0-1
0-2
0-3
Supporterfordeling på VG
104
404
Author avatar

Ble dekket av NTB

    God tirsdag, og velkommen skal du være til livedekningen av denne kvartfinalen i kvinnenes Champions League, og kampen mellom Ajax og Chelsea.
    Ajax er det første nederlandske laget til å nå kvartfinalen i Champions League siden Saestum gjorde det i 06/07-sesongen, og møter sterk motstand i Chelsea på Johan Cruijff Arena i kveld.
    Ajax tok seg videre til kvartfinalen med en meget sterk andreplass i gruppe C, kun slått av PSG på målforskjell. På veien slo nederlenderne ut både Tuva Hansen sitt Bayern München og Emilie Haavi sitt Roma, med seiere i alle hjemmekampene på Johan Cruijff Arena. I tillegg fikk de også med seg et uavgjort-resultat fra Bayern.
    Chelsea var på sin side mer overlegne i gruppe D. De gikk helt til topps i gruppa som besto av Real Madrid, Paris FC, og BK Häcken, med sine 14 poeng.
    Emma Hayes sitt Chelsea ligger også på toppen av tabellen i England, til tross for at Manchester City har like mange poeng. Tredjeplassen i WSL er det Arsenal som innehar, de ble slått 3-1 av de blåkledde på Stamford Bridge sist fredag. Guro Reiten som er en sentral brikke i dette Chelsea-laget spilte hele kampen, men fikk ingen målpoeng.
    Maren Mjelde har spilt ni kamper i forsvaret til Chelsea denne sesongen, men er ikke med i dagens tropp på grunn av en skade hun har slitt med en liten stund.
    Det er også slik at det laget som tar seg videre fra denne kvartfinalen kan risikere å møte Brann i semifinalen. Bergenslaget spiller den første av to kamper i kvartfinalen mot Barcelona i morgen, på Brann Stadion.
    Jeg er tilbake med lagoppstillinger når det nærmer seg avspark. Heng med!
    Startelleverene er klare! Blant spillerne på dette Ajax-laget er det nok spissen med nummer 7 på ryggen som Chelsea frykter mest. Romee Leucheter har nemlig scoret 15 mål på 14 kamper i Eredivisie denne sesongen. Og hun har ikke vært noe dårligere i Champions League, hvor hun står oppført med ni nettkjenninger på ni kamper.
    Chelsea stiller med de samme elleve som slo Arsenal 3-1 sist fredag, det betyr at Guro Reiten starter ute til venstre. Det betyr også at to målscorerne fra den kampen er med fra start, i Lauren James som starter på topp og Sjoeke Nüsken i tier-rollen. Svenske Johanna Kaneryd starter også ute til høyre.
    Lagene kommer inn på matta og det er straks klart for avspark i Amsterdam.
    Kampen har startet
    0'
    Chelsea-kapteinen setter kampen i gang.
    0'
    Vertene tar tak i ballen fra start her. Chelsea setter presset på midtstreken når Ajax har ballen bak i banen, men hjemmelaget mister ute til høyre.
    1'
    Guro Reiten har en farlig dødball-fot og slår en god corner her. Ballen svinges på første stolpe før den stusses videre inn i farlig område, men går forbi alt og alle der inne.
    2'
    Ajax klarerer unna før Chelsea angriper på nytt ute til venstre ved James, og innlegget svinges inn. Ballen lander hos Kaneryd som klemmer til, men skuddet går utenfor.
    3'
    Tas på midten.
    4'
    I stolpen fra Leuchter! Ajax ruller opp et nydelig angrep hvor ballen til slutt spilles fra Grant og inn til Leuchter som står så vidt innenfor boksen, ganske sentralt foran mål. Spissen er under hardt press fra forsvaret og ser at hun må avslutte med første touch. Dermed sender hun ballen av gårde med innsiden av høyre fot på direkten, og skuddet treffer innsiden av den venstre stolpen til sjanseløse Hampton.
    6'
    Slås langt mot Charles som taper duellen, men vinner innkastet ute til venstre.
    7'
    Chelsea er ganske tålmodige her når Ajax har ballen i oppbygningen. De lar vertene trille ut bakfra.
    9'
    Leupolz vinner ballen på midten med tøff takling, men James mister og Ajax kan angripe.
    11'
    Ajax setter dermed fart på den andre siden og Hoekstra får ballen i beina. Angriperen går og går før hun smeller til fra rundt 20 meter, men får ikke nok fart i det forsøket som blir enkelt å redde for Hampton.
    11'
    Chelsea angriper med mange spillere høyt i banen og det er store rom for Ajax når de vinner ballen. Dersom de greier å utnytte disse rommene kan det være muligheter.
    13'
    Gult kort til AFC Ajax
    Lily Yohannes
    Guro Reiten tvinger Yohannes til å kaste seg inn i en sein takling idet hun snapper opp en løs pasning. Dommer kommer raskt opp med det gule.
    13'
    Midtstopperen lemper ballen inn i feltet. Etter litt klabb og babb finner den veien til Lauren James som fyrer av, men skuddet går utenfor.
    13'
    Reiten forsøker å sende gjennom Lauren James med en pasning i lengderetning inn bak Ajax-forsvaret, og pasningen er meget god. Dessverre for gjestene rekker keeper Eijk ut til ballen så vidt før James.
    17'
    VAR-situasjon
    VAR sjekker om James faktisk var i offside. Vi tilskuere får ingen bilder enn så lenge. Etter en sjekk får dommeren beskjed om at målet skal godkjennes.
    18'
    Mål for Chelsea FC!
    AFC Ajax 0 - 1 Chelsea FC
    Mål: Lauren James
    Etter en liten VAR-sjekk endres avgjørelsen! Lauren James sender dermed Chelsea opp i føringen! Det er Reiten som vinner ballen på 17 meter før Nüsken forsøker å spille gjennom James. Ved første øyekast ser det ut som James muligens er i offside når pasningen går fra Nüsken, men VAR-bildene viser at det ikke er tilfellet. Pasningen fra Nüsken går så via to Ajax-forsvarere før den spretter til James som enkelt setter i mål. Der er hun både heldig og god.
    18'
    Den er tung for Ajax som startet kampen godt. De var nære ved å sette inn 1-0 tidlig på skuddet fra Leuchter, i stedet er det altså Chelsea som tar ledelsen. Dersom Ajax skal ha noe håp om å gå videre fra dette oppgjøret må nok de få med seg et godt resultat her fra eget gress, ettersom dette Chelsea-laget er fryktelig gode på brua.
    23'
    Settes i gang på midten.
    24'
    Yohannes setter ballen over mål når Hampton er ute av spill! Ajax lykkes med det høye presset og keeperen gjør en grov feil under press fra Leuchter, og sender ballen rett i beina på Yohannes. Ajax-midtbanen går for skuddet fra rundt 25 meter med keeperen som ligger utspilt på gresset, men skuddet lander på nettaket.
    28'
    Ajax har presset Chelsea høyt ved flere anledninger nå, og vært nære på flere ganger. Dersom gjestene ikke blir mer kyniske kan vertene fort få flere slike muligheter.
    30'
    Reiten får den høye pasningen inne bak Ajax-forsvaret, men greier ikke få med seg den.
    31'
    Grant løper opp en lang ball oppe til høyre i duell med Buchanan, og får til en slags avslutning fra spiss vinkel. Kantspilleren er under hardt press der, og skuddet blir veldig enkelt fro Hampton.
    32'
    Chelsea angriper mye ute til venstre nå. Charles forsøker å sende Reiten av gårde med pasningen i bakrommet, men Reiten starter ikke på løpet. En liten misforståelse der.
    34'
    Gjestene vinner frisparket høyt i banen, her skal ballen svinges inn. Nüsken får en god mulighet på det frisparket når kula lander på hodet hennes og hun er helt umarkert på 14 meter, men headingen går et lite stykke til side for mål.
    34'
    Leuchter header ballen unna, men Chelsea beholder.
    37'
    Gjestene fosser ned langs høyre side, men stoppes av Klonia som setter inn en viktig takling.
    38'
    Annullert mål for Chelsea FC - stillingen er fremdeles 0 - 1
    Guro Reiten fikk mål annulert
    Guro Reiten krangler ballen i mål fra nært hold! Lauren James svinger ballen inn fra venstre og treffer Guro Reiten ganske presist inne foran mål. Reiten bommer med headingen, og ballen lander på bakken like ved før hun selv klinker den i nettet forbi Ajax-keeperen.
    38'
    VAR-situasjon
    Her skal de nok se om det er en hands involvert. Reiten bommet med headingen først der, og ballen spratt litt merkelig før den landet på bakken og ble banket i nettet. Dette tar litt tid. Nå skal dommeren selv se på situasjonen på monitor. Det kan se ut som de sjekker for offside faktisk.
    40'
    VAR-situasjon
    Målet annulleres! Etter en lang sjekk blir Reiten fratatt scoringen sin, ettersom skuddet gikk via en Chelsea-spiller i offside.
    42'
    Mål for Chelsea FC!
    AFC Ajax 0 - 2 Chelsea FC
    Mål: Sjoeke Nüsken
    Målgivende: Guro Reiten
    Plutselig sitter den andre scoringen likevel for Chelsea! James spiller gjennom Reiten ute til venstre, som får ballen litt foran seg og dermed må skli den av gårde inn i midten. Pasningen fra Reiten blir perfekt, dermed får Nüsken en enkel jobb med å sette i den i mål sentralt i banen fra nært hold.
    43'
    Nå ser dette veldig vanskelig ut for Ajax, mot et Chelsea som spiller seg bedre og bedre her.
    45'+2
    Nüsken setter ballen utenfor fra rundt ti meter! Det er en stor mulighet hun får der etter godt forarbeid av Kaneryd til høyre. Hun drar seg forbi forsvareren med et lite touch inn i banen, før hun forsøker å curle den i lengste. Skuddet skrur ikke nok og går dermed like utenfor.
    45'+3
    Frispark
    45'+5
    Pause
    45'+5
    Det er pause i Amsterdam og det står 0-2 til Chelsea. Hjemmelaget startet kampen godt, og hadde mye ball i starten i tillegg til et stolpeskudd fra storscorer Leuchter. Etterhvert som tiden gikk tok Chelsea mer og mer over, og halvveis ut i omgangen satt 0-1 signert Lauren James. Etter den første scoringen tok Chelsea mer og mer over. Guro Reiten satte ballen i nettet, men målet ble annullert da ballen touchet innom en offside-plassert Chelsea-spiller på vei inn i mål. Like etter var Reiten på farten igjen, da hun spilte Nüsken på blank kasse som satte inn kveldens andre Chelsea-scoring. Dermed ender omgangen 0-2 i favør gjestene, jeg er straks tilbake med resten.
    2. omgang
    45'
    Ajax setter i gang den andre omgangen.
    45'
    Reiten tråkker av skoen til Keijzer. Ajax får frisparket. Keijzer tar det kort.
    45'
    Carter forsøker å vende spillet over til venstre, men bommer med pasningen og Ajax overtar.
    47'
    James mister ballen inne foran mål og roter bort det som kunne blitt en fin mulighet. I stedet kommer Ajax på den andre siden.
    48'
    Hoekstra setter fart ned til venstre og kan utfordre inn i banen og gå for skuddet, men velger å gå utover. Der blir hun sakket ned og mister ballen.
    48'
    Ajax står høyt nå og setter Carter under hardt press bak i banen. Det ender med kast til gjestene langt nede på egen halvdel.
    49'
    Kardinaal finner Gool i midten med et flott oppspill, og midtbanespilleren snur seg rundt før hun setter fart.
    50'
    Her skal nok ballen svinges inn i feltet. Leuchter går for skuddet fra over 30 meter, det blir for optimistisk. Skuddet går høyt over mål.
    50'
    Svensken er i offside ute til høyre etter et fint Chelsea-angrep.
    52'
    Ajax har ballen på midten nå og Chelsea setter linja på midtbanen. Vertene har ikke greid å skape voldsomt med muligheter fra etablert, så Chelsea er ganske komfortable med det.
    53'
    Reiten mister ballen på midten for vertene og Ajax kan angripe i rommet bak henne, men den påfølgende pasningen blir upresis.
    55'
    Chelsea viser at de er et veldig godt fotballag på flere måter her, de ligger veldig godt mot etablert spill nå og lår Ajax trille ball i ufarlige områder.
    56'
    Reiten prøver å flikke ballen i mål med hælen etter en pasning 45 grader ut fra James. Hun treffer ikke perfekt på den, og ballen vippes opp i armene på keeper. De offensive Chelsea-spillerne er veldig samspilte, og finner hverandre enkelt der fremme.
    57'
    Spilles tilbake til keeper og Ajax stuper i det høye presset.
    59'
    Chelsea lykkes med vendingen og får spilt av den første bølgen, dermed faller også vertene tilbake i ramma.
    60'
    Nüsken skyter ballen over fra ti metere etter flott Chelsea-spill! De blåkledde finner Guro Reiten med en nydelig langpasning på tvers, og Reiten legger ballen presist tilbake til Nüsken på ett touch. Sistnevnte får ballen litt bak seg, og kommer dermed ikke over med skuddet. Forsøket går et stykke over mål.
    61'
    Det stemmer ikke helt fremover for Ajax nå. Det hender at de vinner ballen og kan ta Chelsea i delvis ubalanse, men de blir kanskje litt ivrige noe ganger. Samtidig er Chelsea gode på å ha balanse i laget, og sender sjelden frem flere enn de må.
    64'
    Spillerbytte - AFC Ajax
    Inn: Jonna van de Velde
    Ut: Lily Yohannes
    Amerikaneren fikk det gule kortet i den første omgangen, og kan dermed ikke være med i returoppgjøret.
    66'
    Cuthbert går for skuddet fra rundt 20 meter med venstre fot og tvinger Eijk til å gjøre en rutinemessig redning. Det skal litt mer til fra den distansen.
    68'
    Lauren James forsøker seg fra ganske lik vinkel noen øyeblikk senere, men James går for presisjon når hun skyter mot det lengste hjørnet. James får ikke nok trykk i den, og Eijk redder greit på ny.
    70'
    Offside på svensken. Ajax får puste litt nå mellom Chelsea-angrepene.
    70'
    Stor mulighet for Cuthbert, og nok en gang er Guro Reiten arkitekten. Den norske jenta vinner ballen tilbake ute på kanten etter en litt lang pasning, før hun løfter blikket inn i boksen og ser at kapteinen kommer på løpet fra dypet. Som vanlig i kveld er pasningen fra Reiten perfekt til Cuthbert, men midtbanespilleren setter ballen utenfor fra nært hold. Der burde denne kampen vært punktert!
    72'
    Spillerbytte - AFC Ajax
    Inn: Lotte Keukelaar
    Ut: Tiny Hoekstra
    72'
    Spillerbytte - Chelsea FC
    Inn: Catarina Macario
    Ut: Lauren James
    72'
    Spillerbytte - Chelsea FC
    Inn: Ashley Lawrence
    Ut: Anna Johanna Rytting Kaneryd
    72'
    Corneren er høy og langt bak i feltet, Ajax plukker opp på den andre siden.
    75'
    Ajax prøver seg gjennom midten og Leuchter er på et godt løp, men pasningen mot spissen er så vidt for kort. Det er også godt forsvarspill av Chelsea.
    78'
    Ajax har greid å heve seg litt her nå. De må nok ha en minst én scoring for at det skal være noe håp om videre avansement.
    79'
    Cuthbert kommer seg rundt til venstre og svinger ballen inn foran. Innbytter Lawrence kommer stormende på bakerste, men rekker så vidt ikke frem.
    81'
    Mål for Chelsea FC!
    AFC Ajax 0 - 3 Chelsea FC
    Mål: Sjoeke Nüsken
    Målgivende: Catarina Macario
    Nüsken header inn Chelsea sitt tredje mål for kvelden! Det er flott angrepsspill av Chelsea, men der må man også kunne kritisere forsvarsspillet. Macario kommer seg enkelt forbi til høyre og kan sikte med innlegget helt uten press. Nüsken er den eneste farlige Chelsea-spilleren inne i boksen, men hun blir ikke fanget opp skikkelig. Dermed kan hun heade inn sin andre scoring for dagen fra nært hold. Det er en klinisk heading fra Nüsken, som har vært svært god for Chelsea i kveld.
    82'
    Spillerbytte - Chelsea FC
    Inn: Jelena Cankovic
    Ut: Erin Cuthbert
    83'
    Spillerbytte - AFC Ajax
    Inn: Danique Noordman
    Ut: Rosa van Gool
    86'
    Spillerbytte - Chelsea FC
    Inn: Sophie Ingle
    Ut: Melanie Leupolz
    86'
    Spillerbytte - Chelsea FC
    Inn: Aggie Beever-Jones
    Ut: Niamh Charles
    86'
    Nå har også lufta gått litt ut av Ajax-ballongen. Med 0-3 i sekken før returkampen i London i påska er det til å forstå.
    89'
    Hjemmelaget har mye ball på slutten her.
    90'+1
    Innlegget svinges inn fra venstre, men Chelsea beiner unna.
    90'+1
    Innbytter Keukelaar skaper en god mulighet! Hun mottar ballen ute til venstre før hun setter opp turboen og skjærer inn direkte mot mål. Fra innsiden av boksen forsøker hun å styre den bort i lengste, men forsøket går via og ut til corner.
    90'+1
    Hjørnespark til AFC Ajax
    90'+1
    Chelsea får frisparket etter i hands i forbindelse med corneren. Ballen bankes langt.
    90'+2
    Kampen er slutt
    90'+3
    Kampen er over og det ender 0-3 til Chelsea på Johan Cruijff Arena i Amsterdam. Chelsea var rett og slett en par hakk bedre enn dette Ajax-laget i kveld, og hadde full kontroll på denne kampen fra 0-1 og utover. Guro Reiten gjorde en veldig god kamp og var sentral i det meste Chelsea fant på offensivt, til tross for at hun avslutter kampen med kun én assist. Hun både kunne og burde hatt mer, men vil nok uansett være svært fornøyd med det som var en veldig god Chelsea-opptreden. Dermed ser det også bra ut for de blå før returkampen i London, den spilles på onsdag om en liten uke. Det var alt for denne gang, ha en fin kveld videre.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her