Fotball

Følg Champions League med Rekdal & Aulstad

Ble dekket av Magnus Helle

Hei og velkommen til dekningen av denne storkampen mellom Arsenal og Bayern München!
    - Alle i troppen vet om historien Arsenal har med Bayern, og all smerten de har forårsaket fansen sist vi møttes, sier Ødegaard og henviser til da Arsenal tapte hele 2-10 sammenlagt i utslagsrunden i 2017, sier Ødegaard.
    Alle gleder seg utrolig mye til å spille kvartfinale i denne vakre turneringen, mot en av de største og beste klubbene i verden. Bayern har mye historie i denne turneringen, og har vært blant de beste i så mange år, så det kommer til å bli en stor utfordring for oss, sier Arsenal-kapteinen til Arsenal.com, og legger til:
    Før kveldens storoppgjør har Martin Ødegaard snakket om utfordringen som venter i kvartfinalen:
    VG Live svarer
    Jostein
    Hvem er favoritter?
    I motsetning til sist de møttes er Arsenal favoritter denne gangen. London-laget er i kanonform og leder Premier League. Bayern derimot ligger på 2. plass i Bundesliga, hele 16 poeng bak Leverkusen på 1. plass.
    Martin Ødegaard starter for Arsenal.
    Arsenals utvalgte (4-3-3): Raya - White, Saliba, Gabriel, Kiwior - Jorginho, Rice, Ødegaard - Saka, Havertz, Martinelli.
    Bayern Münchens startellever (4-2-3-1): Neuer - Kimmich, de Ligt, Dier, Davies - Goretzka, Laimer - Gnabry, Musiala, Sané - Kane
    Antall stemmer: 1903
    Harry Kane er delt toppscorer i Champions League med seks scoringer. Tronen deler han med Antoine Griezmann, Kylian Mbappé og Erling Braut Haaland.
    På Arsenal er det Gabriel Jesus som har scoret flest mål i Champions League med fire scoringer. Neste på listen er Bukayo Saka og Leandro Trossard med tre mål. Martin Ødegaard og Gabriel Martinelli har to scoringer så langt.
    Kane er tilbake i London, mot en motstander han gjorde det svært godt mot i Tottenham-drakten. På 19 oppgjør mot rivalen scoret han 14 ganger. Foto: Matthew Childs/Reuters
    William
    Hvem er kapteinen til Bayern?
    Det er Manuel Neuer.
    MikaelJ
    Stemmer det at Bayern ikke får noen fans inn på Emirates? L
    Det stemmer. Bayern har ikke fått noen plasser her etter at fansen har kastet noe bluss på banen tidligere i turneringen.
    Lagene kommer ut på matta! Ikke lenge til avspark nå.
    Ødegaard og Neuer møtes for å bytte vimpler og for å ta myntkast.
    Oppgjøret er i gang!
    Det trøkkes til fra start. Bayern får frispark på egen halvdel.
    1'
    Bayern slår langt, helt uten mål og retning. Utspark til hjemmelaget.
    1'
    Sané legger inn. Kane forsøker å legge igjen bak i feltet, men Arsenal vinner ballen.
    3'
    Ødegaard presser høyt - Bayern får innkast. Foto: Matthew Childs/Reuters
    3'
    Sané danser seg flott sentralt inn mot midtbanen. Bayern får etablert spill høyt i banen.
    4'
    Det blir buet hver gang Kane og Dier mottar ballen. Ikke populære de tidligere Tottenham-spillerne.
    5'
    Bayern som har klart mest ball innledningsvis.
    5'
    Arsenal vinner ballen høyt i banen og Ødegaard spiller videre til Martinelli som skyter fra 20 meter. Skuddet går halvannen meter til side for mål.
    6'
    Gult kort til Bayern München
    Alphonso Davies
    Stempler Saka.
    8'
    Arsenal har en fin innleggsmulighet her.
    9'
    Velger å ta det kort.
    10'
    VG Live Bruker
    Hvem tror du vinner i dag?
    Jeg holder en knapp på Arsenal, selv om Bayern ikke har hatt noen dårlig start her.
    Mål for Arsenal!
    Arsenal 1 - 0 Bayern München
    Mål: Bukayo Saka
    Målgivende: Ben White
    For en nydelig avslutning!! Ødegaard chipper gjennom høyrekanten til høyre, men han blir først stoppet. Hjemmelaget vinner tilbake ballen umiddelbart og da spiller White til Saka inne i boksen. Inne i sekstenmeteren skyter han kontrollert i det lengste hjørnet. Det ser så enkelt ut! Foto: Matthew Childs/Reuters
    12'
    Marius
    Hvorfor er ikke det offside?
    Så ut som Saka var på riktig side da han ble spilt gjennom av Ødegaard, til tross for ikke veldig stor margin.
    For en sjanse! Ødegaard spiller en lang ball opp og hjemmelaget vinner andreballen. Rice spiller gjennom White som får avsluttet skrått fra 10 meter, men skuddet går rett på Neuer.
    15'
    Arsenal har tatt totalt over her!
    16'
    Ødegaard slår en lukepasning til Saka, til stor glede for hjemmefansen.
    18'
    Mål for Bayern München!
    Arsenal 1 - 1 Bayern München
    Mål: Serge Gnabry
    Målgivende: Leon Goretzka
    Nådeløst straffet! Og de får det av sine egne. Gabriel slurver med en stygg feilpasning på egen halvdel etter at Raya kommer rusende ut og kanskje stresser ham litt. Sané spiller strålende gjennom til Goretzka som følger opp med en nærmest like god stikker til Gnabry som takler ballen i mål fra 10 meter. Vi er like langt! Foto: Adrian Dennis/AFP
    18'
    Tommy
    Scoringen til Bayern er ikke ferdig scoret, for noen pasninger.
    Martinelli legger inn - treffer Kiwior, som blir litt presset og header ufarlig rett på Neuer.
    22'
    Kane og Gabriel holder hverandre godt i trøya. Bayern-spissen får frispark imot.
    22'
    Siri
    Har kane hatt noe på mål enda ?
    Nei, Kane har vært relativt anonym så langt.
    Saliba lager frispark i duell med Kane. Bayern får frispark på egen halvdel.
    24'
    Bayern triller ball på Arsenals halvdel.
    25'
    Kane spiller en meget godt tenkt bakromschip til Musiala, men den blir litt for lang. Den ender i klypene til Raya.
    26'
    Corner til Arsenal etter at Gnabry gjør en god defensiv jobb.
    26'
    Saka skal ta den.
    26'
    Den blir utrolig farlig! Omtrent tyve mann kjemper om ballen når den ligger på fire meter, Neuer kommer til slutt seirende ut og får kontroll.
    27'
    Laimer på Bayern ser ut til å ha fått i oppgave å nøytralisere Ødegaard. Kikker bestandig etter hvor nordmannen er.
    29'
    Leroy "Ferrari" Sané fikser straffe for bortelaget! Han stormer forbi den ene etter den andre og kommer seg helt inn i sekstenmeteren. Saliba feller ham til slutt. Klart straffespark.
    30'
    Kane som tar det, selvsagt!
    31'
    Bayern München scorer på straffe!
    Arsenal 1 - 2 Bayern München
    Mål: Harry Kane
    Han tar en "hoppestraffe" og Raya går veldig tidlig til den ene siden, og da kan superspissen sette ballen til høyre. Det blir stille på Emirates! Foto: Ian Kington/AFP
    32'
    Det er ikke mye Bayern har hatt av sjanser, men kvaliteten de har gjør at man aldri kan slappe av.
    34'
    Sané kommer relativt alene gjennom fra midtbanen, men Arsenal-spillerne stuper hjemover. Sané kjører en skuddfinte i sekstenmeteren, men der står Ødegaard og snapper ballen.
    35'
    Hjemmelaget får frispark på Bayerns halvdel. Rice ser ut til å legge inn.
    36'
    Innlegget treffer Gabriel, som header fra 15 meter. Det blir i lengste laget. Det ender uansett i utspark.
    37'
    Arsenal med langt innkast. Havertz header tilbake til Ødegaard, men like før han skal skyte stuper en Bayern-spiller inn og klarerer.
    39'
    Alfred
    Greit for Bayern å ha med seg to bortemåls da!
    Bortemålsregelen er fjernet.
    Hjørnespark til Arsenal
    41'
    Strålende slått corner igjen av Saka. Den detter ned på fire meter og Neuer kommer ikke ut, Gabriel får ikke headet på mål, men bortelaget får uansett frispark. Kan være fordi Neuer blir hindret på streken.
    42'
    Kane skaper stadig mer trøbbel for Gabriel og Saliba. Har blitt mer og mer involvert Bayern-spissen. Får frispark på midtbanen til Arsenal.
    45'
    Saka spiller gjennom Havertz, men han er jo godt over én meter i offside. Det bør Saka se.
    45'+1
    Rot i forsvaret til Arsenal gjør at Bayern går inn til pause med ledelse her. White hadde en gyllen mulighet til å doble ledelsen like før utligningen, men bortsett fra de tre målene har det ikke blitt skapt de største sjansene.
    Ut: Jakub Kiwior
    Zinchenko kommer inn på venstrebacken for Kiwior, som sleit med å håndtere Sané de gangene han utfordret.
    46'
    Arsenal triller ball i forsvarsleddet på midtbanen.
    46'
    En meget god mulighet for Martinelli på bakre stolpe. Havertz legger flott inn på høyresiden, men Kimmich presser Martinelli såpass mye at han ikke får headet fra tre meter. Linjemann vinker for offside på Havertz i etterkant.
    47'
    Rice avanserer flott på venstresiden. Får frispark til slutt.
    50'
    Rice skal legge inn.
    50'
    Det er ikke et godt forsøk. Ballen ender opp på nett-taket.
    51'
    Mangus Jencen
    Hvem møter vinneren av dette oppgjøret
    Vinneren av Real Madrid - Manchester City.
    Ødegaard gjør en strålende gjenvinningsjobb på en Bayern-kontring. Arsenal overtar.
    53'
    Nordmannen følger opp med å spille en dårlig pasning ut over sidelinjen.
    54'
    Harry Kane
    Kane rygger bakover inn i Gabriel og sender armen/albuen i halsen på forsvarsspilleren. Greit kort det.
    55'
    Arsenal får lagt inn og White avslutter på direkten fra 15 meter, men det skuddet går jo nesten bakover..
    57'
    Goretzka får skutt skrått fra 17 meter - godt til side for mål.
    57'
    Saka utfordrer Davies. Canadieren vinner duellen.
    57'
    Hjemmelaget gjenvinner ballen og får frispark på rundt 25 meter.
    59'
    Arsenal prøver en innøvd variant. Havertz stikker - Ødegaard chipper, men det blir for upresist.
    60'
    Bayern får mye rom når de spiller seg fri.
    60'
    Jorginho spiller en stygg feilpasning etter først å ha vunnet ballen fra Musiala. Laimer skyter fra distanse, langt over mål.
    61'
    Arsenal sliter med å skape det store.
    62'
    Arsenal setter inn et høyt press og vinner tilbake ballen.
    62'
    Grindhaug Andi
    Bayern München har vært gode kompakte idag :)
    Marius
    Er det publikum på tribunene?
    Det er fullsatt, men kun Arsenal-fans.
    Havertz går ned i bakken i feltet, men dommeren vinker spillet videre.
    64'
    Ser ikke ut til å være noen stor grunn til å blåse straffe på den der. Ingen av spillerne på banen som protesterer noe særlig på at det ikke blåse i hvert fall.
    64'
    De Ligt kommer susende inn og klarerer til innkast.
    65'
    Tina
    Hvor er den mange i norsk mediakaller en av verdens midtbane spiller i Ødegard
    Han er på banen.
    Bayern kommer på en overgang igjen. Sané spiller til Gnabry som skyter fra skrått hold. Det blir ikke farlig.
    65'
    Spillerbytte - Bayern München
    Inn: Kingsley Coman
    Ut: Leroy Sane
    En av banens beste byttes ut.
    66'
    Inn: Leandro Trossard
    Ut: Gabriel Martinelli
    66'
    Inn: Gabriel Jesus
    Ut: Jorginho
    66'
    Offensive bytter fra Arteta.
    67'
    Ødegaard har vert usynlig
    Synes du? Jeg mener han har vært blant Arsenals bedre spillere i kveld.
    Jesus viser seg umiddelbart. Finner Rice ute på 20 meter, som skyter, men den går rett i blokka.
    68'
    Kane skyter via Rice og til corner.
    68'
    Hjørnespark til Bayern München
    68'
    Gnabry sitter nede.
    68'
    Kappe
    Hva synes du om Saliba og Gabriel idag?
    Ikke vært på deres skarpeste i kveld.
    Gnabry må ut her.
    70'
    Inn: Raphael Guerreiro
    Ut: Serge Gnabry
    70'
    Kimmich gjør seg klar til å ta corneren.
    70'
    Den klareres på første stolpe.
    70'
    Ødegaard og Kane er i brytekamp i feltet, men VAR kikker ikke på den.
    71'
    Pål
    Har i alle fall ikke sett kampen om noen syns Martin har vært usynlig. Helt klart en av Arsenals beste denne kampen.
    Saka legger inn fra høyre. De Ligt header unna.
    72'
    Arteta begynner å bli frustrert på sidelinjen.
    72'
    Ivrig gutt
    Hei! Det er helt klart at Bayern har vært best, de virker som et helt annet lag i CL enn de er i Bundesliga. Eller hva tenker du?
    De har levert en strålende forsvarskamp og sørget for at Arsenal har kommet til lite. De har ikke skapt allverden selv, men har vært farlige på overganger!
    Saka, Ødegaard og White kombinerer på høyresiden. Sistnevnte har muligheten til å legge inn, men det ender bare i innkast.
    75'
    Arsenal 2 - 2 Bayern München
    Mål: Leandro Trossard
    Målgivende: Gabriel Jesus
    FOR ET FORARBEID! Jesus får ballen på 20 meter og tar den med seg før han drar en nydelig skuddfinte. Deretter dytter han den til venstre, der står Trossard som setter den i lengste. Foto: Matthew Childs/Reuters
    76'
    Energisk Arsenal som jakter ledermål nå.
    79'
    Bayern kontrer.
    79'
    Davies velger å vende opp. Bayern beholder ballen, men Arsenal-spillerne er nå på riktig side.
    80'
    Van Slasken
    Stødige bytter av Arteta!
    Coman trekker seg inn på venstrefoten og skyter, men får virkelig ikke klem i den. Bayern var langt farligere da Sané var på banen.
    81'
    Bayern har angrep høyt i banen, men Arsenal vinner tilbake ballen og får frispark.
    84'
    Saka slår et farlig innlegg fra høyre som seiler gjennom feltet og ender i innkast til bortelaget.
    85'
    Inn: Thomas Partey
    Ut: Kai Havertz
    85'
    Saka lager et klønete frispark i duell med Musiala. Bayern får frispark fra 25-30 meter.
    86'
    Mathias
    Det er nydelig kamp
    Det blir lagt inn, Arsenal får headet den ut til innkast.
    87'
    Trossard ligger nede og holder seg til bakhodet.
    87'
    Par minutter igjen med ordinær tid her.
    88'
    Gult kort til Arsenal
    Thomas Partey
    Partey hindrer en overgang.
    89'
    Stolpen for Bayern! Musiala drar seg flott inn fra venstresiden og finner Coman foran mål. Han avslutter fra kloss hold gjennom beina på Raya og rett i stolpen. Fryktelig nære at Bayern går i ledelsen!
    90'
    Fem minutter er lagt til.
    90'
    Mye slurv i pasningsspillet fra begge lag nå, og spesielt Arsenal.
    90'+1
    To av fem minutter er spilt.
    90'+2
    Trossard får ballen ute ved sidelinjen, men slurver ballen ut til innkast.
    90'+3
    Ødegaard blir felt på rundt 20 meter, men dommeren gir ingenting.
    90'+4
    Saka går i bakken i straffefeltet! Saka kommer gjennom på høyresiden alene med Neuer og han drar seg forbi keeperen og går i bakken, men ingen straffe! Arsenal-spilleren legger igjen høyrefoten, men det er kontakt. Kontroversiell den situasjonen der.
    90'+5
    For en kamp! Det ender 2-2 i London, og nå er det bare å glede seg til returoppgjøret om åtte dager.