Moe37'
1-0
1-1
Jalasto90'+1
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og velkommen til Bodø og Aspmyra stadion hvor Bodø/Glimt skal ta imot Stabæk om en drøy time. Her skal vi holde dere oppdatert på alle nevneverdige hendelser som måtte forekomme i dagens kamp.
    Glimt er nok lystne på å revansjere seg etter et surt 2-1-tap mot Molde i sist serierunde. De helgule så lenge ut til å røve med seg et poeng hjem til Bodø helt til Pavel Londak felte Tommy Høiland, og Molde ble tildelt straffe. Den banket Harmeet Singh sikkert i mål, og dermed endte det også 2-1 i rosenes by. De øvrige scoringene var det Fredrik Gulbrandsen (Molde) og Ibba Laajab (Glimt) som stod for.
    Stabæk kommer til Bodø med selvtillit etter en meget sterk 2-0-seier mot Lillestrøm i sist serierunde. Til tross for at ringreven, Magne Hoseth, bommet på straffe, sørget Stabæk-gutta for at de tre poengene ble værende igjen på Nadderud. Scoringene var det Fredrik Brustad og Luc Kassi som stod for.
    Ting så veldig bra ut for de helgule fra nord for et par uker siden. Etter at de slo Vålerenga 4-3 på Aspmyra 30. august var distansen ned til kvalikplass på hele åtte poeng. Men siden den gang har Glimt gått på stygge tap mot Rosenborg, Strømsgodset og Molde. Nå har avstanden ned til kvalik minket ned til fire poeng og avstandens til direkte nedrykk er på fem poeng. Med andre ord vil det være utslagsgivende for Glimt å begynne å plukke poeng igjen etter en helsvart september-måned hvor poengfangsten ble 0 av 9 mulige poeng.
    Stabæks situasjon ser langt mer lys ut. Bob Bradleys menn har tatt jevnt med poeng de siste ukene, og de tre siste har endt med 6 av 9 mulige poeng. To seire mot Start og Lillestrøm, og et tap mot Aalesund var fasit for Stabæk i september. Ikke så ille det, hvis man tar i betrakting at disse resultatene også gjør at de ligger på 8. plass på tabellen, ni poeng over kvalikplass og ti poeng over 15. plassen, som fører til direkte nedrykk.
    Sist gang disse lagene møttes var akkurat her på Aspmyra 23. juli. Da var det snakk om cupens 4. runde, og hvem som skulle få møte Haugesund i cupens kvartfinale. Den duellen var det Stabæk som gikk seirende ut av når de slo Glimt 2-0 etter scoringer av Luc Kassi og Enock Adu.
    Det tilsvarende oppgjøret i vår på Nadderud endte også i Stabæk-seier. Den gang vant Bærums-laget 2-1 etter at Jon Inge Høiland og Pablo Fontanello scoret for Stabæk, mens Moustapha Ndiaye nettet for Glimt.
    Begge lag er for øvrig ute på matta og godt i gang med oppvarmingen.
    Glimt gjør hele fire endringer på laget som tapte 2-1 for Molde sist lørdag. Pavel Londak, Thomas Braaten, Dominic Chatto og Dane Richards er alle ute av lagoppstillingen til fordel for Lasse Staw, Vieux Sané, Anders Karlsen og Moustapha Ndiaye. Glimts lagoppstilling fra høyre (4-3-3): Staw - Imingen, Sané, Moe, Brix - Berntsen, Karlsen, Badou - Ndiaye, Ibba, Olsen.
    Det er spørsmålstegn rundt hvilken formasjon Bob Bradley og hans mannskap stiller med i dag. Luc Kassi har nemlig gått ut, og Franck Boli har kommet inn. Dermed kan det tenkes at Stabæk både kan stille i en 4-2-3-1 eller en 4-4-2 med Boli og Brustad på topp. Stabæks lagoppstilling fra høyre (4-2-3-1): Sayouba - Jalasto, Høiland, Skjønsberg, Trondsen - Sokolowski, Jacobson - Stephens, Hoseth, Brustad - Boli.
    God temperatur i lufta i Bodø i dag. Skyer er omtrent ikke å finne på himmelen, og alt ligger til rette for at vi kan få en heidundrende fotballkamp på Aspmyra i dag.
    Ibba Laajab møter gamle kjente i dag. Glimt-spissen var nemlig utlånt fra Vålerenga til Stabæk den siste halvdelen av 2012-sesongen. Ibba fikk fem kamper for Bærums-klubben, og maktet ikke å score et eneste mål.
    Med seier i dag kan Stabæk klatre forbi Sarpsborg 08 på tabellen. Dersom de vinner i dag vil Stabæk stå på 36 poeng og en 7. plass på tabellen. Da kan man vel konstantere, med fire serierunder igjen, at Stabæk vil være så godt som klare for Tippeligaen 2015 også.
    Dersom det er Glimt som ender opp med å få alle tre poengene i dag vil de klatre forbi Aalesund, og muligens også Start avhengig av resultatet mellom Brann og Start klokken 20:00 i kveld. Dersom de vinner og går forbi Aalesund vil Glimt ligge på 11. plass, men det vil trolig fremdeles være litt for tidlig å sende nedrykksspøkelset på dør for Bodø/Glimt.
    Nå har også begge lag returnert til garderobene for å få gjort unna de siste forberedelsene før Tore Hansen skal blåse i gang dette oppgjøret klokken 18:00.
    Helt greit oppmøte på Aspmyra i dag. Trolig er det flere her nå enn sist gang disse lagene møttes i cupen. Den gang var det 1 853 tilskuere på Aspmyra.
    Og der entrer begge lag kunstgressmatta.
    Så møtes kapteinene, Ruben Imingen og Jon Inge Høiland, i midtsirkelen for å ønske hverandre lykke til.
    Det er Stabæk som skal sparke i gang oppgjøret.
    Kampen har startet
    Da var kampen i gang!
    1'
    Brix slår langt mot Ibba, men den høyreiste Glimt-spissen er i offside.
    1'
    Stabæk spiller ball inne på Glimts halvdel. Foreløpig uten å komme til de største farlighetene.
    3'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Magne Hoset
    Slås på bakerste stolpe, en Glimt-spiller klarerer, men det blir avblåst for holding i feltet i ettertid.
    4'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Trond Olsen
    Tas kort til Berntsen som fyrer av mot lengste hjørne. Skuddet er hardt, men går rett på utsiden av stolpen. Nære på for leiesoldaten fra RBK!
    5'
    Ibba går ned nede ved dødlinja og Glimt blir tildelt frispark. Badou skal svinge den inn.
    7'
    Slås på bakerste stolpe, men Stabæk får klarert etter litt om og men.
    8'
    Rett etter frisparket kontrer Stabæk, men det hele ender i at Brix får satt inn en takling på Brustad og hindrer en Stabæk-sjanse.
    8'
    Hoseth slår en strålende pasning mot Boli som kan sette fart mot mål. Dessverre for Stabæk og Boli, blir Stabæk-spissen litt uheldig med førstetouchen og Glimt overtar.
    11'
    For en mulighet for Glimt og Badou! Olsen slår inn på Ibba som legger igjen til Badou. Fra 12 meter klinker han til mot lengste hjørne, men Sayouba går ut i full strekk og slår ballen unna. Meget bra redning av Sayouba!
    12'
    Det er tydelig at Skjønsberg og Høiland bevisst ligger dypt i banen slik at resten av Stabæk-spillerne alltid skal ha noen å spille i støtte til.
    14'
    Berntsen blir felt av Hoseth når Glimt kontrer. Dommer Tore Hansen velger tilsnakk.
    16'
    Det påfølgende frisparket blir slått over alt og alle inne i Stabæk-feltet.
    16'
    Boli kommer til en skuddmulighet fra rundt 18 meter, men ivorianeren sender den godt over Glimt-buret.
    17'
    Jacobson prøver å chippe gjennom på Boli, men pasningen fra amerikaneren av av lav kvalitet og den går ut til utspark fra Staw.
    20'
    Boli blir tildelt frispark nede ved sidelinjen. Hoseth skal svinge frisparket inn.
    21'
    Stor sjanse for Stabæk og Jacobson! Hoseth svinger ballen inn i feltet med sin presise venstrefot og finner Jacobson helt fri inne i feltet. Fra rundt fem meter hheader han den utenfor! Stor mulighet!
    22'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Badou Ndiaye
    Ender i et headingsforsøk fra Ndiaye, men det er for lite kraft i den headingen til at Sayouba blir satt på skikkelig prøve.
    22'
    Glimt farlig frempå! Berntsen spiller Badou gjennom. Badou slår ballen 45 grader inn i feltet, men der er det ingen i gult som kan putte ballen i mål og Stabæk får klarert.
    25'
    Jacobson legger inn i Glimt-feltet, men ballen er ikke i nærheten av å havne på pannebrasken til Boli. Keepermat for Lasse Staw.
    28'
    Glimt kontrer ved Ndiaye som går ned til dødlinja før han slår inn i feltet. Ibba blir litt for sein, og ballen forsvinner forbi både han og Olsen som kommer løpende inn mot bakerste stolpe.
    29'
    Badou prøver å slå gjennom på Olsen når Glimt bryter høyt i banen, men Sayouba står langt ute og kan enkelt plukke den uten at det blir farlig.
    30'
    Stor mulighet for Glimt og Ibba! Brix avanserer ned mot dødlinja og legger inn. Innlegget går over Ndiaye, men havner perfekt på foten til Ibba. Kun en oppofrende Anders Trondsen som kaster seg foran skuddet hindrer at det skuddet går på mål.
    32'
    Jacobson kommer til en gratismulighet og får skutt, men ballen går via en Glimt-spiller og til corner.
    33'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Magne Hoset
    Skjønsberg kommer til en heading på nærmeste stolpe, men ballen går rett utenfor.
    33'
    Ibba går ned midt på Stabæks banehalvdel. Glimt blir tildelt frispark.
    35'
    Berntsen slår frisparket inn i Stabæk-feltet, men Sayouba kommer ut og holder ballen i fast grep.
    36'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 1 - 0 Stabæk
    Mål: Brede Moe
    Målgivende: Vieux Sané
    For en prestasjon av Brede Moe! Brede Moe får ballen av stopperkollega Sané midt på egen halvdel. Trønderen setter fart fremover og går forbi både tre og fire Stabæk-spilleren før han plutselig befinner seg 20 meter fra mål. Han sikter mot lengste kryss og bredsider ballen lekkert opp i lengste hjørne. Vanvittig prestasjon av midtstopperen!
    37'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Trond Olsen
    Stanges rett ut til Olsen igjen, men i kjølvannet av corneren blir det farlig. Olsen gir nemlig ballen videre til Badou som klemmer til med innsiden. Ballen sniker seg bare en drøy meter over tverrliggeren, men Sayouba virker å ha kontroll.
    39'
    Ndiaye prøver å finne Olsen som er på vei inn i banen fra sin venstre kant. Dessverre for Glimt og Olsen går ballen rett forbi venstrevingen.
    42'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Badou Ndiaye
    Tas kort før den legges umiddelbart inn i feltet. Badou finner landsmann Ndiaye på bakerste stolpe, men headingen fra senegaleseren går rett på Saoyuba som holder.
    42'
    Gult kort til Stabæk
    Morten Skjønsberg
    Får gult kort etter
    44'
    Pause
    45'
    Da var det pause på Aspmyra og det er Glimt som går til pause med ledelse etter en utrolig prestasjon av Brede Moe. Midtstopperen sendte hjemmelaget i ledelsen med et kanonskudd fra 20 meter og det er den foreløpig eneste scoringen vi har vært vitne til på Aspmyra til nå. Alt i alt har lagene vært omtrent jevngode, med Glimt som kanskje hakket bedre enn Stabæk. Vi er tilbake med andre omgang om drøyt ti minutter.
    Da er begge lag på vei inn på banen igjen!
    Det er Glimt som skal sparke i gang andre omgang.
    2. omgang
    45'
    Gult kort til Stabæk
    River ned Badou når Glimt kontrer på tampen av første omgang.
    44'
    Da var andre omgang i gang!
    46'
    Stabæk prøver seg tidlig og kommer til skudd fra rundt seksten meter, men den går rett i Glimt-blokka.
    47'
    Stephens med en nydelig ball mot Brustad som bare er en skostørrelse unna å komme borti den og utligne for Stabæk.
    48'
    Stor mulighet for Olsen og Glimt! Karlsen slår inn mot Olsen som kommer stormende inn på bakerste stolpe. Header på tvers av målet, Olsen, men klarer ikke å overliste Sayouba som slår den ut til corner.
    49'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Trond Olsen
    Stabæk får klarert etter litt frem og tilbake i egen sekstenmeter.
    49'
    Olsen avanserer ned mot dødlinja og legger ut 45 grader på Berntsen som setter bredsida til og sikter mot lengste hjørne, men skuddet går rett i blokka.
    51'
    Ibba klemmer til fra skrå vinkel, men Sayouba varter opp med enda en patent redning når han slår den ut til corner.
    54'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Badou Ndiaye
    Tas kort til Berntsen som prøver å gå til dødlinja og slå inn, men går dessverre for Glimt ballen ut av spill.
    54'
    Mange tøffe dueller ute på matta nå. Dette gjenspeiler seg også i antall frispark som blir tildelt.
    57'
    Badou klemmer til fra langt hold, men skuddet fra senegaleseren er av lav kvalitet og går godt over og utenfor.
    57'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Trond Olsen
    Stanges unna fra Sokolowski på fremste stolpe.
    58'
    Olsen prøver seg med en halvvolley inne i Stabæk-feltet, men venstrevingen sender den utenfor.
    59'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Badou Ndiaye
    Sayouba går uforstyrret opp i feltet og holder ballen i fast grep.
    60'
    Enorm sjanse for Badou! Ndiaye slår ballen hardt inn i feltet og Sayouba kan ikke gjøre annet enn å forlenge den. Det fører til at Badou får en mulighet til å skyte på åpent mål, men Skjønsberg hiver seg inn foran skuddet og blokkerer!
    63'
    Det er mye Glimt i denne kampen akkurat nå. Stabæk har ikke lignet seg selv i starten av denne andre omgangen.
    63'
    Hoseth prøver å spille gjennom Trondsen, men det vinkes for offside på venstrebacken.
    66'
    Badou skrur på turboen og løper gjennom nesten hele Stabæk-forsvaret. Dessverre for Glimt og Badou blir den nest siste touchen litt for dårlig og Sayouba kan komme ut og fange den.
    67'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Luc Kassi
    Ut: Tomasz Sokolowski
    Er Luc Kassi jokeren Stabæk og Bob Bradley trenger da?
    67'
    Badou spiller Ndiaye som legger inn på Ibba som er helt fri på bakerste stolpe, men Ndiaye blir i ettertid avblåst for offside.
    70'
    Stabæk blir tildelt frispark nede ved sidelinjen. Hoseth skal slå inn.
    71'
    Vanvittige scener på Aspmyra! Frisparket slås inn i feltet og flikkes videre til Trondsen på bakerste stolpe. Trondsen prøver først og skyte, men dereeter slås den inn i feltet igjen. Den ender på pannebrasken til Franck Boli, men Lasse Staw varter opp med en reaksjonsredning av de sjeldne når han slår den unna eget mål! Utrolig redning av Glimt-keeperen.
    71'
    Gult kort til Stabæk
    Ville Jalasto
    River Olsen over ende.
    72'
    Nå går det mye frem og tilbake på Aspmyra. Både Stabæk og Glimt kommer stadig til større og større sjanser.
    74'
    Glimt gjør seg klare til å bytte.
    74'
    Enorm sjanse for Ibba! Badou går ned til dødlinja og finner Ibba ute ved straffemerket. Der får han stå helt upresset og skyte med venstreslegga, men sender ballen rett over mål godeste Ibba.
    76'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Daniel Berntsen
    Får trolig gult for munnbruk.
    77'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Thomas Jacobsen
    Ut: Badou Ndiaye
    77'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Trond Olsen
    Sayouba blir tildelt frispark.
    77'
    Sané ligger nede i eget felt etter en duell.
    79'
    Og der er også senegaleseren på beina igjen.
    80'
    Da er vi inne i de ti siste ordinære minuttene av denne kampen. Skal Stabæk klare å komme tilbake?
    81'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Trond Olsen
    Får gult kort for å spille bort ballen etter at dommeren har blåst.
    82'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Trond Olsen
    Håpløs corner. Rett i beina på en Stabæk-spiller.
    83'
    Ndiaye klemmer til fra 16 meter, men ballen går en drøy meter eller to over.
    84'
    3928 tilskuere befinner seg på Aspmyra i dag.
    85'
    Gult kort til Stabæk
    Anders Trondsen
    River ned Daniel Berntsen når Glimt kontrer.
    85'
    Glimt ligger veldig lavt med samtlige mann nå. Spørsmålet er om Stabæk skal klare å bryte gjennom.
    87'
    Kassi kommer til skudd fra femten meter, men Sané hiver seg inn foran og blokkerer ut til corner.
    87'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Michael Stephens
    Lasse Staw kommer ut og bokser unna.
    87'
    Morten Konradsen står klar nede ved sidelinja for vertene.
    88'
    Trondsen legger inn i Glimt-feltet, men Staw kommer ut og holder.
    89'
    Jacobsen kommer til skudd fra rundt 18 meter, men ballen går rett over Stabæk-buret.
    89'
    Glimt får frispark nede ved sidelijen og klokka tikker fremdeles.
    90'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Morten Konradsen
    Ut: Daniel Berntsen
    90'
    Tre minutter er lagt til.
    90'+1
    Boli kommer stormende, men kaptein Imingen tar ansvar og takler ut til corner.
    90'+1
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Magne Hoset
    90'+1
    Mål for Stabæk!
    Bodø/Glimt 1 - 1 Stabæk
    Mål: Ville Jalasto
    Målgivende: Magne Hoset
    For en dramatikk! Der sitter den på overtid for Stabæk! Corneren går gjennom hele feltet og ender hos Ville Jalasto. Finnen får god tid til å sikte og skyte og gjør det såpass velplassert i lengste hjørne at Staw ikke når fram. Dermed står det 1-1 på Aspmyra!
    90'+1
    Kassi går ned til linja og legger hardt inn, men ingen Stabæk-spillere er der for å putte den i mål.
    90'+4
    Glimt får et frispark på hjørnet av sekstenmeteren helt på tampen.
    90'+4
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her