0-2
1-2
292
2 537

Hei, og velkommen til livedekning av den første kampen i den 2. kvalifiseringsrunden i Champions League mellom Anderlecht og Vålerenga! Mitt navn er Daniel Netland, og jeg skal ta dere gjennom kveldens kamp fra King Baudouin Stadium.
    Det er klart for den siste runden før Champions League-gruppespillet starter på damesiden. Vålerenga, som er suveren tabelleder i Toppserien, er altså bare to kamper unna å nå sitt første gruppespill i Europas gjeveste klubbturnering.
    For å komme seg til Champions League, vant Vålerenga Toppserien i fjor. Dermed fikk de tidligere denne måneden bryne seg rumenske Farul Constanta i den 1. kvalifiseringsrunden. Der var de storfavoritter, men de fikk seg en sjokkstart med både baklengs og rødt kort. Tre scoringer i Romania snudde imidlertid oppgjøret, og nå får de en ny test mot belgiske Anderlecht.
    Anderlecht har vunnet sin eneste kamp så langt i hjemlig serie, og har blitt seriemester de siste sju årene. Med andre ord er det et seiersvant lag Vålerenga møter i Brussel i kveld, men de blåkledde vet selv hvordan det er å vinne fotballkamper.
    Vålerenga har nemlig vunnet sine siste 14(!) kamper i alle turneringer. Sist ble det 2-0-seier borte mot Røa, og fra det oppgjøret gjøres det to endringer, med Elise Thorsnes og Ylinn Tennebø inn for Iselin Sandnes Olsen og Sædis Heidarsdottir.
    1'
    Vålerenga sparker kampen i gang i Belgia!
    1'
    Vålerenga mister ballen nesten umiddelbart inne på egen halvdel, og Anderlecht går for et tidlig skudd. Enblom har imidlertid kontroll bak hos Anderlecht.
    1'
    Vålerenga kommer til et innlegg fra høyre, men hjemmelaget bare stusser den bakover.
    3'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Janni Thomsen
    Heades litt opp og ut. Kovacs og Vålerenga beholder ball inne i 16-meteren, men det slås deretter bare bak mål.
    3'
    Deloose med en beinhard og ren takling på en Vålerenga-spiller utenfor 16-meteren til belgierne.
    5'
    Vålerenga får tildelt et frispark
    6'
    Anderlecht med den lange, men helt inn til Enblom.
    8'
    Thomsen kommer inn fra sin høyreside og skyter fra langt hold, men via en hjemmelagsspiller.
    9'
    Bokses ut av keeper. Sævik prøver deretter å lobbe ballen fra rundt ti meter, men den går over tverrliggeren.
    9'
    Brekken skyter fra langt, langt hold når hun ser keeper står langt ute, men hun får den ikke på mål.
    11'
    Delabre skyter for Anderlecht, men det skjer litt for sent. Vålerenga blokkerer.
    12'
    Så legger hjemmelaget inn, men det blir en vanskelig heading fra ti meter.
    12'
    Tvedten med en smart ball inn i 16-meteren til Bjelde, men hun finner ingen i hvitt 45 grader ut.
    14'
    Corner til Vålerenga. Samme Bjelde skyter i en Anderlecht-spiller fra skrått hold inne i boks.
    14'
    14'
    Mål for Vålerenga!
    Anderlecht 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Michaela Kovacs
    Målgivende: Sara Hørte
    Der sitter ledermålet for Vålerenga! Corneren fra Thomsen havner langt bak i feltet, hvor Hørte header inn på tvers. Den treffer keeper og så stanga, og til slutt får Kovacs pirket inn 1-0.
    14'
    Anderlecht 0 - 2 Vålerenga
    Mål: Karina Sævik
    Målgivende: Olaug Tvedten
    Sævik dobler for de hvitkledde drøye minuttet senere! Hun spilles opp langs høyresiden med mye rom foran seg. Inne i 16-meteren drar angrepsspilleren fra Kopervik av kaptein De Neve, før hun prøver å legge den til Tvedten på seks-sju meter. Hun bommer, men Sævik får ballen igjen og setter ballen i det lengste hjørnet. Dørmmestart for Vålerenga!
    16'
    Vålerenga kommer nok en gang, og Thomsen skaffer en corner etter et innlegg.
    18'
    Olaug Tvedten
    Slås langt ut, og Anderlecht header vekk.
    18'
    Anderlecht med fine kombinasjoner ute til høyre, før det legges inn i klypene på Enblom.
    20'
    20'
    Tvedten tar seg herlig forbi to Anderlecht-spillere ute til venstre i boks, men det stopper i avslutningsøyeblikket. Heller ingen straffe til gjestene.
    21'
    Anderlecht får tildelt et frispark
    Tine De Caigny
    21'
    Delabre skyter fra 20-25 meter for belgierne - rett på keeper.
    23'
    Slås igjen langt ut fra Tvedten. Anderlecht stanger det ut.
    23'
    Anderlecht kommer til et innlegg fra høyre, men Vålerenga-forsvarer stuper den herlig ut. Ute i returrommet legges det igjen og skytes, men ikke på mål.
    25'
    Vertene med nok et skummelt innlegg, men Vålerenga rensker unna nok en gang.
    27'
    Anderlecht får en gavepakke av Vålerenga-keeper Enblom, men Bennink klarer ikke å sette ballen i mål alene med keeper.
    28'
    Mål for Anderlecht!
    Anderlecht 1 - 2 Vålerenga
    Mål: Stefania Vatafu
    Målgivende: Sarah Wijnants
    Så reduserer hjemmelaget! Brekken mister ballen for Vålerenga litt inne på gjestenes halvdel, og da setter Anderlecht fart. Wijnants avanserer en stund, før hun spiller på tvers til Vatafu, som rett innenfor 16-meteren plasserer ballen i det lengste hjørnet på direkten.
    29'
    Da har vi allerede fått noen scoringer i Brussel. Ikke direkte ufortjent at Anderlecht scorer her.
    32'
    Thorsnes skjermer til Vålerenga-femmeter. Ti minutter igjen til pause på King Baudouin Stadium, som tar hele 50.000 tilskuere.
    35'
    Anderlecht med et meget flott angrep, men det ender bare med en avslutning i en Vålerenga-spiller.
    36'
    Så skyter målscorer Vatafu fra drøye 25 meter. Langt ifra å score der, spilleren bak 1-2-reduseringen.
    36'
    Tennebø skyter i en Anderlecht-spiller inne i boks. Anderlecht blokkerer imidlertid tidlig.
    37'
    Keeper Waldbillig bokser og får også frispark.
    38'
    Aude Waldbillig
    39'
    Bare nesten for Sævik inne i 16-meteren til Anderlecht. Får ikke skutt.
    39'
    40'
    Rødt kort til Vålerenga
    Michaela Kovacs
    Kovacs får det røde etter hvert, selv om dommer først hadde klart det gule kortet! Hun kommer akkurat for sent inn i en 50/50-situasjon, men det er jo ikke rødt! Anderlechts Delabre kommer nesten verre inn i den situasjonen, men er først på ball. Begge får vondt etter kollisjonen, men det er altså Vålerengas Kovacs som vises ut.
    41'
    43'
    For andre Champions League-kamp på rad må altså Vålerenga spille med ti mann!
    44'
    Delabre skyter etter at hun får ballen igjen fra en Vålerenga-spiller, men over mål inne i boks.
    45'
    Anderlecht blir avblåst for offside
    Marie Minnaert
    45'+1
    Tove Enblom
    Tennebø stusser til Sævik, men det stopper litt opp for spissen, som til slutt spiller ballen vekk.
    45'+2
    Vålerenga med en siste avslutning før pause, men over mål skrått inne i boks fra Thomsen.
    45'+3
    45'+3
    Vålerenga tar med seg en 2-1-ledelse til pause, men det ble dramatikk på tampen av omgangen i Brussel. Før dette hadde imidlertid Vålerenga scoret to kjappe mål ved Michaela Kovacs og Karina Sævik etter kvarteret spilt. Anderlecht utlignet i det 29. minutt, ikke direkte ufortjent, men rett før pause fikk gjestene fra hovedstaden seg en kalddusj. Samme Kovacs ble nemlig utvist etter en takling på midtbanen, men det kan ikke ha vært rødt kort. Dommer var først klare med det gule, men etter at begge spillerne hadde kommet seg opp på beina, fikk altså Vålerengas midtstopper marsjordre for det som var en 50-50-duell, hvor Kovacs ikke viste noe knotter. Uansett, Vålerenga må for andre Champions League-kamp spille med ti mann, men heldigvis leder de 2-1 før de siste 45 minuttene. Heng med videre.
    45'+1
    Vi er i gang igjen. Vålerenga har gjort et defensivt bytte.
    45'+1
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Iselin Sandnes Olsen
    Ut: Stine Brekken
    45'+1
    Thomsen med et litt for høyt innlegg retning Tennebø. Vålerenga har startet greit.
    48'
    Vålerenga-innbytter Sandnes Olsen bommer med en klarering etter et innlegg, men heldigvis for hun utnytter ikke spilleren bak henne det.
    48'
    Skudd fra distanse fra Anderlechts Delabre, men Enblom redder den.
    50'
    51'
    Tvedten vinner ballen for Vålerenga, men hun og Sævik blir veldig alene der.
    53'
    Tennebø legger ut til Sævik, men hun får ikke skutt.
    55'
    Samme Tennebø skyter ikke lenge etterpå, men langt langt utenfor.
    55'
    Gult kort til Anderlecht
    Passeres og river ned Godø inne på gjestenes halvdel.
    55'
    Sara Hørte
    56'
    57'
    Vålerenga med en litt for upresis ball inn i 16-meteren, men det har vært en positiv start på denne omgangen for hovedstadslaget med ti mann. Anderlecht har fortsatt ikke truet gjestenes mål.
    58'
    58'
    Delabre med et i overkant ambisiøst skudd fra 25 meter. Er ikke i nærheten av å score.
    60'
    Anderlecht slår inn fra høyre, men Delabre avslutter himmelhøyt over mål.
    62'
    Inn igjen fra hjemmelaget, men den stusses bare inn til keeper. Vi er snart halvspilt i 2. omgang, og belgierne har ikke truet Vålerenga-målet, selv med én mann mer.
    64'
    Anderlecht slår inn fra motsatt side denne gang, men Vålerenga-forsvaret får forstyrret når det heades mot mål.
    66'
    Nesten for Sævik! Godø spilles opp langs høyresiden, og hun spiller inn i boks til Sævik. Spissen får etter hvert avsluttet, men den går litt utenfor. Stor, den.
    66'
    Spillerbytte - Anderlecht
    Inn: Laurie Teinturier
    Ut: Maxime Bennink
    66'
    Sara Hørte
    68'
    Inn: Linn Vickius
    Ut: Olaug Tvedten
    69'
    Anderlecht får tildelt et hjørnespark
    Stefania Vatafu
    Tverrliggeren for Anderlecht! Enblom bokser corneren svakt opp i lufta, og det heades på tvers. Delabre header deretter i metallet, før Minnaert avslutter over mål.
    72'
    Ny kjempesjanse for hjemmelaget, men like utenfor! Det er Vatafu som slår en fantastisk ball inn bak Vålerenga-forsvaret, men fra skrå vinkel får ikke Minnaert ballen på mål.
    73'
    Så treffer vertene nettveggen! Enblom er ute og sykler når et innlegg kommer inn i boks. Hørte header ut, men da står målet tomt. Vålerengas sisteskanse rekker akkurat tilbake til mål idet det skytes, men Anderlecht får ikke ballen mellom stengene.
    75'
    Anderlecht slår inn, men de får ikke headet ballen på mål. Belgierne kjører kampen nå!
    76'
    Vålerenga-keeper Enblom sitter nede her. Etterlengtet pusterom for gjestene.
    76'
    Inn: Luna Vanzeir
    Ut: Marie Minnaert
    77'
    Sara Hørte
    79'
    Inn: Sædís Heidarsdóttir
    Ut: Janni Thomsen
    80'
    Delabre skyter to ganger, men får ikke noen av avslutningene på mål. Skummel situasjon i forkant der også.
    83'
    Inn: Ludmila Matavková
    Ut: Sarah Wijnants
    83'
    Inn: Fanny Felicie Rossi
    Ut: Senna Koeleman
    83'
    Sædís Heidarsdóttir
    Kort til Sævik.
    85'
    Vålerenga blir avblåst for offside
    Karina Sævik
    Vålerenga levde skikkelig farlig der i noen minutter, men nå er det en liten stund siden Anderlecht sist truet Vålerenga-målet. Gjestene går mot en stor triumf her - nok en gang med ti spillere!
    86'
    Thea Bjelde
    88'
    Anderlecht lemper frem, men helt inn til Enblom. Klokka tikker Vålerengas vei.
    89'
    Iselin Sandnes Olsen
    90'
    To minutter igjen før Vålerenga kan juble for en sterk seier! Holder det helt inn?
    90'+2
    Over mål fra Rossi. Da kan Enblom og Vålerenga bruke tid.
    90'+3
    Og så får Vålerenga frispark. Minuttet igjen i Brussel.
    90'+3
    Sara Hørte
    90'+4
    Thea Bjelde
    90'+4
    Det holder på å ryke for Vålerenga i siste sekund her! Et innlegg inn i boks heades på tvers av Delabre. Både keeper Enblom og forsvarsspiller Sandnes Olsen blir passive på andreballen, men en Anderlecht-spiller får heldigvis for Vålerenga bare tuppet ballen over tverrliggeren.
    90'+4
    90'+5
    Vålerenga tar en råsterk triumf i Belgia! Nok en gang blir det seier i Champions League etter at hovedstadslaget igjen måtte spille med ti mann i over én omgang. Michaela Kovacs og Karina Sævik scoret to kjappe for Vålerenga tidlig i 1. omgang, men etter halvtimen spilt reduserte Anderlecht. Så fikk samme Kovacs et feilaktig rødt kort noen minutter før pause, og da ventet vi lange siste 45 minutter på King Baudouin Stadium. Sånn ble det ikke helt, for lenge skapte ikke vertene noe som helst på Vålerenga. Belgierne hadde tre store sjanser fra det 72. til det 75. minutt, men utenom en gedigen mulighet i kampens siste sekund, hadde ikke Anderlecht mer å by på, og dermed tar Vålerenga første stikk i denne 2. kvalifiseringsrunden. Neste onsdag skal det hele avgjøres på Intility Arena, og nå har Vålerenga aldri vært nærmere et Champions League-gruppespill. Daniel Netland takker for følget!