Supporterfordeling på VG
3 317
4 623

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av Tord Overå

    Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av selveste Champions League-finalen for kvinner! Barcelona møter Lyon, og alt ligger til rette for en enorm fotballkamp!
    Hvilken kamp vi har i vente på Allianz Stadium i Torino. Lyon var lenge det dominerende laget i Europa, og ikke minst Champions League. Fra 2015/16-sesongen til 2019/20-sesongen vant Lyon samtlige Champions League-troféer. Fem på rad, før Barcelona tok over tronen i fjor, da de knuste Chelsea med sifrene 4-0 i finalen. Mange tror Barcelona vil trone øverst i mange år fremover, og det er ikke så rart. Barcelona har vært strålende de siste to sesongene, og i hjemlig liga endte det med 30 seiere på 30 kamper (!). 159-11 i målforskjell, et fantastisk fotballag verdig. I gruppespillet i Champions League var Barcelona også overlegne, med seks seiere på seks kamper og 24-1 i målforskjell. I kvartfinalen ble Real Madrid slått 8-3 sammenlagt, før Barcelona faktisk tapte sin første kamp på 48 kamper da Wolfsburg vant andre kamp av semifinalen 2-0. Likevel gikk Barcelona komfortabelt videre til finalen, da de vant hjemmekampen 5-1 foran et fullsatt Camp Nou!
    Lyon på sin side tok seg også enkelt videre fra sin gruppe. På seks kamper ble det fem seiere og ett tap, noe som holdt til å vinne gruppa foran Bayern München. I kvartfinalen ble Juventus slått 4-3 sammenlagt, før rivalene fra hjemlig liga i PSG ble slått 5-3 sammenlagt i semifinalen.
    Det er også vanskelig å komme uten hvor morsom denne kampen er sett med norske øyne! Caroline Graham Hansen skal kjøre på med sine dribleshow fra sin høyrekant-posisjon, mens Ada Hegerberg drømmer om å lede Lyon til nok et trofé i turneringen der hun er tidenes mestscorende. For en duell det blir! Ada Hegerberg snitter på utrolige 1,0 mål per kamp i Champions League. Kun en har bedre scoringssnitt enn det i den gjeve turneringen. Du gjettet riktig, Erling Braut Haaland. Det er heller ikke umulig at vi får se Ingrid Syrstad Engen for Barcelona i løpet av dette oppgjøret. Det er bare å glede seg.
    Dette er faktisk en reprise av Champions League-finalen fra 2018/2019. Da ble Lyon et par hakk for gode for Barcelona, og det endte med sifrene 4-1. Da var Hegerberg kampens store spiller, og ga seg ikke før hun hadde scoret hattrick. Nå er rollene snudd, og Barcelona er favoritter før dette oppgjøret.
    Vi er tilbake med lagoppstillinger og siste nytt nærmere kampstart på Allianz Stadium i Torino. Det er bare å glede seg!
    Lagene er klare! Begge lag kommer i sin vante 4-3-3-formasjon. Caroline Graham Hansen starter selvfølgelig på høyrevingen til Barcelona, mens tidenes mestscorende i denne turneringen i Ada Hegerberg starter på topp for Lyon! Ingrid Syrstad Engen starter på benken for Barcelona. Ikke de store overraskelsene hos noen av lagene. Det nærmer seg kampstart i Torino!
    Kampen vises på NRK1
    Kampen har startet
    0'
    Ada Hegerberg sparker i gang det som av mange omtales som tidenes finale i denne turneringen!
    1'
    Horan vinner et frispark på 30 meter. Ikke utenkelig at det skal skytes her. Macario og Bacha står klar.
    2'
    Bacha forsøker seg. Hun får bra med kraft i forsøket, men treffer ikke mål.
    3'
    Cascarino setter på turboen på høyresiden og legger inn mot Malard, men Barcelona-forsvaret får klarert.
    3'
    Lyon friskest i åpningsminuttene her!
    3'
    Så er det Barcelona sin tur til å forsøke å bygge opp et angrep på høyresiden. Graham Hansen finner Alexia, men ballon d'Or-vinneren er unormalt slurvete i mottaket.
    5'
    Mbock Bathy setter inn en fantastisk takling når Barcelona endelig får litt plass, til stor applaus fra de tilreisende fra Frankrike!
    5'
    Mål for Olympique Lyon!
    Barcelona 0 - 1 Olympique Lyon
    Mål: Amandine Henry
    Det er det sykeste! Snakker vi tidenes scoring i en Champions League-finale!? Henry vinner først ballen med en strålende takling, før hun legger ballen til rette og klinker til fra rundt 30 meter. Skuddet er knallhardt, og helt perfekt plassert opp i lengste kryss. En helt spinnvill scoring, og hvilket tidspunkt å gjøre det på!
    6'
    Kanskje den beste åpningen på kampen en nøytral kunne håpet på!
    7'
    Godt slått av Graham Hansen. Treffer Torrejon, men hun header svakt over.
    8'
    Kjempesjanse for Barcelona som nesten svarer med en gang! Jenni spilles fri inne i sekstenmeteren og avslutter. Endler varter opp med en strålende redning!
    11'
    Carpenter går i bakken, uten at noen i nærheten av henne. Ser ikke bra ut for backen, som nok må byttes av her. Fryktelig synd for australieren!
    13'
    Fortsatt stopp i spillet i det Lyon gjør klart et bytte. Carpenter må ut på båre.
    14'
    Spillerbytte - Olympique Lyon
    Inn: Kadeisha Buchanan
    Ut: Ellie Carpenter
    En knust Carpenter erstattes av Buchanan.
    14'
    Stor mulighet for Barcelona, og det er igjen Jenni som får muligheten! Rolfö kommer på venstresiden, og innlegget fra svensken er strålende. Hun treffer Jenni som står et par meter fra mål, men Bacha setter inn en fantastisk takling i siste liten. Enormt forsvarspill.
    16'
    Graham Hansen utfordrer Bacha, men nok en gang strålende backspill fra 21-åringen, som hindrer en god Barcelona-mulighet.
    18'
    Malard blir nesten spilt gjennom, men en Barcelona-forsvarer får satt ut en fot. Ballen faller så til Hegerberg som lar ballen sprette før hun forsøker seg, men det blir litt for optimistisk. Over og utenfor fra vår egen landslagsspiss.
    20'
    Malard utfordrer på venstresiden og ser etter Bacha som er med på overlappen, men Graham Hansen gjør en strålende defensiv jobb og setter inn en fin takling på backen.
    22'
    Mål for Olympique Lyon!
    Barcelona 0 - 2 Olympique Lyon
    Mål: Ada Stolsmo Hegerberg
    Målgivende: Selma Bacha
    Tidenes mestscorende i denne turneringen setter inn 2-0, og Lyon sjokkerer Barcelona! Bacha har vært strålende så langt, og det innlegget hun serverer her er ikke annet enn perfekt. I boksen venter selvfølgelig Hegerberg, som fra kort hold header ballen forbi León som ikke rekker å komme oppi spissen. Panos er også sjanseløs, og da står det 2-0!
    23'
    For en åpning på kampen fra Lyon. Hvordan svarer Barcelona på dette?
    25'
    Skummelt slått på bakerste stolpe. Endler får en liten finger på den, før den går i en Barcelona-spiller og ut til dødball.
    25'
    Barcelona holder på å rote det fullstendig til! Hegerberg jager et svakt tilbakespill, men Panos kommer såvidt seirende ut av duellen med den norske spissen!
    26'
    Cascarino legger inn fra høyre. I boksen venter selvfølgelig Hegerberg, men denne gangen er Panos foran spissen og plukker.
    27'
    Stor forskjell på disse lagenes spill på siste tredjedel så langt. Barcelona får det ikke til å stemme, mens Lyon har vært ekstremt effektive når de først har fått muligheten.
    28'
    Drikkepause i Torino. Perfekt første halvtime fra Lyon, og Barcelona har nok å snakke om på sidelinjen nå.
    29'
    Spillet er i gang igjen. Barcelona med ballen i laget.
    31'
    Hegerberg forsøker seg! Lyon vinner ballen høyt, og Hegerberg kommer en mot en mot Paredes. Spissen velger å skyte fra distanse, men skuddet går over.
    32'
    Gult kort til Barcelona
    Maria Leon
    Får det gule for protester ser det ut som.
    33'
    Mål for Olympique Lyon!
    Barcelona 0 - 3 Olympique Lyon
    Mål: Catarina Macario
    Målgivende: Ada Stolsmo Hegerberg
    Lyon rundspiller Barcelona! Lyon holder trykket oppe, og Barcelona roter fryktelig i egen sekstenmeter. Ballen ender til slutt opp hos Hegerberg, som serverer Macario på sølvfat på bakerste stolpe. Hun kan enkelt gå ballen i mål! 3-0!
    33'
    Dette så ingen komme. Det blir fryktelig tøft for Barcelona nå, men er det et lag som kan snu det, er det Barcelona!
    35'
    Hegerberg setter nesten inn 4-0! Det rakner fullstendig bak hos Barcelona nå. Spissen blir spilt fri inne i sekstenmeteren ute til venstre. Hun tar noen touch inn i banen før hun avslutter mot lengste, men Panos leverer en solid redning.
    36'
    Graham Hansen får ballen til høyre inne i sekstenmeteren, men Bacha har full kontroll på henne også ved denne anledningen!
    37'
    For en omgang Bacha har levert her. Med fremover hver gang, og har hatt null problemer med Graham Hansen. Det er enormt.
    38'
    Graham Hansen blir lagt i bakken av Bacha, men dommer vinket spillet videre. Tydelig frustrert nå, Graham Hansen.
    39'
    Graham Hansen med et strålende innlegg som skaper problemer for Lyon! Innlegget inn på fem meter er strålende, men Endler er ute og gjør seg stor. Chileneren hindrer redusering!
    39'
    Mål for Barcelona!
    Barcelona 1 - 3 Olympique Lyon
    Mål: Alexia Putellas
    Målgivende: Caroline Graham Hansen
    Ballon d'Or-vinneren setter inn en ekstremt viktig scoring for Barcelona! Graham Hansen får ballen ute til høyre, og slår et strålende innlegg inn på Alexia. Fra 10 meter avslutter hun på direkten, og Endler er sjanseløs. Game on!
    41'
    Ekstremt viktig scoring for Barcelona, og nå er veien tilbake plutselig langt kortere!
    42'
    Godt slått, men Panos bokser unna.
    43'
    Rolfö er med fremover på venstresiden. Svensken går seg nesten fri inne i sekstenmeteren, men det blir med nesten.
    45'
    Det legges til fire minutter i det Hegerberg vinner et frispark på egen banehalvdel.
    45'+1
    Macario finner Cascarino til høyre inne i sekstenmeteren. Hun forsøker seg på volley på direkten, men skuddet går utenfor nærmeste stolpe.
    45'+2
    Gult kort til Olympique Lyon
    Ada Stolsmo Hegerberg
    Spissen er litt for sent inne i en duell med Patri, og får korrekt det gule kortet.
    45'+2
    Tas kort før Alexia legger inn på bakerste. Der er Endler sjef.
    45'+3
    Pause
    45'+5
    Det er det pause på Allianz Stadium i Torino, og for en omgang vi har fått servert her! Lyon har til tider sjokkert Barcelona, og ledet 3-0 da Macario satte inn Lyons tredje etter 33. minutter! Da så det veldig lyst ut for Lyon, men en redusering fra Alexia gir nytt håp til Barcelona, og alt ligger til rette for en ekstremt spennende andreomgang i denne Champions League-finalen. Heng med!
    2. omgang
    45'
    Barcelona sparker i gang akt to!
    46'
    Spillerbytte - Barcelona
    Inn: Asisat Oshoala
    Ut: Jennifer Hermoso
    Barcelona med et bytte i pausen!
    46'
    Rolfö ser etter innbytter Oshoala på venstresiden, men Buchanan kommer foran og banker ballen opp på tribunen.
    47'
    Oshoala markerer seg med en gang. Jager Endler som har ballen i beina, og keeperen må slå ballen raskt unna. Der vinner Barcelona ballen, og får så et frispark i fin posisjon.
    49'
    Alexia forsøker å finne Graham Hansen med en variant på frisparket, men Lyon-forsvaret er våkne. Bryter den.
    49'
    Malard forsøker seg! Lyon kontrer og ballen havner til slutt hos Malard som avslutter fra 18 meter, rett på Panos.
    50'
    Malard forsøker å tre gjennom Hegerberg som starter i bakrom, men Barcelona får ballen ut til kast.
    52'
    Cascarino blåser ballen like over lengste kryss! Høyrevingen blir spilt fri til høyre inne i sekstenmeteren. Hun går for kraft, men skuddet går like over.
    53'
    Malard utfordrer Torrejon, men høyrebacken står godt i mot. Lyon vinner likevel et innkast.
    54'
    De første ti minuttene av denne omgangen har nok gått akkurat som Lyon håpet på. Barcelona har ikke fått til noe særlig spill enda.
    56'
    Horan tar seg ned til dødlinja før hun ser etter Hegerberg, men Barcelona-forsvaret får klarert.
    57'
    Har du sett for et forsøk! Patri vinner ballen på midtstreken, og ser at Endler står langt ute. Hun forsøker seg fra innsiden av midtsirkelen, men ballen går i tverrliggeren og ut. Så nære 2-3!
    58'
    Spillerbytte - Barcelona
    Inn: Ana-Maria Crnogorcevic
    Ut: Marta Torrejon
    59'
    Spillerbytte - Barcelona
    Inn: Lieke Martens
    Ut: Mariona Caldentey
    Dobbeltbytte fra Barcelona, som jakter en ny redusering her nå!
    59'
    Endler ligger nede inne i målet etter hun kastet seg bakover inn i målet på forsøket til Patri. Kommer seg til slutt på beina igjen.
    60'
    Barcelona vinner ballen fort tilbake når de mister den nå, og Lyon virker litt mer stresset nå.
    62'
    Oshoala spilles fri i bakrom. Dommeren har tungt flagg i starten, men når situasjonen renner litt ut i sanden vinkes det til slutt.
    62'
    Rolfö er veldig offensiv på venstresiden nå. Backen utfordrer før hun forsøker på et skudd mot nærmeste stolpe, men forsøket går rett i nettveggen.
    64'
    Gult kort til Olympique Lyon
    Catarina Macario
    Macario drøyer tid og får det gule kortet.
    64'
    Aitana forsøker å gå gjennom hele Lyon-forsvaret på egenhånd, men stoppes på sekstenmeterstreken.
    65'
    Graham Hansen legger inn fra høyre, men innlegget tar i Bacha før Renard måker ballen unna.
    67'
    Barcelona begynner å bli frustrerte her nå. Lyon bruker god tid når de har muligheten til det. Macario ligger nede i skrivende stund.
    67'
    Macario kommer seg på beina igjen. Tiden går fort for frustrerte Barcelona-spillere nå.
    69'
    Lyon-spillerne har vært tett oppi Alexia gjennom hele kampen, og midtbanespilleren har slitt med å sette et skikkelig preg på denne kampen. Tydelig plan fra Lyon, som har funket godt så langt.
    70'
    Bacha legger seg ned, men nå gidder ikke Barcelona-spillerene spille ut ballen lenger. Spillet forsetter, og Bacha kommer seg på beina igjen.
    71'
    Spillerbytte - Olympique Lyon
    Inn: Eugénie Le Sommer
    Ut: Melvine Malard
    72'
    Drikkepause på Allianz Stadium. Lagene samles nede ved sidelinja. Kan Barcelona komme tilbake her?
    73'
    Spillet fortsetter. Endler lemper ballen opp i banen.
    74'
    Kjempesjanse for Oshoala! Rolfö legger inn fra venstre, hvor innbytteren venter på fem meter. Hun får satt hodet på ballen, men på en eller annen måte går den utenfor stolpen. Reprisene viser at Oshoala uansett står i offside.
    75'
    Spillerbytte - Barcelona
    Inn: Claudia Pina Medina
    Ut: Fridolina Rolfo
    76'
    Hegerberg vinner et frispark inne på Barcelonas banehalvdel. Sterkt av spissen. Da kan Lyon bruke tid.
    77'
    Bacha lemper frisparket inn i boksen. På bakerste har Renard løpt seg fri, men avslutningen er en stopper verdig. Aldri i nærheten.
    77'
    Stopp i spillet igjen. Denne gangen er det Mbock Bathy som ligger nede og tar seg til baksiden av låret.
    79'
    Spillet fortsetter. Barcelona-manager Giraldez fikk seg et gult kort for protestene mot Lyons tidsbruk.
    80'
    Spillerbytte - Olympique Lyon
    Inn: Perle Morroni
    Ut: Delphine Cascarino
    81'
    Spillerbytte - Olympique Lyon
    Inn: Janice Cayman
    Ut: Griedge Mbock Bathy
    81'
    Frispark til Barcelona nesten nede ved hjørneflagget. Graham Hansen slår inn, men Lyon får ballen unna.
    82'
    Lyon ligger fint i ramma her nå. Barcelona sliter med å spille seg til muligheter. Mektig imponerende det Lyon har levert her i kveld.
    83'
    Nesten jinx! Oshoala legger inn fra venstre, og i sekstenmeteren har en annen innbytter løpt seg fri. Crnogorcevic kommer foran Bacha som for en gang skyld sover litt. Sveitseren forsøker så å sette ballen i lengste hjørne, men forsøket går like utenfor!
    83'
    Gult kort til Barcelona
    Irene Paredes
    Stopperen får det gule kortet for en duell på midstreken.
    85'
    Oshoala blir nesten spilt fri inne i sekstenmeteren, men Lyon-spillerne kriger som de har gjort hele kampen. Får til slutt ballen unna.
    86'
    Alexia forsøker seg. Via og til corner for Barcelona.
    87'
    Ender kun i utspill fra mål.
    87'
    Hegerberg jakter en ball i bakrom, men hun passes godt på av Leon. Panos kommer ut og plukker.
    88'
    Martens ser etter Pina som har startet inne i sekstenmeteren. Finner henne sånn halvveis, men Oshoala plukker opp neste ball. Hun avslutter, men skuddet går ufarlig til side for mål.
    90'
    Leon måker Hegerberg i bakken. Tydelig frustrert stopperen. Lyon vinner et frispark.
    90'
    Det legges til syv minutter her! Mye takket være at Lyon-spillerne har vært liggende mye på bakken.
    90'+1
    Nesten for Paredes! Stopperen har tatt turen opp i sekstenmeteren i jakten på en ny redusering. Graham Hansen finner henne med et godt innlegg, men stopperen kommer ikke skikkelig over ballen. Da går headingen over!
    90'+1
    Barcelona med et innlegg fra høyre. Over alle og ut til utspill fra Endler. Da går det nok minst 30 sekunder her.
    90'+2
    Leon er med fremover og legger inn fra venstre, men nok en gang går forsøket over alle og ut til utspill. Det vil seg ikke for Barcelona i kveld!
    90'+3
    Gult kort til Olympique Lyon
    Perle Morroni
    For sent inne i Pina, og viser i tillegg knotter. Da er kortet mer enn greit.
    90'+4
    Renard header ballen iskaldt tilbake til egen keeper fire minutter på overtid. For en midtstopper hun er.
    90'+5
    Stopp i spillet igjen, i det Henry ligger nede med krampe.
    90'+5
    Spillet fortsetter. Lyon med innkast. Fryktelig travelt for Barcelona nå.
    90'+6
    Barcelona legger inn fra venstre. Endler plukker, og nå er det nok for seint for Barcelona å snu dette!
    90'+7
    Hegerberg i stolpen! Spissen kroner nesten en fantastisk kamp med nok en scoring. Le Sommer og Lyon kontrer, og innbytteren legger inn på Hegerberg som har mye plass på bakerste stolpe. Hun avslutter på volley, men skuddet går i stolpen og ut!
    90'+7
    Kampen er slutt
    90'+8
    Der et det over, og Lyon vinner sin åttende Champions League etter en maktdemonstrasjon! For en prestasjon! Barcelona var store favoritter før dette oppgjøret, men Lyon sjokkerte spanjolene fra start av. Henry, Hegerberg og Macario hadde alle scoret før det var spilt 34 minutter, før Barcelona reduserte med Alexia like før pause. Etter hvilen var Lyon meget godt organiserte, og vinner til slutt fullt fortjent over Barcelona, som er svært skuffet utpå gressmatta her nå. Det er vanskelig å komme uten å nevne Hegerberg etter kampslutt her også. Tilbake denne sesongen etter to år ute med skade, og spiller nærmest til tier på børsen i denne finalen. Wow! En fantastisk prestasjon fra henne, og ikke minst av Lyon som lag. Mens jubelscenene pågår i Torino takker jeg for følget, og ønsker deg en nydelig lørdag videre!
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her