2-2
3 643
4 347

Ble dekket av Magnus Gamlem

Hei og velkommen til denne livedekningen av Aalesunds FK mot Viking FK. Lagoppstillingene burde være like rundt hjørnet.
    Dagens dommer er Tommy Skjerven fra Kaupanger IL.
    AaFK (3-5-2) Kongshavn - Grønner, Gretarsson, Lie - Sno, Larsen, Bizoza, Nordli, Määttä - Castro, Fridjonsson
    Viking (4-3-3): Østbø - Torsteinbø, Heggheim, Vevatne, Pereira - Løkberg, Bell, Furdal - Ibrahimaj, Berisha, Bytyqi
    AaFK-kaptein Fredrik Carlsen har slitt med en skade og rakk ikke å bli klar til kampen. Peter Orry Larsen beholder plassen på midtbanen.
    AaFK har sluppet inn sjokkerende mange mål denne sesongen. Forrige runde tapte de 4-0 mot Sarpsborg, og totalt har det blitt 38 baklengs så langt. Runde etter runde har de forsøkt å luke bort forsvarsfeilene - blir dette kvelden Lars Bohinens menn lykkes?
    Bjarne Berntsen stoler på laget som tapte mot Kristiansund forrige runde. Gjestene stiller uforandret på Color Line Stadion.
    Viking ligger på 13.-plass, fem poeng over AaFK, som for øyeblikket befinner seg sist i Eliteserien. En borteseier kan forverre krisen for Bohinen og co., som er hakket mer desperate etter poeng.
    De to klubbene har møtt hverandre 21 ganger, og historisk sett er det AaFK som har et lite overtak med ni seire mot Vikings syv. I 2018 snek Vikings seg forbi på tabellen på tampen av sesongen og sikret opprykk til Eliteserien.
    I fjor møttes lagene i cupen. Viking vant kvartfinalen på straffer og klatret til slutt helt til topps i NM etter finaleseier over Haugesund. AaFK har med andre ord mye å revansjere her i kveld.
    AaFK-hymnen er ferdigsunget og kampen sparkes i gang på Color Line Stadion.
    1'
    Sommer i Ålesund er ikke ensbetydende med sol og varme, men i dag skinner solen over sunnmørsbyen. Gode forhold for fotballspilling i kveld.
    2'
    Viking kommer seg inn i AaFKs felt, men klarer ikke å få ballen ned på bakken. Blir klarert unna av hjemmelaget.
    2'
    Viking kommer til innlegg fra høyre. Rett i klypene til Kongshavn.
    3'
    AaFK finner ikke veien fremover i banen og ender med å slå langt. Altfor langt. Utspill for Viking.
    4'
    Castro spiller ballen 45 grader ut til Bizoza utenfor 16-meteren. Midtbanespilleren banker til mot det lengste hjørne, men keeper får slått til corner.
    6'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 0 Viking
    Mål: Peter Orry Larsen
    Målgivende: Niklas Fernando Castro
    TAR LEDELSEN! Orry Larsen vinner duellen mot Vedvatne og får nikker inn 1-0. Men spillerne stanger sammen i samme duell. Orry Larsen smeller i bakken og blir liggende nede. Ser ut som en stygg skade og nå er ambulansen ute på gresset.
    6'
    Dette er ikke hyggelige bilder. AaFK-spillerne ropte umiddelbart etter legene etter scoringen. Ser ut som Orry Larsen har fått en skikkelig smell i hodet og/eller nakken. Lander forkjært etter scoringen. Ambulansen er på gresset og skal frakte spilleren ut.
    11'
    Orry Larsen er ved bevissthet, ifølge Eurosports kommentator.
    11'
    Vedvatne fikk seg også en smell i duellen.
    12'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Izunna Uzochukwu
    Ut: Peter Orry Larsen
    13'
    Dommeren ber om at det skal vaskes bort blod fra femmeteren. Huff, fryktelige scener.
    14'
    Viking som presser på etter scoringen. De har også kniven på strupen her i kveld.
    17'
    Castro går i bakken på midtbanen. Frispark til AaFK.
    18'
    Fridjonsson snapper ballen og forsøker å rykke seg fri mot mål, men blir stoppet.
    20'
    Viking kommer seg rundt på venstrekanten, men innlegget havner hos Kongshavn.
    21'
    Mye rart forsvarsspill av AaFK gjennom det siste minuttet. Klarte ikke å klarere unna, men Viking maktet ikke å utnytte forsvarsfeilene.
    22'
    Orry Larsen skal ha mistet bevisstheten en liten stund og har fått en sterk hjernerystelse. Det ser heldigvis ut til å gå bra med ham.
    23'
    Joe Bell banker til fra distanse, men skuddet går rett på Kongshavn.
    24'
    Mål for Viking!
    Aalesund 1 - 1 Viking
    Mål: Veton Berisha
    Målgivende: Zymer Bytyqi
    UTLIGNING! Berisha blir spilt gjennom og får skutt. Skuddet går i nærmeste hjørne, men Kongshavn ser nesten ut til å kaste seg motsatt vei. Merkelig keeperspill.
    24'
    Nesten for AaFK! Sno kan skyte, men velger innlegget. Det klareres unna fra femmeteren.
    27'
    AaFK kaster bort ballen på egen halvdel og Bytyqi får dratt seg innover og skutt. Like utenfor lengste stolpe. Mye håpløst forsvarsspill fra hjemmelaget i dag også.
    31'
    Bytyqi får skutt igjen. Langt over denne gangen.
    32'
    Det er Viking som kjører kampen nå. AaFK har gått tilbake til gamle synder og lar Viking angripe fritt. Hjemmelaget må ta seg sammen om det skal ende med poeng her.
    34'
    Viking angriper langs venstrekanten. Store rom, men AaFK får klarert unna fra egen boks.
    34'
    Castro snapper ballen fra bakerste mann. Ballen ender langt foran han, og kommer nesten likt fram som Vikings keeper. Castro forsøker å runde ham, men Østbø henger med.
    37'
    Gult kort til Aalesund
    Parfait Bizoza
    38'
    Enorm sjanse! Fridjonsson får revet seg løs på et innlegg og setter foten mot ballen. Styres like til side for mål.
    39'
    Straffe til Viking! Bytyqi får skutt, men blir felt i samme øyeblikk av Sno innenfor 16-meteren. Avslutningen går utenfor, men nå får gjestene en ny mulighet fra 11 meter.
    40'
    Viking scorer på straffe!
    Aalesund 1 - 2 Viking
    VIKING HAR SNUDD KAMPEN! Berisha er sikker fra straffemerket. Kongshavn kaster seg feil og spissen har satt sitt andre for kvelden.
    41'
    Hjørnespark til Aalesund
    43'
    Det kriget godt i feltet og Grønner får nesten nikket ballen mot mål. Ender med en ny corner.
    44'
    44'
    TVERRLIGGER! Castro slår inn og ballen forlenges bakover til Bizoza. Midtbanespilleren hamrer løs, men skuddet går via en Viking-spiller og i tverrligger. Fridjonsson jager returen, men Viking får kontroll.
    45'+1
    Det legges åtte minutter på grunn av Orry Larsens skade.
    45'+1
    AaFK har vært best de siste minuttene. Det kriges godt på topp for øyeblikket, men foreløpig blir det bare nesten.
    45'+2
    Viking får lagt inn fra venstre. Et sleivskudd ender hos Kongshavn.
    45'+3
    Ny enorm sjanse for hjemmelaget! Fridjonsson som får skutt, men midt på keeper. Returen ender i spissen og ballen går ut over dødlinjen.
    45'+4
    Straks pause i Ålesund. Orry Larsens skade satte sitt preg på omgangen, hvor det er Viking som har slått tilbake etter hjemmelagets ledermål. Det har vært mange sjanser og det er gode muligheter for flere scoringer de siste 45 minuttene.
    45'+9
    De siste 45 minuttene er blåst i gang.
    46'
    Det bølger frem og tilbake i starten av omgangen. AaFK er desperate etter en utligning, mens Viking vil punktere kampen.
    48'
    48'
    Bizoza får en arm i ansiktet og går i bakken. Får ingenting.
    50'
    Bizoza legger inn, men det er for upresist. Utspill for Viking.
    52'
    AaFK roter bort ballen på egen halvdel, men Berisha og Viking klarer ikke å utnytte feilen.
    55'
    AaFK slår langt og vinner en corner.
    57'
    Godt slått corner, men Viking får stusset den ut til innkast.
    58'
    AaFK får frispark midtveis innpå motstanderens halvdel.
    61'
    Nytt frispark til AaFK, denne gangen litt nærmere 16-meteren.
    61'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Axel Oskar Andresson
    Ut: Johnny Furdal
    62'
    Frisparket er godt slått og det blir farlig i boksen. Bizoza treffer tverrligger for andre gang i kampen, men det er blåst for offside.
    63'
    Et godt slått innlegg finner veien til hodesterke Fridjonsson. Spissen forsøker å heade ned til en lagkamerat, men rett i en Viking-spiller i stedet.
    64'
    AaFK kombinerer fint og det er Castro som forsøker å nå Fridjonsson i bakrom. Pasningen blir for lang.
    66'
    Inn: Tommy Høiland
    Ut: Zymer Bytyqi
    67'
    Castro slår et frispark rett inn til Vikings keeper og roper av frustrasjon.
    68'
    Inn: Davíð Kristján Ólafsson
    Ut: Isak Määttä
    69'
    Inn: Daan Klinkenberg
    Ut: Oddbjørn Lie
    69'
    Fridjonsson får hodet på en corner, men avslutningen går over
    73'
    Det har vært overraskende få store sjanser denne omgangen. Viking har forsvart seg godt mot et AaFK-lag som desperat trenger poeng.
    73'
    Inn: Fredrik Carlsen
    Ut: Parfait Bizoza
    75'
    Inn: Sigurd Haugen
    Ut: Simen Bolkan Nordli
    75'
    Det kriges godt fra begge lag. Frispark til AaFK på midtbanen nå.
    77'
    Gult kort til Viking
    Veton Berisha
    78'
    Straffe til Aalesund! Haugen rives ned og dommeren blåser for straffespark. Castro som skal ta den.
    79'
    Fredrik Torsteinbø
    79'
    Aalesund scorer på straffe!
    Aalesund 2 - 2 Viking
    Mål: Niklas Fernando Castro
    UTLIGNING! Castro setter den i hjørnet. Keeperen kaster seg riktig vei, men kommer ikke langt nok ut.
    80'
    For en sluttspurt vi kan få her! To lag som begge trenger tre poeng.
    83'
    Inn: Yann-Erik de Lanlay
    Ut: Kristoffer Løkberg
    84'
    Joe Bell
    85'
    AaFK får skutt fra innenfor 16-meteren, men den går via en Viking-spiller og til corner.
    86'
    AaFK får nesten kriget inn corneren, men keeperen får tak i ballen og Viking kjører kontra andre veien.
    87'
    Viking får skutt! Via et AaFK-ben og like utenfor. Corner.
    87'
    FOR EN SJANSE! Fridjonsson bør nok spille ballen ut til Olafsson, men går selv for avslutningen. Like utenfor stolpen!