0-1
Berisha12' (Str.)
1-1
2-1
Supporterfordeling på VG
6 482
4 754
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av semifinalekampen mellom Bodø/Glimt og Viking!
    Det skal spilles om en finaleplass i cupen i kveld, hvor Molde blir motstander for kveldens vinnerlag. Den andre semifinalen ble nemlig spilt to uker tilbake. Grunnen til at denne kampen spilles nå er Glimts europacupspill. Det eventyret stoppet opp da gultrøyene tok turen til Roma for andre gang, men veien til Ullevaal er enda ikke over. Men på motsatt banehalvdel venter et av Norges beste lag i Viking, så dette kan fort bli en fantastisk underholdene fotballkamp.
    Hjemmelaget inntok serieledelsen da Vålerenga ble spilt av kunstgressmatta i nord. 5-1 ble resultatet til slutt, og det kunne sett enda verre ut for Oslo-laget om det ikke var for Kjetil Haug. Viking hadde på sin side en dag å glemme. Med to seire på to kamper var guttene fra Stavanger favoritter på bortebane mot Odd og deres Paco-ball. Men da Milan Jevtovic dukket opp umarkert i boksen fem minutter på overtid var det ingen kjære mor for fjorårets bronsemedaljør. Dermed noterte de seg for sesongens første tap, og vi har altså to lag som kommer fra helt vidt forskjellige opplevelser som skal barke sammen i kveld.
    Hvor utvilte Glimt-bein som møter opp til kveldens kamp er noe som blir spennende å følge med på. Fjorårets seriemester er inne i det som kanskje er det tøffeste kampprogrammet i klubbens historie, og det er langt ifra overstått. Siden 3. april har klubben spilt fem kamper, hvor kveldens kamp blir den sjette. I tillegg skal de samme lagene møtes i Eliteserien søndag. Kjetil Knutsen er selvsagt ikke en mann som er kjent for å hvile spillere i noen som helst kamp, men i kamper som dette lar det seg nok heller ikke gjøre om de ønsker å stikke av med seier. Vi får nok altså fort se den vante elleveren fra start også i kveld, så blir det spennende å se hvor mange som holder i 90 minutter, og kanskje enda lenger.
    For hjemmelaget mister nok Amahl Pellegrino også kveldens kamp, men det er kanskje Viking som er aller mest svekket av sin skadede ving. Viking-trener Morten Jensen har nemlig bekreftet at Zlatko Tripic trolig ikke er frisk nok til å starte semifinalen. Det tyder i det minste på at han vil gjøre en opptreden i kveld om det trengs, noe som kanskje gjør at Viking-fansen kan puste smålettet ut. To av Niklas Sandberg, Yann-Erik de Lanley og Kevin Kabran, som scoret i kampen mot Odd, kan også utrette en god duo ute på flankene.
    Ola Hobber Nilsen fra Nordstrand IF har hovedansvaret for dagens kamp. Med seg langs linjene har han Ole Andreas Skogsrud Haukåsen fra Ridabu IL og Eivin Christofer Møllerud Hansen fra Grorud IL. Kveldens fjerdedommer er Mohammad Usman Aslam fra Lier IL.
    Lagoppstillingene er ute, og Kjetil Knutsen gjør én endring på laget. Brede Moe sliter fortsatt med skaden han pådro seg under kampen mot Sandefjord, og er dermed ute av dagens kamptropp. Det betyr at Japhet Sery Larsen får sin første start for den regjerende seriemester etter overgangen fra Brann. I tillegg noterer vi oss at Amahl Pellegrino tar plass på benken, som må sies å være en positiv overraskelse.
    En positiv overraskelse finner vi også i Viking sin startellever. Zlatko Tripic, som Morten Jensen tidligere i dag bekreftet at nok ikke ville stille til start, er en av de elleve Jensen og Lunde Aarsheim sender utpå Aspmyra for kampstart. Det gjøres likevel endringer på laget selv om Tripic overraskende nok stiller til start. Niklas Sandberg og Markus Solbakken tar plass på benken, mens skadeforfulgte Yann-Erik de Lanlay nok en gang må finne seg i nok et skadeavbrekk. Inn kommer dermed Viljar Vevatne, som betyr at Shayne Pattynama flyttes opp på kant, sammen med Harald Nilsen Tangen og Samuel Fridjónsson.
    Da er det en drøy time til kampstart mellom den regjerende seriemesteren og den regjerende cupmesteren. Skal Viking sikre seg finalebilletten, og en mulighet til å kjempe om sitt sjuende cupmesterskap? Eller er det Bodø/Glimt som må ta turen ned til Oslo og Ullevaal for deres første cupfinale siden 2003, og muligheten til å gjøre norsk fotballs storeslem i 2021-sesongen?
    Kampen er enda ikke i gang på banen, men på tribunen lever den for fullt. Erlend Osnes jobber iherdig ute på kunstgresset for å få opp stemningen blant Glimt-fansen, men jobben gjøres vanskelig av Viking-fansen. Enormt oppmøte fra bortelagets fans, som nærmest overdøver godt over 4000 nordlendinger. Leverer Viking like godt som supporterne sine i kveld har Glimt en tøff kamp foran seg.
    Kampen har startet
    0'
    Espejord sparker i gang kampen!
    1'
    Fridjónsson tar turen ut til høyre for å kaste ballen inn i feltet. Høibråten som rager høyest der, men må gi vekk et hjørnespark.
    2'
    Vking kommer til avslutning, men headingen er aldri i nærheten.
    3'
    Solbakken header unna på første stolpe. Ballen faller ned hos Stensness, men midtstopperen får aldri ordentlig kontroll på kula.
    4'
    Kontringsmulighet for Bodø/Glimt, men kombinasjonene sitter ikke mellom Vetlesen og Espejord.
    5'
    Meget god og intensiv start av Viking. Vært meget gode i det høye presset, men må nå teste seg på å ligge lavt mot dette Glimt-laget.
    6'
    Viking bryter, og Berisha sendes på løpetur i bakrom. Får virkelig testet hurtigheten sin mot Sery Larsen, som holder spydspissen unna. Viking-kapteinen går riktignok i bakken, men ser ikke ut til at den tidligere Brann-stopperen gjør mye feil der.
    7'
    Tar virkelig fora seg nå, Sery Larsen. Tar først tak rundt Tripic i en hodeduell, før han smeller til i en duell med Berisha. Slipper unna frispark ved begge anledninger, og Glimt stikker av med ballen.
    8'
    Haikin med en stygg feilpasning til Tripic, men presisjonen sitter ikke helt for bortelaget.
    9'
    Solbakken header nok en gang unna ved første stolpe.
    9'
    I tverrliggeren fra Pattynama! Tripic med en ypperlig pasning som sender nederlenderen alene med Haikin. Fra skrå vinkel tenker nok den russiske keeperen at vingbacken skal legge inn, men han smeller heller ballen mot mål. Haikin er både heldig og dyktig der han får dyttet ballen opp i metallet.
    9'
    Straffe til Viking! Sampsted skal heade ballen hjem til Haikin, men pasningen er ikke hard nok. Russeren ruser ut for å stjele ballen foran Tripic, men tar kun beina hans. Her har Viking muligheten til å få en drømmestart!
    11'
    Viking scorer på straffe!
    Bodø/Glimt 0 - 1 Viking
    Mål: Veton Berisha
    Berisha legger ballen til høyre, og Haikin går motsatt vei. Viking med en fortjent ledelse allerede etter ti minutter!
    12'
    Viking har virkelig bydd på store problemer for hjemmelaget til nå i denne omgangen. Ekstremt intense når de først hugger til, og meget solide når de legger seg dypt i sin 5-3-2-formasjon.
    14'
    Sampsted forsøker å finne Hagen som har kommet på et strålende løp inn i boksen. Pasningen blir i hardeste laget, og forsvinner inn til Gunnarsson.
    15'
    Glimt med en dobbeltmulighet, men Viking-spillerne står i veien! Solbakken kommer sprintende ut til venstre, og legger inn mot Koomson. Innlegget blir for langt, men Espejord lusker på bakre stolpe. Han spiller inn igjen til Koomson foran mål, men der blokkerer en midtstopper inne på strek. Saltnes får så en mulighet fra ti meter, men også det skuddet smeller i blokka!
    17'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 1 - 1 Viking
    Mål: Runar Espejord
    Målgivende: Ola Solbakken
    For en start vi har fått på denne kampen! Solbakken sender et håpefullt innlegg inn i boksen, og hvorfor ikke når Runar Espejord venter der? Spissen er pakket inn mellom tre Viking-stoppere, men gjør en kjempejobb der han styrer ballen mot lengste hjørne. Gunnarsson kommer seg ikke bort, og vi er likt igjen i Bodø.
    17'
    Det ser ut til at Glimt virkelig har våknet etter en tøff start på kampen. Det kommer nok langt flere mål i dette oppgjøret, for her har vi to lag som vil opp og frem.
    20'
    Saltnes går tøft til i en duell med Nilsen Tangen, og Hobber Nilsen kaller han til seg i etterkant. Unødvendig takling av kapteinen, men han slipper unna det gule kortet.
    21'
    Nok et tverrliggertreff, og denne gangen er det Saltnes som er centimetere unna scoring! Sampsted kommer seg ned til linja og legger ballen inn i boks. Koomson ser ut til å dukke unna ballen, og det gjør han lurt i. Bak venter Saltnes, som rapper til på volley og rett over Gunnarsson. Hagen kommer på returen, men heller ikke han får ballen under tverrliggeren.
    22'
    Glimt kommer på en kjempekontring, men touchet sitter ikke som det vanligvis gjør for Vetlesen. Blir tvunget til å vende opp på 16 meter, og skyter stillestående. Da har ikke Gunnarsson store problemer.
    24'
    Amper stemning inne i boksen, hvor Sampsted blir dyttet i bakken av Tripic. Når innlegget til slutt kommer går det gjennom hele feltet.
    24'
    Koomson seint inn i Bjørshol. Det blir fort til en fysisk og tøff batalje det her, for vi ser allerede at det fyres opp ute på kunstgresset.
    26'
    Fridjónsson går ut for å ta et innkast, og alle tror det skal kastes inn i feltet. Han kaster heller kort til Nilsen Tangen før han selv får den tilbake. Legger så inn mot alle som har flyttet seg opp i Glimt-boksen, men det forsøket går rett inn til Haikin.
    27'
    Tripic og Sampsted blir nok ikke bestekompiser etter dagens kamp. Viking-spilleren klipper ned backen på vei fremover. Nesten overraskende at han slipper unna kortet etter situasjonen mellom de to i stad.
    29'
    Glimt står altså så høyt når de angriper. Solbakken mister ballen når han skal drible seg forbi Bjørshol. Backen dytter ballen fremover mot Berisha, men der kommer Høibråten som bakerste mann og snapper ballen 30 meter fra Viking-målet.
    30'
    Mye av det samme kampbildet nå. Glimt forsøker å spille ut et dyptliggende Viking-lag, mens Berisha og Tripic blir sent på løp så fort de vinner ballen. Høibråten og Sery Larsen klart seg fint etter åpningsminuttene.
    33'
    Saltnes nære ved å skli inn 2-1! Kapteinen blir spilt inn seks-sju meter fra Viking-målet, og kaster seg inn mot ball. Gunnarsson er fullstendig uspilt, men Glimt-fansen må se ballen forsvinne utenfor stolpen.
    33'
    Bjørshol header ballen inn igjen i boksen, men den lander hos en mann i gult.
    35'
    Vært et par dårlige touch fra Wembangomo som har vært nære på å forære noen saftige Viking-muligheter. Sluppet billig unna så langt, men var ikke langt ifra i forkant av den siste corneren.
    36'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 2 - 1 Viking
    Mål: Gilbert Koomson
    Målgivende: Ola Solbakken
    Koomson styrer ballen ned i hjørnet! Solbakken står nok en gang ute til venstre og prikker inn et innlegg. Inne i boksen har Koomson sneket seg foran sin oppasser, og setter utsiden av foten til kula. Nok en gang styres ballen inn i mål til høyre for Gunnarsson, og Glimt har snudd kampen!
    38'
    For en herlig fotballkamp dette har vært, og vi har fortsatt over 50 minutter igjen!
    40'
    Viking presser på. Fra dypt i banen smeller Tripic inn et innlegg. Viking er uheldige og litt udyktige som ikke klarer å få en større mulighet ut av alle situasjonene som oppstår inn i boks.
    41'
    Skrus inn i nettveggen.
    41'
    Sampsted lader slegga, og skyter med alt han har fra 20 meter. Går via en Viking-spiller og ut til hjørnespark.
    43'
    Brekalo header unna ved første stolpe.
    44'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Hugo Vetlesen
    Meget stygg takling på Tripic når Viking forsøker å kontre. Klarere gult kort skal du lete lenge etter.
    44'
    Bjørshol header nok en gang ballen inn igjen i feltet, og like foran Haikin venter Berisha. I duell med Wembangomo header han ballen bakover og mot mål. Haikin varter opp med en strålende reaksjonsredning, og linjedommer er i tillegg opp og vifter for offside.
    45'
    Legges til minimum ett minutt.
    45'+2
    Pause
    45'+2
    Dette er norsk fotball slik vi vil ha det! En underholdende og spennende første omgang er over, og det er fryktelig bra at det venter 45 minutter til. Viking åpnet kampen med et smell, og var det klart beste laget i de første ti minuttene. Først smalt det i tverrliggeren fra Pattynama, før Berisha sikret ledelse fra straffemerket. Så var det klart for Glimt-show. Solbakken i servitørrollen på innlegg ved to anledninger, men verken Espejord eller Koomson sin scoring var ferdigscoret. Det kunne også sett enda verre ut for Viking, for Glimt har virkelig presset på i slutten av omgangen. De har blant annet et skudd i tverrliggeren de også. Her er det bare å sitte klar for en ny fartsfull omgang.
    2. omgang
    45'
    Berisha spiller ballen hjemover og vi er i gang med andre omgang!
    46'
    Begge lag stiller med samme mannskap som i første omgang.
    46'
    Pattynama sparker ballen unna foran Vetlesen og Solbakken.
    46'
    Sery Larsen med et offensivt løp før han forsøker å stikke gjennom Solbakken. Pasningen går rett i dommer Hobber Nilsen, og ballen droppes til Saltnes.
    48'
    Vetlesen setter i gang en kontring. Midtbanemannen blir først forsøkt dratt i bakken én gang, før Brekalo fullfører jobben 35 meter fra mål. Hvordan midtstopperen ikke noteres ned i dommerens bok der er vanskelig å si.
    49'
    Glimt triller seg flott rundt Viking-forsvaret, og Koomson får lagt inn på Espejord. Skuddet går rett i Stensness, som kaster seg inn foran tromsøværingen.
    50'
    Det smelles fortsatt til i de fleste situasjoner. Vetlesen involvert nok en gang, og den tidligere Stabæk-spilleren kommer nok til å kjenne dette godt på kroppen i morgen.
    51'
    Viking med frispark i god innleggsposisjon etter at Høibråten går for tøft til i ryggen til Berisha.
    52'
    Innlegget fra Tripic faller ned hos Høibråten, som er førstemann inne i boksen.
    53'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Brice Wembangomo
    Forsøkte å stoppe kontring, og blir belønnet med det gule kortet etter at Viking har fått avsluttet angrepet.
    53'
    Espejord header ballen unna.
    54'
    Viking kommer seg til avslutning etter et innlegg, men Haikin står rolig og ser at ballen går langt til side for målet.
    55'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Elias Hagen
    River ned Nilsen Tangen på vei fremover.
    55'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Ola Solbakken
    Stensness vil sette raskt i gang med frispark, men Solbakken har ballen. Uenigheten ender med at begge spillerne fyres opp, og dytter rundt på hverandre.
    56'
    Gult kort til Viking
    Gianni Stensness
    Begge spillerne tildeles det gule kortet etter situasjonen før frisparket ble tatt.
    57'
    Dødballen fra Tripic er farlig nære både en og to Viking-spillere, men ballen forsvinner noen centimetere foran hodet til begge to.
    58'
    Sandberg gjøres klar på Viking-benken.
    59'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Sebastian Sebulonsen
    Ut: Shayne Pattynama
    59'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Niklas Sandberg
    Ut: Harald Nilsen Tangen
    59'
    Wembangomo med en strålende pasning til Espejord i bakrom, og Brekalo må sprinte for fullt for ta igjen spissen. Det gjør han, men spissen dribler seg så forbi og fram til en strålende skuddmulighet. Skuddet mangler litt, men Gunnarsson har relativt god kontroll. Spissen kunne også spilt Koomson på blank kasse, men vanskelig å være for negativ til avgjørelsen.
    61'
    Espejord sin tur til å være servitør. Dytter bare ballen til Solbakken ved midtbanestreken, og vingen har klar bane foran seg. Avslutter allerede fra 18 meter, der han forsøker å chippe ballen over Gunnarsson. Det var rom over og bak keeperen, så ikke noe dumt forsøk, men presisjonen er ikke like god som ideen.
    63'
    Viking med et par meget farligere situasjoner i og rundt Glimt-boksen. Dessverre for dem gjøres det feil valg når angrepene nærmer seg sin slutt. Først spilles ballen til en offside-plassert Berisha, før det er en misforståelse ved sekstenmeterstreken som gjør at avslutningen uteblir.
    64'
    Solbakken og Hagen står klare for å ta et frispark fra god innleggsposisjon.
    65'
    Ballen faller ned hos Stensness, som forsøker å bryste ballen til egen keeper. Det henger ikke Gunnarsson med på, og baller triller noen få centimeter utenfor målet.
    66'
    Viking rydder unna.
    66'
    Glimt gjør klar tre bytter. Boniface er en av spillerne som gjøres klar.
    66'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Gaute Vetti
    Ut: Elias Hagen
    67'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Victor Boniface
    Ut: Runar Espejord
    68'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Sondre Sørli
    Ut: Gilbert Koomson
    68'
    Kjetil Knutsen ser at Bodø/Glimt har mistet litt av initiativet i denne omgangen, og det er nok blant grunnene til at trippelbyttet gjøres.
    69'
    Bjørshol har vunnet det meste av cornere han har vært i nærheten av i kveld, og gjør det selvsagt atter en gang.
    69'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Markus Solbakken
    Ut: Kristoffer Løkberg
    70'
    Inn med 2000-gutten fra Hamar. Skal han gjøre forskjellen for Viking i denne semifinalen?
    71'
    Vetlesen med en elegant vending, før han blir revet ned for ente gang i denne kampen.
    73'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Sigurd Kvile
    Ut: Japhet Sery Larsen
    73'
    Sery Larsen med en meget god figur i hans første kamp fra start. Blir nok å se en hel del i Glimt-laget denne sesongen, spesielt med tanke på skadehistorikken Glimt har hatt på sine stoppere siste året.
    74'
    Wembangomo med en viktig involvering like foran Sandberg på bakerste stolpe. Enormt viktig at backen vinner den duellen.
    75'
    Dommer Hobber Nilsen er ingen populær mann på Aspmyra nå. Boniface er alene i angrep mot to Viking-stoppere, og Glimt-fansen mener han blir revet ned. Hobber Nilsen vinker spissen opp, og når Ola Solbakken snapper ballen i duellen etter blåser dommer Vikings vei.
    76'
    Ola Solbakken vinner duellen på første stolpe, men headingen går ikke lenger enn til navnebror Markus. Avslutningen fra unggutten sklir av foten.
    76'
    Sebulonsen i tverrliggeren! Viking presser virkelig på for en utligning nå. Innlegg på innlegg skrus inn i boksen, og plutselig står Sandberg helt alene på bakre stolpe. Innbytteren demper ballen på kassa før han måker til fra fire meter. Atter en gang står metallet i veien i denne kampen.
    77'
    Innlegg fra Sandberg mot bakre stolpe igjen. Denne gangen blir det altfor langt for både Sebulonsen og alle hans lagkompiser.
    80'
    Solbakken nede og tøyer ut en krampe. Hvor reell den er kan man derimot lure på. Dommer Hobber Nilsen er inne på samme tanker, og peker raskt på klokka. Her skal ikke Glimt få drøye seg til noe avansement.
    80'
    Wembangomo og Haikin er nære ved å spille hverandre i trøbbel, men begge to klarer på hengende håret å få ballen ut av beina får motstanderne kommer helt oppi dem.
    81'
    Viking forsøker å bygge seg opp bakfra, men Stensness spiller ballen upresset over sidelinjen.
    82'
    Strålende løst av Sørli, som danser rundt inn i Viking-boksen før ballen legges inn på bakre. Det fysiske vidunderet Boniface klarer ikke å komme over Viking-spilleren som passer på ham, så Viking holder unna.
    83'
    Boniface viser muskler der han får med seg ballen mellom tre Viking-spillere. Spiller så opp Sørli i en god skuddposisjon, men forsøket blir for puslete.
    84'
    Glimt har fått mer kontroll på kampen de siste minuttene. Kommer tett opp i Viking-spillerne hver gang de forsøker å spille seg opp i banen, og vinner ballen raskt.
    84'
    Vetlesen nære ved å kopiere sitt siste mål mot Vålerenga! Går i over 40-50 meter før han avslutter fra skrå vinkel. Ballen sklir av foten, og forsvinner over den lave tribunen bak Viking-målet.
    85'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Maï Traoré
    Ut: Viljar Vevatne
    85'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Maï Traoré
    Ut: Samúel Fridjónsson
    86'
    Boniface header unna på første stolpe.
    86'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Anders Konradsen
    Ut: Hugo Vetlesen
    88'
    Glimt-spillerne ligger strødd nå. Høibråten blir liggende etter en duell med Karlsbakk, mens Vetlesen legger seg ned når han ser at han skal byttes av.
    89'
    Boniface nede ved cornerflagget og drøyer tid. Får fjernet ti sekunder fra klokka før det dømmes frispark mot ham.
    90'
    Sørli som forsøker å kopiere et mål fra Vålerenga-kampen. Skrur et innlegg inn i boksen slik han gjorde da Espejord scoret sist. Boniface gjør ikke det samme, for Gunnarsson er raskt ute og fanger ballen.
    90'+1
    Minimum fem minutter tillagt tid før kampen er over.
    90'+1
    Traoré lager et unødvendig frispark, og Glimt får muligheten til å bruke tid. Det gjør de med bravur, for bruker vel over et minutt på å sette den ballen i spill.
    90'+2
    Boniface med en ellevill vending som nesten sender han alene med Gunnarsson. Stensness gjør en kjempejobb der han kaster seg ned foran nigerianeren og får hindret avslutning.
    90'+3
    Bjørshol kommer seg til avslutning fra 17 meter, men skuddet går rett på Haikin.
    90'+5
    Gunnarsson med opp! Ballen ryddes unna, og Glimt kontrer.
    90'+5
    Boniface får muligheten ute av balanse og skrå vinkel, og sender halve stadion til himmels! Problemet er bare at skuddet settes i nettveggen, og ikke i det åpne målet.
    90'+7
    Kampen er slutt
    90'+7
    Bodø/Glimt skal til Ullevaal! En fartsfull og intens kamp er over, og det er den regjerende seriemesteren som går seirende ut av oppgjøret. Viking tok ledelsen tidlig, men det tok ikke lang tid før Glimt hadde snudd kampen tilbake i deres favør. I andreomgang var det ikke like mange sjanser som i første, men Viking hadde en avslutningen i tverrliggeren ti minutter før slutt. Espejord og Koomson sine scoringer holdt likevel for Glimt, som er klar for sin første cupfinale siden 2003!
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her