1-0
2-0
2 131
1 090

God lørdag og hjertelig velkommen til årets største kamp i kvinnefotballen. Det er finale i UEFA Womens Champions League.
    Finalen spilles i Bilbao på San Mamés Stadium, en arena som sto klar i 2013 og rommer litt over 53.000 tilskuere. Det er forøvrig en sann glede å informere om at finalen i UEFA Womens Champions League i 2026 skal spilles i Norge, i Oslo og på Ullevaal stadion. Det blir helt vanvittig!
    Dette er en batalje mellom de to største klubbene på kvinnesiden, nemlig Barcelona og Lyon. Vi har ikke mindre enn tre norske spillere med i kveldens kamp. Ingrid Syrstad Engen er ventet å starte som midtstopper for Barcelona, Caroline Graham Hansen regjerer på sin venstrekant for Barcelona mens Ada Hegerberg spiller spiss for Lyon.
    Barcelona er regjerende mester og skal opp mot Lyon som har vunnet denne turneringen åtte ganger tidligere. To av de siste tre titlene for Lyon kom etter seier mot nettopp Barcelona i finalen. Statistisk har de franske damene veldig god kontroll på Barcelona, men Barcelona blir bedre år for år og hvem vet, kanskje statistikken brytes i år?
    Begge klubber kommer rett fra hjemlige finaler og selvfølgelig løftet de trofeet begge to. Barcelona slo Real Sociedad 8-0 og vant Copa de la Reina. Lyon slo PSG 2-1 i den franske play-off finalen.
    Lyon kommer til finalen ubeseiret i årets Champions League. To uavgjort i gruppespillet, ellers kun seire. PSG ble slått i semifinalen, hvor de snudde 0-2 til 3-2 de siste ti minuttene av kampen.
    Barcelona dundret gjennom sin gruppe, hvor de blant annet møtte norske Brann i to kamper. I semifinalen tapte de 1-0 hjemme for Chelsea, men var svært gode i England og vant fullt fortjent 2-0.
    På skadefronten vil Barcelona savne Mapi Leon stort, mens Lyon vil savne Eugénie Le Sommer og Sara Däbritz. Griedge Mbock Bathy og Ada Hegerberg er tilbake etter skader, og sistnevnte er klar for å score i sin femte Champions League finale. Det er imponerende statistikk av damen fra Sunndalsøra!
    Vi forventer begge lag i en 4-3-3 formasjon, så er det store spørsmålet for det norske publikumet hvor vidt Lyon starter Ada Hegerberg eller ikke.
    Vi er tilbake med lagoppstillinger ca. 17.00 og alle høydepunkter fra avspark 18.00. Heng med oss for årets største begivenhet i europeisk kvinnefotball, dette blir garantert gåsehud!
    Lagene har kommet og vi merker oss at to av de tre norske starter kampen, det er da Ingrid Syrstad Engen og Caroline Graham Hansen som starter for Barcelona. Ada Hegerberg starter som ventet på benken for Lyon, men hvilken spiller de kan sette inn. Heng med fra kampstart 18.00 i denne begivenheten av en fotballkamp!
    0'
    Vi er i gang med finalen av UEFA Womens Champions League!
    0'
    Må kunne sies at Barcelona er i klart overtall på tribunen, naturlig nok når kampen går i Spania.
    1'
    Paredes går ned og ruller av smerte etter duell med Dumornay. Hun tråkker litt på Paredes der, ingen tvil om det. Det er krise om den meget stødige midtstopperen Paredes må ut her.
    1'
    Slår langt mot Paralluelo, men hun taper duellen mot Gilles.
    3'
    Tett og jevn start her. Lagene kjenner litt på hverandre før dette ordentlig setter seg. Paredes er tilbake på banen.
    4'
    Lyon med et godt angrep. Innlegg fra høyre ved Diani, men Bronze hindrer avslutning før dommeren blåser frispark til Barcelona.
    4'
    Setter i gang kort.
    4'
    Diani er en klassespiller og Rolfö skal få kjørt seg på den siden. Definitivt ett av de største våpnene for Lyon.
    5'
    Så er det Barcelona og Graham Hansen som angriper. Caro kjører karussel på vei fremover før hun slipper til Paralluelo. Hun er ikke i balanse og skuddet går rett på keeper, men det er gode tendenser i det angrepet. Åpenlyst respekt for Graham Hansen sin teknikk der Lyon!
    6'
    For en høyreside Barcelona har. Paredes som høyre midtstopper, Bronze som høyreback, Bonmati som indreløper og Graham Hansen som høyreving. Det er verdensklasse i alle posisjoner!
    7'
    Barcelona har tatt initiativet i kampen nå, etter Lyon sin halvsjanse tidligere.
    7'
    Det er gøy å se utviklingen til Ingrid Syrstad Engen i Barcelona. Fra å være fast inventar på benken har hun fått sjansen og virkelig tatt vare på den. Hun har spilt mer eller mindre alt og er meget solid som midtstopper, jenta fra Trøndelag.
    8'
    Graham Hansen kommer seg til linja og smeller inn et innlegg. På bakre stolpe er Rolfö, men hennes avslutning går utenfor. Meget godt gjort av Caro der.
    10'
    Lyon må stramme skoene og løfte seg nå, det er Barcelona som styrer butikken her.
    10'
    Går på et dypt løp og spilles gjennom, men er da i offside.
    11'
    Lyon får kampens første corner når Barcelona mister ballen utenfor egen 16-meter. Cascarino prøver å utfordre, men får kun corner.
    12'
    Heades unna på første stolpe.
    12'
    Knallhardt slått, en Barcelona spiller stusser den i egen tverrligger!
    13'
    Etter at en Barcelona spiller stusser ballen i egen tverrligger står Lyon etter og skyter i stolpen, men dommeren har blåst frispark til Barcelona. Nære for de franske damene!
    14'
    14'
    Horan er tøff i ryggen på Bronze og Barcelona får frispark godt inne på Lyon sin halvdel.
    16'
    Heades unna.
    16'
    Barcelona har ballen mest her, men Lyon har klart å utligne noe av overtaket, spesielt etter sin enorme dobbeltsjanse tidligere.
    17'
    Lyon får frispark på midten.
    18'
    Spiller kort til van de Donk.
    18'
    Bronze klemmer til fra distanse, men den går godt til side for mål.
    19'
    Barcelona har klart mest ball, men Lyon flytter beina godt uten ball. Spørsmålet er om eller når det sprekker opp. Samtidig har Lyon vist at de er lynskarpe når de kommer fremover og har vært klart nærmest scoring her.
    20'
    Barcelona maler på, og det begynner å åpne seg litt mer rom i Lyon nå. De må nok bli både lavere og smalere om dette skal holde. Barcelona er vanvittig gode på å finne små rom og åpninger.
    23'
    Ny tøff duell mellom Paredes og Dumornay, denne gangen ble sistnevnte liggende, men er heldigvis på beina igjen.
    23'
    Lyon angriper fra høyre. Et godt innlegg kommer fra Carpenter, men Coll kommer ut og plukker. Hun mister den, men plukker sin egen retur.
    24'
    Så er det Lyon som har ballen og presser Barcelona bakover. Uvant for Barcelona, publikum piper.
    25'
    Når Barcelona angriper trekkes Mariona inn som en spiss nummer to og åpner hele venstresiden for svenske Rolfö.
    27'
    Stor sjanse for Barcelona. Patri vinner tilbake ballen på 20 meter, dribler flere og skyter fra nærmest død vinkel. Keeper redder og det blir litt kaos, men ballen havner til slutt over mål. Den var stor!
    27'
    Halvtimen passert, 0-0. Det har vært store sjanser begge veier, men også en veldig tett og jevn kamp. Barcelona har mest ball, men Lyon er farlige når de kommer.
    29'
    Bronze går ned og Barcelona får frispark.
    30'
    Settes i gang lynhurtig mot venstre.
    30'
    Lyon prøver å slå mer direkte nå, men Barcelona er oppmerksom på det og faller av tidlig nok.
    31'
    Når Barcelona skal spille seg ut bakfra så sliter de. Lyon er gode i høyt press og stresser de veldig. Liten tvil om at Barcelona foretrekker å ha ballinnehav, men fortrinnsvis på motstanders halvdel.
    33'
    Kommer fra offside, løper seg onside, men starter inn altfor tidlig igjen og vinkes av.
    33'
    Lyon med en halvsjanse. Innlegg fra høyre, men ingen er i andre enden av den. De står godt etter, men Barcelona får klarert.
    35'
    Paralluelo går ned inne i 16-meteren etter en tøff duell med Gilles. Alle forventer straffe, men det er Gilles som får frispark. Det er en knalltøff duell hvor de er like gode. Hvilken dramatikk!
    37'
    Slås langt, men Barcelona overtar.
    37'
    Cascarino driver innover i banen og leter etter mulighet for skudd. Når hun først fyrer av går den via en forsvarer og til corner. Godt forsøk.
    38'
    Prikker den rett på pannebrasken til Renard. Hun står stille og hopper, da blir det lite fart i headingen og den går rett på keeper.
    38'
    Det drar seg mot pause i en tett og jevn finale, som ventet. De to beste lagene i verden møtes og det skal noe ekstra til for å overliste hverandre. Barcelona har styrt kampen, Lyon har vært nærmest scoring.
    40'
    Dumornay og Diani angriper for Lyon. Sistnevnte skyter fra distanse, men den går godt opp på tribunen.
    43'
    Stor sjanse for Graham Hansen. Hun får rom og setter fart i kjent stil. Lyon rygger og det åpner seg opp en mulighet for skudd, men den stryker en god meter til side for mål. Barcelona sin største sjanse i kampen!
    45'
    Gilles får frispark i duell med Paralluelo.
    45'+1
    Slås langt.
    45'+1
    45'+2
    Det er pause i Bilbao. Tett og jevnt beskriver denne omgangen greit. Et par store sjanser begge veier, blant annet en dobbeltsjanse i tverrligger og stolpe for Lyon. For Barcelona er det Graham Hansen som skaper farlighetene. Lagene trenger en god prat i pausen nå for å vippe dette i sitt favør.
    45'
    Ingen bytter gjort i pausen hos noen av lagene.
    45'
    Dumornay kommer seg løs og smeller inn et innlegg langs bakken fra død vinkel. Coll leser den og kommer seg ned før den kommer inn i feltet.
    46'
    Lyon får frispark i fin posisjon for innlegg når Bronze takler Cascarino bakfra. Kunne vært et gult kort også det.
    46'
    Frispark
    47'
    Lyon får corner. En langpasning mot Diani går via en forsvarer og ut.
    48'
    Coll kommer ut og bokser unna.
    48'
    Lyon står etter og et godt innlegg slås til Horan. Hun legger igjen til Renard som smeller ballen over mål fra ti meter. Stor sjanse for Lyon!
    49'
    Barcelona får sin første corner for kvelden, og da stiger lydnivået blant publikum.
    50'
    Lyon får klarert.
    50'
    På benkene sitter Putellas for Barcelona og Hegerberg for Lyon, to superspisser. Når får vi se dem?
    50'
    Barcelona får frispark ute ved sidelinjen ved Bronze.
    51'
    Setter i gang kort, som alltid.
    51'
    Lyon leter etter Dumornay i bakrom, men Coll kommer fint ut og bryter den.
    53'
    Lyon er veldig restriktive på hvor mange de sender i angrep. De spiller opp Dumornay og Diani, men har dårlig ettertrykk. Det er greit at de er gode, men det finnes grenser for hvor mye de klarer på egenhånd mot gode forsvarere på Barcelona.
    54'
    Det slurves i pasningsspillet hos begge lag nå. Enkle personlige feil.
    55'
    Dumornay går ned etter en duell med Syrstad Engen og får frispark. Den ser grei ut. Lyon flytter opp Gilles og Renard.
    56'
    Godt slått. Gilles kommer på den, men får ikke noe fart på headingen og Coll redder greit. Hadde hun fått mer kraft i den ville det fort stått 0-1.
    57'
    Timen passeres og denne kampen trenger en scoring!
    59'
    Barcelona er nære på å skape en stor sjanse. Rolfö spilles gjennom og slår et godt innlegg, men verken Paralluelo eller Graham Hansen kommer på den og Lyon får klarert. Det er to meter fra streken og varsellampene blinker for Lyon, men de står imot.
    60'
    Lyon evner å holde ballen i flere trekk, men de sender ikke nok folk fremover. Helt sjanseløst å score her om de skal angripe to mot åtte.
    61'
    Mål for Barcelona!
    Barcelona 1 - 0 Olympique Lyon
    Mål: Aitana Bonmatí
    Målgivende: Mariona Caldentey
    Barcelona tar ledelsen og Bilbao går av hengslene. Det er den magiske midtbanespilleren Bonmati som setter inn ledelsen når hun kommer på et dypt løp og får ballen av Mariona. Hun skyter fra litt skrå vinkel, men når Gilles prøver å blokkere den og den isteden går i bue over keeper er scoringen et faktum. Meget godt angrep, men litt uheldig for Lyon!
    62'
    Spillerbytte - Olympique Lyon
    Inn: Amel Majri
    Ut: Delphine Cascarino
    62'
    64'
    Setter i gang lynraskt.
    64'
    Dette åpner vel for Ada Hegerberg når Lyon nå må ha scoring?
    65'
    Spillerbytte - Barcelona
    Inn: Ona Batlle
    Ut: Fridolina Rolfo
    65'
    Lyon har respondert godt på baklengsmålet. De sender flere i angrep og har skrudd opp tempoet nå når vi nærmer oss halvveis i denne andre omgangen.
    66'
    Marji skyter via en forsvarer og ut, men det blir faktisk ikke corner på den. Merkelig dømming.
    67'
    Barcelona får frispark på egen halvdel når Graham Hansen felles.
    68'
    Slår opp Mariona i mellomrommet.
    68'
    Gult kort til Olympique Lyon
    Wendie Renard
    Renard smeller Graham Hansen i bakken rett foran assistentdommer og får det gule kortet. Lyons kaptein bare smiler, der blir hun rundlurt, rett og slett.
    69'
    Slås inn, men Lyon får klarert.
    70'
    Lyon skal kontre etter Barcelona sitt frispark, men van de Donk handser og Barcelona får et nytt frispark i enda bedre posisjon enn det forrige.
    71'
    Rett i muren.
    71'
    Et kvarter igjen av ordinær tid når Lyon angriper, men Barcelona står imot. Nå må Ada Hegerberg byttes inn!
    74'
    Graham Hansen løper mer enn halve banen med ballen, spiller opp Paralluelo og får den tilbake. Fra ni meter skal hun skyte, men Bacha kommer akkurat inn og hindrer det skuddet. Enorm prestasjon av de nevnte, offensivt og defensivt!
    75'
    Diani drar seg inn og leter etter det lengste krysset, men den går en halvmeter over. Godt forsøk.
    76'
    Er det noe Barcelona kan så er det å trille ballen i laget og få tiden til å gå. Akkurat den delen av spillet får de god bruk for nå. De leder finalen i Champions League og det er snart bare ti minutter igjen.
    77'
    Nå kommer Ada Hegerberg!
    77'
    Dommeren blåser når Horan og Coll kolliderer etter et innlegg. Ser ut som det gikk bra med begge, men de blir liggende.
    78'
    Batlle ligger også nede ute ved sidelinjen etter å ha fått skoen til Diani i ansiktet, blodet renner fra ansiktet hennes!
    78'
    Coll får tilsyn ved målet og Batlle får stoppet sin blødning. Dramatisk for Barcelona, men de blir nok lappet sammen og er klare for spill her.
    79'
    Inn: Vicki Becho
    Ut: Vanessa Gilles
    80'
    Inn: Ada Stolsmo Hegerberg
    Ut: Daniëlle van de Donk
    Endelig kommer den norske storscoreren!
    80'
    Battle er plastret godt opp og Coll er på beina, da kan vi komme i gang igjen. Her blir det en del minutter tillegg.
    81'
    Horan slår et godt innlegg, men Paredes holder Diani unna mål. Assistentdommer vinker, men spillet fortsetter når Barcelona har ballen.
    83'
    Barcelona får frispark på egen halvdel når Egurrola klatrer på Patri.
    84'
    Inn: Esmee Brugts
    Ut: Salma Paralluelo
    84'
    Spiller kort til Syrstad Engen.
    84'
    Lyon får corner, er det en dødball som skal gjøre at Lyon kommer tilbake her?
    85'
    Coll bokser, men returen havner hos en Lyon spiller. Den blåses opp på tribunen.
    85'
    Lyon presser på nå!
    86'
    Hegerberg får muligheten sin når innlegget fra Marji er godt, men headingen går over mål. En Ada i toppform setter de der. Lyon fortsetter å presse på. Full tid nærmer seg.
    87'
    Barcelona gjør klar Alexis Puttelas.
    89'
    Inn: Alexia Putellas
    Ut: Keira Walsh
    90'+1
    Inn: Claudia Pina Medina
    Ut: Mariona Caldentey
    90'+1
    Barcelona får frispark inne i egen 16-meter når Bronze går ned. Marji kommer litt sent inn i hun og frisparket er korrekt. Klokken tikker fort nå, i favør Barcelona.
    90'+2
    Den slås langt, ingen tvil nå.
    90'+2
    Hegerberg får skutt, men den går i Patri og kommer aldri mot mål. Lyon står etter, to minutter igjen.
    90'+4
    Barcelona 2 - 0 Olympique Lyon
    Mål: Alexia Putellas
    Målgivende: Claudia Pina Medina
    Game, set, match. Putellas senker Lyon. Barcelona vinner ballen tilbake og angriper for å få tiden til å gå. Hvorfor ikke gå hele veien og sette inn 2-0? Pina og Putellas kombinerer sammen med Battle. Pina slår et innlegg tilbake i banen til Putellas og hun smeller ballen opp i nettet med sin venstrefot. Vanvittig bra satt!