0-3
0-4
1 651
2 731

Hei, og velkommen til livedekningen av nest siste serierunde i Eliteserien 2023 der nedrykksklare Aalesund tar imot medaljejagende Viking.
    Viking har brukt høsten på å spille seg ut av gullkampen, og foran de to siste serierundene henger også medaljehåpet og spill i Europa neste år i en tynn tråd.
    Det blir sjelden målløst i disse kampene på Color Line Stadion. I følge AaFKs hjemmeside har ikke det skjedd på de siste 16 oppgjørene, der 4 har endt med hjemmeseier, 4 uavgjort og 8 borteseiere. Før hjemmeseieren mot Sarpsborg 08 i forrige runde, hadde Viking en forferdelig periode med 4 tap på de 5 siste kampene.
    AaFK-kaptein David Fällman spiller i dag sin siste hjemmekamp på Color Line Stadion, før trebarnsfaren vender snuten hjem til resten av familien, som har flyttet tilbake til Sverige og Stockholm. Fällman har vært i Ålesund i tre sesonger og vil reise herfra med hevet hode, til tross for nedrykket. Aalesund mister en bunnsolid type i den sympatiske svensken.
    Vi er tilbake med startoppstillingene omtrent en time før kampstart.
    Lagene er klare. Aalesund gjør én endring på laget som tapte i Bodø forrige runde. Rutinerte Erlend Segberg erstatter unge, lokale Henrik Melland som høyre indreløper.
    Viking er derimot tvunget til å gjøre flere endringer på laget. Haugen og Urbancic kommer inn på hver sin backplass i fraværet av Bjørshol og Pattynama. I tillegg starter både Bell og Salvesen på benken - inn kommer Yazbek og Svendsen, som skyver Adegbenro inn fra kant og opp på spissplass for bortelaget.
    Straks klart for avspark i kjølige Ålesund. Gradestokken viser rolige 2 grader.
    0'
    Vi er i gang! Hjemmelaget med avsparket.
    0'
    Ender med scoring!
    1'
    Mål for Viking!
    Aalesund 0 - 1 Viking
    Mål: Djibril Diop
    Målgivende: Zlatko Tripic
    Djibril Diop sender gjestene i føringen før to minutter er spilt! Tripic tar corneren kort til Svendsen og får den tilbake, før den chippes inn bak i feltet der Diop sender ballen i nettet via en ulykksalig Kitolano. Grytebust er utspilt og tidlig ledelse til medaljejagende Viking!
    1'
    Frispark
    4'
    Det var Djibril Diops første scoring i Eliteserien denne sesongen!
    4'
    Marerittstart for Aalesund, som bare har slått Viking fire ganger på de siste 16 forsøkene her på kunstgresset i Ålesund.
    5'
    Ødemarksbakken blir presset i ryggen av Haugen, faller lett og får et billig frispark av dommer Sivert Amland.
    6'
    Karlsbakk viser flott nærteknikk når han tar ned en ball i feltet, men indreløperen klarer ikke å lure seg frem til en avslutning og Viking får avverget.
    8'
    Aalesund triller ball for øyeblikket.
    8'
    Frispark
    8'
    Kitolano klarerer vekk et godt innlegg fra venstre. Corner.
    9'
    Moctar Diop klarerer til ny corner på fremste stolpe.
    9'
    Ny scoring på corner!
    9'
    Aalesund 0 - 2 Viking
    Mål: Samuel Adegbenro
    Målgivende: Herman Johan Haugen
    Corneren til Tripic klareres ut på sekstenmeterstreken av Amidou Diop, og der står Yazbek klar og fyrer av på direkten. Skuddet hans går i blokken og ut til Haugen, som legger hardt inn foran mål, der Adegbenro på flott vis styrer ballen opp i nettaket med pannebrasken! Tre cornere og to mål fra gjestene!
    10'
    Frispark
    14'
    For øyeblikket ligger Viking foran Tromsø på tabellen, og innehar nå den viktige tredjeplassen.
    15'
    Moctar Diop forsøker seg på egen hånd. Går på skudd med venstrefoten fra spiss vinkel. Treffer en åpning, ikke den mellom stengene, men den som fører tilskuerne ut av stadion. En åpning som for øvrig ser fristende ut for en del av de fremmøtte i kveld, for det har vært tynn suppe fra hjemmelaget så langt.
    16'
    En imponerende stor gjeng har tatt turen fra Stavanger. Holder varmen i bortesvingen, og har fått valuta for pengene med en tidlig tomålsledelse.
    18'
    Stanges kontant ut av Moctar Diop.
    19'
    Kampen har roet seg veldig, men Aalesund har hatt noe mer ball siste minutta.
    25'
    Karlsbakk med hjemmelagets første avslutning på mål. Helt ufarlig for Gunnarsson, som får skuddet fra Karlsbakk rett i fanget.
    26'
    Adegbenro får en fin ball å løpe på i bakrom, men velger heller en pasning mot sin kaptein enn å krumme nakken og gå direkte på mål. Pasningen brytes.
    28'
    Frispark
    28'
    Ødemarksbakken og Karlsbakk kombinerer ute til venstre, og sistnevnte kommer til innlegg, men det fanges med hvilepuls i feltet av Patrik Gunnarsson.
    31'
    Frispark
    33'
    En Moctar Diop i ubalanse avslutter himmelhøyt over fra 17 meters hold.
    35'
    Lite stopp i spillet når Djibril Diop får tilsyn på banen.
    35'
    Frispark midt på banen for hjemmelaget. Håkon Hammer har fått seg en trøkk.
    36'
    Frispark
    37'
    Frispark
    39'
    Lite å skrive hjem om fra Ålesund siste minuttene. Et par stopp i spillet på grunn av småskader og enda flere frispark midt på banen. Vi gjesper oss inn mot pause.
    40'
    Frispark
    40'
    Akkurat nå avholdes VM i billige frispark på Color Line Stadion, og det er relativt jevnt mellom lagene.
    41'
    Viking flytter opp spillet sitt ved hjelp av Markus Solbakkens strøkne høyrefot. Har diktert mye av spillet fra sin ankerrolle i dag.
    42'
    Solbakken avslutter på mål. Ufarlig.
    43'
    Kitolano er flink til å komme seg i avslutningsposisjoner der han fosser opp langs venstresiden. Resten av laget er langt fra like flinke til å gjøre noe med de.
    44'
    Karlsbakk legger inn et innoverskrudd innlegg fra venstresiden. Ingen styrer ballen på mål, men ballen skrur seg såvidt utenfor lengste stolpe, så det blir småfarlig likevel!
    45'
    Viking er nok godt fornøyd med resultatet, men prestasjonen til de helhvite har vært helt middels. De farlighetene de har skapet har kommet fra dødball og corner.
    45'+1
    45'+2
    Viking leder 2-0 til pause etter to cornere fra kaptein Zlatko Tripic. Den første kom før to minutter var spilt, mens Adegbenro doblet ledelsen etter elleve minutter. Aalesund hevet seg noe inn mot pause, men ikke nok til å sette Patrik Gunnarsson på de store prøvene.
    45'
    Vi er i gang med 2. omgang!
    45'
    Amidou Diop trøkker til i en duell med Adegbenro, ti meter inne på Vikings halvdel. Spissen skriker i smerte og blir liggende. Hinker seg av banen etter et minutts tid med tilsyn.
    47'
    Adegbenro jogger seg inn på banen igjen.
    48'
    Corner er mål for Viking i dag. Får vi en tredje scoring? Heades ut til ny corner fra motsatt side av Amidou Diop.
    48'
    Ender med frispark til vertene.
    49'
    Frispark
    49'
    Frispark
    50'
    Segberg tar med seg Frøysa på utsiden. Høyrebacken legger inn, Solbakken header ut.
    51'
    Kitolano legger inn fra venstre. Segberg har tatt løpet inn i feltet, men i duell med Vevatne får han ikke styrt ballen på mål.
    53'
    Offside for Aalesund
    54'
    Christian Johnsen har ikke foretatt noen spillerbytter i pausen. Henrik Melland er i oppvarming og kan fort bli hjemmelagets første reserve som får spilletid.
    54'
    Aalesund 0 - 3 Viking
    Mål: Sander Svendsen
    Samuel Adegbenro vinner ballen høyt i banen og Zlatko Tripic snapper den opp! Viking-kapteinen avanserer så mesterlig opp i banen før han legger elegant i støtte til Sander Svendsen med hælen. Høyrekanten får en takknemlig jobb med å plassere ballen i nærmest åpent mål. Vakkert av bortelaget, som punkterer kampen!
    55'
    VAR skal se på målet. Assistentdommer var tidlig oppe med flagget for markere offside!
    55'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Martin Ramsland
    Ut: Moctar Diop
    57'
    Inn: Henrik Melland
    Ut: Erlend Segberg
    58'
    Inn: Trace Akino Murray
    Ut: John Kitolano
    58'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Lars-Jørgen Salvesen
    Ut: Samuel Adegbenro
    60'
    Inn: Sondre Auklend
    Ut: Sander Svendsen
    60'
    Inn: Harald Nilsen Tangen
    Ut: Patrick Yazbek
    61'
    Gult kort til Aalesund
    Håkon Hammer
    For sent ute når han skal slå ballen vekk fra beina på en Viking-spiller. Kampens første gule fra Amland.
    61'
    Resultatløst.
    62'
    Nå er dette et spørsmål om hvor stort tapet blir for Aalesund. Ser ingen vei tilbake for de oransje her.
    63'
    Diop header ut.
    63'
    Ramsland forsøker å flikke ballen videre til Kristensen, som mister ballen i neste øyeblikk. Høyrekanten har hatt en tung kveld.
    66'
    Inn: Joe Bell
    Ut: Markus Solbakken
    Vært god i kveld, Solbakken.
    67'
    Karlsbakk finner Kristensen med en smart stikker inne i feltet. Kristensen slipper så i støtte til Henrik Melland, som absolutt bør få mer ut av en slik pasning, men som ender opp med å avslutte utenfor. Fryktelig dårlig av innbytter Melland!
    69'
    Inn: Isaac Atanga
    Ut: Kristoffer Ødemarksbakken
    69'
    Tripic chipper på bakre stolpe mot Nilsen Tangen, men Melland får klarert unna til corner.
    70'
    Salvesen header like utenfor fra første stolpe!
    70'
    Innbytter Auklend avslutter utenfor, via et Aalesund-bein og til corner.
    71'
    Ufarlig.
    72'
    Hjemmelaget har ballen inne på Vikings halvdel i perioder, men sliter med å skape de store sjansene. Nå avsluttet nettopp Håkon Hammer over mål på ganske så ufarlig vis.
    73'
    Rart at Bjørn Martin Kristensen fortsatt er på banen. Har lykkes med svært lite i kveld. Skal ha for at han forsøker å prøve.
    75'
    Slås bak i feltet der Ramsland header i støtte til Atanga, som dunker til på hel volley. Over! AaFKs største sjanse?
    76'
    Inn: Sondre Klingen Langås
    Ut: Djibril Diop
    77'
    Gunnarsson setter i gang en strålende overgang med et presist utspark. Tripic ser Grytebust på halvdistanse, men velger å gå for pasning mot Salvesen. Den bryter Aalesunds beste spiller i kveld, Amidou Diop, med sin solide fysikk.
    79'
    Heades mot mål, men Gunnarsson bokser ut til Atanga, som avslutter over mål.
    80'
    Litt mer AaFK nå!
    81'
    Salvesen gjør et godt arbeid med å forsere seg forbi Hopland før han finner innbytter Auklend. De to kombinerer fint, som gjør at Salvesen får testet sin solide venstrefot fra fint skuddhold. Like utenfor!
    83'
    Tripic legger inn foran mål der Salvesen ser ut til å ha en enkel jobb med å styre ballen i nettet fra bak i feltet, men spiss-innbytteren blåser bort en ypperlig mulighet til å score sitt ellevte mål i Eliteserien!
    85'
    Aalesund 0 - 4 Viking
    Mål: Zlatko Tripic
    Zlatko Tripic har vært kampens gigant og kroner en strålende kamp med scoring på tampen! Amidou Diop roter bort ballen til Viking-kapteinen ved å ikke ta imot en tversoverpasning fra Karlsbakk. Tripic setter fart strake veien mot Grytebust og plasserer den til side for keeper og i nettet så lett som bare det! Fryktelig feil fra Diop, som viser hvorfor Aalesund spiller i Obos-ligaen neste år.