1-0
2-0

Velkommen til live-dekning fra Aspmyra stadion. De neste timene skal vi holde dere oppdatert på alle hendelser som måtte oppstå i cupkampen mellom Bodø/Glimt og Elverum.
    Dette er cupens tredje runde og kampstart er om drøye halvtimen. Begge lag er godt i gang med oppvarmingen i sommerværet i Bodø.
    Begge har beseiret to lag på veien til dagens oppgjør. Elverum slo Brummundal 2-0 på bortebane i første kamp. Deretter ble det en knepen 1-0-seier hjemme mot Nybergsund Trysil.
    Glimt er storfavoritter i dagens kamp, men har på ingen måte overbevist i cupen hittil. I første kamp ble det 7-4-seier i byoppgjøret mot 3.-divisjonslaget Junkeren. I andre runde måtte laget ha ekstraomganger for å beseire Harstad 2-1. Vegard Braaten ble den store helten den gang. I dag starter finnmarkingen på benken, slik han har gjort store deler av sesongen.
    Både Glimt og Elverum spiller til daglig i 1. divisjon. Men lagene har hatt en vidt forskjellig sesong sålang. For mens Glimt ligger plassert på en finfin 3.-plass, sliter nyopprykkede Elverum tungt. Laget ligger nest sist med kun fem poeng på 10 kamper. Sist runde ble det et surt overtidstap (4-3) mot Stabæk. Glimt vant på sin side 2-0 mot Kristiansund.
    Nettopp det faktum at kampen spilles på Aspmyra, gjør at de helgule må ansees for å være soleklare favoritter. Seks seiere av seks mulige har det blitt i seriesammenheng denne sesongen. Når det er sagt har Elverum faktisk vært bedre borte enn hjemme. Tre av de fem poengene er tatt på fremmed grunn. Sesongens eneste seier kom da laget vant 1-0 mot Ullensaker/Kisa.
    Det er bare en drøy måned siden lagene møttes sist. Glimt hadde relativt små problemer med å vinne 3-0 mot Elverum på Aspmyra i 3. serierunde. Den gang gikk Elverum ut veldig lavt med laget. Dagens 4-5-1-formasjon kan tyde på at de skal forsøke å gjøre det samme i dag igjen.
    Noen endringer på Glimts lag som slo Kristiansund for tre dager siden. Ut har venstreback Ruben Imingen (karantene) gått. Inn kommer Thomas Jacobsen. Samtidig har Ulrik Berglann fått sjansen på bekostning av hurtigtoget Dane Richards som måtte gi seg med skade i pausen. I tillegg får Ulrik Saltnes sjansen som høyre indreløper igjen. Elverum stiller uforandret fra Stabæk-kampen.
    Gledelig for Glimt er det at Tommy Knarvik endelig virker å være tilbake fra skade. 33-åringen ble for et par måneder siden operert i akillesen. Først for to uker siden begynte midtbanekrigeren å trene med laget. I dag er han med i Jan Halvor Halvorsens kamptropp for første gang denne sesongen. Så gjenstår det å se om han entrer matta i løept av kampen.
    I dette øyeblikk entrer lagene banen etter å ha vært i garderoben for å gjøre unna sine siste forberedelser. Kampstart er like om hjørnet.
    Badou og Laajab sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Mye klabb og babb i feltet - alt takket være Tervaniemi. Skal bare plukke en ball helt upresset, men mister den. I påfølgende sitauasjon er sisteskansen nok en gang glipphendt. Men etter mye om og men får Elverum feid unna.
    3'
    Glimt får frispark på 25 meter. Tre spillere står bak ballen.
    6'
    Laajab med et håpløst skudd - rett i muren.
    6'
    Angriperen får ballen igjen, men mister den helt uprovosert til Elverum, som får en gigantisk kontringsmulighet. Gjestene makter ikke å utnytte den.
    7'
    Korbøl slår mot Nersveen, men sistnevnte får frispark imot seg i duellen med Jacobsen.
    9'
    Balstad kommer fint fram på høyresiden. Svinger ballen inn foran mål, men forsøket passerer alle spillerne inne i feltet.
    11'
    Elverum har kommet mer med i kampen. Eriksen får skutt fra 20 emter. Via et Glimt-bein og til hjørnespark.
    12'
    Elverum får tildelt et hjørnespark
    Petter Lennartsson
    Stanges unna av en Glimt-spiller.
    12'
    Glimt har vært tafatt i sommersola i Bodø. Elverum har dominert de de siste minuttene.
    14'
    Elverum slår langt mot Eriksen. Han header ballen ned til Nersveen som forsøker seg på hel volley. Langt over!
    16'
    Gjestene fra Elverum har noe overraskede vært hakket bedre enn Glimt innledningsvis.
    17'
    Balstad kommer til innlegg på høyresiden. Braaten feier unna.
    21'
    Berg gjør en mesterlig jobb før han gir ballen til Johansen. Holder på å tråkle seg gjennom Elverum-forsvaret, men vinner en corner i stedet.
    22'
    Hjemmelaget vinner duellen på første stolpe. Johansen er noen små hårstrå fra å stange Glimt i føringen.
    22'
    Sjansjefattig og en heller kjedelig åpning på kampen. Begge lag har vært upresis.
    25'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 1 - 0 Elverum
    Mål: Ibba Laajab
    Seriens toppscorer scorer også i cupen! Har vært håpløs dårlig innledningsvis, men er ikke på banen uten grunn. Får ballen på noen-og-tjue-meter. Blir aldri presset og velger å sende i vei et skudd. Ballen sniker seg helt nede i hjørnet bak keeper Tervaniemi. Burde Elverum-keeperen avverget?
    25'
    Enorm Elverum-mulighet. Balstad svinger ballen knallhardt inn bak Glimt-forsvaret. Der dukker Eriksen opp, men angriperen bommer regelrett på ballen. Der burde det stått 1-1.
    29'
    Berlann spilles fint fri og slår inn foran mål. Tervaniemi fanger ballen, for så å miste den. Men keeperen er raskt oppe igjen og plukker den løse ballen. Ingen overbevisende kamp sålangt av svensken.
    32'
    Sané er nære med å miste ballen som bakerste mann, men får akkurat ryddet opp i tide.
    36'
    Hjemmelaget har sendt tre mann i oppvarming: Morten Ågnes Konradsen, Tommy Knarvik og Viljar Nordberg.
    37'
    Saltnes vinner et frispark litt utenfor spissen av 16-meteren.
    38'
    Laajab slår inn, Elverum header unna.
    39'
    Gult kort til Elverum
    Elmahdi Bellhcen
    Hindrer Laajab å avansere mot mål.
    39'
    Ndiaye plukker opp et løs ball og sender i vei et skudd fra 22 meter. Langt utenfor.
    41'
    Hjemmelaget biter seg fast på Elverums banehalvdel og får belønning i form av et hjørnespark.
    42'
    Ibba Laajab
    Kleiven rager soleklart høyest og får headet ballen unna.
    42'
    Korbøl med et håpløs forsøk fra distanse. Høyt over og langt utenfor.
    43'
    Sané slår Laajab i bakrom. Legger ned til Berglann som har tatt løpet inn i boksen. Martinsen kommer til unnsetning og får taklet til corner.
    44'
    Spillerbytte - Elverum
    Inn: Håkon Rones
    Ut: Petter Lennartsson
    Holder seg til hamstringen idet han blir hjulpet av banen.
    45'
    Ibba Laajab
    Over alle og ut på andre siden.
    45'+1
    To minutter legges til.
    45'+1
    45'+3
    Ingen stor omgang av hjemmelaget, men leder likevel 1-0. Kampen har vært relativt jevnspilt og sjansefattig. Kun et langskudd fra ligaens toppscorer skiller lagene. Elverum har vært tafatte og planløse offensivt, og har en del å rette på dersom det skal komme noen utligning i den andre omgangen.
    45'
    Elverum sparker i gang de siste 45.
    46'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Viljar Nordberg
    Ut: Jim Johansen
    46'
    Inn: Morten Konradsen
    Ut: Ulrik Saltnes
    46'
    Bråtebæk får en gratismulighet, når ballen ramler ned i beina hannes. Skuddet fra ca 25 meter er ikke bra og havner langt utenfor.
    50'
    Kort variant. Ny corner til Glimt.
    50'
    Tervaniemi kommer ut - og holder!
    51'
    Konradsen jobber iherdig og får ballen. Prøver å tre gjennom Berglann, men forsøket er upresist.
    54'
    Nordberg jobber fram et hjørnespark til vertene.
    59'
    Ibba Laajab
    Ender i ingenting.
    59'
    16-åringen Ågnes Konradsen med et supert innhopp sålangt. Gjør et mesterlig forarbeid før han slår lavt inn mot Ndiaye. Senegaleseren får imidlertid ikke noe klem på avslutningen.
    62'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Viljar Nordberg
    Sparker bort ballen.
    68'
    Ndiaye og Laajab kombinerer vakkert, og ballen ender opp hos Nordberg som bare skal bredside ballen i mål. Går et par meter utenfor.
    71'
    Nordberg lurer offsidefella og kommer helt alene med keeper fra skrått hold. Velger å avslutte selv og Tervaniemi redder godt. Burde muligens ha valgt en annen løsning.
    71'
    Ibba Laajab
    Heades unna.
    71'
    Elverums skuddforsøk er som regel fra langt hold. Det er også Bellchens forsøk denne gang - går tre-fire meter utenfor.
    74'
    Christian Berg
    Er alt for seint inn i en takling og får et velfortjent gult kort.
    74'
    Ågnes Konradsen driver framover med ballen i beina. Legger ut til Laajab som igjen drar seg innover og avslutter. Rett i hanskene til Tervaniemi.
    78'
    Holtung vinner et hjørnespark i duell med Valentin.
    79'
    Ulrik Gaare Balstad
    Godt slått. Londak får med nød og neppe bokset unna.
    79'
    Ibba Laajab
    Keeper kaster seg fram og får bokset unna.
    80'
    781 tilskuere har møtt opp for å se denne 3.rundekampen.
    82'
    Lite som foregår utpå Aspmyra for øyeblikket. Akkurat nå tyder mye på at kampen skal ebbe ut med 1-0 til de helgule.
    83'
    Nok en gang fantastisk forarbeid av 16-årige Konradsen. Drar seg forbi en Elverum-spiller på høyresiden og legger inn til Laajab, som bommer på ballen. Positivt innhopp og en solid søknad om mer spilletid av unggutten.
    84'
    Inn: Vegard Braaten
    Ut: Ibba Laajab
    Får de siste minuttene for en sliten Laajab.
    85'
    Ulrik Berglann
    Rett i hanskene til Tervaniemi.
    88'
    Emeh drar en skuddfinte, men snubler og handser ballen. Frispark til Glimt.
    90'
    Gedigen Glimt-mulighet! Nordberg prikker ballen inn på hodet til Braaten. Han går i duell med keeper og header like utenfor.
    90'+1
    90'+1
    Braaten får en gratismulighet da han kommer alene med keeper. Setter ballen rett i kroppen på Tervaniemi.
    90'+2
    Bodø/Glimt 2 - 0 Elverum
    Mål: Badou Ndiaye
    Elverum blir liggende igjen med masse folk i jakten på utligning. I stedet punkterer vertene kampen. Ndiaye drar seg forbi en mann og pirker ballen forbi keeper Tervaniemi fra kort hold. Dermed er de helgule klare for cupens 4. runde.
    90'+2
    90'+4
    Glimt er videre til 4. runde av NM. Det er klart etter at gultrøyene vant 2-0 mot et tafatt Elverum-lag. Hjemmelaget imponerte heller på ingen måte, men var det beste laget over to omganger. Elverum skapte fint lite mot gultrøyene.