Ugarte119'
8 656
3 533

Ble dekket av Sondre Skandsen

Hei og velkommen til dekningen av Arsenal mot Sporting! Resultatet i den første kampen ble 2-2. Det avgjøres i dag.
    Martin Ødegaard starter på BENKEN for Arsenal.
    Hele laget kommer straks! Stay tuned.
    Arsenal (4-3-3): Ramsdale - Tomiyasu, Saliba, Gabriel, Zinchenko - Jorginho, Xhaka, Vieira - Nelson, Jesus, Martinelli
    Arsenals innbyttere: Turner, Hillson, Tierney, White, Partey, Saka, Ødegaard, Smith-Rowe, Kiwior, Holding, Trossard
    Sporting (3-4-3): Adan - St. Juste, Diomande, Inacio - Esgaio, Goncalves, Ugarte, Reis - Edwards, Paulinho, Trincao
    Sportings innbyttere: Israel, Alexandropoulos, Santos, Neto, Rochinha, Issahaku, Tanlongo, Gomes, Cabral, Chermiti, Mateus, Essugo
    Lagene er på banen! Straks avspark.
    VG Live svarer
    Erlend
    Hvorfor benkes Martin Ødegaard ?
    Han er én av flere av Artetas foretrukne startspillere som er på benken i kveld, så her kan det handle om rotasjon før ny ligakamp til helgen. Men dette vet vi ikke sikkert.
    Arsenal og Jesus triller i gang matchen.
    Vi starter med innkast for Sporting.
    1'
    Ser ut som klassisk 4-3-3 fra Arsenal. Martinelli ute mot venstre.
    1'
    Forsøk på gjennombruddsball til nettopp Martinelli. Forsvinner over dødlinjen.
    1'
    Portugiserne med ballen mye i starten.
    4'
    Arsenal må løpe mer enn de pleier etter ballen på Emirates her.
    5'
    Frispark Sporting. Trinaco vender elegant bort Tomiyasu.
    5'
    Blir lite ut av Sportings ballbesittelse.
    6'
    Arsenals Tomiyasu ligger nede etter nærkontakten med Trinicao i sted. Ben White beveger seg på benken...
    7'
    Spillerbytte - Arsenal
    Inn: Ben White
    Ut: Takehiro Tomiyasu
    Inn her med White mens japaneren halter av.
    9'
    Fortsatt Sporting som styrer spillet her faktisk. Fine og proffe åpningsminutter fra portugiserne.
    Alex 7 år
    Hvorfor er Ødegaard benket?
    Vil tro det er fordi man ikke ønsker å overbelaste han!
    OI! Trincao med stor mulighet. Kommer seg løs på høyresiden og skjærer inn. Curler ballen like utenfor stolpen til Ramsdale.
    13'
    Sporting setter opp tempoet igjen, men en rekke gode taklinger fra hjemmelaget stopper dem. De har ikke helt kontroll her, Arsenal.
    14'
    Arsenal prøver å kippe gjennom til Jesus. Når ikke den, frelseren.
    15'
    Ny Arsenal-mulighet! Får til en avslutning på mål og Adan kaster seg så lang han er. TV-redning, imo.
    16'
    Aleksander Kvamme 28 år
    Hvor god er egentlig mannen fra den legendariske byen, Ødegård?
    Håhå, både mannen selv og byen Drammen er det greit nivå på om dagen.
    Arsenal roper på STRAFFE! Får det ikke.
    18'
    Vi skal se den reprisen igjen, men vi må vente på at Sporting skal slippe ballen. Det har de ikke gjort mye i kveld.
    18'
    Mål for Arsenal!
    Arsenal 1 - 0 Sporting
    Mål: Granit Xhaka
    XHAKAAAAA! Det er litt mot spillets gang, men Xhaka kan likevel peke nese til alle på Emirates. Bokstavelig talt. Det er feiringen hans. Målet kommer etter at Martinelli blir nydelig tredd fram på venstrekanten. Skuddet hans går rett på Adan, men på returen er Xhaka først og setter ballen kontant i mål.
    19'
    Hva den nesepekinga angår, er jeg like blank som dere. Noen forslag? Noen som vet noe?
    19'
    Inn: Rob Holding
    Ut: William Saliba
    Dette er ikke like bra for Arsenal. Saliba tusler av banen med en skade. Inn kommer evig trofaste og lojale Rob Holding.
    20'
    Blytung den her for Sporting. De hadde en fin åpning på kampen før scoringen.
    22'
    Jesus går i bakken og vil ha straffe. Blir vinket opp.
    23'
    Arsenal bedre nå. Martinelli vært aktiv!
    25'
    Solid med bortefans i svingen på Emirates. Buer på en rekke Arsenal-profiler.
    27'
    Arsenal tatt over nå. Får en corner.
    28'
    Innøvd variant. Ut mot Zinchenko. Dommer steller seg i veien for ukraineren. Får likevel tredd gjennom, men Adan redder.
    28'
    Sporting kontrer med gift i tennene rett etterpå! Plutselig er Edwards nesten alene gjennom med Ramsdale, men han må snu opp før han kan skyte, og da går piffen ut. Går i blokka. Potensiell stor mulighet. De er farlige på kontringer, Sporting!
    29'
    Nå er det BARE Arsenal! Jesus går og går. Får fyrt av, men Adan kjapt nede med lanken. Godt gjort av keeperen!
    30'
    t-o
    Siden Jesus er tilbake, er det mulig å si at påsken kommer tidlig i år?
    Pirri
    Nesepekingen er en hyllest til faren, som ble kalt pinocchio i hjembyen.
    Det er for sjukt? Enten har du gode kilder, eller så er du veldig kreativ.
    Dette høye presset til Sporting ser veldig godt organisert ut. Gjør at Arsenal tidvis sliter med å spille seg ut i kjent stil.
    33'
    Samtidig må det da koste utrolig mye krefter for gjestene å holde på sånn.
    34'
    Nelson hopper over ballen fordi han tror han får en corner. Får ikke det. Bly.
    36'
    Kan Sporting komme tilbake i dette etter at Arsenal scoret først?
    Absolutt! Godt kontringslag.
    60%
    Nei. Kvalitetsforskjellen blir for stor.
    40%
    Antall stemmer: 1698
    Arsenal presser på og får fylt opp i boksen. Holder et visst trykk over tid, men til slutt er det vinket for offside på Martinelli.
    38'
    Xhaka stjeler ballen fra Diomande. Men Arsenal klarer ikke straffe gjestene denne gangen.
    40'
    Oooooiii! St. Juste bare prøver han. Midtstopperen følte seg plutselig som Messi og bare går fra alt og alle før han fyrer av over mål. Avslutningen har "midstopper" til mellomnavn, men alt før det var jo ren fotballporno.
    40'
    Så kommer de igjen, Sporting! Edwards fører ball med én lagkamerat på hver side og et ryggende Arsenal-forsvar. Slipper mot Paulinho på perfekt tidspunkt, men ballen er alt for hard. Ut over dødlinja. Bortkastet.
    41'
    Fine kombinasjoner fra Sporting, før Edwards får sjansen til å tre gjennom Paulinho igjen. Nok en gang er den for hard. Hadde jeg vært Paulinho, ville jeg blitt forbanna. Heldigvis for Sporting, er ikke jeg det.
    43'
    Corner i Grimstad, sa alltid Amund Lutnæs i OBOS-ligaen. Dette er litt høyere nivå. Og nå har vi corner på Emirates. Til Sporting.
    45'
    Skrus både for langt, for mye og for dårlig. Ut til femmeter.
    45'
    Fire (4) tilleggsminutter!
    45'+1
    Gult kort til Arsenal
    Granit Xhaka
    Krystallklart gult kort. Det er vel de fleste kortene Xhaka får. Enten klart gule eller oransje. River ned Trincao på vei framover. Sistnevnte utrolig morsom spiller å se på.
    45'+2
    WOW! Langskudd. Den trodde jeg snek seg inn. Ugarte tar noen steg før han prøver fra avstand. Tar via en Arsenal-kropp og til corner. Den får Sporting ingenting ut av.
    45'+4
    Og der er vi halvveis! Still noen spørsmål, start en debatt, la oss prate fotball. Så sees vi til andreomgangen om 15 minutter!
    45'+5
    M
    dette kommer til å starte debatt. Arsenal hadde ikke kommet ut av gruppespillet i Champions league
    Hm, vanskelig å si. Sist de hadde muligheten var tross alt i 2016-17-sesongen. Den gangen ble det exit i åttedelsfinalen.
    Se tweet for fasit på nesepeking-gate. Vi har fått et svar. Takk for alle kreative forslag! Jeg var ikke 100 % oppdatert på Granits familiære løfter og samtaler.
    Aleks k
    Noe inside på rykteflommen rundt ødda og danserinnen?
    Nei, dessverre. "Ødda og danserinnen" for øvrig en film jeg ville sett.
    Uansett! 2. omgang har startet!
    Inn: Leandro Trossard
    Ut: Gabriel Jesus
    Holder ikke 90 ennå, Jesus. Han får stå opp til påske eller pinse. Husker ikke helt når det er. Assist-konge Trossard er erstatteren.
    46'
    De har altså noen sylskarpe individualister, Sporting! Skal passe seg litt, Arsenal, for her er det noen som kan drible gjennom et helt lag hvis de virkelig vil.
    48'
    Har fått et par skremmeskudd allerede denne omgangen. Trincao en av de beste eksemplene. Har et herlig rykk.
    49'
    Heisann! Sporting får slått inn fra høyre, og Paulinho er centimetre fra å få tuppet den inn. Ramsdale ute og forstyrrer!
    51'
    Gult kort til Sporting
    Manuel Ugarte
    Kommer hardt inn i Martinelli (nei, ikke tenk sånn) bakfra. Tar ball, men likevel bakfra. Gult er greit.
    52'
    Bjeffer greit fra seg nå, Paulinho. Får fyrt av, men Holding blokkerer. Ingen store muligheter, men Sporting er hele tiden småfarlige.
    53'
    Holand
    Det kan fort bli 1-1 og litt for spennende for Arsenal 's del
    Kim Kardashian er på Emirates! Jaså? Oppkjøp? Reality? Ødegaard-fan?
    59'
    Mål for Sporting!
    Arsenal 1 - 1 Sporting
    Mål: Pedro Goncalves
    Målgivende: Paulinho
    HVA I ALL VIDESTE VERDEN!?!?!?!?! Jeg tror ikke det jeg ser. Og det gjør neppe de frammøtte på Emirates heller. Beckham scoret fra midtbanen en gang. Her gjør Goncalves det samme. Det er en helt utrolig utførelse på Ramsdale som står langt ute og må betale den dyreste prisen for nettopp det!
    62'
    Ny mulighet for gjestene!! Header over på en dødball. Ikke langt over. Arsenal lever farlig!
    65'
    Inn: Bukayo Saka
    Ut: Reiss Nelson
    Her kommer Saka.
    65'
    Inn: Thomas Partey
    Ut: Jorginho
    Er'e her det er...
    65'
    Det er en nerve i denne kampen. Føles ut som noe stort kan skje når som helst. Veldig spennende!
    67'
    Arsenal med mer ball igjen. Det bikker fram og tilbake på Emirates!
    69'
    Rob Holding
    Er litt sent ute på en Sporting-spiller der og får korrekt det gule.
    71'
    Enorm sjanse til gjestene! Arsenal-forsvaret er vidåpent og Edwards spilles alene gjennom. Han har all tid i verden, skuddet er brukbart, men Arsenals sisteskanse redder!
    72'
    Keeper Ramsdale får seg en trøkk etter skuddet til Edwards. Han blir liggende lenge, men nå er han endelig oppe og står.
    73'
    Corner for Sporting nå.
    74'
    Hjørnesparket blir en kort variant. Etter hvert havner ballen hos Goncalves. Han fyrer fra distanse, men ballen går langt over.
    75'
    Martinelli blir tatt like utenfor 16-meteren og Arsenal får frispark i god posisjon nå.
    78'
    Det er ikke noe dumt forsøk av Vieira. Men Sporting-keeper Adan får slått ballen vekk.
    79'
    Xhaka spilles fri nede ved dødlinja, men en Sporting-spiller får i siste liten taklet ballen til corner.
    81'
    Corneren er ikke dårlig, den. Skrus inn på bakerste stolpe, men Gabriels heading fra kort hold går utenfor mål.
    82'
    Nå skjer det ting i andre enden. God kontring, Arsenal er i ubalanse og til slutt er det Trincao som skyter fra rundt 16-17 meter. Går rett i blokka og til corner.
    83'
    Corneren blir helt ufarlig. Arsenal overtar.
    84'
    Drama på tampen. Saka spilles gjennom, han slår inn og på bakerste stolpe skyter Martinelli i hånden til en Sporting-forsvarer. Alle med rød drakt roper på straffe, men dommeren signaliserer for offside på Saka.
    84'
    Noen rolige minutter på Emirates stadium nå før tilleggstiden slår inn.
    89'
    Fire minutter er lagt til denne omgangen.
    90'
    Mye feilpasninger, taklinger og to lag som ønsker å tette igjen bak før ekstraomgangene, preger kampbildet i London nå.
    90'+2
    Arsenal får corner nå.
    90'+2
    Den corneren blir det ingenting ut av. Arsenal-midtstopper Gabriel lager frispark og dermed ebber nok dette ut i ekstraomganger.
    90'+3
    Arsenal
    Hva skjer hvis det blir uavgjort?
    Ekstraomganger nå!
    1. ekstraomgang
    Der er omgangen i gang igjen. Ingen bytter fra noen av lagene. Men det kommer garantert.
    91'
    Arsenal har for øvrig ett bytte igjen. Sporting har ikke gjort noe hele kampen og har dermed fem igjen.
    91'
    God Arsenal-opprulling, men en siste hælflikk fra Vieira spolerer hele angrepet. Hjemmefansen og lagkameratene slår ut med armene over det han gjør der.
    92'
    Spillerbytte - Sporting
    Inn: Dario Essugo
    Ut: Pedro Goncalves
    93'
    Inn: Nuno Santos
    Ut: Matheus Reis
    94'
    Kjempemulighet for Arsenal der. Ben White bryter et angrep og forsøker å spille Vieira igjennom. Men pasningen er litt for hard. Kunne blitt meget farlig!
    94'
    Enorm sjanse for Arsenal! Det skal ikke være mulig! Essugo slår en støttepasning, men er dårlig orientert. For den treffer i stedet Arsenal-angriper Trossard. Han stormer frem alene med keeper, men klarer ikke overliste Sporting-keeper Adan!
    96'
    Arsenal-manager Mikel Arteta kan nesten ikke tro at Trossard misbruker den muligheten. Fortsatt enorm spenning og nerve i denne kampen!
    98'
    Nå skal Ødegaard inn!
    100'
    Inn: Martin Ødegaard
    Ut: Fabio Vieira
    Enormt jubelbrøl når nordmannen entrer gressmatta.
    100'
    Ødegaard involvert med en gang. Spiller gjennom sin gode kompis Saka, men han avvinkes for offside.
    101'
    Ødegaard er oppe og bryter en pasning. Han gjør det han kan for å fyre opp hjemmefansen og han får respons. Emirates fyrer seg umiddelbart opp!
    102'
    Corner for hjemmelaget nå.
    103'
    Den corneren blir farlig! Det er Saka som svinger inn og Rob Holding vinner duellen inne i feltet. Han nikker ballen like over.
    105'
    2. ekstraomgang
    Stor sjanse til Arsenal umiddelbart! Det er Partey som skyter fra rundt 16 meter, men avslutningen sniker seg utenfor lengste stolpe.
    106'
    Ødegaard farlig frempå nå. De rødkledde ruller opp fra høyre til venstre. Til slutt er det Trossard som slår inn. Der står Ødegaard som fra kort hold ikke klarer å styre ballen på mål.
    108'
    Arsenal har tatt fullstendig over i den siste ekstraomgangen. Nå er det Saka som spilles gjennom, men keeper Adan klarer i siste liten å bryte og snappe innlegget hans. Kunne blitt farlig der.
    110'
    Har vært noen rolige minutter på Emirates nå der ballen stort sett har befunnet seg mellom 16-meterne.
    114'
    Brukbart Arsenal-angrep. Xhaka finner Martinelli ute til venstre. Han slår hardt inn mot første stolpe, men innlegget blir klarert.
    115'
    For en redning av Adan! Arsenal fortsetter det voldsomme trykket mot Sporting-buret. Det er Gabriel som nikker knallhardt mot mål etter et innlegg, men gjestenes keeper redder mesterlig!
    117'
    Ousmane Diomande
    118'
    Andre gule kort til Sporting
    Er altfor sent ute i duell mot Saka. Får helt korrekt sitt andre gule.
    119'
    Arsenal med frispark. Det er ingen god posisjon. Ødegaard er mannen som svinger inn. Ballen går over alt og alle.
    119'
    Ett minutt er lagt til i den andre ekstraomgangen.
    120'
    TV-kameraene følger begge lags trenere. Det er definitivt Arsenal-manager Mikel Arteta som bruker mest energi på å fyre opp laget sitt mens spillerne står i ring rundt ham. Dette blir uhyre spennende.
    120'
    Arsenal med siste mulighet. Saka dytter til Ødegaard, nordmannen slår inn, men ingen er på bakerste stolpe for å styre ballen i mål.
    120'+1
    Straffesparkkonkurranse
    Sporting scorer på straffe!
    Arsenal 0 - 1 Sporting
    Mål: Jeremiah St. Juste
    Martin Ødegaard går frem nå. Skal ta Arsenals første straffe i kveld.
    Arsenal scorer på straffe!
    Mål: Martin Ødegaard
    Straffen er sikker! Keeper går én vei, ballen den andre. Ødegaard jubler som besatt og forsøker å få med seg hjemmefansen.
    Arsenal 1 - 2 Sporting
    Mål: Ricardo Esgaio
    Arsenal 2 - 2 Sporting
    Mål: Bukayo Saka
    Arsenal 2 - 3 Sporting
    Mål: Goncalo Inacio
    Ramsdale har en hånd på den straffen, men klarer ikke å dytte den ut. Svært nære der, Arsenal.
    Arsenal 3 - 3 Sporting
    Mål: Leandro Trossard
    Også Trossard lever farlig. Keeper velger riktig side, men er for sent ute. Det er ikke en altfor godt satt straffe, heller.
    Arsenal 3 - 4 Sporting
    Mål: Arthur Gomes
    Martinelli bommer! Det er svakt, rett og slett. Han skyter i keeperhøyde, samtidig som Adan velger riktig side. Da ble den enkel å redde.
    Arsenal 3 - 5 Sporting
    Mål: Nuno Santos
    Og der vinner Sporting! Bortelaget løper rett bort til hjørnet der gjestende fansen står. Elleville jubelscener. Arsenal-spillerne ser meget skuffet ut.