Slutt

0-0

Supporterfordeling på VG
691
193

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

  Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av kampen mellom Brann og Røa i den 22. serierunde av Toppserien!
  Brann ankommer dagens kamp i strålende form. Fem kamper har det gått siden bergenslaget sist slapp inn mål. På disse kampene har de samtidig scoret hele 21 mål. Sist laget var i aksjon var i midten av september, da de besøkte Avaldsnes. Da ble det hele 8-0 til Martin Ho sitt lag. Fortsetter den formen kan vi forvente oss en real målfest i Branns favør i dag.
  Mens Brann ikke har sluppet inn mål på fem kamper, har Røa gått like lang tid siden de sist satt ballen i nettet. Tre 3-0-tap har blitt, samt ett 2-0-tap og ett uavgjortresultat mot Avaldsnes. For å finne forrige Røa-seier må man gå helt tilbake til 6. juni. Da sikret Kristin Haugstads overtidsscoring 1-0-seieren over byrival Lyn. Likevel holder Røa seg på en komfortabel sjetteplass på tabellen, med sju poeng ned til Arna-Bjørnar på kvalikplass.
  Lagene har rukket å spille mot hverandre to ganger denne sesongen. Ved første anledning var det faktisk Røa som stakk av med seieren. 2-1 ble det den gang, etter en dobbel av Tuva Espås. I det forrige oppgjøret på Stemmemyren gikk det derimot langt bedre for Brann. Hele sju mål ble scoret den gang, hvor fem av dem var i hjemmelagets favør.
  Dagens dommerteam ledes av hoveddommer Sondre Brudvik fra fra Tertnes. Med seg som assistentdommere får han Shahad Emad Al-Rantisi fra Trane og Adriana Fairway fra Lille Tøyen. Fjerdedommer Martin Nessestrand Mjøs kommer den korte turen fra Osterøy IL.
  Martin Ho gjør to bytter på laget som smadret Avaldsnes 8-0. Cecilie Redisch Kvamme er ikke med i dagens kamptropp, og erstattes av Karoline Hauglad. Etter to mål fra benken sist får også Maria Brochmann tilbake plassen i startelleveren fra sommersigneringen Johanna Renmark.
  Geir Nordby gjør også to endringer på laget fra sist. Julie Elise Hoff Klæboe, som står med ni mål i Toppserien denne sesongen, er ikke med til Bergen. Inn for henne kommer Kristin Haugstad, som ble matchvinner sist Røa vant en fotballkamp. Hun utgjør dermed spissparet sammen med Tuva Espås, spilleren som scoret to da Oslo-laget slo Brann tidligere i sesongen. I tillegg blir Anya de Courcy satt på benken fra start, mens Martine Midtbø kommer inn i laget.
  Lagene entrer banen og vi nærmer oss avspark på Stemmemyren!
  Nystemten runger over stadion, slik det selvsagt skal når det spilles fotball i Bergen.
  Kampen har startet
  0'
  Brochmann sparker i gang kampen!
  0'
  Røa setter i et høyt press og stresser Brann til å gjøre feil idet de forsøker å spille seg ut bakfra.
  1'
  Kielland slår bredt ut til Bratberg Lund, men Midtbø kommer tett opp i landslagsspilleren før hun får ordentlig kontroll på kula.
  3'
  Svastuen forsøker å stusse gjennom Haugstad. Eide Lie plukker opp nedfallsfrukten.
  3'
  Eide Lie ser Eikeland på et susende løp ute til høyre. Pasningen blir upresist og snappes av Engås.
  4'
  Brann tydelig frustrerte når de ikke får tildelt corner. Forståelig, for så unektelig ut som at Masdal stusset ballen ut av spill.
  4'
  Brochmann mottar ballen inne i feltet og drar to tunneler på Engås. Mister til slutt kontroll over kula, og tupper den ut av spill.
  6'
  Eikeland utfordrer Engås én-mot-én. Den duellen vinner Røa-spilleren i denne omgang.
  7'
  Brann som styrer det meste av banespillet i åpningen, men ikke spilt seg til noen sjanser enda. Formen lagene er inne i tyder derimot på at de vil komme utover kampen.
  8'
  Bratberg Lund forsøker å dra seg forbi Midtbø for å slå inn, men vingbacken henger på. Brann-spilleren prøver seg likevel. Vinkelen på innlegget blir dårlig og forsvinner ut over dødlinja.
  9'
  Brann med en dobbelsjanse! Først er det Eide Lie som forsøker seg fra 10 meter, men Sævik henger med. Sisteskansen må derimot gi en skummel retur. Den plukker Bratberg Lund opp. Fra spiss vinkel forsøker hun å lure ballen inn i nettmaskene. Der står riktignok Masdal i veien og styrer ballen til hjørnespark.
  10'
  Slås kort før den spilles ut til Haugland. Hun prøver lykken fra distanse. Skuddet ender rett i fanget til Sævik.
  10'
  Røa kaster langt inn i Brann-feltet. Det vil nok bli et angrepsvåpen vi kommer til å se mer av utover kampen. Denne gangen rydder hjemmelaget greit opp i egen boks.
  13'
  Bogere drar av tre Brann-spillere på midten av banen. Blir ikke stort ut av angrepet, men viser flotte detaljer der, 18-åringen.
  14'
  Mikalsen settes under press av Espås. Det gjør ingenting når det bare er å dra en sålevending for å sette spissen ut av spill.
  15'
  Setter kjapt i gang til Stenevik.
  15'
  Brann trer seg flott inn i Røa-feltet ute på venstresiden. Haugland og Bratberg Lund kombinerer seg gjennom før sistnevnte legger inn. Det ryddes opp, til tross for en kaotisk stemning inn i Røa-boksen.
  17'
  Slås mot bakerste stolpe, men der er det ingen som klarer å få hodet på kula.
  17'
  Haugland slår inn og de fleste forventer at Sævik enkelt skal komme og fange innlegget. Det skjer ikke, for keeperen kolliderer med kaptein Suphellen. Crummer er nære å få en gratismulighet på tre meter, men reagerer litt for seint.
  18'
  Brochmann med en halvsjanse. Headingen fra åtte meter daler derimot ned på nettaket.
  18'
  Brann begynner sakte, men sikkert, å nærme seg nå.
  19'
  Forsøker å kombinere seg fri med Haugland, men står meget unødvendig plassert i offside. Klønete av den rutinerte vingbacken. Har hele forsvarslinja foran seg der.
  19'
  Haugland forsøker nok en gang å benytte seg av koblingen med Bratberg Lund. Den lykkes ei heller denne gang, for førstnevnte spiller ballen rett ut over dødlinja.
  21'
  Sævik slår langt opp mot Espås og Haugstad. Der står Stenevik som sikkerheten selv og header ballen unna.
  22'
  Bratberg Lund på farten igjen, men nok en gang viser Midtbø at hun har kontroll på landslagsspilleren. Fører henne ut mot dødlinja helt til ballen er ute av spill.
  23'
  Røa har klart seg bra defensivt så langt, men skuer man over mot benken er ikke Geir Nordby særlig fornøyd med det de har å by på offensivt. Det har vært tynn suppe etter halvspilt førsteomgang.
  23'
  Haugstad forsøker å vinne en corner når hun presses ned mot hjørneflagget. Når hun sparker ballen en halvmeter til side for Stenevik, ser det først og fremst litt klønete ut.
  26'
  Bratberg Lund prikker et innlegg på panna til Eikeland. Ballen sitter ikke i nettet for hennes fjerde scoring etter Brann-returen, men forsvinner heller høyt over målet til Sævik.
  27'
  Slås langt opp mot Svastuen.
  27'
  Langt bedre pasningsspill i Røa-laget de siste minuttene. Ser ut til at de klarer å bite seg mer med i kampen, her.
  29'
  Espås sendes på løpetur med Østenstad. Det er uansett forgjeves, for Mikalsen er godt ute fra målet og bryter før det oppstår farligheter.
  31'
  Setter kjapt i gang til stopperkollega Østenstad.
  31'
  Bratberg Lund sin innleggsfot fortsetter å skape farligheter! Ballen slås høyt mot bakre stolpe, hvor Brochmann har løpt seg fri. Hun må strekke seg etter ballen og når den akkurat. Kula spretter foran mål, hvor Svendsen med nød og neppe sender ballen ut av spill.
  32'
  Forsvinner over alt og alle.
  33'
  Igjen er Marit Bratberg Lund i begivenhetens sentrum, men denne gangen tester hun skuddfoten! 25-åringen mottar ballen på 19 meter, tar ett touch og fyrer løs. Sævik ser ikke ut til å ha kontroll på hvor den ender, men kan puste lettet ut når den forsvinner like utenfor.
  34'
  Det går et sukk rundt stadion idet Tynnilä sender av gårde en blanding på skudd og innlegg. Ballen forsvinner like til side for høyre kryss.
  35'
  Brann fortsetter å smelle inn presise innlegg. Enn så lenge har hodestøtene vært et godt stykke unna å sette Sævik på særlig store prøver.
  36'
  Ballen slås langt opp fra Sævik, hvor Espås står i en meget unødvendig offside.
  36'
  Kielland gjør som Tynnilä, og legger ballen mot bakerste stolpe med et innlegg/skudd-forsøk. Dette forsøket er derimot langt svakere enn det fra hennes finske lagvenninne.
  37'
  Nok et skuddforsøk fra Brann. Kielland legger ballen over på venstrefoten og drar av Svastuen i samme bevegelser. Fra 14 meter prøver hun lykken, men ballen sklir av foten i avslutningsøyeblikket.
  38'
  Røa har fortsatt til gode å fyre av et eneste skudd i denne omgangen. Stenevik, Østenstad og Tynnilä gjør en strålende jobb med å holde Oslo-lagets offensive krefter i sjakk.
  39'
  Setter kjapt i gang etter å ha blitt revet ned av Fuglem.
  40'
  Brann bretter ut på høyresiden og Eikeland slår inn med sin presise høyrefoten. Inne foran mål står Brochmann med ryggen mot mål og motspiller. Der vender hun på en femøring og setter foten til det gode innlegget. Tanken er god, men nok en gang forsvinner ballen over mål.
  42'
  Hjemmelaget har fått mer enn nok forsøk fra innenfor sekstenmeteren til at de burde klart å sette ballen i mål. Likevel står det fortsatt 0-0, og på den stillingen er Røa fortsatt godt med i kampen.
  43'
  Eide Lie slår inn mot Brochmann på bakre stolpe. Innlegget er litt for hardt og forsvinner ut til utspill fra mål.
  43'
  Kort til Tynnilä. Fra 19 meter er det alle tidenes mulighet for å fyre av. Det vegrer finnen seg for og dytter ballen til lagvenninnen ved siden av seg. Dermed blåser dommer av første omgang og muligheten forsvinner.
  45'
  Pause
  45'+1
  Brann har hatt mer enn nok muligheter til å gå til ledelse, men har forspilt alle som én. Røa ser seg nok derimot meget fornøyd med et uavgjortresultat idet lagene går i garderoben, for de har ikke hatt mye å by på offensivt. Brann-presset vil nok ikke være særlig tammere i andre omgang, men én Røa-sjanse er alt som trengs for et potensielt overraskende resultat her. Bare å henge med, for dette er selvsagt alt annet enn avgjort!
  Lise Klaveness på plass for å dele ut pris til en av Branns store ildsjeler. Flotte scener på matta i pausen når Laila Konglevoll også får sin fortjente hyllest foran Brann-fansen!
  2. omgang
  45'
  Svastuen sparker i gang andre omgang!
  45'
  Eide Lie forserer framover, men går i bakken idet hun skal avlevere ballen til Eikeland. Ser oppgitt opp på kampleder når fløyta ikke lyder.
  45'
  Bratberg Lund fyrer fra 18 meter. Skuddet er hardt, men et godt stykke over tverrliggeren.
  46'
  Masdal spiller fra seg kula når Røa forsøker å spille seg ut bakfra, men rydder opp egen feil når hun header unna innlegget fra Brochmann.
  47'
  Brann har virkelig etablert seg rundt Røa-boksen. Det kommer til en ende når Bogere tildeles et velfortjent frispark.
  47'
  Slås langt.
  47'
  Mikalsen er centimetere fra å spille ballen i Haugstad på fem meter. Ballen spretter heldig over foten på den hardtjagende spissen.
  49'
  Kielland fyrer fra 20 meter. Nok en gang forsvinner ballen i nettet bak mål, fremfor i mål.
  49'
  Østenstad stusser et langt utspill bakover. Virker ikke å ha full kontroll der, for den er ikke langt ifra å ha rett i beina på Espås. Spretter isteden hele veien inn til Mikalsen.
  50'
  Brann med frispark midt på Røas halvdel. Det skal nok piskes inn i feltet. Ballen heades unna i første omgang, men smelles inn i feltet på ny. Etter litt klabb og babb foran mål får bortelaget til slutt ryddet unna.
  50'
  Alle Branns spillere utenom Mikalsen står innenfor 30 meter fra Røas mål. Likevel klarer de ikke brodere seg gjennom det kompakte Røa-forsvaret.
  52'
  Espås får muligheten etter en meget god Røa-kontring! Svastuen spiller spissen, som balanserer helt på offside-grensen, gjennom bak Brann-forsvaret. Hun tar med ballen helt inn i femmeteren, men gir seg selv ganske spiss vinkel for avslutningen. Hun rapper til, men setter ballen midt på Mikalsen.
  53'
  Mikalsen fanger.
  54'
  Midtbø vinner ballen høyt i banen og sender ballen videre mot Fuglem. Hun har ikke rukket å komme seg ut av offside, så flagget fyker i været fra assistentdommer.
  54'
  Spillerbytte - Brann
  Inn: Rikke Nygard
  Ut: Justine Kielland
  55'
  Heades unna av Suphellen.
  56'
  Fuglem blir liggende foran mål etter corneren. Hun spretter raskt på beina igjen i det dommer blåser av for å sjekke at alt står bra til.
  57'
  Brann fyller opp med spillere i boksen. På innlegg nummer tre kommer til slutt Haugland seg til avslutning. Den blir svak og lett å fange for Sævik.
  58'
  Innbytter Nygård prøver en frekk liten stikker gjennom det lavtliggende Røa-forsvaret, men det henger ingen av lagvenninnene med på.
  59'
  Crummer vinner duellen på femmeteren etter et innlegg fra Bratberg Lund. Ballen sklir riktignok av pannebrasken og spretter et stykke utenfor mål.
  61'
  Spillerbytte - Brann
  Inn: Johanna Renmark
  Ut: Maria Dybwad Brochmann
  61'
  Brochmann kom seg til mange sjanser i første omgang, men klarte å ikke ekspedere dem i nettmaskene. Er neppe særlig fornøyd idet hun forlater banen.
  61'
  Crummer og Masdal blir liggende nede etter en tøff duell. Etter litt tilsyn fra lagvenninnene er begge heldigvis på beina igjen.
  62'
  Slås langt. Som så mange ganger i dette oppgjøret header Stenevik unna et langt oppspill.
  62'
  Tøffe dueller på sekstenmeterstreken. Det løser Bogere med å måke ballen hele veien over til Mikalsen. Den ballen skal vekk!
  63'
  Svastuen og Fuglem forsøker å sette i gang en kontring, men førstnevnte legges i bakken før de kommer seg over midtbanen.
  64'
  Renmark legges i bakken innenfor femmeteren og er fly forbanna på dommer over at det ikke tildeles straffespark! Mener hun blir holdt av Engås, men får ikke gehør fra dommer. Reprisene viser at Branns unge svenske sannsynligvis har en god sak.
  65'
  Sævik ut i full strekk! Nygård kommer seg fri på venstresiden og legger ballen inn foran mål. Røas målvakt kaster seg gjennom feltet og får ballen unna farlig område.
  66'
  Brann fortsetter å jakte det forløsende målet, men Røa er bunnsolid i det dype forsvaret sitt.
  68'
  Brann trer seg flott gjennom ute på venstresiden, men i avslutningsøyeblikket kaster Røa-spillerne seg inn foran Renmark! Det vil seg ikke for hjemmelaget.
  70'
  Espås sendes av gårde i løpsduell med Østenstad. Midtstopperen får presset den ensomme spissen ned til dødlinjen og avverger faren.
  71'
  Sævik er trygt oppe og fanger innlegget.
  71'
  Haugland bruker armene for å dra seg forbi Bogere og Røa tildeles frispark på midtbanen. Det slår Østenstad inn mot Brann-boksen. Der er det Østenstad som ruver høyest.
  71'
  Eide Lie har sett seg lei alt finspillet rundt Røa-boksen og smeller til fra distanse. Det var ikke løsningen for å få hull på byllen.
  73'
  Spillerbytte - Brann
  Inn: Mille Aune
  Ut: Ingrid Stenevik
  73'
  Spillerbytte - Brann
  Inn: Tomine Svendheim
  Ut: Karoline Haugland
  73'
  Svastuen er plutselig på full fart gjennom i Brann-feltet! Tynnilä kommer susende inn som en reddende engel fra siden og ofrer alt for å blokkere skuddet.
  74'
  Midtbø utfordrer Svendheim ute til høyre og får smelt inn et lavt innlegg foran Brann-målet. Der er det riktignok Aune som plukker opp kula.
  75'
  Sævik nære med å forære en stor mulighet til hjemmelaget, men slipper med skrekken. Får nesten et dårlig touch rett inn i Crummer. Først og fremst flaks som gjør at det går Røa-keeperens vei.
  76'
  Spillerbytte - Røa
  Inn: Anya De Courcy
  Ut: Kristin Haugstad
  77'
  Røa er blitt mer med i denne kampen etter Brann-byttene. Usikker på om de har fungert slik Martin Ho ønsket. Presset virkelig på, men har mistet grepet litt de siste minuttene.
  77'
  Crummer får muligheten! Nygård plukker opp en dårlig klarering og sender av gårde et tamt skudd fra 16 meter. Det ender som en strålende pasning til Crummer. Hun vender på 10 meters hold og sender ballen til side for mål. Svak, svak avslutning.
  78'
  Fuglem og Espås setter fart etter at Brann tømmer seg defensivt. Den siste pasningen mot sistnevnte blir upresis, så Brann får fylt opp med folk i forsvar.
  80'
  Bratberg Lund sender inn et innlegg med snø på. Det spretter over alt og alle. Røa-spillerne jubler smått fort vært eneste mislykkede Brann-angrep nå. Her lukter de poeng.
  81'
  Espås sender nesten Røa i ledelsen på akrobatisk vis. Ballen sendes inn i Brann-feltet hvor Espås står med ryggen mot mål. Hun legger seg bakover og får styrt ballen mot bortre stolpe. Mikalsen kommer seg ikke bort, men det går fint når ballen sniker seg utenfor.
  83'
  Bratberg Lund får muligheten til å skyte inne i Røa-boksen, men ballen kommer seg ikke forbi Sævik-veggen i mål.
  85'
  Fem minutter igjen av ordinær tid. Har noen av lagene det som trengs for å snike med seg alle de tre poengene?
  85'
  Ballen i tverrliggeren fra Brann! Eikeland går på et strålende raid oppover banen og dytter ballen ut til Nygård. Hun sender ballen inn i feltet hvor Sævik står dårlig plassert. Innlegget, eller hva man vil kalle det, smeller i metallet og ut i returrommet, hvor Røa igjen rydder unna.
  86'
  Østenstad ruver høyest inne i feltet, men stopperen setter ballen like utenfor!
  87'
  Spillerbytte - Røa
  Inn: Siw Døvle
  Ut: Tuva Lotte Leschbrandt Espås
  88'
  Tidvis vært et angrep i seg selv, Espås. Bør være meget fornøyd med dagens innsats.
  88'
  Brann med innkast høyt i banen.
  89'
  Aune sleivsparker ballen idet hun skal legge inn. Sævik er flott ute og fanger.
  90'
  Fortsatt tid for Brann å gjøre det på. Det er de som virker absolutt nærmest å få den etterlengtede scoringen nå.
  90'
  Svastuen kommer for seint inn i Eide Lie og gir Brann muligheten til å slå inn i feltet. Østenstad vinner duellen, men får ikke nok trøkk i ballen til å sette Sævik på prøve.
  90'
  Svendheim drar seg flott inn i feltet, men innlegget smeller i panna på Masdal.
  90'+2
  Spillerbytte - Røa
  Inn: Maiken Bjørndalen
  Ut: Ragne Hagen Svastuen
  90'+2
  Nygård fyrer løs fra 18 meter. Et godt stykke til side for mål.
  90'+3
  Røa med frispark inne på Brann sin halvdel. Skal de få slått ballen inn i boks og stjålet med seg et poeng? Svaret på det er nei.
  90'+3
  Setter kjapt i gang.
  90'+4
  Ballen er nære ved å sprette gjennom til Renmark, men Svendsen får avverget i sist liten.
  90'+4
  Røa måker ballen unna gang etter gang.
  90'+5
  Bratberg Lund tar med seg ballen ut over sidelinjen. Nå går det virkelig mot poengdeling her.
  90'+5
  Masdal header unna.
  90'+5
  Kampen er slutt
  90'+5
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her