2 139

Ble dekket av Kristian Arnesen Strømshoved

Hjertelig velkommen til kveldens hovedkamp, Aalesund mot Vålerenga.
    Sola stråler over Color Line stadion i Ålesund. Det ser også ut til å fylles bra opp på tribunene. Dette ligger an til en real fotballfest!
    Lars Arne Nilsen og AaFK har startet sesongen stert. De nyopprykkede står med 15 poeng på ti kamper. Seier i kveld kan føre sunnmøringene helt opp på en foreløpig 4.-plass på tabellen, dog med én kamp mer spilt enn flere av lagene rundt seg.
    For Vålerenga ser det heller mørkere ut. Kvalikplass etter ti serierunder er intet annet enn katastrofalt. Poengfangsten hittil er ti poeng.
    Om vi ser på lagene, er det flere interessante ting. Spesielt om vi ser på gjestene. Vidar Örn Kjartansson er ikke med i troppen, mens Aron Dønnum benkes. Det gjør også Amor Layouni. Det betyr at Henrik Udahl får en sjelden sjanse på topp under Dag-Eilev Fagermo. Tidligere har spissen både slitt med tilliten, men også blitt brukt ute av posisjon.
    Spillerne er ute på matta. Straks avspark!
    Der er vi i gang!
    Grytebust sklir i det han skal spille ut. Vålerenga overtar.
    1'
    Christensen forsøker å finne Saharoui. Ikke presist nok.
    1'
    Hjemmelaget roper på hjørnespark etter sin første visitt på Vålerengas halvdel. Høres ikke av dommer.
    4'
    Lite finspill innledningsvis. Vålerenga vil mest, virker det som.
    6'
    Haugen jobber utrettelig på topp for vertene. Skaffer et innkast nå.
    9'
    Det lange innkastet klareres unna av Tollås Nation.
    10'
    Zuta med en god ball mot Udahl, men det skorter litt på timingen mellom ballen og løpet inne i feltet.
    11'
    Strand og Sahraoui misforstår hverandre. Utspill fra Grytebust i AaFK-målet.
    12'
    Hjemmelaget ligger bare og venter her.
    14'
    Og der hugger de til! Hjemmelaget utnytter en feil på VIF-midten, og Sigurd Haugen sendes på løp. Parkerer forsvaret, men tar seg alt for god tid da han vil ha ballen over på høyrefoten. Dermed kommer Tollås imellom og får blokkert!
    15'
    Tendenser også hos Vålerenga. Men vertene forsvarer seg godt.
    16'
    Hjemmelaget får frispark i farlig posisjon, helt på hjørnet av Vålerengas 16-meter.
    20'
    Ballen svinges inn mot første stolpe. Der er sunnmøringen Tollås Nation, forsvarskjempe i Vålerenga.
    21'
    Grytebust nekter Strand! Keeperen må legge seg langflat for å stoppe forsøket fra 18 meter, men når bort i tide. Corner!
    23'
    Hjørnespark
    Den detter ned på første stolpe, men ikke hos en Vålerenga-spiller. Klareres unna.
    24'
    Sahraoui presser Fällman i det hjemmelaget skal spille seg ut bakfra. Lykkes godt med det, men Grytebust er årvåken.
    29'
    Haug får slått unna et godt innlegg.
    29'
    Christensen rives ned midt på banen. Dagens klareste frispark hittil. Kallevåg slipper unna med tilsnakk.
    32'
    Mye start og stopp i spillet nå. Mange som har fått seg småsmeller.
    35'
    Udahl med en god stuss mot Strand, som av en eller annen merkelig grunn velger å hoppe over. Faktisk sett det tre ganger hittil denne omgangen. Aldri skal det lykkes, heller.
    37'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 0 Vålerenga
    Mål: Sigurd Haugen
    Målgivende: Simen Bolkan Nordli
    HVEM ANDRE?! Sigurd Haugen river seg fri og stiger til værs inne på fem meter og nikker den i kassa! For en sesong spissen har.
    37'
    Vålerenga rett opp og skaffer en corner.
    39'
    Haugen er litt for tøff med armene i ryggen på Tollås Nation. Frispark Vålerenga på egen halvdel.
    40'
    For en mulighet! Sahraoui tres elegant igjennom etter en vegg med Strand, men stoppes i siste tidel av en oppofrende Serbecic! Der skal det stå 1-1!
    41'
    Hjørnespark
    Gjestene får nada ut av den påfølgende corneren.
    42'
    Gult kort til Vålerenga
    Vegar Hedenstad
    Lager et unødvendig frispark ute i korridor.
    43'
    Bolkan Nordli svinger den hardt inn mot bakre stolpe. Der er keeper Haug.
    43'
    Det er lagt til to minutter, men et stopp i spillet nå gjør vel at det fort blir tre.
    45'+1
    Spilles fotball igjen nå.
    45'+2
    To VIF-avslutninger rett i blokka.
    45'+3
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Aron Dønnum
    Ut: Taofeek Ismaheel
    46'
    I gang med 2. omgang!
    46'
    NESTEN 1-1! Hedenstad legger et godt innlegg til Bjørdal som header utenfor fra fem meter. Men han blir holdt i trøya! Ved første øyekast ser det ut som Vålerenga er snytt for straffe.
    47'
    Vålerenga som tar styringen innledningsvis.
    49'
    Ålesund som triller kule nå.
    50'
    Roter bort ballen upresset. Vålerenga tar over.
    51'
    Ålesund gjør det vrient for Vålerenga i den siste tredjedelen av banen.
    52'
    Dønnum roter bort ballen ved hjørneflagget.
    53'
    Ålesund har ballen høyt i banen nå.
    57'
    Bolkan Nordli med to forsøk! Først skyter han i blokka. Noen sekunder senere får han ganske mye rom å boltre seg på. Fra ni-ti meter skyter han rett på Haug.
    57'
    Ålesund fortsetter å ha ballen i laget. Vålerenga ligger noe lavt i banen.
    58'
    Fagermo gjør klart nok et bytte.
    60'
    Inn: Jacob Dicko Eng
    Ut: Henrik Udahl
    61'
    Dønnum plasseres i spissrollen.
    62'
    Vålerenga med kast høyt på høyresiden.
    62'
    Ålesund klarerer.
    63'
    Bjørdal skaffer Vålerenga en corner.
    63'
    Hjørnespark
    Ballen ender hos Grytebust etter et visst trykk fra corneren til Zuta.
    64'
    Vålerenga står høyere med laget og det belønnes. Hjemmelaget ligger lavt.
    64'
    Näsberg slår langt mot Bjørdal. Upresis pasning som ender i femmeter.
    66'
    Aalesund 2 - 0 Vålerenga
    Mål: Torbjørn Kallevåg
    HAN SCORER OG ROPER «SIUUUU!» Christensen header en andreball rett til Kallevåg som plukker opp ballen ikke langt fra midtstreken. Han avanserer flere meter før han dunker ballen i lengste! Skuddet er riktignok innom Kjetil Haug før den sniker seg innenfor stolperoten.
    67'
    Näsberg gjør en kjempetakling på Sigurd Haugen som er på vei mot mål! Det så først ut som et frispark, men det er en bra takling av VIF-stopperen. Corner.
    69'
    Hjørnespark
    Ender i ny corner.
    70'
    Hjørnespark
    Frispark til Vålerenga.
    71'
    Til tross for at Haugen ble stanset, så viser Aalesunds nummer 22 hvor viktig han er for dette laget.
    71'
    Sahraoui blir servert av Henrik Bjørdal. Førstnevnte får avsluttet fra noe skrått hold, men det er ikke mange metrene fra mål han avslutter. Grytebust redder godt til corner.
    73'
    Hjørnespark
    Ender i kast til Vålerenga.
    74'
    Frispark til Vålerenga i god innleggsposisjon.
    75'
    Zuta slår inn. Den fanger Grytebust enkelt.
    76'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Dario Canadjija
    Ut: Kristoffer Barmen
    77'
    Vålerenga skal også gjøre et nytt bytte.
    80'
    SJANSEBONANZA FOR BORTELAGET! Dønnum hælflikker inne i boksen til Bjørdal som tvinger frem en god redning fra Grytebust. Returen går til Sahraoui, men foran målet er stopper Fällman som hindrer redusering.
    80'
    Inn: Fredrik Oldrup Jensen
    Ut: Osame Sahraoui
    81'
    Mål for Vålerenga!
    Aalesund 2 - 1 Vålerenga
    Mål: Jacob Dicko Eng
    Målgivende: Fredrik Oldrup Jensen
    REDUSER-ENG! Oldrup Jensen slår en pen ball til Dicko Eng som demper ballen fint med brystet. Han skjærer innover i boksen fra ti meter før han curler ballen i lengste. Klasse over den scoringen!
    82'
    Vålerenga presser på nå!
    84'
    Christensen tvinger frem en corner for gjestene.
    85'
    Aalesund 2 - 2 Vålerenga
    Mål: Ivan Näsberg
    Målgivende: Vegar Hedenstad
    UTLIGNING! Hedenstad slår et nyyydelig innlegg. Ivan Näsberg rager høyest blant en haug av spillere. WOW - det var ikke mange minuttene mellom 2-1 og 2-2!
    85'
    Inn: Oscar Solnørdal
    Ut: Simen Bolkan Nordli
    87'
    Inn: Simen Rafn
    Ut: Torbjørn Kallevåg
    87'
    Nå tror jeg tangotrøyene ønsker at kampen skal blåses av.
    88'
    Vålerenga med ballen i laget.
    89'
    GRYTEBUST ER EN GOD KEEPER! Dønnum kjører nok en hælflikk - noe uten adresse. Ingen AaFk-forsvarere plukker opp den løse ballen. Christensen tvinger frem nok en god redning fra Grytebust som gjør seg stor.