5 347

Ble dekket av Jostein Overvik

Velkommen til livdekningen av Arsenal-Luton i Premier League. Martin Ødegaard & co. naturligvis klare favoritter i kveldens London-oppgjør.
    Ødegaard fra start. Men Bukayo Saka mangler helt i Arsenals tropp, mens Declan Rice og Gabriel Martinelli begge starter på benken.
    Det var svært underholdene da disse to klubbene møttes på Kenilworth Road i desember. Luton ledet 3-2, men Arsenal vant 4-3 etter seiersmål av Declan Rice - assistert av Ødegaard - seks minutter på overtid.
    Luton hadde en sterk periode med tre strake seire i januar, men har ikke vunnet på de 10 siste seriekampene (3 uavgjort og 7 tap). Ligger under streken. Trenger poeng i kveld.
    Declan Rice på benken fra start. Her i oppvarming. Thomas Partey tar hans plass på Arsenals midtbane.
    Kan bli underholdene på Emirates i kveld. Luton har scoret i 18 kamper på rad, men sliter med forsvarsspillet. 30 baklengs på de siste 10 ligakampene, ifølge Viaplays Lars Tjærnås.
    Da er vi i gang. Luton starter med en svak pasning. Utspill Arsenal.
    Havertz prøver å spille frem Trossard. Men litt unøyaktig av Arsenals tysker.
    1'
    Det blir anslått at Arsenal har 74 prosents sjanse for seier i kveld.
    2'
    Arsenal tålmodige med ballen i starten.
    3'
    Frispark Arsenal på egen banehalvdel.
    3'
    Havertz på vei gjennom. Men blir stoppet.
    5'
    Luton får låne ballen. Men ender i et innkast for Arsenal.
    7'
    Martin Ødegaard misforstår et løp fra Emile Smith-Rowe. Fem nye spillere for Arsenal i forhold til Manchester City-kampen. Så mange nye relasjoner.
    7'
    Zinchenko brenner til med et skudd. Men Luton blokkerer Arsenals første skuddforsøk.
    8'
    Arsenal har spilt mye langt i starten. Hittil uten suksess.
    9'
    VG Live svarer
    Morten Ø
    Her må vel Arsenal vinne for å holde følge med Liverpool? Eller hva?
    Helt klart.
    Luton i offside.
    12'
    Øyvind J. K.
    Vet vi hvorfor Saka er ute?
    Skal være snakk om en liten muskelskade. Arteta håpet tirsdag at han skulle bli klar, men det gikk ikke.
    Ballbesittelse: 80-20 i favør av Arsenal.
    13'
    Arsenal tråkler seg frem inne i Luton-feltet. Ruddock Pelly feier ballen unna.
    14'
    Smith-Rowe vil ha corner, men utspill Luton.
    15'
    Ødegaard på full fart inn i Luton-feltet. Men mister ballen.
    15'
    Jordan Clark legger inn for Luton. Arsenal klarerer. Gjestenes beste angrep til nå.
    17'
    Ødegaard finner ikke Reiss Nelson. Igjen en misforståelse.
    18'
    Trossard tryller på kanten. Ender med et svakt skudd av Smith-Rowe.
    19'
    Lang Arsenal-ball mot Kai Havertz. Treffer en forvirret spiss i bakhodet.
    20'
    Leandro Trossard får igjen lagt inn fra venstre. Ny Luton-klarering.
    21'
    Mål for Arsenal!
    Arsenal 1 - 0 Luton Town
    Mål: Martin Ødegaard
    Målgivende: Kai Havertz
    Der ja! Martin Ødegaard hamrer inn sesongens syvende i Premier League. Spiller en nydelig trekant med Havertz. Et touch og pang i mål fra drammenserens venstrefot.
    23'
    Arsenal troner for øyeblikket på topp i Premier League!
    26'
    Godt Luton-angrep. Spissen Carlton Morris nær der.
    27'
    Godt angrep Luton. Men Nelson gjør en glimrende defensivt løp og rydder opp for Arsenal.
    28'
    Jordan Clark kommer til en heading for Luton. Utenfor.
    30'
    Martin Ødegaard setter i gang et nytt Arsenal-angrep. Fortsetter den gode trenden fra City-kampen søndag.
    31'
    Misforståelse i Arsenal-forsvaret. Men Gabriel og Zinchenko slipper med skrekken.
    32'
    Ødegaard slår Smith-Rowe glimrende gjennom etter en tofots dragning. Ren pasningskunst. Thomas Kaminski redder glimrende.
    34'
    Stopp i spillet på grunn av skader. Luton-stopper Teden Mengi sliter.
    36'
    Havertz kommer til et godt skudd. Keeper redder. Corner Arsenal.
    41'
    Kjempemulighet. Men Partey misser. Har ikke scoret på ett år.
    42'
    Luton Town scorer selvmål!
    Arsenal 2 - 0 Luton Town
    Mål: Daiki Hashioka
    Glimrende jobb av Smith-Rowe på venstre. Daiki Hashioka uheldig og setter ballen i eget nett i duell med Arsenals Reiss Nelson.
    44'
    Arsenal har ikke levert sin aller beste omgang. Men med mange rokkeringer på laget så er dette solid.
    45'
    Minimum fire minutter lagt til.
    45'+2
    Frispark Luton i god posisjon.
    45'+3
    Ross Barkley smeller til. Men keeper David Raya redder.
    45'+5
    Arsenal har kontrollen på det meste nå.
    48'
    Arsenal mer tålmodige med ballen enn i starten av kampen. Slår ikke like mange langballer.
    51'
    Spillerbytte - Luton Town
    Inn: Tahith Chong
    Ut: Ruddock Pelly
    55'
    Foreløpig har Arsenal svært god kontroll.
    55'
    Nelson vil ha frispark rett utenfor sekstenmeteren til Luton, men får ikke det. Det skjer etter en duell med innbytter Chong.
    56'
    Arsenal setter opp trekanter og tvinger Luton til å jage.
    57'
    Herlig skuddfinte av Ødegaard, men så blir det litt mye av det gode og da får bortelaget stjålen ballen, like utenfor egen sekstenmeter.
    58'
    Smith Rowe lager et frispark på Lutons banehalvdel.
    58'
    Kaminski slår langt, men Arsenals forsvar får headet ballen inn til Raya.
    59'
    Frispark i farlig posisjon for Luton. Ødegaard er svært oppgitt og kaster seg ned på gressmatten etter å ha stått bak forseelsen.
    59'
    Cirka 27-28 meters hold. Doughty står klar.
    60'
    Gabriel klarerer ut av Arsenal-boksen.
    60'
    Timen har passert på Emirates. Foreløpig er det lite som tyder på at Luton skal få med seg noe her.
    62'
    Onyedinma skyter fra skrått hold, men ballen går rett på Raya som holder skuddet enkelt.
    62'
    Fint spill av Luton, der Townsend får slått inn fra dødlinjen, men Arsenal er først på ballen i boksen og rydder unna.
    63'
    Det er Luton som har hatt initiativet de siste ti minuttene.
    64'
    Gult kort til Arsenal
    Kai Havertz
    Får det for filming. Det ser ut som Barkley skal takle, men så trekker han seg. Da er Havertz allerede på vei ned i gresset.
    66'
    Spillerbytte - Arsenal
    Inn: Declan Rice
    Ut: Thomas Partey
    66'
    Inn: Edward Nketiah
    Ut: Kai Havertz
    67'
    Luton prøver å slå langt, men Saliba får brystet ballen inn til Raya.
    67'
    Innbytter Nketiah blir litt for ivrig og løper i offside.
    68'
    Erling
    Jeg er Arsenal-fan, men jeg må si meg glad og imponert over at dommeren tok den der. Makan så pinlig...
    Fin Luton-mulighet! Endelig får Doughty en god innleggsmulighet på venstrekanten, men han slår ballen over Morris. Sjeldent svakt innlegg av Doughty som står med syv målgivende denne sesongen.
    69'
    VG Live Bruker
    Overrasket over hvor lite spilletid Nketiah har hatt denne sesongen. Synes han imponerer mer enn Havertz
    Ny innleggsmulighet for bortelaget, denne gangen fra Onyedinma på høyrekanten, men Gabriel blokkerer ut til innkast.
    72'
    Arsenal får en fin overgangsmulighet, men det er litt for lite kraft i gjennombruddspasningen til Ødegaard mot Nelson. Dermed får Luton løpt opp ballen.
    72'
    Trossard gir bort en corner til Luton.
    73'
    Hjørnespark til Luton Town
    73'
    White header unna.
    74'
    Gult kort til Luton Town
    Fred Onyedinma
    Hindrer Nelson som er på vei fremover.
    74'
    Inn: Takehiro Tomiyasu
    Ut: Oleksandr Zinchenko
    74'
    Inn: Gabriel Martinelli
    Ut: Reiss Nelson
    74'
    Bytter seg bedre nå, Arsenal, vil nok noen mene.
    74'
    Inn: Cauley Woodrow
    Ut: Fred Onyedinma
    75'
    Et kvarter igjen å gjøre det på for Luton.
    75'
    Tøff duell mellom Morris og Rice. Sistnevnte får frispark.
    76'
    Scorer Luton, som de har gjort de siste 5 kampene?
    Lite som tyder på det, altså. Har ikke fått til mye i denne kampen her.
    Doughty med et ekkelt tilbakespill mot Kaminski, men keeperen får unna ballen uten store problemer.
    77'
    Jeg vet ikke om det har vært noe som kan karakteriseres som en målsjanse i denne omgangen. Svært tam omgang!
    79'
    Tomiyasu prøver å bøye ballen i hjørnet fra cirka 20 meter, men skuddet går halvannen meter utenfor stolpen til Kaminski.
    79'
    Charlie George
    Stalltips til siste Arsenal-bytte?
    Vieira/Jorginho inn for Ødegaard!
    Inn: Luke Berry
    Ut: Andros Townsend
    81'
    Nketiah tråkler nesten med seg ballen inn i Lutons femmeter, men mister kontrollen. Utspark for bortelaget.
    82'
    Erling
    Blir fort tamt og kjedelig når Arsenal kan kjøre på halv maskin fordi det er alt de trenger og dagens Luton rett og slett ikke kan bedre...
    Du sier jo noe der!
    Ødegaard stjeler ballen fra Chong på midtbanen. Deretter spiller Arsenal ballen bakover til eget forsvar.
    82'
    Inn: Jorginho
    Ut: Emile Smith-Rowe
    85'
    Det går mot nok et clean sheet for PLs beste forsvar (24 baklengsmål).
    86'
    Hashioka sender i vei en liten rakett fra 17-18 meter, men Gabriel setter inn en herlig blokk.
    87'
    Ikke langt unna 3-0! Det er Nketiah som sender en smart avslutning mot korthjørnet til Kaminski, men keeperen får slått ut til corner.