Slutt

0-5

0-1
0-2
0-3
0-4
0-5
Supporterfordeling på VG
260
830
Author avatar

Ble dekket av NTB

  Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Bjarg og Brann i første runde av cupen.
  Bjarg spilte sin forrige offisielle kamp i oktober 2019, og etter opprykket fra 4. divisjon blir det omsider sesongstart i 3. divisjon den 6. august. Fana-laget har for øvrig tapt tre av tre treningskamper så langt. Både i 2018 og 2019 røk Bjarg ut i første kvalifiseringsrunde til NM, mens man i 2017 tapte mot Fana i første runde. Skulle Bjarg vinne i dag, vil man være i andre runde for første gang siden i 2011.
  Brann tok sommerpause i Eliteserien i kjølvannet av kun én seier på 14 kamper, og den svake våren kostet mandag trener Kåre Ingebrigtsen jobben. I 2019 endte rødtrøyenes cupeventyr i fjerde runde, noe som var tilfellet også i 2017 og 2018. Kvartfinalen i 2014 er for øvrig eneste gangen Brann har kommet seg forbi fjerde runde de siste seks sesongene det har blitt arrangert NM. Brann har vunnet kongepokalen seks ganger, senest i 2004, og forrige finaleopptreden var i 2011.
  Bjarg og Brann møtes i dag for sjette gang, og etter at man målte krefter fire ganger mellom 1969 og 1980, møttes klubbene i første runde av cupen i 2012. Bjarg, som også da var et 3. divisjonslag, tok ledelsen i det oppgjøret, men rødtrøyene vant til slutt 2-1.
  Dagens hoveddommer er Sondre Brudvik fra Tertnes Fotball. Ruben Haugland og Martin Røed Knudsen er assistentdommere, mens Bjørn Tore Tvedt er fjerdedommer.
  Brann stiller i sin vante 4-3-3-formasjon, og Eirik Horneland har åpenbart ingen planer om at cupdrømmen skal forlise ved Fanafjorden. I haugalendingens første kamp som hovedtrener stiller nemlig Brann uendret fra laget som spilte 1-1 mot Mjøndalen sist, og også på benken har rødtrøyene utelukkende etablerte spillere. Bjarg er ventet i en 4-3-3/4-5-1-variant.
  Når cupen først returnerer til Bergen og omegn, skjer det på en praktfull sommerdag, og sol akkompagneres i ettermiddag av rett i overkant av 20 grader.
  Bjarg og Brann entrer nå kunstgresset på Stavollen. Litt tabloid kan man si at dette er et møte mellom et lag som ikke har spilt en kamp på to år og et lag som knapt har vunnet på to år, men etter en seiersprosent på vel 20 i perioden er naturligvis rødtrøyene store favoritter i ettermiddag. Kampstart i Bergen sør er få strakser unna.
  Kampen har startet
  0'
  Brann innleder oppgjøret.
  1'
  Blomberg kommer til innlegg umiddelbart, men Ræstad kan plukke enkelt.
  2'
  Brann står høyt i banen innledningsvis her. Legger press på hjemmelaget. Forrige gang vertene spilte en seriekamp, var altså i 4. divisjon i 2019. Vant sin avdeling og rykket opp den høsten.
  3'
  Rasmussen finner Skaanes med en fin stikker, men det markeres for offside idet sistnevnte legger inn. Mest Brann så langt, men ikke noe nevneverdig stormløp å snakke om.
  6'
  Pedersen legger inn fra høyre, men i feltet header Bamba langt utenfor. Svak avslutning.
  8'
  Taylor slår mot Blomberg til høyre i banen, men sistnevnte får ikke kontroll. Ikke veldig presist slått.
  9'
  Mål for Brann!
  Bjarg 0 - 1 Brann
  Mål: Daniel Alexander Pedersen
  Målgivende: Kasper Skaanes
  Pedersen er på plass på fem meter og sender gjestene i ledelsen via stolpen! Når Brann setter fart på, sliter vertene med å henge med, og kampens første målsjanse ender med nettsus. Skaanes fosser nedover til venstre i banen, og etter hvert legger han inn. Pedersen har kommet fra dypet, og dansken får en fot på ballen på rundt fem meter. Ballen triller så i nettet via Ræstads venstre stolpe. Oppskriftsmessig ledelse på Stavollen!
  10'
  Barmen tester Ræstad fra voksent hold, men sisteskansen slår unna! Brann med initiativet nå, og etter et par trekk rundt vertenes boks klemmer Barmen til fra vel 20 meter. Derfra får han bra treff, men Ræstad slår til corner. Trolig greit å redde den, men blir en TV-redning for sisteskansen. Er helt oppe ved tverrliggeren og slår over.
  12'
  Stanges unna i første omgang.
  12'
  Holst på vertenes første visitt, men kantspilleren får aldri avsluttet. Tendenser der.
  13'
  Tornes prøver å skyte fra langt hold, men forsøket blokkeres umiddelbart.
  15'
  Brann med full kontroll på dette det første kvarteret, men Bjarg har maktet å løfte laget noe de siste minuttene her.
  16'
  Brann med langt lavere press nå en tilfellet var tidlig i omgangen. Ledermålet har nok satt sitt preg på gjestene her.
  19'
  Holst prøver seg fra forholdsvis bra hold, men kantspilleren treffer dårlig. Ender både over og utenfor.
  20'
  Bokses unna.
  20'
  Skaanes tester Ræstad, som varter opp med en stor redning! Branns nummer 15 kommer til en mulighet til venstre i boksen, men Ræstad får gjort vinkelen tilstrekkelig liten til at Skaanes ikke finner rom. Saftig mulighet, men enda bedre reddet av sisteskansen.
  21'
  Hjørnespark til Brann
  21'
  Mål for Brann!
  Bjarg 0 - 2 Brann
  Mål: Daouda Bamba
  Målgivende: Ole Didrik Blomberg
  Bamba er på plass i feltet og dobler Branns ledelse! Corneren klareres kun halvveis, og da blir det fare på ferde når Blomberg venter på rundt 20 meter. Backen prøver nok å avslutte, men ender i stedet opp med å finne en fri og frank Bamba på vel fem meter. Derfra er ivorianeren iskald. Brann straffer Bjarg for andre gang!
  21'
  Nok en stor Brann-sjanse, men Ræstad redder igjen! Brann skaper sjanser over en svært lav sko nå, og plutselig får Bamba en stor mulighet til å avslutte til høyre i boksen. Ræstad varter dog opp med en stor redning. Bjargs sisteskanse har vært god så langt, selv om han altså har sluppet inn to.
  22'
  Ræstad ser ut til å plukke, men mister. Får etter hvert 5-meter.
  23'
  Rasmussen er på ferde til høyre i boksen, men avslutningen går rett utenfor! Midtbanespilleren kommer til avslutning fra noe spiss vinkel på rundt fem meter, og avslutningen går rett utenfor. Har ikke marginene helt med seg, og ballen går på feil side av stolpen sett med Brann-øyne. Gjestene skaper rikelig med sjanser nå.
  25'
  Ender etter hvert med innkast fra andre siden.
  26'
  Taylor med både c- og d-momenter til venstre i banen, men finnen får verken avsluttet eller funnet medspiller. Bjarg slipper unna.
  29'
  Har vært en første halvtime farget i rødt på Stavollen. Brann har full kontroll på dette i solskinnet, og man har skapt sjanser på løpende bånd i perioder her.
  30'
  Skaanes er på et innlegg fra høyre, men headingen går til værs. Ræstad plukker greit.
  31'
  Bjarg har vært relativt ufarlige fremover i banen, men ved et par tilfeller har man vært marginer unna noe. Opdal har likevel hatt en behagelig ettermiddag så langt.
  33'
  Barmen roter i egen sone, og Tornes er marginer unna å redusere! Brann hadde trolig rukket å få sine tilreisende fans til å glemme svakt forsvarsspill, men plutselig får Barmen dem på andre tanker. Stopperen roter fælt på egen halvdel, og et tilbakespill mot Opdal har altfor lite kraft. Det leser Holst og Tornes, som får rundet sisteskansen. Avslutningen stoppes dog av samme Barmen et par meter lenger inne. Der er Bjarg marginer unna det helt store.
  34'
  Tornes er nok en gang frempå for Bjarg, men denne gangen redder Opdal! Tornes sørger for vertenes andre store målsjanse, og denne skaper man selv. Bjargs nummer 27 kommer innover i boksen fra venstre, men Opdal varter opp med en stor beinparade. Bjarg på hugget nå!
  36'
  Heades utenfor i feltet, men vertene får ny corner.
  37'
  Ender langt bak i feltet. Tveit header utenfor fra vanskelig vinkel.
  37'
  Bamba prøver seg med en brasse (!) etter et innlegg fra venstre, men spissen omringes. Treffer aldri ballen.
  39'
  Har blitt et åpent og meget severdig oppgjør, dette. Brann var lenge monopolist hva angikk sjanser, men nå har også Bjarg meldt seg på.
  41'
  Først og fremst den første halvdelen av omgangen som har gitt Brann en tomålsledelse her. Langt jevnere nå, men nettopp stillingen er nok en stor del av årsaken til det. Meget fortjent at gjestene leder her.
  42'
  Heades delvis unna. Blomberg skyter så et stykke utenfor.
  43'
  Mål for Brann!
  Bjarg 0 - 3 Brann
  Mål: Filip Møller Delaveris
  Målgivende: Robert Taylor
  Delaveris setter sin første Brann-scoring fra to meter! Et Bjarg-forsvar som klarerer dårlig, gir plutselig Taylor bra med rom til venstre i banen, og finnen går hele veien mot dødlinjen. Derfra legger han inn, og en meget umarkert Delaveris har en enkel jobb med å sette 0-3 i nettet fra rundt to meter. Den var nok viktig for Delaveris, som med det setter sin første for Brann. Brann med stor ledelse sekunder før pause!
  44'
  Pause
  45'+1
  Vi er halvveis i programmet på Stavollen, hvor et Brann på cruisekontroll leder hele 3-0 mot Bjarg. De som fryktet at Branns cupdrøm skulle forlise ved Fanafjorden, kan senke skuldrene etter 45 minutter i Bergen sør. Brann var raske ut av startblokkene, noe som etter 10 minutter endte med Daniel Pedersens ledermål. Rødtrøyene ga seg ikke der, og vel 10 minutter senere var Daouda Bamba på plass. Filip Delaveris rundet etter hvert av en behagelig Brann-omgang sekunder før pause, da han var på plass etter forarbeid av Robert Taylor. Bjarg har ikke vært helt ufarlige, og Jacob Emil Tornes fikk etter hvert to gode muligheter til å sørge for hjemmejubel. Alt i alt oppskriftsmessig på Stavollen, hvor et sjanseskapende Brann altså leder komfortabelt halvveis.
  2. omgang
  45'
  Spillerbytte - Brann
  Inn: David Møller Wolfe
  Ut: Ruben Kristiansen
  46'
  Spillerbytte - Brann
  Inn: Niklas Wassberg
  Ut: Daniel Alexander Pedersen
  46'
  Spillerbytte - Brann
  Inn: Jon-Helge Tveita
  Ut: Daouda Bamba
  46'
  Bjarg innleder andre omgang.
  46'
  Ender med corner fra andre siden.
  47'
  Stanges unna. Kort tid etter får Brann en tredje corner.
  47'
  Bjarg får til slutt banket unna.
  47'
  Brann gjorde altså tre bytter i pausen her. Den ene av innbytterne, back Wolfe, på et raid, men Bjarg slipper unna.
  48'
  Mål for Brann!
  Bjarg 0 - 4 Brann
  Mål: Robert Taylor
  Målgivende: Niklas Wassberg
  Taylor skjærer innover fra venstre og legger ballen i det lengste hjørnet! Det som trolig er dagens flotteste scoring så langt, kommer fra Branns nummer 16. Taylor skjærer innover fra venstre, og på snaut 20 meter klemmer han til. Ender kontant i Ræstads venstre hjørne. Tveita er etter ballen, men alt tyder på at det er Taylors scoring. Brann med en fjerde rett etter pause!
  50'
  Duell ved første stolpe. Klareres delvis.
  51'
  Taylor er nok en gang i farten, men denne gangen blir forsøket blokkert relativt umiddelbart. Mye Brann så langt etter hvilen her.
  54'
  Spillerbytte - Bjarg
  Inn: Pål Røssevold Mildestveit
  Ut: Anders Stavnesli
  56'
  Det heades i farlig sone, men hodestøtet har ikke kraft. Ballen klareres delvis ved dødlinjen.
  56'
  Bjarg har knapt vært inne på Branns halvdel etter hvilen her. Voldsom dominans fra Hornelands menn i rødt, som har kommet til rikelig med cornere.
  57'
  Rasmussen skyter fra snaut 16 meter, men forsøket bommer med en liten halvmeter. Ender over.
  59'
  Bjarg-slurv i egen sone, men Wolfgang får en avgjørende tå på ballen. Vertene henger litt i tauene nå.
  60'
  Rasmussen med en fin pasning mot Taylor, som er på farten til venstre i banen. Innlegget finner ikke medspiller.
  61'
  Gult kort til Bjarg
  Ørjan Strand
  Får for ufin behandling av Barmen.
  61'
  Wassberg omringes av flere i blått, men kommer likevel videre med ballen i beina. Fine detaljer.
  61'
  Klareres. Holst prøver å kontre, men Blomberg er på et solid returløp og gir corner.
  62'
  Bjarg-spillerne virker noe slitne nå, noe manglende kamptrening og over 20 grader må ta skylden for. Har også løpt mye imellom så langt.
  63'
  Spillerbytte - Brann
  Inn: Moonga Simba
  Ut: Filip Møller Delaveris
  63'
  Spillerbytte - Brann
  Inn: Vieux Sané
  Ut: Ole Martin Kolskogen
  63'
  Spillerbytte - Bjarg
  Inn: Stian Olsnes
  Ut: Ørjan Strand
  64'
  Spillerbytte - Bjarg
  Inn: Enrique Crespo Søvik
  Ut: August Birkeland
  64'
  Tveita får hodet på et innlegg, men marginene er ikke med innbytteren! Taylor legger inn fra venstre, og og i boksen får Tveita headet fra meget fruktbar posisjon. Dessverre for Brann går ballen rett utenfor. Bra sjanse der.
  65'
  Forlenges. Brann beholder ballen i laget.
  66'
  Mål for Brann!
  Bjarg 0 - 5 Brann
  Mål: Vieux Sané
  Målgivende: Niklas Wassberg
  Sane stanger sin første Brann-scoring i nettet! Brann og dominans har sjeldent vært synonymer denne sesongen, men Brann tar virkelig for seg på Stavollen nå. Wassberg legger inn fra snaut 16 meter, noe til høyre i boksen, og på snaut fem meter venter høyreiste Sane. Ingen i blått markerer stopperen, som enkelt stanger sin første Brann-scoring i nettet. 0-5 i Bergen sør!
  66'
  De som trenger en lørdagsquiz i de tusen (?) hjem, kan prøve å komme frem til forrige gang Brann scoret fem. Lite som tyder på at Sanes scoring var den siste her, for et sultent Brann-lag virker å ville ha mer.
  69'
  Taylor kommer nok en gang fri i bra posisjon, og finnen klemmer til. Bommer dog med en god del.
  71'
  Wassberg er på et innlegg, men hodestøtet er enkelt for Ræstad.
  71'
  Wassberg får en saftig mulighet, men Ræstad redder! Bjarg-slurv gjør at Brann kan gjenvinne høyt, og plutselig får Branns nummer 25 en stor mulighet nærmest alene med Ræstad. Sisteskansen er dog ute med en fin beinparade og avverger skuddet fra meget fra scoringshold. Brann, Brann og atter Brann!
  71'
  Mer Brann idet Skaanes er på farten til høyre i boksen. Legger trolig inn, men treffer ikke medspiller.
  73'
  Søvik tester Opdal fra rundt 16 meter, men sisteskansen har kontroll.
  73'
  Er naturligvis stor divisjonsforskjell på disse to lagene, men Brann skal ha honnør for hvor profesjonelle man har fremstått i ettermiddag. Fortsatt meget påskrudd, gjestene i rødt.
  74'
  Tveita spilles fri sentralt i banen, men der er han i offside. Bjarg slipper med skrekken.
  75'
  Søvik er på et innlegg fra høyre, men avslutningen triller inn til Opdal. Ufarlig.
  76'
  Spillerbytte - Bjarg
  Inn: Sondre Konglevoll
  Ut: Jonas Kristiansen Wolfgang
  76'
  Spillerbytte - Bjarg
  Inn: Joar Høviskeland
  Ut: Hans-Fredrik Brosvik Holst
  77'
  Skaanes kommer til skudd på snaut 16 meter, men forsøket går i blokken umiddelbart.
  77'
  Taylor klemmer til fra rundt 20 meter, men bommer med en god del. Noe mindre intensitet i Brann-laget de siste minuttene her, noe et tilsynelatende slitent hjemmelag skal være takknemlige for.
  79'
  Bjarg står noe høyere nå, og ved et par anledninger har Brann tatt vertene i ubalanse. Har imidlertid sluppet unna, Bjarg.
  80'
  Treffer en meget fri og frank Skaanes bak i feltet, men midtbanespilleren får ikke bra klem på headingen. Der er Bjarg heldige.
  80'
  Et par gode Bjarg-minutter her nå. Man kjemper bra og gjør en god jobb i gjenvinningsfasen. Å få etablert spill på Branns halvdel er det derimot verre med.
  82'
  Wassberg kroner nesten et fint angrep med scoring! Branns nummer 25 fosser fremover på Bjargs halvdel, hvor han til slutt finner Taylor. Han slår tilbake til Wassberg, som i boksen får klemt til fra venstre. Treffer dog kun nettveggen. Fine detaljer av unggutten der.
  84'
  Tveita vender på den berømte femøringen, men Taylor går seg så fast på rundt 16 meter. Bør skyte langt tidligere der.
  85'
  Mange her på anlegget som er enige i at Ræstad er vertenes beste spiller i dag. Har sluppet inn fem, men det er definitivt ikke sisteskansens skyld. Har levert en rekke gode redninger her.
  86'
  Ræstad med en stor dobbeltredning for Bjarg! Vertenes sisteskanse viser seg virkelig frem i sluttminuttene her. Først er han på plass idet Brann kommer frem til venstre i boksen, før han varter opp med en saftig beinparade på Tveitas avslutning. Der skal Tveita score, men vertenes nummer 12 redder mesterlig. Brann med nok sjanser til å sette både et sjette, syvende og åttende her.
  88'
  Ræstad er for øvrig kåret til vertenes beste spiller av en lokal jury. Vel fortjent.
  90'
  Det er lagt til to minutter her.
  90'+1
  Stanges unna.
  90'+2
  Kampen er slutt
  90'+3
  Sondre Brudvik markerer for full tid på Stavollen, hvor det ender 0-5 mellom Bjarg og Brann. Rødtrøyene er i cupens andre runde etter en behagelig ettermiddag i Bergen sør. Daniel Pedersen, Daouda Bamba og Filip Delaveris sørget for komfortable 0-3 halvveis, og Brann-dominansen fortsatte så definitivt etter hvilen. Robert Taylor satte et fjerde i det 50. minutt, før Vieux Sane fastsatte sluttresultatet med sitt hodestøt rundt halvveis i omgangen. Brann skapte ellers rikelig med sjanser til å sette flere, men en god Hermann Ræstad i Bjarg-målet leverte flere kvalifiserte redninger. Bjarg kjempet tappert i hele ettermiddag, men divisjonsforskjellen og mangelen på kamptrening var synlig oppgjøret gjennom. Alt i alt en fin ramme og en severdig affære på Stavollen, hvor de fremmøtte fikk se et Brann-lag på cruisekontroll i sommervarmen.
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her