Ble dekket av Mathias Fløtaker

Hei, og velkommen til denne liveoppdateringen fra kampen mellom Brann og Molde.
    BRANN (4-3-3): Opdal - Teniste, Eggen Rismark, Wormgoor, Kristiansen - Barmen, Acosta, Yttergård Jenssen - Rolantsson, Berisha, Koomson.
    MOLDE (4-4-2): Linde - Haraldseid, Forren, Bjørnbak, Haugen - Aursnes, Wolff Eikrem, Hussain, Hestad - James, Ohi.
    Lagene er klare. Lars Arne Nilsen har fått tilbake Daouda Bamba etter skade, men angrepsspilleren er plassert på benken fra start. Det betyr at Veton Berisha får ansvaret på topp for Brann. Bergenserne sliter fortsatt med skader, hvilket betyr at Bismar Acosta trolig starter i den dype midtbanerollen. Kristoffer Barmen og Ruben Yttergård Jenssen tar plass som indreløpere.
    Molde stiller et sterkt lag, men mangler kaptein Ruben Gabrielsen med skade. Det betyr at Vegard Forren går inn og utgjør stopperpar med Martin Bjørnbak. Både Fredrik Sjølstad og Mathis Bolly fikk starte i 2-1-seieren mot Lillestrøm sist, men erstattes av Magnus Wolff Eikrem og Ohi Omojiuanfo til kveldens kamp.
    Formkurven til de to lagene er vidt forskjellig. Brann har kun én seier på sine siste kamper. Bortelaget kan derimot vise til fem seiere og én uavgjort.
    Det første oppgjøret mellom disse to lagene endte 1-1 på Aker Stadion. Ruben Yttergård Jenssen sendte Brann i føringen, men en sen straffescoring fra Leke James sikret blåtrøyene ett poeng.
    Espen Eskås er dagens dommer. Han har med seg Geir-Oskar Isaksen og Jørgen Rønning på linjene.
    Brann har slitt på hjemmebane denne sesongen. Rødtrøyene har kun vunnet fire av elleve kamper, med målforskjellen 11-10.
    Fjorårets kamp mellom Brann og Molde i Bergen, ble av det helt spesielle slaget. Et hjemmelag i storform fikk et brutalt møte med Erling Braut Haaland, som ikke var snauere enn at han scoret hele fire mål på 21 minutter. Heldigvis for hjemmelaget, er Haaland solgt til RB Salzburg.
    Brann har slitt offensivt denne sesongen. Faktisk har bergenserne gått målløse av banen i sine tre siste kamper. Kanskje kan Daouda Bamba komme inn fra benken og snu den trenden i kveld?
    Bismar Acosta, Taijo Teniste og Vito Wormgoor har alle tre gule kort, og vil bli suspendert i neste serierunde dersom de pådrar seg et nytt i kveld.
    Det blir langt fra fullt på Brann stadion i kveld. Under kvarteret til kampstart, men meget glissent på tribunen.
    Tonene fra Hjerteslag runger utover Brann stadion. Det nærmer seg kamp.
    Rolantsson presser Linde, som sleiver ballen ut til innkast.
    1'
    Wormgoor slår langt mot Berisha, men spissen sklir og ballen ruller dermed inn til Linde.
    2'
    Berisha drar seg fint forbi et par Molde-spillere på høyrekanten, før han legger inn mot Rolantsson. Der står Bjørnbak i veien og får avverget situasjonen.
    3'
    Yttergård Jenssen tar med seg ballen på en brukbar kontringsmulighet, men pasningen mot Berisha er for svak og Molde får kontroll.
    4'
    Fint Brann-spill. Eggen Rismark avanserer, før han spiller fri Kristiansen. Venstrebacken slår en herlig pasning mot Berisha, som forsøker å finne Barmen. Hussain er i midlertidig på plass og forhindrer skudd.
    7'
    Stor Molde-sjanse. Bortelaget bearbeider lenge, før den Wolff Eikrem til slutt finner Haugen på vei fremover. Venstrebacken banker til fra 8-9 meter, men skuddforsøket går like utenfor målet til Opdal. Kampens første ordentlige mulighet.
    10'
    Haraldseid og Rolantsson kræsjer med hverandre. Sistnevnte får en trykk i hodet og blir liggende nede. Kommer seg på beina, ser det ut som.
    12'
    Eggen Rismark er for tøff i ryggen på James. Frispark til Molde.
    14'
    James prøver seg fra 20 meter, men får ikke noe godt treff. Skuddet går noen meter til side for mål.
    14'
    Mye upresist fra begge lag for øyeblikket. Ingen velspilt kamp.
    17'
    Aursnes slår en meget bra ball mot James, men spissen er i offside.
    18'
    Molde kontrer fint, men innlegget fra Haugen blir for høyt for James.
    20'
    Rolantsson spilles fri og tar med ballen i 50 meter. Innleggsforsøket blokkeres til corner.
    21'
    Rolantsson svinger corneren rett på hodet til Barmen. Headingen er meget god, og keeper Linde er både heldig og god som får ballen rett i hodet. Kampens største sjanse.
    22'
    Acosta er sen i taklingen på Hestad. Eskås dømmer frispark.
    23'
    Fine takter fra Brann når de vinner ballen etter aggressivt press på midtbanen. Koomson drar seg deretter fint forbi Bjørnbak og presser frem en god redning fra Linde.
    25'
    Corneren skrus rett i hendene på Linde.
    26'
    Yttergård Jenssen vrir fint ut mot Rolantsson. Han utfordrer Haraldseid, før han blåser skuddet langt utenfor.
    28'
    Den første halvtimen har ikke vært veldig underholdende. Med unntak av Haugens skuddforsøk og Barmens heading på corner, må en lete lenge etter høydepunktene.
    30'
    Yttergård Jenssen prøver seg fra 25 meter, men skuddet er svakt og ender med en femmeter for Molde.
    31'
    Brann flytter opp Wormgoor, Acosta og Eggen Rismark på et langt innkast fra Teniste. Eskås blåser frispark til Molde når Acosta er for tøff i behandlingen av Haraldseid.
    34'
    Acosta med et par umotiverte pasningsfeil på rad. Ser ikke alltid komfortabel ut i den dype midtbanerollen.
    35'
    Forren slår en pasning rett i beina på en våken Berisha. Han spiller videre til Barmen som kommer én mot én med Bjørnbak. I stedet for å gå på skudd, velger Barmen å forsøke en pasning til Rolantsson. Forsøket bommer med en liten meter. Burde kanskje ha prøvd seg på egenhånd der, Barmen.
    38'
    Meget bra tendenser fra Brann, anført av Berisha. Leverer først en herlig flikk, før han slår et bra innlegg mot Koomson. Dessverre for hjemmelaget er Forren sterk i duellen med ghaneseren og får avverget.
    39'
    Yttergård Jenssen er igjen skuddvillig, men forsøket går noen meter til side for målet til Linde.
    40'
    Koomson utfordrer, før han slår et bra innlegg på bakerste stolpe. Haraldseid vinner duellen mot Berisha og Molde får klarert unna.
    44'
    Espen Eskås blåser av den første omgangen. En relativt sjansefattig og kjedelig affære på Brann stadion. Energiløst fra begge lag. Brann var nære på en heading fra Kristoffer Barmen, men Linde vartet opp med en glimrende redning. Brann kan nok være mest fornøyd med de første 45 minuttene. Molde er neppe fornøyd med det som er blitt levert.
    Berisha går i bakken og roper på straffespark. Dommer Eskås vinker spillet videre, og det er ikke Brann-spilleren fornøyd med.
    49'
    TV-bildene viser at det er kontakt mellom Berisha og Aursnes i boks. Berisha mener han blir revet ned av Aursnes, men det er ikke lett å se på bildene om det er nok til en straffe.
    50'
    Grei mulighet for Molde. Leke James får god tid i boks, og velger å gå for en halv-volley. Der hadde han god tid, men stresser med å få avsluttet. Der burde han ha fått til noe mer enn en avslutning som ender et par meter over mål.
    51'
    Fin ball i bakrom til Yttergård Jensen fra Barmen, men touchet til nordlendingen inn i boks blir for hardt, og dermed triller den inn i klypene til Linde.
    51'
    Nå skjer det mye i Bergen! En ball triller ut til Kristiansen utenfor 16-meteren som lader slegga. Greit forsøk, men Linde har bra kontroll på skuddet som kommer forholdsvis rett på keeperen.
    52'
    For en sjanse! Haugen får ballen i boks og fyrer av mot lengste, men han får ikke den skruen han er på jakt etter. Den skal i det minste gå på mål, og fra så kort hold, så er det god sjanse for at den går inn i mål dersom den hadde kommet på! Brenner en stor mulighet der Moldes venstreback.
    56'
    Teniste i krysstanga! Gurimalla for en sjanse! Et innlegg treffer skallen til Koomson på bakre stolpe som header tilbake til Teniste som skyter helt oppe i krysstanga og ut!
    60'
    Haugen finner James i boks som får hodet på ballen, men headingen spretter en meter og to utenfor stolpen.
    61'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Martin Ellingsen
    Ut: Etzaz Hussain
    61'
    FOR EN REDNING! Nå trøkker Brann på her! Gilbert Koomson fyrer av fra distanse, men Linde er raskt oppe med labben og redder forsøket!
    67'
    Brann har virkelig tatt tak i dette oppgjøret, og presser Molde noe voldsomt. Skaper sjanser på sjanser her nå.
    69'
    Inn: Mathis Bolly
    Ut: Ohi Omoijuanfo
    72'
    Godt Molde-spill i en overgang. Hestad spiller inn til Eikrem som på et touch spiller gjennom til James, men assistentdommer er oppe med flagget for å markere at James står i offside når pasningen blir slått.
    74'
    Bolly nære drømmestart her! Rykker enormt forbi på venstresiden før han fyrer av, men Opdal kommer opp med labben og redder ut til corner. Lekkert av Bolly, men redningen til Opdal er helt brilliant!
    75'
    Berisha blir felt ved midtbanen, og Brann får et frispark. Tar det kort for å få spillet raskt i gang.
    79'
    Teniste nære på igjen for Brann! Koomson finner Teniste i boks, som legger ballen hardt og lavt mot bakre stolpe, men den sniker seg utenfor!
    81'
    Molde sliter virkelig her. Brann presser og presser på, og har mye ball rundt Moldes 16-meter. Ligger et mål i lufta her.