3-0
888
9 171

Ble dekket av Ole Kristian Strøm

Hjertelig velkommen til livedekningen av den siste og avgjørende playoff-kampen mellom Astana og Brann i Conference League.
    Brann har et godt utgangspunkt etter å ha vunnet 2-0 hjemme på Brann Stadion sist torsdag. Felix Horn Myhre og Bård Finne sto for bergensernes mål da.
    Lagoppstillingene kommer rundt kl. 14.45.
    Brann gjør én endring fra første oppgjør. Bård Finne er inne for Aune Heggebø på topp.
    Lagoppstilling Brann (4-3-3): Dyngeland - Pedersen, Pallesen Knudsen, Kristiansen, Soltvedt - Kartum, Kornvig, Horn Myhre - Blomberg, Finne, Castro.
    Branns inbyttere: Holmen Johansen, Klausen, Opsahl, Sery Larsen, Mathisen, Heggebø, Helland, Sande, Haaland, Holten.
    Slik starter Astana. Skjermdump fra Uefa.com.
    Lagoppstilling Astana (3-4-3): Condric - Kazukolovas, Kalaica, Amanovic - Bartolec, Ebong, Gripshu, Vorogovskiy - Tomasov, Charles, Camara.
    Fra første oppgjør gjør Astana tre bytter. Kalaica er inne for Marochkin på stopperplass, Ebong er inne for Beysebekov sentralt og Charles er inne for Geoffrey på spissplass.
    Kampen kan du se med VG+ Sport. Kampstart er kl. 16.00, men vi går på med sending fra kl. 15.35.
    Eirik Horneland har fem mann på skadelisten: Niklas Jensen Wassberg, Jonas Torsvik, Moonga Simba, Svenn Crone og Martin Hellan.
    Premissene er enkle: Astana må score to mål flere enn Brann for å sikre ekstraomganger - da blir det i så fall ekstraomganger og eventuelt straffekonk for å kåre en vinner. Om Astana scorer tre mål flere enn Brann, tar de seg direkte til Conference League. Blir det Brann-seier, ettmålstap eller uavgjort, er Brann videre.
    Blir det Conference League på Brann Stadion til høsten?
    Et klinkende klart JA!
    81%
    Ja, men de må i gjennom ekstraomganger og muligens straffekonk først.
    8%
    Nei, tror Astana slår kraftig tilbake og sikrer seg plassen.
    11%
    1390 stemmer
    VG Live svarer
    VG Live Bruker
    D skal vel et mirakel til at Brann ryker her sindre?
    Vet ikke om jeg vil bruke ordet "mirakel", men Brann er klare favoritter til å ta seg videre etter min mening!
    Kniksen og Triksen
    Brann var milevis foran Astana i forrige uke, på Brann stadion. Er det sjanse for at Brann går på samme smell som BG igår?
    Jeg tror ikke det. Røde Stjerne er en helt spesiell stadion. Astana spiller hjemmekampen i Almaty, mer enn 1000 km unna på grunn av renovering av deres stadion.
    Vinneren sammenlagt etter kveldens kamp går inn i seriespillet i Conference League, den minst prestisjefylte av Europa-cupene.
    Regnet høljer ned i Almaty.
    Som alltid under fotballkamper i de tidligere sovjetrepublikkene i Sentral-Asia er det et stort politioppbud.
    Bergens Tidende-kommentator Anders Pamer på VG+ Sport: - Brann har ikke spilt mange så store kamper. Så får hver enkelt avgjøre hva som er viktigst. Dette kan fort være en milepæl. Det er veldig stor interesse for denne kampen.
    Brann-supporterne blir kliss bløte. Det er drøyt 20 varmegrader.
    Brann-trener Eirik Horneland blir intervjuet av VGs Mats Arntzen. Foto: NTB
    Det er makedonsk dommer: Aleksandar Stavrev.
    Thomas
    Brann er og vidare med eit eittmålstap 👌🏻
    Brann vant 2-0 hjemme etter scoringer av Felix Horn Myhre og Bård Finne.
    Det er veldig glissent på tribunen.
    Brann spiller i blått.
    1'
    Gressmatten er bløt.
    1'
    Håpløs pasning fra Condric i Astana-målet. Brann får innkast midt på Astanas banehalvdel.
    1'
    Soltvedt farlig frempå! Han kommer seg fri, men skuddet blir blokkert. Corner!
    2'
    Trond
    Ifølge Google så har Astana en stor flott stadion, ser ikke slik ut
    Kampen går i Almaty. Astanas bane er under ombygging.
    rune
    e brann i blått
    Ja.
    Brann har startet best.
    3'
    Brann på farlig visitt, men Soltvedt får ballen på høyrebeinet - og da blir det ingen avslutning ut av det.
    3'
    Tobias Birkeland
    Hvorfor står det se snart med vg+? Jeg får ikke sett kampen selvom jeg har vg+…
    Du må ha VG+ Sport.
    Megasjanse for Astana. Utrolig at det ikke blir mål. Charles bommer fra fire meters hold!
    5'
    Brann bryter, men pasningen mot Finne er ikke nøyaktig nok.
    7'
    Tomasov prøver seg, men skuddet går over.
    8'
    Begge lag har vært friske så langt.
    8'
    Finne prøver seg med et skudd - i blokken.
    8'
    Finne med avslutning, og keeper Condric strekker seg og gir til corner.
    10'
    Gubben
    Kommenterer dere fra Astana eller studio i Oslo?
    Kommentatorer i Oslo, reporter i Almaty, der kampen går.
    Går det på ingen andre kanaler? Jeg har jo ikke VG+
    Ikke på andre kanaler nei.
    Soltvedt med kjempesjanse etter glitrende Brann-angrep. Brann ruller opp, og Soltvedt bør få mer ut av den sjansen. Corner.
    11'
    Kim
    Dersom Brann går inn i gruppespill, vil det da vises på andre kanaler?
    Viaplay har rettighetene.
    Offside
    Tomasov kommer seg fram på høyresiden, men det ender med avblåsning for offside.
    14'
    Hjørnespark
    Finne ordner ny corner.
    14'
    Phil GRIS Neal
    Hvem kommenterer kampen på VG+ ?
    Vegard Aulstad og Vegard Leikvoll Moberg.
    Linus
    Hvorfor spiller de ikke på Astana sin stadion?
    Den bygges om. Derfor spiller de i Almaty.
    Astana er atskillig mer med i denne kampen. Begge har vist gode tendenser så langt.
    16'
    Vegard
    Må du hete Vegard for å kommentere kampen?
    Jepp, det er kravet vi stiller.
    Pedersen legger inn, men ballen klareres. Kornvig får returen og dundrer til. Men treffer ikke mål.
    19'
    Thomas
    Hva roper de på stadion? "Heia Brann?" Mange brann fans?
    Det er visstnok drøyt 20 Brann-supportere.
    Camara prøver skuddbeinet, men ikke i nærheten av scoring.
    20'
    Astana får frispark på egen banehalvdel.
    21'
    Stor mulighet for Astana. Charles kommer alene med Dyngeland, men ballen får utenfor. Han ber om straffe, men det er det absolutt ikke.
    21'
    Vi er midtveis i 1.omgang. Astana har hatt flere store sjanser, men det har også Brann.
    23'
    Andy
    klarer ikke forstå at de velger å spille et sted over 1000km hjemmefra. må jo finnes en annen stadion i astana?
    Det har vel med hvilke stadioner i Kasakhstan som er godkjent av UEFA, vil jeg tro.
    Eirik Horneland oppmuntrer sine tropper. Foto: NTB
    24'
    Chinedu med ny stor sjanse. Dyngeland redder! Dette var skummelt.
    24'
    Dyngeland er ute og bokser på et innlegg. Astana vil ha straffespark. Det får de ikke.
    26'
    Elias
    om Brann vinner sammenlagt er det champions league neste ?
    Da er det Conference League, den tredje mest prestisjefylte turneringen i Europa.
    Ny stor sjanse for Astana! Denne gang er det Ebong etter pasning fra Tomasov. Dyngeland er igjen god.
    27'
    Kazukovalas prøver seg med en avslutning. Det går ikke særlig bra.
    28'
    Brann spiller med disse 11 fra start. Foto: NTB
    29'
    Kornvig fører an foran Ebong. Foto: NTB
    31'
    Castro kommer til skudd, men ballen går i blokken.
    31'
    Brann tvinger fram feil i Astanas forsvar. Brann får innkast nede ved cornerflagget.
    32'
    Brann får frispark i god posisjon. Det er Blomberg som ordner det.
    33'
    Dette er läge for Soltvedt!
    33'
    Castro står ved ballen. Det samme gjør Soltvedt.
    34'
    Castro skyter rett utenfor. Bra forsøk!
    34'
    Astana på kontring. Men Chinedu går i offside - fullstendig unødvendig. For en tabbe av Astana-spilleren!
    35'
    Amanovic prøver seg med et skudd fra langt hold. Heller ikke han treffer særlig bra.
    37'
    Castro har vært aktiv så langt. Foto: NTB
    38'
    Astana fortsetter å trykke på. Ebong setter ballen utenfor. Dyngeland har full kontroll.
    38'
    Hjørnespark
    Brann får corner.
    39'
    Castro legger corneren. Pallesen er oppe nå.
    40'
    Ballen blir headet ut.
    40'
    Amanovic går stygt inn, men slipper kort. Det var Blomberg det gikk ut over. Heldigvis er Brann-spilleren kjapt på beina.
    41'
    Andre
    Er det en stor bragd om brann klarer dette? Er Astana et større lag?
    Astana var et veldig bra lag for noen år siden, men holder nok ikke samme nivå nå. Uansett er det en stor prestasjon av Brann om de klarer dette.
    Astana prøver bakrommet, men Ruben Kristiansen er selvfølgelig raskere enn alle andre.
    43'
    Kristiansen og Soltvedt er for tøffe mot Chinedu, som blir liggende nede en stund før han kommer seg opp. Frispark til Astana.
    44'
    Bartolec legger inn, men der er en Brann-forsvarer og header ut.
    45'
    Patrick
    Er det borte måls regel?
    Nei.
    Castro spilles igjennom, men han får et svakt førstetouch.
    45'
    Ett minutt legges til.
    45'+1
    Vegard
    Visst ikke Brann scorer i løpet av kampen med de enorme rommene som er her, har de vel heller ingenting i Conference League å gjøre..?
    Castro skyter med høyrebeinet. Condric redder ved å bokse ballen ut.
    45'+2
    - Vi må være mye tryggere på ball og gjøre kjappere valg, sier Branns assistenttrener Hassan El Fakiri til VG i pausen. Han forteller at det ikke blir noen bytter i pausen.
    Astana tar avspark.
    46'
    Chinedu kommer på farlig visitt, men roter nok en gang seg bort i god posisjon.
    47'
    Hjørnespark
    Lang ball fra Castro mot Blomberg. Astana må gi corner.
    48'
    Stor mulighet for Brann, men det viser seg at det er offside på Kornvig.
    48'
    Skjalg
    Hvis Brann går videre, når er trekningen?
    I morgen.
    Kurt
    I dag heier også vi fra Molde på Brann. Tre lag i Europa er bra for Norge.
    Lars
    Hvordan fungerer ligaspillet i conference league?
    Der er det seks kamper - i motsetning til åtte i Champions League og Europa League. Men samme systemet med én tabell for alle lagene, altså ikke gruppespill.
    Hassan El Fakiri og Eirik Horneland før kampen. Foto: NTB
    51'
    Finne mot Kartum, men ballen ender i klypene til keeper Condric.
    51'
    Brann får frispark på midtstreken. Tomasov sparker ned Felix Horn Myhre.
    52'
    Tomasov skyter, men Dyngeland redder.
    53'
    Lang ball inn i Brann-feltet, men en Brann-forsvarer får headet tilbake til Dyngeland.
    54'
    Thomas
    Kan Heggebø være en boksåpner her? I oppvarming?
    Jeg tipper at han skal inn etter hvert.
    Kristian
    Er vel bra for Norsk fotball at Brann kommer seg i et gruppespill i Conference League? Så ikke det kun er Bodø og Molde så velter seg i penger og suksess!
    Jo flere, jo bedre!
    Astana har etablert "powerplay". Men forsøket på å spille fri Camara blir stoppet av Dyngeland.
    55'
    Nå kommer Brann!
    55'
    Men en pasning mot Kartum blir for unøayktig, og Astana kan overta.
    56'
    Sander Kartum i kamp med Astanas Branimir Kalaica. Foto: NTB
    57'
    Kartum avslutter over. Grusom balltap av Astana.
    58'
    Astana har kommet bedre de siste minuttene.
    59'
    Mål for Astana!
    Astana 1 - 0 Brann
    Mål: Chinedu Geoffrey
    Etter mange store sjanser lykkes endelig Chinedu med å sette ballen i mål. Han vinner i luften og header ballen pent forbi Dyngeland. Kornvig blir passiv der.
    60'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Mads Sande
    Ut: Ole Didrik Blomberg
    62'
    Inn: Aune Heggebø
    Ut: Bård Finne
    62'
    Astana har fått blod på tann nå. Trenger ett mål tli for å få ekstraomganger.
    63'
    Trond
    Har Astana vært best?
    Ja, og de er inne i en veldig god periode nå.
    Castro skaffer frispark.
    64'
    Veldig passivt av Brann nå. Dette er unødvendig spennende.
    66'
    Gult kort til Brann
    Felix Horn Myhre
    66'
    Astana får frispark i god posisjon.
    67'
    Litt pussig, for Astana fikk først fordel.
    67'
    Nei, det er ikke frispark!
    67'
    Brede
    Virker Brann «shaky» etter scoringen?
    Ja, de gjør faktisk det.
    Castro skyter fra veldig langt hold. Over.
    68'
    Eirik
    Hvordan er Horneland på sidelinjen? Engasjert? Fortvilet?
    Veldig engasjert som alltid. "Hjalp" nettopp linjemannen.
    Heggebø skaffer frispark. Da kan Brann flytte opp.
    69'
    Dette er virkelig nervepirrende nå. Bergen står stille.
    70'
    Eirik Horneland prøver å gjøre grep. Foto: NTB
    71'
    Ebong skyter rett utenfor! Wow, den så jeg i nettet. Han får skyte helt upresset fra 17 meter. Der burde han faktisk ha scoret.
    72'
    Aune Heggebø
    73'
    Offside
    Chinedu i offside. Ojsann, dette er spennende.
    74'
    Offside
    Astana kommer igjen. Camara skyter i blokken. Nok en gang blåses det av for offside.
    75'
    Bulf
    Hvem har vært Branns beste? Dyngeland?
    Ja! Han har vært veldig bra!
    Arne Augedal
    Har dommeren vært god?
    Ja!
    Ny Astana-bølge, men Camara blir taklet fint.
    76'
    Felix Horn Myhre skal ha frispark der vel? Nei, kanskje jeg tar feil. Da kan Astana kontre.
    77'
    Joachim Soltvedt
    77'
    Astana får frispark midt på Branns banehalvdel. Dette kan bli farlig.
    77'
    Wow - et tidlig frispark, og så setter Borodowski ballen rett utenfor.
    78'
    Inn: Japhet Sery Larsen
    Ut: Sander Erik Kartum
    78'
    Inn: Ulrik Mathisen
    Ut: Niklas Fernando Castro
    79'
    De kjører på her nå, Astana. Brann bare feier ballen ut av egen sone.
    80'
    Frispark til Astana.
    81'
    Her kan det legges inn!
    81'
    Astana 2 - 0 Brann
    Nei og nei! For en kjempetabbe! Innlegget slås mot bakerste stolpe, og Dyngeland ser ut til å ha full kontroll. Men så bokser han ballen rett i armen til Thore Pedersen. Ballen spretter mot åpent mål og Chinedu Geoffrey kan bare dytte ballen over streken. Den der er virkelig ikke bra. Roter det fullstendig til, Dyngeland.
    81'
    Og her kommer Astana igjen. De går for det innen fulltid her.
    85'
    Sery Larsen gjør en meget god forsvarsjobb.
    85'
    Men så er det Brann da!
    87'
    SÅ nære! Aune Heggebø venter og venter, finter seg fri og banker til fra skrått hold. Men Condric i Astana-målet får kastet opp en arm og slått ut til corner. Den er stor!
    87'
    Brann får tildelt et hjørnespark
    88'
    Får ingenting ut av det hjørnesparket, Brann.
    88'
    Spillerbytte - Astana
    Inn: Islambek Kuat
    Ut: Aleksa Amanovic
    88'
    Per Christian Bergdahl
    Er det "typisk norske" i ferd med å skje igjen?
    Dette er i ferd med å bli litt typisk norsk ja, om vi skal se på de siste årene. Men det lever absolutt her!
    Inn: Ramazan Karimov
    Ut: Chinedu Geoffrey
    90'+1
    Astana 3 - 0 Brann
    Mål: Ramazan Karimov
    Hva i all verden er det som skjer?! Karimov scorer etter bare sekunder på banen. Men det er jo Brann som forærer innbytteren det målet. Brann tabber seg rett og slett fullstendig ut og gir bort dette. Soltvedt skal bare spille ballen hjem til Dyngeland, men pasningen er jo så slapp som du får det. Karimov snapper opp ballen og triller den i nærmeste hjørnet. Har du sett!
    90'+2
    Fire minutter er lagt til.
    90'+4
    Typisk norsk kollaps dette
    Håvard
    Komisk norsk. Ingen annet måte å beskrive dette på.
    Elias
    Dette er jo krise
    Stor frustrasjon blant folket nå. Det er jo helt naturlig, for DETTE var det ikke mange som så for seg for bare ti minutter siden.