985
1 070

Hei, og velkommen til livedekning av cupoppgjøret mellom Alta og Stabæk! Mitt navn er Daniel Netland, og jeg skal ta dere gjennom dagens kamp fra SmartDok Arena.
    Det er klart for 3. runde i NM, og i nord-Norge i kveld får vi et møte mellom 2. divisjonslaget Alta og OBOS-ligalaget Stabæk. Oppgjøret avslutter denne cuprunden.
    Alta har fått en tøff start i årets 2. divisjon, og ligger på nedrykksplass etter fire runder. Kun to poeng har blitt innkassert, men nordlendingene er fortsatt ubeseiret på hjemmebane i 2024.
    Stabæk har levert bedre resultater på nest øverste nivå. To seire og to uavgjort har det blitt, og med én kamp mindre enn flere av sine konkurrenter, har det vært en fin serieåpning i Bærum.
    Alta har slått Kirkenes (11-0!) og Skjervøy på veien til 3. runde. Stabæk har beseiret Asker og Bærum.
    0'
    Der er vi i gang!
    0'
    Frispark
    1'
    Kast høyt i banen for Stabæk, som har hatt alt av ballbesittelsen så langt.
    3'
    Mål for Stabæk!
    Alta IF 0 - 1 Stabæk
    Mål: Oskar Spiten-Nysæter
    Målgivende: Christopher Hegardt
    Spiten-Nysæter sender Stabæk i en veldig tidlig ledelse! Gjestene spiller seg fint opp i mellomrom, og Hegardt får den frem venstre til Spiten-Nysæter. Skrått inne i 16-meteren vender han innover, før han bøyer ballen i det lengste hjørnet. Flott scoring!
    3'
    Roberts får den igjen og skyter etter hvert, men utenfor.
    5'
    Innlegg bak mål fra hjemmelagets venstreside. Tung start for 2. divisjonslaget.
    6'
    Mål for Alta IF!
    Alta IF 1 - 1 Stabæk
    Mål: Christian Reginiussen
    Målgivende: Tobias Hestad
    Så utligner Alta! Utenfor 16-meteren til Stabæk får de tuppet ballen ut venstre til Hestad. Med utsiden av foten legger han deretter den inn foran mål, og på bakre stolpe sklir Reginiussen inn 1-1.
    7'
    Det utoverskrudde frisparket slås hardt inn, men Stabæk header vekk.
    8'
    Frispark
    10'
    Skummelt innlegg inn i Alta-boksen, men bak i feltet får man ikke ballen på mål.
    11'
    Stabæk med et par innlegg på rappen før vi får et skudd - men i blokka.
    11'
    Stikkes fint i bakrom av Olderheim, men Fardal Opseth er akkurat på feil side.
    13'
    Antonsen legger inn fra lavt i banen, men upresist og inn til Stabæk-keeper Ulla.
    15'
    Offside for Alta IF
    15'
    Stabæk slår inn fra høyre, og bak i feltet stusses den bakover til kast.
    17'
    Spiten-Nysæter holder på å gjøre det igjen! Igjen trekker han inn i banen og sikter mot det lengste hjørnet, men keeper redder nede i kroken.
    19'
    Andersen header ut.
    19'
    Stabæk får crosset ut venstre til Hegardt. Han slår inn, og bak i feltet får vi en halvveis avslutning på keeper, som dog må gi retur.
    19'
    Frispark
    21'
    De to lagene benytter anledningen til en liten drikkepause når målscorer Spiten-Nysæter får vondt og tar telling.
    25'
    Frispark
    26'
    Hegardt går for skuddet fra rundt 20 meter, men får den ikke på Alta-målet.
    27'
    Frispark
    27'
    Olderheim får ballen inne i 16-meteren av høyreback Riise, vender vekk to Alta-spillere og skyter. Keeper gir retur, før gjestene får blokkert et skudd fra Spiten-Nysæter.
    28'
    Rett på keeper fra Stabæks Andresen.
    29'
    Stabæk har vært det beste laget så langt, men Altas hittil eneste avslutning gikk i mål, og dermed er vi fortsatt like langt, etter at Stabæk tok en tidlig ledelse i SmartDok Arena.
    31'
    Frispark
    33'
    Frispark til Stabæk 25 meter fra mål, men de tar det kjapt.
    34'
    Spiller kort til Spiten-Nysæter. Han svinger farlig inn, og det ender med et stopp i spillet etter at en Alta-spiller går ned i boks.
    35'
    Frispark
    36'
    Frispark
    36'
    Alta veldig lave idet Stabæk slår inn fra begge sider. Gjestene jakter ny ledelse.
    38'
    Alta IF 1 - 2 Stabæk
    Mål: Aleksander Andresen
    Målgivende: Magnus Christensen
    Og der sitter den! Venstreback Andersen setter ballen nydelig i det lengste hjørnet fra 20 meter. Han får en kort pasning av Christensen og går for det - og lykkes! Veldig fortjent at Stabæk leder igjen.
    38'
    Alta med en sjelden offensiv visitt, men innlegget slås bak mål.
    40'
    Frispark
    42'
    Frispark
    42'
    Frispark
    43'
    Ulla går ut og plukker.
    44'
    Alta med kampens andre avslutning så langt, men skuddet fra 20 meter blokkeres.
    45'
    Spiten-Nysæter avanserer og spiller ut høyre i boks til Fardal Opseth, men det blir bare et blokkert skudd.
    45'+1
    45'+1
    Dommer blåser i fløyta for siste gang i 1. omgang, og Stabæk går i garderoben med en svært fortjent ledelse. De tok føringen svært tidlig ved Oskar Spiten-Nysæter, men Christian Reginiussen Alta utlignet ikke lenge etter. Etter dette handlet det kun om Stabæk, og seks minutter før pause satt den, denne gang ved venstreback Aleksander Andresen. Vi er snart tilbake med 2. omgang.
    45'
    2. omgang er i gang idet speaker melder om 843 tilskuere i SmartDok Arena.
    45'
    Hegardt forsøker seg fra drøye 20 meter, men får den ikke på mål. Stabæk har åpnet akkurat som i 1. omgang, med mye ballbesittelse.
    48'
    Spiten-Nysæter skyter fra skrått hold innenfor 16-meteren, men er ikke helt i balanse når han skyter. Vært veldig god, den ene målscoreren til Stabæk.
    48'
    Riise slår fint inn til Fardal Opseth, men den blir akkurat litt for høy og heades over tverrliggeren.
    50'
    Gult kort til Alta IF
    Gabriel Olsen
    Kakker ned en Stabæk-spiller bakfra uten noen sjanse for å ta ball. Soleklart gult.
    53'
    Frispark
    53'
    Stabæk med to kjappe avslutninger. Først i blokka, deretter på keeper.
    54'
    Alta IF 1 - 3 Stabæk
    Mål: Sebastian Olderheim
    Stabæk straffer Alta-rot! Venstreback Antonsen spiller den på tvers, men bare til Olderheim, som avanserer mot mål, før han scorer fra kloss hold.
    54'
    Nå blir dette svært vanskelig for Alta, som har vært underlegne nesten hele kampen.
    57'
    God mulighet for Fardal Opseth, men han treffer ikke rent på innlegget fra høyre.
    58'
    Spillerbytte - Alta IF
    Inn: Trym Suhr-Stamnes
    Ut: Magnus Andersen
    58'
    Inn: Jørgen Steffensen Lamark
    Ut: Tobias Norbye
    58'
    Inn: Fabian Holst-Larsen
    Ut: Niklas Antonsen
    58'
    Inn: Peter Aleksander Aas
    Ut: Gabriel Olsen
    58'
    Kort variant fra Stabæk. Ballen sleivsparkes etter hvert til cornertaker Hegardt, men han er i offside når han bommer alene med keeper.
    59'
    Offside for Stabæk
    59'
    60'
    Altfor høyt og inn i klypene til Ulla.
    60'
    Alta IF 1 - 4 Stabæk
    Mål: Kristian Fardal Opseth
    Målgivende: Sebastian Olderheim
    Stabæk dreper kampen. Det er herlig av Olderheim, som rykker forbi noen Alta-forsvarere. Deretter kan han gå for skuddet alene med keeper, og det ser ut som ballen går i keeper og i stanga, før Fardal Opseth setter inn verdens enkleste retur.
    61'
    Over mål fra Altas Hestad. Vanskelig å score derfra.
    63'
    Så er det Stabæk som skyter utenfor fra vanskelig hold.
    63'
    Lavt på første stolpe, og den forlenges i nettveggen.
    66'
    Inn: Stian Holte
    Ut: Runar Overvik
    69'
    Den skal sitte fra Roberts! Stabæk ruller opp på høyresiden, før ballen legges ut 45 grader. Fra kloss hold skal Roberts score, men han setter den litt utenfor.
    70'
    Lavt inn fra Alta, men rett på keeper. Vært nesten fullstendig tannløse offensivt, nordlendingene.
    71'
    Roberts skyter fra langt hold - rett på keeper.
    72'
    Får den igjen av Olderheim og klasker til fra skrått hold inne i boks, men Trige redder fint.
    73'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Herman Geelmuyden
    Ut: Magnus Christensen
    73'
    Inn: Brage Tobiassen
    Ut: Thomas Roberts
    74'
    Inn: William Wendt
    Ut: Sebastian Olderheim
    74'
    Hardt og godt inn. Lamark kaster seg frem med hodet, men får for lite av pannebrasken på den.
    77'
    Inn: Kasper Pedersen
    Ut: Nicolai Næss
    78'
    Frispark
    78'
    Frispark
    80'
    Inn: Rasmus Eggen Vinge
    Ut: Oskar Spiten-Nysæter
    81'
    Rolig periode i kampen nå. Slaget er jo selvfølgelig tapt for Alta.
    82'
    Fabian Holst-Larsen
    Takler Eggen Vinge på vei fremover.
    85'
    Frispark
    85'
    Corner til Stabæk etter at en avslutning fra skrått hold inne i boks går i stolpen, i keeper og deretter ut dødlinja.
    85'
    Går over på motsatt side.
    85'
    Stusses bakover.
    86'
    Frispark
    88'
    Frispark
    88'
    Heades langt, langt utenfor bak i feltet.
    89'
    Frispark
    90'
    Alta IF 2 - 4 Stabæk
    Mål: Trym Suhr-Stamnes
    Målgivende: Joakim Samuel Andersen
    Alta får seg et trøstemål. Men slurvete av Stabæk. Midtstopper Ekorness lar en ball opp passere forbi ham, men han er ikke klar over at Suhr-Stamnes er bak ham, og alene med keeper sørger innbytteren for 2-4.
    90'
    Frispark
    90'+2
    Alta IF 3 - 4 Stabæk
    Mål: Tobias Hestad
    Målgivende: Felix Jacobsen
    Alta scorer igjen! Det kan vel ikke gå, eller hva?! Hestad som hamrer ballen i mål fra ti meter, etter at den havner i fanget hans etter et frispark inn i boks.
    90'+2
    Rødt kort til Alta IF
    Peder Brekke
    Kommer sent inn i en takling og er oppe med litt knotter, men er det litt strengt? Drama i sluttminuttene i Alta!
    90'+3
    Frispark
    90'+4
    Frispark til Alta!
    90'+5
    Keeper blir med opp, men Alta får ikke det fjerde målet de trenger, og dermed går Stabæk videre i cupen.
    90'+5
    90'+5
    Stabæk tar seg videre til 4. runde i cupen, men ikke uten dramatikk. Etter at scoringer i 2. omgang av Sebastian Olderheim og Kristian Fardal Opseth sørget for 4-1-ledelse til Stabæk, skulle denne kampen vært avgjort. Men to kjappe Alta-scoringer på overtid, før vi like etter fikk et rødt kort, sørget for spenning helt inn. Alta-keeperen ble kastet opp i et forsøk på en helt utrolig opphenting, men det ble bare nesten for nordlendingene, som alt i alt taper fullt fortjent mot et godt Stabæk-lag. Daniel Netland takker for følget!