelaget i god innleggsposisjon.
    87'
    Det påfølgende frisparket bokses unna av Grytebust.
    88'
    Det er lagt til minimum tre minutter i 2. omgang.
    90'+1
    Zajic med skuddforsøk fra 20 meter. Ballen går langt over og utenfor mål.
    90'+1
    Nije med dagens dårligste skuddforsøk fra 25 meter. Ballen går 16 meter utenfor målet til Grytebust.
    90'+2
    90'+4
    Kampen er over, og AaFK tar en velfortjent seier, selv om også VIF hadde sine sjanser i 2. omgang. Det har vært en artig fotballkamp, og at ingen av lagene skåret etter pause, er smått utrolig.