0-1
0-2
1-2

Hei, og velkommen til Bodø, Aspmyra stadion og livedekningen av oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Haugesund denne torsdags ettermiddagen. Mitt navn er Jarle-André Almendingen, og jeg skal ta deg gjennom samtlige 90 minutter av dagens kamp.
    Dette oppgjøret blir meget viktig for begge av dagens lag, som begge jakter sin første trepoenger denne sesongen. Tabellnaboene Haugesund (14.) og Bodø/Glimt (15.) har nemlig ikke vunnet enda i løpet av årets eliteserie. Rogalendingene fra Haugesund ligger hakket bedre an enn sin motstander fra nord. Glimt hadde nemlig tapt tre strake, før de spilte uavgjort i sist serierunde. Haugesund, på sin side, står med to poeng etter to uavgjorte og to tap.
    Haugesund kommer til Bodø etter å ha tatt imot Molde på Haugesund stadion i sist serierunde. Det ble et jevnt og tett oppgjør som til slutt endte med 0-0 og poengdeling. Noe som kan være verdt å notere seg er at dagens motstander for Haugesund, Bodø/Glimt, også har tatt imot regjerende seriemester Molde på eget gress. Men da Skulleruds mannskap gjestet Aspmyra endte det nok ikke i poengdeling, nei. Glimt ble nemlig for svake for dominante Molde, som tok en knallsterk 3-1 seier her i 2. serierunde.
    Forrige serierunde resulterte i årets første poeng for Glimts del. Sarpsborg 08 ble de første som skulle avgi poeng mot Halvorsens mannskap i årets eliteserie. Sarpsborg gikk opp i ledelsen to ganger, men Glimt kjempet tilbake mot Geir Bakkes mannskap og klarte å røve med seg ett poeng tilbake til Bodø. Scoringene var det Ole Heieren Hansen (både for eget lag, samt et selvmål), Steffen Ernemann (Sarpsborg 08) og Fitim Azemi (Bodø/Glimt) som stod for.
    Der har vi lagoppstillingene inne, og vi ser at Bodø/Glimt stiller med akkurat de samme som mot Sarpsborg 08 på søndag. Tydelig at Jan Halvor Halvorsen så ting han var fornøyd med i sist kamp, ettersom de samme elleve får tillit. Det eneste som kan være verdt å notere seg, er at Danny Cruz er tilbake for Glimt og sitter på benken. Amerikaneren har slitt med en skade i det siste, men er altså tilbake blant Halvorsens utvalgte. Glimts lagoppstilling fra høyre (4-3-3): Staw - Valentin, Sané, Moe, Jacobsen - Furebotn, Saltnes, Badou - Konradsen, Azemi, Olsen.
    Haugesund på sin side gjør flere endringer etter sist kamp mot Molde. Det virker som at Jostein Grindhaug ønsker å se et litt mer offensivt Haugesund, som er mer kliniske i den siste tredelen av banen i dag. Samtlige endringer skjer nemlig enten på midten og i angrepet. Tre endringer har Grindhaug foretatt seg. Tor Arne Andreassen, Eirik Mæland og Alexander Ståløs har gått ut, og Søren Christensen, Joakim Våge Nilsen og Vegard Skjerve er kommet inn. Haugesunds lagoppstilling fra høyre (4-4-1-1): Bråtveit - Skjerve, Bjørnbak, Cvetinovic, Myrestam - Bamberg, Haraldseid, Våge Nilsen, Haukås - Christensen - Gytkjær.
    To tidligere Glimt-spillere er å finne i Haugesunds startellever i dag. Michael Haukås og Martin Bjørnbak har begge en fortid bak seg i helgult. Haukås spilte for Glimt i 2010 og 2011-sesongen, før han meldte en overgang til Haugesund foran 2012-sesongen. Bjørnbak spilte for Glimt i 2011-sesongen, før han også meldte en overgang til rogalendingene foran 2012-sesongen. Begge to vil nok være lystne på å vise gamle lagkamerater hva de er gode for i dagens kamp.
    Begge lag er for øvrig godt i gang med oppvarmingen ute på kunstgressmatta i Bodø.
    Værgudene har slått på stortromma og vartet opp med knallvær foran dagens kamp. Sola skinner over det som for øyeblikket ikke kan sies å være et fullt Aspmyra stadion, men tribunene fylles stadig opp i det det sakte, men sikkert nærmer seg kampstart.
    Tilsvarende oppgjør i fjor endte med 2-1-seier til hjemmelaget på Aspmyra. Ibba Laajab og Badou nettet for Glimt, mens Alexander Stølås stod for Haugesunds scoring. Oppgjøret på Haugesund stadion var skremmende likt oppgjøret i Bodø, da Bodø/Glimt gikk opp i 2-0, før Haugesund reduserte for å skape spenning mot slutten. Badou og Trond Olsen nettet for Glimt i Haugesund, mens Christian Gytkjær reduserte for Grindhaugs menn.
    Dagens oppgjør skal dømmes av Martin Lundby (Bøverbru IL). Med seg på laget har han linjedommerne Anders Michael Velo (Furuset Fotball IF) og Eivin Hansen (Grorud IL), samt 4. dommer Rohit Saggi (Skiold).
    Kontrabeskjed fra værgudene i Bodø. Nå er det overskyet, men fremdeles lite vind på Aspmyra. Dette kan også være en fordel med tanke på at den lave vårsola ikke vil ha noen innvirkning på laget som skal spille mot høyre.
    Noe som er veldig urovekkende for Haugesund, er det faktum at rogalendingene for øyeblikket står med kun ett mål (!) etter fire serierunder. Den eneste som har funnet veien til nettmaskene for Grindhaugs disipler så langt denne sesongen, er senegalesiske Simon Diedhiou. Diedhiou scoret utligningsmålet for Haugesund mot Stabæk i første serierunde, men siden da har det vært lite nettsus å høre fra motstandernes mål for Haugesund.
    Spissenes kamp kan være interessant å få med seg i dag. Fitim Azemi har virkelig kommet i gang nå, og står med fire mål på to kamper etter kampene mot Kirkenes (cupen) og Sarpsborg. På motsatt side står storscoreren Christian Gytkjær. Den giftige dansken endte på 15 mål i fjorårets sesong, men har ikke lykkes i å finne veien til nettmaskene så langt i årets sesong.
    Da er begge lag på vei inn på banen!
    Og 'Barndomsminne fra Nordland' spilles over høytaleranlegget, mens lagene gjøre seg klare til kampstart!
    Det er Haugesund som skal sparke i gang dagens oppgjør!
    Lundby blåser i fløyta, og Gytkjær og Christensen sparker i gang kampen.
    1'
    Daniel Edvardsen ble for øvrig skadet under oppvarmingen, og derfor har Morten Konradsen tatt hans plass.
    2'
    Haraldseid prøver å slå opp mot Haukås, men pasningen er litt for upresis, og triller helt inn til Staw.
    3'
    Saltnes slår opp mot Konradsen, men unggutten blir løpt opp av David Myrestam.
    4'
    Badou med et akrobatisk forsøk, men ballen triller ut over dødlinja, nede ved cornerflagget.
    6'
    Rolig åpning på Aspmyra. De første sju minuttene har i stor grad vært dominert av mange balltap og stillingskrig.
    7'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Daniel Bamberg
    Tas kort.
    9'
    Haugesund har etablert seg mer i Glimts halvdel.
    10'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Kristian Brix
    Ut: Henrik Furebotn
    En skade på Furebotn gjør at Halvorsen velger å sette innpå Kristian Brix.
    10'
    Bamberg legger lavt inn, men innlegget går gjennom hele feltet.
    11'
    Kristian Brix har for øvrig gått ned på venstreback, mens Jacobsen fyller hullet etter Furebotn på høyresiden av midtbanetrioen.
    13'
    Myrestam legger inn, men Glimt klarerer med nød og neppe.
    15'
    Herlig frekt forsøk fra Christian Gytkjær! Mottar ballen på rundt 30 meter før han forsøker å chippe ballen over Staw i Glimt-buret. Forsøket fra dansken går en drøy meter over mål.
    17'
    Slås på bakerste, men Glimt klarerer.
    17'
    Glimt blir tildelt frispark på rundt 30 meter. Olsen og Badou står klar.
    18'
    Innøvd variant der Olsen hopper over før Badou spiller ballen videre til nevnte Olsen. Innlegget fra Glimts nummer 30 er før øvrig meget svakt.
    19'
    Valentin med et skuddforsøk fra rundt 20 meter. Rett i Michael Haukås.
    20'
    Herlig gjenvinningsjobb av Badou! Takler til seg ballen før han reiser seg opp, sikter og fyrer av gårde med venstrefoten. En drøy meter over tverrliggeren.
    21'
    Herlig gjenvinningsjobb av Badou! Takler til seg ballen før han reiser seg opp, sikter og fyrer avgårde med venstrefoten. En drøy meter over tverrliggeren.
    21'
    Godt spill fra Glimt! Konradsen vender spillet ut på Valentin som kommer stormende frem på høyresiden. Amerikaneren legger inn i feltet og finner pannebrasken til Azemi, men Glimt-spissen klarer bare å styre den ballen over mål.
    23'
    Gytkjær felles på rundt 30 meter. Tas kjapt.
    24'
    Frispark for Haugesund i meget god posisjon nå! Rett utenfor sekstenmeteren litt til høyre. Bamberg har nok en solid søknad for å få ta dette.
    25'
    Mål for Haugesund!
    Bodø/Glimt 0 - 1 Haugesund
    Mål: Joakim Våge Nilsen
    Der sitter den for gjestene! Men det er ikke Daniel Bamberg som får æren av å prikke ballen i mål, det er nemlig Joakim Våge Nilsen! Haugesunds nummer 10 tar kort tilfart før han skrur ballen opp i nærmeste hjørne. Nydelig gjort av Våge Nilsen, og Haugesund tar ledelsen på Aspmyra!
    26'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Badou Ndiaye
    Tas kort på Trond Olsen som legger inn. Haugesund klarerer.
    29'
    Ulrik Saltnes prøver seg på et skudd fra rundt 28 meter, men skuddet er dårlig plassert og Bråtveit kan komfortabelt holde ballen i fast grep.
    31'
    Haukås vender spillet over på Skjerve som har kommet frem på høyresiden. Skjerve prøver å legge inn, men Brix står i veien.
    33'
    Haraldseid slår i bakrom på Gytkjær, men Sané setter inn en solid takling.
    34'
    Badou slår tunnel på Christensen før han sender avgårde en pasning i retning Azemi. Bråtveit kommer ut og viser bra keeperspill når han klarerer den.
    35'
    Stopperparet Bjørnbak og Cvetinovic har fungert meget godt for Haugesund i dag. Er overlegne i hodeduellene, og omtrent ingenting slipper forbi stopperduoen.
    36'
    Det slås ofte langt mot skyhøye Michael Haukås for Haugesunds del for øyeblikket. Foreløpig uten de store resultatene.
    37'
    Skjerve kommer på nytt fremover lagngs høyresiden, men denne gangen blir høyrebacken avblåst for offside.
    39'
    Gult kort til Haugesund
    Christian Gytkjær
    Får gult kort etter å ha tråkket Brede Moe på akillesen.
    39'
    Brede Moe virker å ha vondt etter den taklingen.
    41'
    Glimt-stopperen er nå tilbake på banen igjen.
    42'
    Christensen spiller mot Gytkjær som prøver å finne Christensen igjen på en overlapp. Pasningen er dessverre unøyaktig, og går ut over dødlinja.
    42'
    Våge Nilsen har vært meget viktig i det oppbyggende spillet for Haugesund i første omgang. Har en treffsikker venstrefot, Våge Nilsen.
    44'
    Valentin legger inn, via en Haugesund-spiller, og helt inn til Bråtveit.
    45'
    Andre gule kort til Haugesund
    Å herre min hatt for en dramatikk! Christian Gytkjær takler Sané, men virker å ta ballen først. Til tross for dette bestemmer dommer Lundby seg for å vise ut dansken! Meget tvilsom avgjørelse fra Lundby der, og Haugesund må fullføre denne kampen med ti mann!
    45'+1
    Enda mer dramatikk på Aspmyra! Mark Dempsey er tydelig irritert over avgjørelsen og står langt inne på banen. Dermed viser Lundby Dempsey opp på tribunen!
    45'+3
    45'+3
    Der er det pause på Aspmyra stadion! En sjansefattig første omgang ble overskygget av dramatikk og høy temperatur mot slutten av omgangen! Våge Nilsen sendte Haugesund i ledelsen med et aldeles utsøkt frispark fra rundt 17 meter etter 26 minutter. Kampen forholdt seg deretter rolig, før temperaturen steg til langt over kokepunktet mot slutten av omgangen. Først var det Christian Gytkjær som ble utvist, før Mark Dempsey lot følelsene ta overhånd, og ble dermed vist opp på tribunen. Stor dramatikk her altså! Om dramatikken fortsetter og om Haugesund klarer å holde unna med ti mann får vi svaret på i andre omgang om snaut ti minutter!
    Da er begge lag på vei inn på banen igjen, og vi er straks klare til å sette i gang andre omgang!
    Det er Azemi og Badou som skal sparke i gang kampen igjen.
    45'
    Der er vi i gang igjen!
    46'
    Inn: Danny Cruz
    Ut: Morten Konradsen
    Danny Cruz kommer inn til sin debut i eliteserien!
    46'
    Stor sjanse for Haugesund og Haukås! Glimt roter vekk ballen og Haukås kommer helt fri på 16 meter. Den tidligere Glimt-spilleren forsøker å bredside ballen i lengste, men mangler litt på presisjonen, og sender ballen over tverrligger.
    47'
    Tas kort på Olsen. Olsen legger inn og etter litt frem og tilbake havner ballen hos Danny Cruz som fyrer av. Rundt tre meter utenfor.
    47'
    Jacobsen vender over på Olsen som legger hardt og lavt inn, men der står Martin Bjørnbak og rydder unna.
    49'
    Slås ut på 20 meter til Brix, men mottaket fra venstrebacken er slurvete, og Brix mister ballen.
    52'
    Bodø/Glimt 0 - 2 Haugesund
    Mål: Vegard Skjerve
    Der er det 0-2 og Haugesund dobler ledelsen! Diedhiou holder unna Sané, før han spiller ballen videre på Myrestam som har blitt med opp på venstresiden. Myrestam ser opp og slår hardt og lavt inn i retning bakerste stolpe. Der dukker Vegard Skjerve opp og kan enkelt sette inn 0-2 i åpen kasse! Flott fotball fra gjestene!
    54'
    Ny sjanse fra Haugesund og denne gangen er det Bamberg som prøver seg. Står på 10 meter og forsøker å curle ballen opp i Staws venstre kryss, men ballen går litt over og utenfor Glimt-buret.
    57'
    Stor Glimt-sjanse på Aspmyra! Og den faller til spissen selv, Azemi. Olsen legger inn mot den tidligere Follo-spilleren som får stå helt alene på bakerste stolpe og sette bredsida til, men klarer ikke å styre ballen på mål.
    59'
    Glimt må virkelig skru opp tempoet nå dersom de ønsker å få med seg noe fra denne kampen.
    60'
    Glimt biter seg fast på Haugesunds halvdel for øyeblikket! Haugesund ligger helt nede på egen sekstenmeter og ofrer liv og lemmer for å opprettholde den ledelsen de har.
    62'
    Nytt skudd fra Azemi! Mottar ballen på rundt 20 meter, og må bak for å hente den. Fyrer av på andre berøring med venstrefoten og ballen sniker seg bare en drøy meter utenfor Bråtveits venstre stolpe. Nært for Glimt og Azemi!
    64'
    Badou skyter fra 18 meter. Langt over.
    65'
    Vegard Skjerve
    65'
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Tor Arne Andreassen
    Ut: Michael Haukås
    Ut med Haukås. Inn kommer rutinerte Andreassen.
    65'
    Slås på første stolpe, men klareres.
    65'
    Inn: Alexander Sørloth
    Ut: Ulrik Saltnes
    Offensivt bytte fra Halvorsen.
    66'
    Stanges unna av Azemi.
    67'
    Hva i all verden er det som skjer her på Aspmyra? Haugesund får sitt andre røde! Skjerve feller Olsen i det han drar seg forbi på venstresiden, og denne utvisningen kan kanskje forsvares hakket mer enn den forrige. Haugesund med ni mann ute på matta akkurat nå!
    69'
    Kan Haugesund holde unna med ni mann i de siste 19 minuttene?
    72'
    Glimt flytter laget mye høyere i banen akkurat nå, og Haugesund ligger, om mulig, kanskje enda lavere enn tidligere i omgangen.
    73'
    Glimt kommer til masse innlegg, foreløpig uten resultat.
    75'
    Snakk om å måtte spise i seg sine egne ord! Valentin kommer til nok et innlegg fra høyresiden. Inne i feltet finner han Azemi som klemmer til med pannebrasken, lavt nede i Bråtveits høyre hjørne. Der ligger Haugesund-keeperen og varter opp med en flott redning! Stor sjanse til vertene!
    77'
    Nok et innlegg fra Valentin, men denne gangen på Sørloth som header. En drøy meter utenfor.
    78'
    Ny stor Glimt-sjanse! Danny Cruz blir spilt gjennom alene med Bråtveit. Haugesund-keeperen kommer ut og gjør seg stor og blokkerer det skuddet. Bra keeperspill!
    79'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Danny Cruz
    Snakker på seg et gult kort.
    80'
    Azemi kommer til nok en heading, men denne var langt fra like farlig som den forrige og går et par meter utenfor.
    81'
    Er det mulig Bråtveit?! Glimt kommer til et innlegg fra venstresiden. Sørloth vinner den første duellen, og finner Azemi inne på tre meter. Glimt-spissen skal bare styre ballen inn i mål, men Bråtveit er i det umulige hjørnet og varter opp med en reaksjonsredning i verdensklasse!
    81'
    Ender i returrommet til Cruz som skyter, men ballen går over tverrligger.
    82'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 1 - 2 Haugesund
    Mål: Fitim Azemi
    Til slutt lykkes Valentin og Azemi! Amerikanske Valentin legger inn i feltet fra høyre. Der inne finner han Azemi som stiger til vers og stanger ballen til høyre for Bråtveit. Der er Haugesund-keeperen sjanseløs og det står 1-2!
    84'
    Valentin legger inn mot bakerste helt over til backkollega Brix. Nevnte Brix klemmer til med sin vanligvis presise venstrefot, men denne gangen går ballen over mål.
    87'
    Kan Glimt få med seg noe fra denne kampen da?
    87'
    Badou skyter fra rundt 25 meter. Godt over og utenfor.
    88'
    2528 tilskuere er å finne på Aspmyra stadion i dag!
    88'
    Tas kort. Haugesund haler ut tid.
    89'
    Glimt trykker på for utligning nå!
    90'
    Minimum fire minutter er lagt til.
    90'+1
    Tas kort. Ender i innkast.
    90'+2
    Sané kommer til en heading, men den går rett på Bråtveit.
    90'+3
    Nok en avslutning på mål for Glimt! Brix legger inn på Azemi som skyter med innsiden av foten. Rett på Bråtveit.
    90'+4
    Bråtveit med nok en redning! Badou klemmer til fra rundt 20 meter i retning Bråtveits høyre hjørne. Der er Bråtveit nok en gang på plass og varter opp med et tigersprang av en redning når han slår den til corner! For en redning og for en match av Bråtveit!
    90'+4
    Tas kort.
    90'+4
    Danny Cruz
    Tas nok en gang kort.
    90'+5
    90'+5
    Der er det over og for en dramatikk og for en match vi har vært vitne til på Aspmyra! Røde kort, scoringer, keeperspill av ypperste klasse, ja, denne kampen hadde omtrent alt! Både Christian Gytkjær og Vegard Skjerve ble utvist for gjestene. Til tross for dette klarte Haugesund å holde unna og Per Kristian Bråtveit må så absolutt takkes for det. Først sendte Våge Nilsen Haugesund i ledelsen med et utsøkt frispark i nærmeste hjørne. Så ble Christian Gytkjær utvist etter en heller tvilsom avgjørelse fra dommeren. Deretter var det Vegard Skjerve som doblet Haugesunds ledelse, før samme mann ble utvist bare et kvarter senere. Glimt fikk også sitt trøstemål da Azemi stanget inn sitt andre for sesongen. Glimt presset også på mot slutten, men Bråtveit var fantastisk for gjestene i dag, og nektet vertene på strålende vis.
    Avslutninger: 16-6. Avslutninger på mål: 7-2.
    Mitt navn er Jarle-André Almendingen, og jeg takker for følget denne torsdags ettermiddagen.