2 468

Ble dekket av Simon Zetlitz Nessler

Hei, og velkommen til livedekningen av kampen mellom Bodø/Glimt og Aalesund!
    Bodø/Glimt stiller med samme mannskap som slo KBK 2-0 borte forrige helg.
    Et par bytter for Aalesund fra 2-2-kampen mot Vålerenga forrige helg. Ødemarksbakken kommer inn for Bolkan Nordli, mens Canadjija kommer inn for Kallevåg. Både Bolkan Nordli og Kallevåg er henvist til benken.
    Det er to tabellnaboer som møtes i dag. Begge står med 16 poeng, Bodø/Glimt etter ti kamper, Aalesund etter elleve kamper.
    Aalesund står med to seirer og to uavgjorte kamper på de siste fire seriekampene. Litt mer blandet for Bodø/Glimt på de siste fire (to seirer, én uavgjort og ett tap).
    Ola Solbakken var tilbake etter skade for første gang siden cupfinalen forrige helg. Han holdes altså på benken i dag også.
    En liten endring i Glimt-troppen: Sjølvold inn for Konradsen.
    Der er vi i gang. Glimt starter med ballen.
    1'
    Glimt med mye ball i starten. Foreløpig ikke noe tilløp til sjanser.
    2'
    Pellegrino får ballen ute ved hjørnet av 16-meteren. Han slår lavt inn mot straffemerket, men Vetlesen klarer ikke å få ballen med seg og den triller ut til kast.
    4'
    Skudd på mål
    Sampsted plukker opp ballen 30 meter fra mål, avanserer noen meter og fyrer til. Ikke noe spesielt godt treff, og ballen går godt til side for mål.
    7'
    Aalesund ligger dypt, men de tar seg også tid når de har ballen i laget. De prøver å spille seg ut bakfra, og klarer jo med det å sørge for at det ikke blir et evigvarende press fra hjemmelaget.
    8'
    Grytebust roter det nesten til! Pellegrino kommer opp i press og Grytebusts forsøk på å få en pasning forbi Glimt-angriperen er dårlig. Grytebust sender istedenfor ballen rett i foten til Pellegrino, som ikke klarer å få kontroll på ballen. Dermed triller den inn til Grytebust, som slipper med skrekken.
    9'
    Mvuka kommer seg rundt på kanten og slår inn. Pellegrino får tak i ballen bak i feltet og skaffer et hjørnespark.
    12'
    Hjørnespark
    Slås over alle og ballen triller ut av spill og ut til en 5-meter for Grytebust.
    12'
    Ødemarksbakken er i nærheten av å komme seg gjennom, men Sampsted og Vetlesen gjør en god defensiv jobb og får overmannet ham.
    13'
    Aalesund får et frispark i god innleggsposisjon ute til venstre.
    14'
    Ballen stusses farlig bakover. Flere Aalesund-spillere har løpt seg fri, men stussen gjør at ballen går ut til corner.
    15'
    Hjørnespark
    Boniface stusser videre. Canadjija er først på ballen bak i feltet, men han får ikke ballen inn foran mål.
    15'
    Stor Glimt-sjanse! Hjemmelaget kontrer og Saltnes blir spilt fri inne i feltet. Fra 12-13 meter prøver han å styre ballen ned i hjørnet, men Grytebust lar foten henge igjen og får akkurat en fot på ballen.
    16'
    For øvrig nydelig forarbeid av Boniface i forkant av sjansen.
    17'
    Aalesund prøver å ta et kast raskt, men Ødemarksbakken når ikke ballen i tide.
    20'
    Fint Aalesund-angrep. De kommer med flere inn i boksen, men innlegget til Määttä blir blokkert. Ut til corner.
    21'
    Hjørnespark
    Serbecic header ballen innover i feltet, men Glimt får ballen unna.
    22'
    Lang ball opp fra Grytebust. Høibråten roter det helt til og plutselig er Haugen på vei gjennom. Han settes under press fra flere, men får avsluttet. Fra skrått hold sender han ballen like over Haikin og over tverrliggeren! Hadde også Ødemarksbakken med seg inne i feltet, men Haugen hadde tre Glimt-spillere som desperat jaget etter ham.
    22'
    Wembangomo slår ballen inn mot Boniface. Aalesund får klarert.
    24'
    Kjempesjanse for Aalesund! Ny lang ball opp fra Grytebust. Ødemarksbakken er lengst fremme i banen og Høibråten går i bakken når han prøver å vinne duellen, men bare går rett i ryggen på Ødemarksbakken. Haikin er ute på bærtur og fra 20 meter prøver Ødemarksbakken seg med en lobb, men sender den til side for mål. Den burde han fått på mål! Høibråten mener han burde fått et frispark, men får ikke gehør hos dommer Lien.
    24'
    Glimt leter etter åpningene, men Aalesund har stått veldig bra imot de siste ti minuttene.
    27'
    Mvuka kommer seg til skudd inne i feltet. Via en AaFK-spiller og ut til corner.
    29'
    Nesten for Glimt! Grytebust kommer ut, men bommer. Moe får dermed et mer eller mindre åpent mål å sikte på, men fra seks meter header han ballen til side for mål.
    29'
    Canadjija slår ballen inn i feltet, men uten presisjon og ut av spill.
    31'
    Kjempesjanse for Pellegrino! Det er Golubovic som gir bort ballen inne i 16-meteren. Pellegrino drar seg inn og skyter omtrent fra hjørnet av 5-meteren- Han prøver å skru ballen bort i lengste, men han får ikke skruen og den går utenfor! For en sjanse!
    34'
    Nesten utrolig at det står 0-0 her. Så mange store sjanser, men scoringen har altså uteblitt. En blanding av gode redninger og dårlige avslutninger som er grunnen til det.
    36'
    Fin pasning i bakrom mot Pellegrino fra Vetlesen. Grytebust er lynraskt ute og er først på ballen, rundt 25-30 meter fra mål.
    37'
    Wembangomo utfordrer fint ute på venstrekanten. Han kommer seg inn i feltet og slår hardt og lavt inn foran mål, men det er ingen lagkamerater som lurer der.
    38'
    Sampsted prøver seg med et innlegg fra høyresiden. Blokkeres ut til kast.
    40'
    Aalesund holder på å rote det til i eget forsvar. De mister ballen til Boniface, som fra 20 meter kan gå for skuddet. Han prøver seg med en pasning, men den kommer ikke frem.
    41'
    Grytebust tar seg ganske god tid før et frispark på egen halvdel. Publikum ikke fornøyd.
    41'
    Innkast til Aalesund høyt i banen.
    41'
    Ballen spretter et par ganger inne i Glimt-boksen, men hjemmelaget får ryddet unna til slutt.
    42'
    Gult kort til Aalesund
    Dario Canadjija
    Feller Mvuka på vei fremover.
    42'
    Haugen med en avslutning fra 20 meter. Ikke noe godt treff og ballen humper inn til Haikin.
    44'
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Brice Wembangomo
    Må vel kunne kalles et tullete gult kort. Feller Haugen på vei fremover. Glimt med tre-fire spillere mot Haugen der, så unødvendig av Wembangomo.
    45'+1
    Pause på Aspmyra! Begge lag har hatt flere store sjanser, men det står 0-0 til pause.
    Flere bytter ut fra pausen, blant annet Ola Solbakken på vei inn.
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Ola Solbakken
    Ut: Joel Mvuka
    46'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Simen Rafn
    Ut: David Fällman
    46'
    Inn: Torbjørn Kallevåg
    Ut: Dario Canadjija
    46'
    Aalesund går rett i angrep og skaffer seg et hjørnespark.
    46'
    Hjørnespark
    Slås langt bak i feltet. Haugen header ballen tilbake foran mål, men der står Moe og får rensket unna.
    46'
    Solbakken stempler Juel Andersen. Dommer Lien nøyer seg med et frispark.
    48'
    Solbakken prøver å rykke seg forbi Määttä ute på kanten, men han kommer seg ikke forbi Aalesund-spilleren.
    49'
    Lekker pasning fra Solbakken inn til Pellegrino i feltet. Glimt klarer imidlertid ikke å utnytte den gode posisjonen, og til slutt ender der med at Vetlesen skyter fra 18 meter med "feil fot". Triller enkelt inn til Grytebust.
    52'
    Full kok på Aspmyra! Det er vel Sampsted som går i bakken etter en duell med Kallevåg, og så er det flere aktører som kommer til.
    53'
    Solbakken gikk bort til Kallevåg, som i tur gikk i bakken.
    53'
    Dommeren diskuterer ute med assistentdommeren nå.
    54'
    Solbakken og Kallevåg med et lite "handshake for peace".
    54'
    Ola Solbakken
    55'
    Torbjørn Kallevåg
    55'
    Blir gult kort til begge de to innbytterne. Solbakken løper ganske raskt bort til Kallevåg og ser ut til å løpe ham ned/dytte ham ned. Kallevåg går samtidig ganske lett i bakken. Solbakken også nede hos Kallevåg etterpå, men ikke lett å se akkurat hva som skjedde der.
    55'
    Spillet er i gang igjen.
    56'
    Bølger nå. Glimt roper på straffespark når Saltnes går i bakken etter en duell med Golubovic. Aalesund kontrer og Kallevåg får avsluttet, men rett på keeper.
    57'
    Ropes på straffe fra hjemmefansen igjen. Det etter at Hagen spiller ballen opp i magen til Kristoffer Barmen. Ingenting som tydet på at det skulle være hands og straffe.
    58'
    Boniface skyter fra 18 meter. Grytebust redder ganske enkelt.
    61'
    Inn: Simen Bolkan Nordli
    Ut: Kristoffer Ødemarksbakken
    63'
    Glimt nærmer seg nå. Solbakken flere ganger på fine løp, men kommer seg ikke helt gjennom.
    65'
    Bolkan Nordli krangler til seg ballen høyt i ballen og får sendt av gårde et skudd fra 18 meter, men rett på Haikin.
    68'
    Grytebust! Oioi, for en redning! Sampsted kommer seg inn i feltet og slår ut til Saltnes. Fra fem meter header han mot mål, men Grytebust får armene opp ekstremt raskt og får slått ballen unna.
    69'
    - Der er han igjen! For en spiller, sier Discoverys fotballekspert Christian Gauseth om Grytebusts redning.
    71'
    Boniface skyter fra 25 meter. Høyt over.
    72'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 1 - 0 Aalesund
    Mål: Amahl Pellegrino
    Målgivende: Ola Solbakken
    Der sitter den for Glimt! Lang ball opp i bakrom. Pellegrino tar ned ballen fint og lobber over Grytebust! Keeperen prøver febrilsk å rekke tilbake, men klarer bare å slå ballen videre inn i nettet.
    76'
    Aalesund har løftet spillet sitt nå og jager en utligning.
    78'
    Inn: Sondre Sørli
    Ut: Amahl Pellegrino
    81'
    Inn: Runar Espejord
    Ut: Victor Boniface
    82'
    Inn: Oscar Solnørdal
    Ut: Kristoffer Barmen
    84'
    Solbakken skyter fra 16 meter. Over mål.
    86'
    Så får Haugen sjansen! Ballen faller ned i beina til spissen etter et innlegg og han får skutt fra 12 meter, men under press sender han ballen rett på Haikin, som holder ballen sikkert.
    88'
    Bodø/Glimt 2 - 0 Aalesund
    Mål: Brice Wembangomo
    Målgivende: Marius Høibråten
    Klassemål! Backen setter fart, dribler seg forbi tre-fire spillere og bredsider ballen i mål fra 15 meter.
    89'
    Lagt til fem minutter.
    90'+1
    Vanvittig sjanse for Glimt. Espejord kommer alene med keeper, men blir hindrer nok til at han ikke får avsluttet først. Må rygge, og så sender han ballen like utenfor stolpen.
    90'+4
    I stolpen fra Aalesund! Det er Kallevåg som får avsluttet fra 12-13 meter, men han får ikke styrt den innenfor stengene. Det blir vel det siste i dag.