PSG: Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Hernandez, Mendes – Vitinha, Ruiz, Zaire-Emery – Dembélé, Mbappé, Barcola
    Vi har fått en forrykende start på semifinalene etter 2-2-oppgjøret i går kveld på Allianz Arena. En veldig god fotballkamp, og det er stor grunn til å tro at det blir underholdende i dag også.
    18%
    B. München
    11%
    Antall stemmer: 2388
    Begge lag stiller med identisk startellever fra sin siste kvartfinalekamp. Dortmund tok seg videre med 5-4 sammenlagt mot Atletico Madrid. PSG vant 6-4 over to kamper mot Barcelona.
    Denne mannen er delt toppscorer denne CL-sesongen sammen med Harry Kane - med én kamp mindre spilt enn engelskmannen. Begge står med 8 mål. For Dortmund står Füllkrug, Adeyemi, Brandt og Reus med 2 mål hver.
    Dortmund og PSG har møttes 6 ganger i Europa siden 2010: 4 ganger i CL og 2 ganger i Europa League. Fasit: 3 uavgjort, 2 PSG-triumfer og 1 Dortmund-seier. Dortmund har ikke tapt mot PSG på hjemmebane i Europa.
    Skal ikke stå på støtten fra hjemmepublikummet i kveld, i hvert fall!
    ... eller bortefansen. Rundt 4000 PSG-fans er på plass i Dortmund i kveld, skrives det i diverse medier.
    Ingen av lagene har hatt en drømmeinngang til kampen - om vi kun ser på den siste seriekampen. Dortmund tapte 1-4 mot RB Leipzig, og PSG klarte å berge uavgjort 3-3 mot Le Havre, etter å ha ligget under 1-3.
    Antall stemmer: 1168
    Julian Ryerson er Norges eneste innslag igjen i turneringen. Bildet fra en treningsøkt i går.
    Anthony Taylor er kveldens dommer. Norske Espen Eskås er 4. dommer. Foto: Mattis Sandblad / VG.
    Kampen sendes på TV 2 Play og TV 2 Sport 1.
    Og der er vi i gang!
    - Et støynivå ulikt noe annet jeg har vært ute for, er det første TV 2s Øyvind Alsaker kommenterer.
    1'
    Emre Cans første involvering er å rive ned Dembélé. Frispark til PSG ved midtsirkelen.
    1'
    Ryerson driver fremover på sin høyreside.
    2'
    Prøver å spille vegg med Sabitzer, men PSG-forsvaret blokkerer forsøket.
    3'
    Innkast til Dortmund og Ryerson høyt i banen.
    4'
    Sikter inn på hodet til Füllkrug, men Marquinhos er våken.
    4'
    Vært mye involvert i åpningen, Ryerson.
    5'
    Ryerson setter fart. Tar med seg Sancho, som får lagt inn tidlig. God klarering av Hernandez.
    5'
    Hakimi på løp på høyresiden. Blir revet ned av Adeyemi og roper etter frispark, men får ingenting. Legger lista høyt her, Taylor.
    6'
    Dortmund bryter et PSG-angrep og setter umiddelbart fart fremover. Høyt tempo i åpningen her!
    7'
    Har vært en jevn åpning. Ingen av lagene har kommet til de store sjansene ennå.
    10'
    Dembélé prøver skuddet fra 20 meter. Blir for svakt og for dårlig plassert. Femmeter til Kobel.
    11'
    VG Live svarer
    Jonas Galvan
    Er det sant at mbappe skal til real Madrid ?
    Ingenting er bekreftet. Men kan vel si at sannsynligheten er stor, uten å bli arrestert for det.
    PSG triller ball rett på Dortmunds banehalvdel. Ryerson får brutt.
    13'
    Sender Dortmund på kontring og skaper kampens første store sjanse!
    13'
    Sancho finner Brandt, som få lagt inn til Sabitzer. Østerrikeren får avsluttet fra kloss hold, men Donnarumma gjør seg stor og får avverget.
    14'
    16'
    Maatsen prøver å slå gjennom en stikker til Sabitzer, men Sabitzer oppfatter det for sent. Ballen blir løpt opp av Hakimi.
    17'
    Dembélé prøver nytt langskudd fra omtrent samme hold som for noen minutter siden. Får mer fart i avslutningen, men plasseringen er altfor dårlig.
    17'
    Gult kort til Borussia Dortmund
    Ian Maatsen
    Altfor sein i en takling på Zaire-Emery.
    19'
    Situasjonen gir frispark til PSG. Fyller opp i boksen.
    19'
    Dembélé slår inn, men det blir aldri noe ut av det.
    20'
    Lucas Hernandez får seg en smell etter en kollisjon med armen til Sabitzer og går ned på frisparket. Taylor lar den passere.
    20'
    PSG med momentum for øyeblikket. Dembélé aktiv på høyresiden for bortelaget.
    21'
    Scorer Mbappé i dag?
    Ja.
    41%
    Nei.
    59%
    Antall stemmer: 1723
    Sancho driver fremover sentralt i banen og prøver å spille ballen videre, men presisjonen til engelskmannen er altfor dårlig.
    23'
    Dortmund forsvarer seg med hele laget for øyeblikket. Ligger lavt.
    24'
    Kristian
    Avgjøres semifinalen idag eller er det 2 oppgjør?
    To oppgjør. Returkampen spilles neste uke!
    Sancho og Ryerson kombinerer på høyresiden. Ryerson blir taklet og mister ball.
    26'
    Frispark til Dortmund helt nede med cornerflagget. Adeyemi blir felt av Hakimi.
    28'
    Brandt skal slå inn.
    29'
    Brandt kommer til en god skuddsjanse etter et lekket Sancho-forarbeid. Skuddet blir blokkert av pannen til Marquinhos.
    29'
    Corner til Dortmund. Brandt fra høyre.
    30'
    Hummels vinner i lufta og slår tilbake mot Brandt, men Brandt er i offside.
    31'
    Fra skuddforsøket til Brandt. Donnarumma var helt utspilt i den situasjonen.
    31'
    Mbappeé på farten. Finner Barcola ute til venstre, som slår inn. Maatsen får kastet seg foran innlegget og klarert unna.
    33'
    Hakimi ikke fornøyd med dømmingen første 35. Har blitt dømt imot i tre ulike situasjoner, som like gjerne kunne blitt dømt PSGs vei.
    34'
    Mål for Borussia Dortmund!
    Borussia Dortmund 1 - 0 Paris Saint-Germain
    Mål: Niclas Füllkrug
    Målgivende: Nico Schlotterbeck
    Og der sitter den for hjemmelaget! Til ellevill jubel fra hjemmepublikummet. Schlotterbeck med en strålende langpasning til Füllkrug som akkurat er på riktig side av offside-linja. Nedtaket til spissen er verdensklasse. Alene med Donnarumma gjør han ingen feil og sender ballen i nærmeste hjørnet og Dortmund i ledelsen.
    36'
    37'
    Lucas Hernandez sliter med et eller annet. Kan være fra kollisjonen med Sabitzer. Tester utenfor banen om det er mulig å fortsette.
    37'
    Hakimi legger inn langs bakken i retning Mbappé. Schlotterbeck klarerer.
    39'
    Ser ut som Hernandez er ferdigspilt. Reprisen fra scoringen viser at han får et nytt slag i ansiktet.
    40'
    Spillerbytte - Paris Saint-Germain
    Inn: Lucas Beraldo
    Ut: Lucas Hernandez
    Rent Lucas-bytte.
    41'
    Flere bilder fra scoringen:
    42'
    42'
    42'
    Dortmund har vært offensive etter scoringen. Aggressive i presspillet.
    43'
    GIGASJANSE til Dortmund! Adeyemi slår inn til Sabitzer, som forlenger til Füllkrug. Füllkrug legger den lekkert videre til Sabitzer, som avslutter på volley. Donnarumma reagerer lynraskt og gjør en god redning.
    44'
    Dommer Taylor blåser igang 2. omgang.
    45'
    Det legges til 4 minutter.
    45'+1
    Dembélé gjør en nydelig og effektiv dragning ute på sin venstrekant. Kommer seg forbi Maatsen og legger inn. Går via tuppene på hanskene til Kobel, før Ryerson får feid den unna.
    45'+1
    Ryerson og Can kombinerer sentralt på PSGs halvdel. Ryerson slår et altfor upresist innlegg mot Adeyemi, og PSG tar over ballen.
    45'+3
    Dortmund får frispark midt mellom cornerflagget og PSGs 16-meter. God posisjon.
    45'+4
    Flytter opp hele laget. Brandt skal nok en gang slå inn.
    45'+4
    Innøvd variant. Slår en løs ball ut i feltet mot Can, som får et for dårlig treff. Donnarumma får kontroll, og det er det siste som skjer i omgangen.
    En omgang som svingte mye frem og tilbake de første 20 minuttene. Etter det tok PSG over og var best perioden før Dortmund fikk målet sitt, kanskje mot spillets gang på det tidspunktet av kampen. Dortmund var friske også etter scoringen, men her er ingenting avgjort.
    Kommer PSG til å slå tilbake i 2. omgang?
    Lagene står klare for 2. omgang!
    Dortmund angriper på høyre. Ryerson får slått inn, men det dømmes frispark mot Füllkrug.
    46'
    Dembele utfordrer ute til høyre. Innlegget blokkeres til corner.
    47'
    Corneren tas kjapt, Dembele svinger inn - Hummels stanger unna.
    47'
    Barcola fyrer til fra distanse. Skuddet er rett på Kobel, som holder ballen.
    48'
    PSG mister ballen og Adeyemi skrur på turboen på en kontring. Han får lagt inn til Sancho. Engelskmannen sklir litt før han mottar ballen og Marquinhos rekker å takle til corner.
    49'
    Brandt svinger corneren inn. PSG stanger unna.
    51'
    I STOLPEN FRA MBAPPE! PSGs store stjerne curler ballen i metallet. PSG får en ny sjanse og ballen ender hos Hakimi. Fra 7-8 meter treffer også han stolpen! Enorme sjanser for bortelaget!
    51'
    Frispark til Adeyemi.
    53'
    Gult kort til Paris Saint-Germain
    Fabian Ruiz
    53'
    Barcola utfordrer ute til venstre og slipper lekkert til Mbappé. Han fyrer til, men rett på Kobel. Mbappé har vist seg frem de siste minuttene og PSG nærmer seg noe.
    53'
    Dembele får frispark. PSG tar det kjapt.
    54'
    SÅ NÆRE 1-1! Marquinhos slår et magisk innlegg fra dypet bak Dortmund-forsvaret. Den spretter rett foran Fabian Ruiz - nok til at han ikke får styrt headingen mellom stengene.
    55'
    PSG har skrudd opp tempoet. Det ligger en scoring i luften om dette fortsetter.
    56'
    Sancho prøver å utfordre på høyrekanten, men mister ballen og PSG kan kontre.
    57'
    PSG har ballen utenfor feltet til Dortmund. De gule har alle - utenom Füllkrug - i forsvar.
    57'
    Dortmund angriper og det ender med et skuddforsøk fra Füllkrug. Går via Marquinhos og til corner.
    58'
    Corneren siktes helt bakerst i feltet, der Hummels stanger den inn igjen. PSG får klarert.
    59'
    Henrik
    Ryerson er så vanvittig god!
    Enig! Har spilt en meget solid kamp!
    Ballen lander litt tilfeldig hos Brandt utenfor 16-meteren. Han prøver å overraske med et kjapt skudd, men det går utenfor.
    60'
    DER SKAL DET STÅ 2-0! Ryerson finner Sancho og engelskmannen finter seg herlig inn i feltet. Der legger han 45 til Füllkrug - men fra 6-7 meter får ikke spissen til en god nok avslutning og blåser ballen over mål.
    60'
    Jeg nekter å tro at vi ikke får flere mål her. Det bølger frem og tilbake. En herlig kamp!
    61'
    Schlotterbeck bruker veldig lang tid og er nære ved å miste ballen i eget felt, men Dortmund får ryddet unna.
    61'
    Sancho og Adeyemi har begge gjort en helt enorm jobb i kveld! Begge kantspillerne er stadig nede og hjelper de gule i forsvar. Beundringsverdig.
    62'
    Brandt poler ballen i bakrom der Adeyemi løper mot Hakimi. PSG-backen har nok tempo til å akkurat vinne duellen.
    63'
    Dortmund roper på straffe! Füllkrug får en dytt i ryggen og går overende idet han prøver å stange ballen i mål. Dommer Taylor vinker spillet videre. Men den skal kanskje sjekkes etterpå?
    63'
    Kolo Muani står klar for PSG nede på sidelinjen. Et offensivt bytte for Enrique og PSG.
    64'
    Dortmund angriper, men Maatsen slurver i pasningen mot Adeyemi. Men Maatsen jobber seg inn igjen og får frispark.
    64'
    Vi ser reprisen av straffesituasjonen istad. Det er ikke mye kontakt mellom Mendes og Füllkrug. Greit å IKKE blåse på den.
    65'
    Inn: Randal Kolo Muani
    Ut: Bradley Barcola
    65'
    Barcola går av. Han har ikke fått til mye mot Ryerson ute på venstrekanten. Hva kan Kolo Muani få til?
    66'
    NY STOR SJANSE FOR FULLKRUG! Maatsen svinger inn frisparket, og ved 11-meteren står Füllkrug mistenkelig alene. Headingen går over målet og reprisen viser at spissen sannsynligvis var i offside.
    66'
    Dortmund har fått litt mer kontroll igjen de siste minuttene etter et solid PSG-press i starten av omgangen.
    67'
    Adeyemi slår inn fra venstre - men over alt og alle.
    69'
    PSG holder i ball, men så slår innbytter Kolo Muani en pasning over sidelinjen.
    69'
    Sancho finter Mendes så hardt at portugiseren går i bakken. Han stikker videre til Sabitzer, men det blir for trangt og PSG rydder opp.
    71'
    DEMBELE! Mbappé slår en nydelig stikker til Dembele - men han får ikke helt kontroll i avslutningsøyeblikket og Kobel varter opp med en solid redning. Returen heades ut av Maatsen.
    72'
    Mendes ligger nede og får behandling. Fikk seg en trøkk far Schlotterbeck i overgangen før Dembele sin sjanse.
    72'
    Nico Schlotterbeck
    Får det gule for stemplingen på Mendes.
    74'
    Sancho fyrer av - via en spiller og i klypene til Donnarumma.
    74'
    Ryerson fortsetter å levere. Er nådeløs i duell med Kolo Muani og Dortmund overtar.
    75'
    15 minutter igjen. Skal vi virkelig bare få ett mål i denne kampen?
    76'
    Adeyemi løper ned Hakimi. Frispark til PSG.
    76'
    Noen slitne ben utpå her nå. Adeyemi, Can, Sancho og flere av de andre på matten har lagt ned noen kilometere i kveld.
    77'
    Fabian Ruiz slår inn fra venstre - men forsøket blokkeres til corner av Ryerson.
    78'
    PSG tar corneren kort og kjapt.
    78'
    Mendes forsøker å finne Kolo Muani i feltet, men forsøket flyr over dødlinjen.
    79'
    Vi passerer snart 80 minutter - og fortsatt har ikke Dortmund gjort noen bytter.
    79'
    Brandt svinger inn. Ballen har retning Sabitzer, men han forstyrres litt av Mendes og får ikke kontroll på ballen.
    80'
    OVER FRA DEMBELE! Vitinha slår en fantastisk bakromspasning til Hakimi. Han kommer seg til dødlinjen før han legger ut til Dembele. Fra krittmerket blåser han ballen over målet.
    80'
    Dortmund-legenden Marco Reus skal inn på tampen her.
    81'
    Vitinha får ballen i beina på 16-meteren og prøver et skudd. Hummels kaster seg foran og forstyrrer og skuddet går utenfor mål.
    82'
    Spillerbytte - Borussia Dortmund
    Inn: Marco Reus
    Ut: Karim Adeyemi
    83'
    Der var tanken tom for Adeyemi. Du verden så mye han har løpt.
    83'
    NESTEN FOR REUS! Først stoppes Brandt i siste sekund av en taklende Marquinhos. Så løftes et innlegg på pannen til Reus. Han treffer greit, men over målet til Donnarumma.
    84'
    Ryerson drar seg forbi Vitinha før han bli taklet. Frispark og krampe for Ryerson.
    85'
    Ryerson har hatt full kontroll defensivt og bidratt solid offensivt. Ikke rart han kjenner på litt krampe nå. Får behandling.
    85'
    Vitinha svinger inn til en fremadstormende Fabian Ruiz. Heller ikke denne gangen får han til en god nok heading og forsøket går over mål.
    86'
    Inn: Felix Nmecha
    Ut: Julian Brandt
    87'
    Inn: Marius Wolf
    Ut: Julian Ryerson
    87'
    Ut med to blad Julian.
    88'
    Sancho skaffer Dortmund en corner. For en match han har levert.
    88'
    PSG har ball. Dortmund forsvarer seg med samtlige 11.
    90'
    Fabian Ruiz slår inn fra venstre. I boksen stiger Zaire Emery til værs, men headingen utenfor mål.
    90'
    Det legges til fire minutter.
    90'+1
    Inn: Youssoufa Moukoko
    Ut: Niclas Füllkrug
    90'+1
    Kampens eneste målscorer går av.
    90'+1
    Moukoko får ballen i perfekt innleggsposisjon, men innbytterens innlegg er svakt. PSG overtar.
    90'+1
    Ruiz slår inn. Mbappé kaster ut en fot og sender ballen rett opp i lufta. Kobel kommer ut og plukker ballen.
    90'+2
    Ett minutt igjen av den tillagte tiden.
    90'+3
    Sabitzer leser en pasning fra Hakimi. Dortmund overtar og Moukoko skaffer de gulkledde et innkast.
    90'+3
    Vi er forbi tillagt tid. Hjemmefansen reiser seg og klapper for sine gutter.
    90'+4
    Det er over! Et voldsomt jubelbrøl runger utover Signal Iduna! Dortmund vinner den første av to semifinaler. Niclas Füllkrug er, utrolig nok, kampens eneste målscorer. Mbappé hadde sine stolpeskudd - og begge lag kunne fort ha hatt 3-4 mål hver! Vi gleder oss til returen i Paris neste uke!