Hopland (sm)36'
1-0
Supporterfordeling på VG
5 303
1 902

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei og hjertelig velkommen skal du være til livedekningen av oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Aalesund i den 28. serierunden av Eliteserien 2023!
    De ble kronet til seriemestere på Marienlyst stadion i Drammen i 2020. De tok sitt andre seriemesterskap på Consto Arena i Mjøndalen i 2021. 12. november 2023 kan Fotballklubben Bodø/Glimt potensielt sikre klubbhistoriens tredje seriegull, og det første på sin egen hjemmebane - Aspmyra stadion i Bodø. De helgule befinner seg på 1. plass, har høstet 64 poeng på de første 27 kampene og har seks poeng forsprang på serietoer Brann med en kamp til gode på bergenserne. 16. plasserte Aalesund er motstander på motsatt banehalvdel i kveld. Tangotrøyene står bokført med 18 poeng etter 27 kamper, har sju poeng opp til Stabæk på kvalikplass og Sandefjord på sikker grunn, og kan være nede i OBOS-ligaen 2024 innen kvelden er omme. Mye står med andre ord på spill både i topp og bunn foran Bodø/Glimt - Aalesund!
    Bodø/Glimt inviterer til hjemmekamp etter en sterk 0-4-seier på Nadderud stadion mot Stabæk forrige serierunde. Sondre Sørli (0-1), Faris Pemi Moumbagna (0-2), Fredrik Bjørkan (0-3) og Ulrik Saltnes (0-4) stod bak nettkjenningene i Bærum. De helgule har imidlertid også vært i aksjon ute på kontinentet denne midtuken, og fulgte opp prestasjonen på Nadderud med en tilsvarende solid 1-2-seier mot Besiktas på Tüpras Stadyumu i Europa Conference League! Faris Pemi Moumbagna (0-1), Moumbagna (0-2) og Tayfur Bingöl (1-2) tegnet sitt navn på scoringslisten i Istanbul, og Glimt kunne dermed glede seg over tre særdeles viktige poeng i jakten på en av de to øverste plassene i Gruppe D som vil gi Europa-sluttspill på Aspmyra våren 2024.
    Aalesund møtte Sandefjord til en "sekspoengskamp" i nedrykksstriden mandag kveld, men måtte til slutt kapitulere for hvalfangerne med 0-3 i målprotokollen ved full tid på Color Line Stadion. Jakob Dunsby (0-1), Danilo Al-Saed (0-2) og Alexander Ruud Tveter (0-3) var målscorerne som sannsynligvis klippet over snøret det siste overlevelseshåpet hang i for sunnmøringene. Etter en sterk Aafk-periode med sju poeng fra kampene mot Stabæk, Tromsø og Sarpsborg 08, har påfølgende tap mot Haugesund og Sandefjord langt på vei bekreftet OBOS-fotball på Sunnmøre den kommende sesongen. Rent matematisk er alt fremdeles mulig, men overlevelsesscenarioet inkluderer per nå minimum sju poeng fra de tre siste kampene mot Bodø/Glimt, Viking og Odd, samt høyst beskjeden poengfangst for de øvrige nedrykkskandidatene - Vålerenga, Stabæk og Sandefjord.
    Tilsvarende oppgjør mellom lagene på Color Line Stadion tidligere denne sesongen endte i en oppskriftsmessig 0-3-seier for de tilreisende fra Bodø. Albert Grønbæk (0-1), Faris Pemi Moumbagna (0-2) og Amahl Pellegrino (0-3) sikret nettsusen på Sunnmøre. De siste seks innbyrdes oppgjørene mellom lagene har endt i seks Glimt-seiere med en samlet måltotal som leser 23-2 i favør Glimt. Forrige Aalesund-seier innbyrdes fant sted 15. oktober 2016 da tangotrøyene vant 1-0 på Color Line Stadion. Et selvmål av vikarierende høyreback Ulrik Saltnes (1-0, selvmål) ble den gang den avgjørende tungen på vektskålen som vippet oppgjøret i Aalesunds favør.
    Over til lagenes skade- og suspensjonsnyheter og bilder av Nikita Haikin med armen i fatle etter 1-2-seieren mot Besiktas torsdag fikk det til å renne isvann nedover ryggen til mang en Glimt-supporter. Målvakten fikk seg en smell i skulderen etter en duell med vertenes Cenk Tosun, og det er derfor knyttet spørsmålstegn til hvorvidt sisteskansen blir friskmeldt til kveldens oppgjør. Andrekeeper Julian Faye Lund er fremdeles langtidsskadd, og skulle Haikin ikke bli klar, faller ansvaret sannsynligvis til det unge keepertalentet Magnus Brøndbo (18). Langtidsfraværene Omar Elabdellaoui, Ask Tjærandsen-Skau og Runar Espejord ventes fremdeles utilgjengelige grunnet sine skadeproblemer.
    I Aalesund-leiren ble det klart mandag kveld at tangotrøyene må klare seg uten indreløper Erlend Segberg til møtet med Bodø/Glimt. 26-åringen pådro seg sesongens fjerde gule kort mot Sandefjord og soner dermed karantene mens lagkameratene reiser nordover for å måle krefter med serielederen. Langtidsskadde Jeppe Moe ventes fremdeles å være utilgjengelig grunnet skade. Den tidligere Stabæk-backen har ikke vært på banen for Aafk siden 3-0-tapet for Molde 3. mai i vår.
    Kveldens hoveddommer er Steinar Hauge fra Bjarg, IL. Med seg langs linjene får han assistentdommerne Christer Solheim Jørgensen (Bergen Nord, FK - Fotball) og Imran Tariq (Furuset Fotball IF), mens fjerdedommer Oliver Skaret Barsøe (Namsos IL) fullbyrder dommerkvartetten. Mohammad Usman Aslam (Lier IL) og Jørgen Rønning Valstadsve (IL Fram) sitter bak skjermene på VAR-tjeneste for anledningen.
    Lagoppstillingene er klare og vi åpner med hjemmelagets utvalgte! Kjetil Knutsen gjør tre endringer på laget som startet mot Besiktas torsdag kveld, og det største utropstegnet finner vi bakerst i banen hos de helgule. Nikita Haikin har ikke blitt friskmeldt etter skulderskaden han pådro seg mot tyrkerne, og dermed er det duket for A-lagsdebut for 18 år gamle Magnus Brøndbo mellom stengene hos serielederne! De to øvrige endringene er Ulrik Saltnes og Nino Zugelj inn, Sondre Brunstad Fet og Sondre Sørli ut. Bodø/Glimts lagoppstilling fra høyre (4-3-3): Brøndbo - Wembangomo, Moe, Bjørtuft, Bjørkan - Saltnes, Berg, Grønbæk - Zugelj, Moumbagna, Pellegrino.
    Christian Johnsen gjør, på sin side, to endringer på laget som startet mot Sandefjord på Color Line Stadion mandag kveld. Amidou Diop tar David Fällmanns plass i midtforsvaret, mens suspenderte Erlend Segberg erstattes av Kristoffer Ødemarksbakken. Sitnevnte bytte medfører også trolig en liten rokade i de to fremste leddene hos gjestene - Ødemarksbakken kommer inn på venstrekant, Karlsbakk dyttes ned på venstre indreløper, mens Melland overtar den ledige høyre indreløperrollen. Aalesunds lagoppstilling fra høyre (4-3-3): Grytebust - Frøysa, A. Diop, Hopland, Kitolano - Melland, Hammer, Karlsbakk - Kristensen, M. Diop, Ødemarksbakken.
    Lagene entrer i skrivende stund kunstgressmatta på Aspmyra stadion! 0 til 1 minusgrad, klarvær og frisk til laber bris fra øst med vindstyrke på 13-14 m/s er værfasiten foran avspark i Bodø. Vi er straks klare for første akt av Bodø/Glimt - Aalesund!
    Kampen har startet
    0'
    Moumbagna triller i gang oppgjøret!
    0'
    Berg leter etter en stikker mot Pellegrino, men Melland bryter pasningsforsøket.
    1'
    Har brukbar medvind i denne første omgangen, Aalesund. Det blir interessant å se om de tilreisende fra Sunnmøre kan bruke det til sin fordel.
    1'
    Hammer forsøker å vende spillet, men pasningen ender opp helt inne hos keeperdebutant Brøndbo.
    2'
    Trilles kort til Berg.
    3'
    Zugelj til innlegg fra høyrekanten, men Hopland nikker kontant unna.
    3'
    Nino Zugelj kommer til nok et innlegg fra høyre, men også i denne omgang klareres den av Hopland.
    4'
    Berg forsøker seg mot Zugelj, men pasningen blir for upresis og triller ut over dødlinjen.
    5'
    Kitolano forsøker et lavt innlegg fra venstre, men den snappes av Saltnes like utenfor Glimts målgård.
    6'
    PAtrick Berg løsner avslutning med venstrebeinet fra drøyt 16 meter - rett i Aafk-blokka.
    7'
    Pellegrino til omgangens første avslutning! Glimt bryter høyt i banen og Grønbæk overlater til Pellegrino innenfor sekstenmeteren. Toppscoreren ser etter lengste, men sleiver den langt utenfor stolpen. Usedvanlig upresist fra ellers så presise Pellegrino.
    7'
    Zugelj er nære ved å finne Pellegrino med et innlegg fra høyre, men ballen forsvinner over vingveteranens pannelugg og klareres så av Frøysa.
    9'
    Bankes langt frem i banen av sisteskansen.
    9'
    Glimt kontrer med Zugelj som ballfører ute til høyre, sloveneren forsøker å vende inn i banen, men får et litt uvørent touch og mister dermed ballen til bortelaget.
    10'
    Grønbæk går ned inne i Aafk-feltet like etter, men uten at en forseelse forekommer ifølge kampleder Hauge.
    11'
    Frispark i god innleggsposisjon for gjestene - ute i høyre korridor. Karlsbakk skrur ballen inn foran, den forsvinner over alt og alle og går så ut til en femmeter.
    12'
    Grønbæk får pirket ballen inn foran, men Amidou Diop banker ballen unna.
    13'
    Løftes langt opp i banen av målvakten.
    14'
    Aalesund setter opp noen fine trekanter ute til venstre, men stikkeren mot Ødemarksbakken fra Karlsbakk plukkes opp av Wembangomo som avverger.
    15'
    Spilles kort mot Bjørtuft.
    16'
    Berg tvinger Grytebust ut i strekk! Glimts midtbaneanker spilles opp på 21-22 meter og tester høyrebeinet - skuddet er hardt til høyre i Aafk-buret, men Grytebust ser den hele veien og slår den relativt uanstrengt ut til et hjørnespark.
    17'
    Spretter via Bjørtuft og ut over dødlinjen ved nærmeste stolpe.
    17'
    Frøysa prøver å finne Kristensen ute til høyre, men avleveringen blir for lang og ballen går dermed ut til en femmeter for vertene.
    19'
    Glimt kontrer og kommer fire mot tre! Saltnes fører ball i midten, tar med seg Zugelj ute til høyre og sloveneren klemmer til - rett i Hopland som har sideforflyttet raskt og dermed blokkerer avslutningen.
    19'
    Glimt fortsetter å bearbeide gjestene tålmodig. Har mange trekk innad i laget nå, de helgule.
    22'
    Aalesund forsøker å få i gang en kontring, men Karlsbakk tråkker litt feil på ballen som dermed havner hos de gulkledde vertene på ny.
    23'
    Bjørkan kommer seg til innlegg fra venstre, men forsøket havner helt inne hos Grytebust som plukker den.
    24'
    Pellegrino med en god mulighet! Bjørtuft sender av gårde en strålende stikker mellom stopper og back hvor Pellegrino har lurt seg inn. Toppscoreren viser frem herlig nærteknikk når han tryller ballen med seg forbi Diop, men når han havner i avslutningsposisjon står han såpass nærme Grytebust at avslutningen smeller rett i Aafk-keeperen.
    25'
    Det blir litt flipperspill inne i feltet før gjestene omsider får klarert.
    25'
    Pellegrino er nære å finne Grønbæk inne foran, men den klareres like foran dansken.
    27'
    Moumbagna går ned i Aafk-feltet etter en duell med Kitolano, men kampleder Hauge lar den gå. Glimt-spissen blir også liggende i etterkant, men kommer seg på beina igjen etter en liten pust i bakken.
    28'
    KArlsbakk er utrolig nære å finne Moctar Diop på bakre stolpe! Indreløperen sender ballen mot Aafk-spissen, men Diop skyter hull i lufta fra spiss vinkel og muligheten renner dermed ut i sanden.
    29'
    Innlegg fra Wembangomo, men også denne stusses unna farlig område av Hopland.
    30'
    Nok et farlig innlegg fra en av Glimt-backene - denne gang Bjørkan! Ballen serveres inn foran, men Karlsbakk er nede i eget felt og snapper foran Moumbagna.
    31'
    Svinges inn på første stolpe og faller ned i Aafk-feltet, men andreballen feies unna av Karlsbakk.
    31'
    Glimt fortsetter å beleire Aalesunds sesktenmeter, men i denne omgang sklir Wembangomo slik at gjestene kan overta ballen.
    32'
    Moe til innlegg og Frøysa gir til corner like foran Pellegrino.
    33'
    På ny blir den liggende i feltet før den pirkes unna av et Aafk-bein. Berg klemmer til fra spiss vinkel på andreballen, men sender den flere meter utenfor nærmeste stolpe.
    33'
    Moumbagna forsøker å kombinere med Pellegrino, men stoppes av Hopland.
    35'
    VAR-situasjon
    VAR er inne og sjekker etter straffespark for Glimt! Det er snakk om en potensiell felling på Moumbagna, men Hauge vinker spillet videre.
    35'
    Havner inne hos keeperdebutant Brøndbo som fanger ved nærmeste stolpe.
    36'
    Aalesund scorer selvmål!
    Bodø/Glimt 1 - 0 Aalesund
    Mål: Nikolai Hopland
    Albert Grønbæk banker ballen via Nikolai Hopland og i nettmaskene! Amahl Pellegrino spilles opp ute på venstrekanten og triller opp Grønbæk inne i Aalesunds sekstenmeter. Dansken river seg mot dødlinjen med en herlig såledragning som setter Amidou Diop ut av spill og pisker ballen inn foran med høyrebeinet. Ballen tar via Hopland og sniker seg i motsatt nettvegg bak Sten Grytebust! 1-0 på Aspmyra stadion!
    36'
    Løftes langt av stoperen.
    39'
    Har du sett? Det er farlig nærme enda et selvmål for gjestene! Frøysa pirker ballen mot egne nettmasker og Grytebust må i aksjon med en benparade for å få den unna egne nettmasker.
    40'
    Moumbagna til avslutning! Kameruneren får litt dårlig treff fra drøyt 20 meter og ballen spretter dermed ufarlig inn til Grytebust.
    41'
    Pellegrino hindres av en mesterlig Grytebust-redning! Saltnes spiller Pellegrino opp alene med Grytebust og Glimts toppscorer forsøker å plassere den ned i nærmeste hjørne. Grytebust er imidlertid ute i stjerneformasjon og redder med sitt høyrebein med en strålende benparade!
    41'
    Stolpetreff for Glimt! Moe slipper en strålende pasning i bakrom mot Zugelj som forsøker å vippe over Grytebust, men Aafk-sisteskansen kommer ut og klorer ballen unna med nok en stor redning! Returen treffer imidlertid Zugelj som ligger og spreller inne i Aafks målgård, triller ubønnhørlig mot gjestenes mål, men treffer stolpen før den beines unna!
    43'
    God Aafk-mulighet! Hammer prikker fri Melland med en strålende bakromsball og gjestenes høyre indreløper forsøker å plassere ballen forbi Glimts keeperdebutant! Brøndbo er imidlertid raskt ute, gjør målet lite og redder dermed avslutningen fra Melland!
    44'
    Stanges ut til ny corner.
    45'
    Nikkes unna på første stolpe.
    45'+1
    Pause
    45'+2
    Halv tid på Aspmyra stadion og lagene forsvinner inn i garderobene med 1-0 i målprotokollen! Bodø/Glimt har hatt overtaket i de første 45, men Aalesund hang brukbart med - spesielt i første halvdel av første akt. Mot slutten av omgangen skrudde imidlertid vertene opp tempoet, Aalesund fikk kjenne på glimts offensive maskineri og serielederne produserte en rekke kvalifiserte muligheter på løpende bånd. Sten Grytebust stod dog som en levende vegg til tider, og det måtte faktisk en egen lagkamerat til for at Aafk-sisteskansen skulle kapitulere. Albert Grønbæk tryllet seg forbi Amidou Diop, banket ballen inn foran og Nikolai Hopland var på veil sted til feil tid da ballen tok via han og forsvant inn i motsatt nettvegg. Gjestene fikk også en god mulighet på tampen av omgangen, men Henrik Mellands avslutning ble mesterlig reddet av Glimts unge keeperdebutant Magnus Brøndbo. Dermed står det 1-0 og akkurat nå er Glimt seriemestre, mens Aalesund spilles OBOS-fotball i 2024.
    2. omgang
    45'
    Moctar Diop triller i gang akt to!
    45'
    Berg forsøker en stikker i bakrom tidlig, men legger for mye vekt på den pasningen som dermed ender opp helt inne hos Grytebust.
    46'
    Kristensen forsøker å dra seg forbi ute på gjestenes høyreside, men stoppes kontant.
    47'
    Brukbar mulighet for Kristensen! Kitolano svinger inn fra venstrekanten og Kristensen forsøker å hælflikke ballen mot nettmaskene, men styrer den et par meter utenfor nærmeste stolpe.
    48'
    Tas kort på Hammer. Kristensen får tilbake ballen og forsøker å dra seg mot dødlinjen for å søke innlegg, men cornertakeren stoppes og Glimt overtar.
    49'
    Amidou Diop leter ett Kristensen i bakrom, men pasningen stoppes av Bjørkan.
    50'
    En rekke innleggsmuligheter for Glimt! Både Bjørkan og Zugelj kommer til innlegg fra hver sin side på kort tid, men begge avverges av gjestene.
    51'
    Berg forsøker avslutning fra returrom, men midtbaneankerets forsvinner en liten meter over tverrliggeren.
    51'
    Grønbøk prøver å dra seg forbi ute til venstre med et voldsomt temposkifte, men stoppes av Kristensen.
    53'
    Gigantisk dobbelmulighet for Glimt! Grønbæk fyrer først - rett i Aalesund-blokka - men andreballen faller perfekt ned i beina på Pellegrino som kan avslutte alene med Grytebust! Aafk-skuddstopperen er imidlertid tidlig ute fra strek og redder med en fantastisk redning! Moumbagna er først på returen, men tvinges til å avslutte fra skrått hold noe som medfører at den forsvinner utenfor stolpen fra kort hold.
    53'
    Saltnes forsøker å vippe tidlig i bakrom mot Grønbæk, men den nikkes unna av Amidou Diop.
    54'
    Power-play mot Aalesund-buret akkurat nå. Det føles mer som et tidsspørsmål om når, og ikke om, Glimt kommer til sin neste målsjanse.
    56'
    Løftes langt. Ender i et Kitolano-innlegg som spretter ut til corner for gjestene.
    57'
    Tas kort på Hammer nok en gang. Denne gang lykkes Aalesunds frispilling ute til venstre, men Kristensen stoppes til slutt når han avanserer inn i Glimt-feltet.
    57'
    Stusses på første stolpe. Via et Glimt-hode og til nytt hjørnespark.
    58'
    Ødemarksbakken møter på første stolpe og stusser ballen godt stykke utenfor.
    59'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Martin Ramsland
    Ut: Moctar Diop
    59'
    Slås kort på Bjørtuft.
    60'
    Grønbæk forsøker å forlenge inn i Aafk-feltet, men den beines kontant unna av Karlsbakk.
    61'
    Grønbæk forsøker å finne Bjørkan ute til venstre, men en potensielt god mulighet avverges av Aafk-forsvaret.
    62'
    Kitolano vipper inn foran, men innlegget plukkes av unge Brøndbo.
    62'
    Pellegrinos avslutning avverges like foran mållinjen! Toppscoreren nektes sitt 38. målpoeng for sesongen når han drar seg forbi Diop, avslutter forbi Grytebust, men avslutningen blokkeres av en oppofrende Hopland som har falt inn i sikring bak sin sisteskanse!
    63'
    Amidou Diop ble liggende en liten periode etter sjansen, men kommer seg på beina igjen etter hvert.
    64'
    Pellegrino spiller opp Grønbæk og dansken forsøker å skaffe seg skuddlege med høyrebeinet, men den pirkes unna indreløperen like før han får avsluttet.
    65'
    Det duelleres kraftig om lærkula oppe på Glimts venstrekant, men situasjonen ender i innkast for gjestene.
    67'
    Ødemarksbakken tar ned dagens høyeste pasning fra Kitolano, men avvinkes for offside.
    68'
    Zugelj tar ned og sender en rakett mot lengste kryss, men ballen sniker seg like utenfor fra sloveneren. Han avvinkes også for offside i etterkant.
    70'
    Spilles i støtte til Grytebust.
    70'
    Bankes langt av målvakten.
    71'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Oscar Kapskarmo
    Ut: Faris Pemi Moumbagna
    73'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Sondre Sørli
    Ut: Nino Zugelj
    73'
    Sørli leter umiddelabrt etter Pellegrino motsatt, men Frøysa nikker den unna foran Eliteseriens toppscorer.
    73'
    Både Pellegrino og Sørli får avsluttet på kort tid, men begge forsøkene forsvinner i Aafk-blokka.
    74'
    Ødemarksbakken til innlegg fra venstre, men den nikkes ut av Bjørtuft.
    75'
    Sondre Sørli er nære en kjempemulighet! Glimt kontrer umiddelbart etter Aaelsunds innlegg og Grønbæk slipper til Pellegrino på utsiden. Pellegrino spiller ballen inn foran på første berøring og Sørli jager den, men holdes unna av Kitolano.
    75'
    Bjørtuft løfter ballen inn foran, men den stanges unna av midtstopperkollega Hopland.
    78'
    Kapskarmo løsner avslutning fra drøyt 20 meter - via et Aafk-bein og hele veien inn til Grytebust.
    78'
    Grønbæk forsøker å dra seg inn i Glimt-feltet, men stoppes av Frøysa.
    78'
    Sørli til innlegg, men dette forsøket tuppes ut til hjørnespark av Hopland.
    80'
    Stanges direkte ut til Sørli som får et forsøk nummer to, men det plukkes av Grytebust.
    80'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Trace Akino Murray
    Ut: John Kitolano
    81'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Isaac Atanga
    Ut: Bjørn Martin Kristensen
    81'
    Brøndbo er farlig nære å gi gjestene en gavepakke! Sisteskansen slurver i frispillingen bakfra, sleiver ballen rett i beina på Karlsbakk og Aalesunds indreløper får trillet mot Ramsland inne i Glimt-feltet. Innbytteren får ballen litt bak seg, men makter likevel å komme til en avslutning - heroisk blokkert av en oppofrende Brede Moe!
    82'
    Løftes langt mot Kapskarmo.
    82'
    Atanga kommer seg til innlegg fra høyre, men den beines unna av Bjørtuft.
    84'
    Tas kort på Grønbæk.
    84'
    Amahl Pellegrino fikk mål annulert
    Amahl Pelelgrino tror han har kranglet inn sesongens 38. målpoeng når han mottar ballen ute til venstre, danser seg inn i Aalesund-feltet og lirker ballen forbi Grytebust. VAR er imidlertid inne og annullerer scoringen for offside i etterkant.
    85'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Adam Sorensen
    Ut: Fredrik Bjørkan
    86'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Fredrik Sjøvold
    Ut: Brice Wembangomo
    86'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Tobias Fjeld Gulliksen
    Ut: Amahl Pellegrino
    86'
    VAR-situasjon
    Men vent! VAR er inne og annullerer Pellegrinos 2-0-scoring! Videoreprisene viser at Pellegrino står i offside når pasningen fra Brede Moe går i forkant av scoringen! Dermed står det fremdeles 1-0!
    87'
    Pellegrino avvinkes i forbindelse med den annullerte scoringen.
    87'
    Beines unna på første stolpe.
    90'+1
    Kampen er slutt
    90'+2
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her