1-1
1 682
282

Hei, og velkommen til denne livdekningen av Brann mot Røa! Norsk fotballs festuke er endelig kommet, og det er kvinnene som sparker det hele i gang. For noen fotballdager vi har foran oss!
    I dag inviteres det til fest på Brann Stadion. Det skal derimot fryktelig mye til for at kampen skal leve opp til fyrverkeriet Brann-kvinnene dro fram mot Arna-Bjørnar. Byrivalen viste hvem som var storesøster-klubben, og dunket til med en 10-0-seier på bortebane! Rakel Engesvik, Anna Aahjem og resten av Branns angrepsvåpen håper nok på en lignende dag på jobben i solfylte Bergen.
    Gjestene fra Oslo kommer med to seire og tre tap på sine fem siste kamper. De to seierne har derimot kommet mot lag fra nettopp Bergen. Også Røa slo Arna-Bjørnar med nokså overbevisende sifre. De scoret likevel under halvparten av hva Brann gjorde, og beseiret dermed årets klare nedrykkskandidat med "bare" 4-0. 1-0-tap for Stabæk og Rosenborg er det også blitt, mens serieleder Vålerenga beseiret Røa 2-0. Sist Røa var på besøk i Bergen, ble det også seier. Borte mot Åsane fikset Mina Folland 1-0 i det 82. minutt - en ledelse som sto helt inn. Kan bortelaget gjenta et lignende resultat i dag?
    I fjor ble det overraskende jevnt mellom lagene gjennom sesongen. Det første møtet mellom lagene endte nemlig med seier til Røa, etter to scoringer av Tuva Lotte Espås. To uker senere var Brann tilbake på topp, med en solid 5-2-seier. Maria Brochmann og Larissa Crummer ble begge tomålscorere i den kampen. Nå har begge forlatt klubben. For å virkelig jevne ut de innbyrdes oppgjørene, endte den siste kampen mellom lagene 0-0 i fjor. Vi krysser fingrene for kvelden bringer en mer målrik affære!
    Kveldens hoveddommer er Karoline Marie Jensen fra Furuflaten Idrettslag. Med seg langs linjene har hun Victoria Nilsen fra Gruben IL og Martin Røed Knudsen fra Tertnes Fotball. Fjerdedommer for anledningen er Anders Bjerk Hansen fra Bjarg IL. Vi ønsker dem lykke til!
    Martin Ho gjør to bytter fra laget som smadret Arna-Bjørnar. På topp vrakes tomålsscorer Anna Aahjem. Dermed går nok Amailie Eikeland eller Rakel Engesvik inn på spissplassen. Aahjems direkte erstatter er Cecilie Redisch Kvamme, som tar plass på høyre vingback. På stopperplass er Ingrid Stenevik tilbake i startoppstillingen. Hun tar plassen til Sara Ritter, som plasseres på benken.
    Geir Nordby foretar seg hele fire bytter. I mål overtar Louise Alexandra Högrell for Hildegunn Sævik, som ikke er med til Bergen. Synne Masdal går også ut av startelleveren. Hun settes på benken til fordel for Mia Svendsen. På midtbanen tar Cassandra Bogere plass sentralt, samtidig som Siw Døvle skal se starten av kampen fra sidelinjen. Julie Hoff Klæboe er siste spiller ute av laget. Mina Folland, som ble matchvinner i fjorårets første møte mellom lagene, overtar spissrollen.
    Lagene entrer banen i solfylte Bergen. Det er en helt perfekt ramme rundt dette oppgjøret. Dette blir gøy!
    0'
    Nyhagen sparker i gang oppgjøret!
    0'
    Mye midtbanekriging i starten av kampen.
    1'
    Engesvik hektes av Bogere. Brann setter raskt i gang.
    1'
    Nyhagen med kampens første avslutning. Røa vinner kampen på Branns halvdel. Nyhagen tar så med seg kula fremover, før hun prøver lykken fra over 20 meter. Langt utenfor mål.
    3'
    Ellingsen settes under hardt press av Engesvik. Begge går til slutt i bakken, når det ser ut som Brann-spilleren er i ferd med å vinne ballen. Dommer velger å dømme Ellingesen sin vei, men det er Brann-fansen fryktelig uenige i. På reprisene ser det ut til at det er Engesvik som er på ballen, og Ellingsen som burde blitt notert i dommerens bok.
    4'
    Brann har ikke virket like ballsikre som vanlig i åpningsminuttene. Blir spist opp av Røas aggressive press.
    6'
    Slås inn i boks. Tar i Bratberg Lund på vei mot mål, men setter ikke Mikalsen på vanskeligere prøve enn at hun kan plukke med seg ballen.
    6'
    Bratberg Lund står bak Brann første forsøk for dagen. Det er ikke mye å skrive hjem om. Smeller ballen mot mål i mangelen på bedre alternativ, og det syns på utførelsen.
    8'
    Eikeland tar med seg Røa-forsvaret på tivoli, og bortelagets spillere spinnes rundt. Dessverre er ballen utenfor dødlinjen før Eikeland får slått inn. Det kunne blitt fryktelig fint.
    9'
    Svastuen blir liggende nede i Røa-feltet. Da får lagene muligheten til å ta sin første drikkepause.
    10'
    Bogere settes under tøft press av Engesvik. Rekker akkurat å pirke kula videre før den ender i gale føtter.
    10'
    Bratberg Lund gjør nesten alt på egenhånd! Spilles fri ute til venstre og drar av seg tre spillere på vei inn i feltet. Rapper så til fra drøye ti-tolv meter. Det går rett på Røas sisteskanse.
    12'
    Vet selv at hun står i offside, men plukker den med seg likevel.
    12'
    Brann nærmer seg! Högrell blir pakket godt inn, men får hånden på corneren. Nedfallsfrukten går ikke lengre unna en på ti meter, hvor Haugland får avsluttet. Skuddet går rett i blokka, men lander hos Gaupset. Hun vender på en femøring og sender ballen mot mål. Også det forsøket tar i en Røa-spiller, og forsvinner dermed over.
    12'
    Går gjennom feltet og ut til utspill.
    13'
    Etter en svak start har Brann kommet mer til sin rett de siste minuttene.
    15'
    Bogere viser fram noen lekre detaljer når Haugland kommer susende. Vender Brann-spilleren hele veien ut til Sotra.
    16'
    De Courcy spilles fri på høyresiden, og hele stadion tror backen skal slå inn foran mål. Hun velger isteden å prøve seg i nærhjørnet. Mikalsen kommer seg bort og får dyttet ballen ut over kortlinja.
    17'
    Slås unna av Østenstad.
    17'
    Så nære for Eikeland! Brann spiller seg flott ut bakfra, hvor Kvamme til slutt har en halv banehalvdel å angripe på. Hun dytter videre til Gaupset, som legger inn foran mål. Der er tidligere Reading-proff Eikeland på plass. Hun forsøker å skyte ballen tilbake i nærhjørnet, men kula sklir av skuddfoten og går like utenfor. Et meget, meget godt angrep av hjemmelaget.
    19'
    Engesvik vinner ballen høyt. Gir så ballen videre til Gaupset. Hun ender nærmest i brytekamp med Suphellen. Den duellen vinner Røa-stopperen.
    21'
    Drikkepause på Brann Stadion etter halvveis første omgang. Fortsatt en meget åpen kamp, dette. Hjemmelaget har stått bak de første sjansene, men Røa har ikke vært noe dårligere enn Brann i banespillet.
    23'
    Vi er i gang igjen, og Brann går rett i angrep.
    24'
    Frispark til Brann i fin innleggsposisjon. Lander hos Stenevik på åtte meter, men stopperen evner ikke å få avsluttet. Dermed får Bogere til slutt ryddet unna.
    25'
    Brann med hele laget inne på Røa sin halvdel, fram til Kielland sin pasning tilbake til Østenstad blir upresis. Da må hjemmelaget bygge opp på nytt.
    26'
    Vanskelig å forstå hvordan Fuglem slipper unna det gule kortet der. River ned Tynnilä på vei fremover, uten et snev av tanke på ballen.
    27'
    Brann spiller rundt hele Røa-boksen, men klarer ikke fyre ballen mot mål. Selv ikke Gaupset eller Eikeland får det til fra magre fem meters hold.
    29'
    Svastuen klarerer ballen ut av farlig område.
    29'
    Brann med gode kontringsmuligheter, men Engesvik spiller ballen mellom Eikeland og Gaupset. Ellingsen får dermed ryddet opp.
    30'
    Spiller hjem til Högrell.
    30'
    Østenstad med et fryktelig touch i Branns bakre rekker. Stenevik og Folland gjør begge alt de kan for å plukke med seg kula. Førstnevnte kaster seg i gresset og sender ballen langt unna farlig område.
    31'
    Flere rare involvering og dårlig touch på den flotte gressmatta. Mon tro om det er varmen som allerede begynner å påvirke spillerne?
    32'
    Engås skyter fra drøye 20 meter. Langt til side for mål.
    33'
    Brann med et langt angrep inne på Røa sin halvdel. Sliter med å komme seg hele veien frem til mål.
    34'
    Røa nære ved å få til en kjempekontring!
    35'
    De Courcy klarerer ballen, men det ender opp med å bli en god stikker. Stenevik har ti meters forsprang på Folland, men løpes likevel opp. Dermed kommer Røa to mot to. Det gjør ikke stort, for Stenevik får gjort godt for egen tempo-svakhet når hun kaster seg inn og sender ballen til corner.
    36'
    Brann rydder unna, men Røa biter seg fast.
    36'
    Står på feil side når ballen slås inn i feltet på ny.
    36'
    Gaupset blir oppgitt når hun ikke får frispark på 18 meter. Da tar Haugland igjen for lagvenninne, og sender Fuglem opp i en aldri så liten salto.
    38'
    Kvamme spiller ballen til Nyhagen på 16 meter. Hun legger ballen over på høyrefoten og fyrer løs. Skuddet går kun i Østenstad. Den tidligere Brann-kapteinen reddes av den nåværende.
    39'
    Nok en gang er en direkte ball i bakrom nære ved å skape farligheter for Røa. Fuglem stoppes kun av en oppmerksom Østenstad.
    41'
    Røa slår ballen langt opp på ny. Denne ganges blåses det av for offside.
    41'
    Gaupset med en skjult stikker med retning Eikeland. Pasningen er på grensen til genial, og Røa-forsvaret ser den ikke komme. Problemet? Det gjør heller ikke Eikeland.
    42'
    Kvamme slår inn, men Suphellen står i veien for innlegget.
    43'
    Kielland er så nære å sende Brann i ledelsen like før pause! Gaupset vinner ballen inne i Røa-feltet. Haugland er først ute med å forsøke en avslutning, men det går i en Røa-spiller. Så er det Kielland sin tur. Med utside av foten prøver hun å skru ballen i bortre kryss. Högrell har ikke kontroll, men kan puste lettet ut når ballen sniker seg på feil side av stolpen.
    44'
    Brann fortsetter å presse på inn mot pause. Bare synd for dem at Eikeland har tjuvstartet og avblåses for offside.
    45'+1
    Svastuen og Haugland med noen meget tøffe dueller på midten. Det spares ikke på kruttet mellom de to.
    45'+2
    Hjørnespark til Brann
    45'+2
    Slår kort til Kvamme, som dytter ballen videre til Bratberg Lund. Landslagsbacken slår inn, men er nærmere å skru ballen rett i mål. Forsvinner nemlig en halvmeter utenfor høyre kryss.
    45'+2
    45'+3
    Lagene går målløse til pause i den flotte Bergen-sola. Brann har hatt overtaket, men Røa har vist at de absolutt ikke er noen kasteball. Lagene har blant annet like mange skudd på mål. Kielland, Eikeland og Gaupset har alle vært nære ved å sende hjemmelaget i ledelsen, men det første målet lar vente på seg. Vi krysser fingrene for at det, og gjerne langt flere, kommer i andre omgang! Heng med!
    45'
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Siw Døvle
    Ut: Ragne Hagen Svastuen
    45'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Anna Aahjem
    Ut: Rakel Engesvik
    45'
    Inn: Sara Ritter
    Ut: Ingrid Stenevik
    45'
    Inn: Johanna Renmark
    Ut: Cecilie Kvamme
    45'
    Kielland sparker i gang andre omgang!
    45'
    Renmark kommer seg ned til linja, men slår innlegget bak mål.
    46'
    Slår ballen tilbake til Tynnilä.
    46'
    Haugland med en sylfrekk tunell på Folland i midtsirkelen. Pent!
    48'
    Brann virker å være svært interesserte i å angripe ned høyresiden, hvor blant annet innbytter Renmark befinner seg. Sender ekstremt mange spillere til den siden av banen.
    49'
    Haugland tar tak i ballen når hun mener hun fortjener frispark. Dommer blåser, men ikke i Hauglands favør.
    49'
    Bogere har strødd fint rundt seg med pasninger i dag. Denne gangen går den kun til en spiller i rødt.
    50'
    Brann setter i gang en solid kontring etter flott forarbeid av Gaupset! Hun finner Eikeland, som setter fart fremover. Hun går hele veien til kanten av feltet, hvor hun ser opp og ser Aahjem foran mål. Innlegget finner kun hendene til Högrell.
    52'
    Mikalsen bokser.
    52'
    Mål for Røa!
    Brann 0 - 1 Røa
    Mål: Mari Nyhagen
    Mikalsen bokser corneren unna, men ikke lengre enn til Nyhagen på 17 meter! Hun går for skudd, og det går hele veien fram til nettmaskene. Folland forsøker å få hodet på ballen på vei mot mål, men klarer ikke det. Setter likevel Mikalsen ut av spill. Røa tar ledelsen på Brann Stadion!
    52'
    Røa kontrer på ny, men De Courcy roter bort muligheten.
    54'
    Solen kan også ha spilt Mikalsen et puss ved målet. Står konstant med en hånd foran øynene for å blokke unna kveldssolen. Blir ingen lett jobb for landslagskeeperen om Røa kommer til flere muligheter.
    55'
    Svendheim gjøres klar av Martin Ho. Var ikke fornøyd til pause, og er neppe fornøyd nå som bortelaget har tatt ledelsen.
    56'
    De Courcy fosser forbi Bratberg Lund på høyresiden. Innlegget holder ikke lignende kvalitet. Går rett i klypene til Mikalsen.
    56'
    I tverrliggeren fra Eikeland! Aahjem spiller Eikeland fri på venstresiden. Hun forsøker så å finne Gaupset inne foran mål. Innlegget går derimot i en helt annen bue. Daler ned bak Högrell og ned på toppen av tverrliggeren. Der er svenske målvakten satt fullstendig ut av spill.
    56'
    Inn: Tomine Svendheim
    Ut: Marit Bratberg Lund
    57'
    Inn: Synne Masdal
    Ut: Mia Svendsen
    57'
    Setter raskt i gang.
    58'
    Flere misfornøyde mennesker på i rødt for øyeblikket. Frustrasjonen ligger nærmest utenpå både spillerne og tilskuerne i Bergen.
    59'
    Ritter smeller inn et innlegg. Heades ut til innkast av en Røa-spiller.
    60'
    Nytt innlegg fra Brann. Kielland sitt forsøk går derimot rett ut over dødlinjen. 21-åringen blir tydelig irritert over egen prestasjon.
    60'
    Brann nærmer seg. Kommer på et nytt godt angrep, men innlegget fra Eikeland spretter gjennom feltet uten at noen fra hjemmelaget kommer seg på ballen.
    61'
    Røa pakker godt inn foran boksen. Ikke rart Brann tyr til innlegg etter innlegg. Eneste måten de kan få ballen inn i gode posisjoner.
    63'
    Högrell er på halvdistanse, men Brann klarer aldri å sende ballen mot mål.
    63'
    Ho gjør sitt siste trekk. Nora Eide Lie gjør seg klar.
    64'
    Kielland forsøker å tre ballen inn i den fullpakkete boksen. Det går selvsagt ikke. Da blir det nok engang å snu seg og kaste ukvemsord som blir løsningen for landslagsspilleren.
    66'
    Inn: Elle Ulstein
    Ut: Mari Nyhagen
    67'
    Vi er midtveis i andre omgang og dommer kaller inn til drikkepause. Sier litt om været vi har blitt servert i Bergen.
    67'
    Inn: Nora Eide Lie
    Ut: Karoline Haugland
    68'
    Brann rydder unna.
    69'
    Ny brytekamp mellom Suphellen og Gaupset. Denne gangen vinner sistnevnte, men det er Røa-forsvareren som får frispark ut av det.
    70'
    Renmark drar seg inn i banen og prøver lykken fra 15 meter. Skuddet dempes ned av Ellingsen, så særlig farlig blir det altså ikke.
    72'
    Aahjem og Svendheim forsøker å kombinere seg gjennom til venstre. Det stoppes kontant av Masdal.
    73'
    Eikeland med en drømmemulighet! Högrell spiller en grufull ball til Svendheim, som setter fart ute til venstre. Hun slår så ballen inn, hvor Eikeland kan avslutte upresset fra fem meter. Det skal nesten godt gjøres å ikke score. Men det evner Eikeland, som setter ballen midt i klypene til nevnte Högrell. Ekstremt svakt av Brann-spilleren.
    74'
    21 spillere innenfor 35 meter fra Røa sitt mål. Kun Mikalsen som ikke er dyttet opp i angrep. Likevel ender det med et upresist Brann-innlegg.
    76'
    Masdal header unna.
    77'
    Røa tar seg god tid i hver eneste situasjon, akkurat slik en forventer av dem. Har ikke et ønske om å ha særlig tempo i resten av dette oppgjøret.
    78'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 1 Røa
    Mål: Tomine Svendheim
    For et drømmetreff av Tomine Svendheim! Brann har stanget og stanget. Da er det godt å ha en 18-åring som kan prikke ballen i vinkelen! Fra hjørnet av sekstenmeteren går ballen gjennom luften og i motsatt kryss. For en avslutning.
    78'
    Dytter ballen til stopperkollega Østenstad.
    80'
    Aahjem mot Ellingsen ser ut som en duell å følge med på i sluttminuttene. Kriger og kriger om ballen, og Røa-stopperen er nære ved å gi bort en mulighet til sin motstander. Ender akkurat godt.
    82'
    Noen ordentlige trommestikker på Renmark. De føttene går i et ellevilt tempo, enten hun dribler eller setter på turboen.
    82'
    Innlegget går gjennom hele feltet.
    84'
    Svendheim vendes vekk av De Courcy. Østenstad forsøker å rydde opp for målscoreren, men er altfor seint inn i backen. Frispark i god innleggsposisjon for Røa.
    84'
    Gult kort til Røa
    Siw Døvle
    River Eikeland over ende.
    85'
    Slår kort.
    85'
    Brann har ved flere anledninger fått ballen innenfor Røa-boksen de siste minuttene, uten å få en eneste avslutning ut av det.
    86'
    Eide Lie prøver skuddfoten fra 19 meter. Skuddet går et solid stykke over.
    88'
    Inn: Jenny Skogmo
    Ut: Mina Folland
    89'
    Kort stopp i spillet etter en tøff hodeduell. Tar ikke lange tiden før spillet er i gang.
    89'
    Skal vi få en vinner i løpet av de fire minuttene med tilleggstid?
    90'
    Østenstad med en meget godt innlegg. Ellingsen header det unna.
    90'+1
    Gult kort til Brann
    Martin Ho
    Pådrar seg det gule kortet for munnbruk. Nøyaktig hva engelskmannen klager på, er vanskelig å si.
    90'+1
    I stanga fra Røa! Mikalsen slår ut, men Røa vinner de to påfølgende duellene. Ballen stusses til Ulstein, som unektelig ser ut til å være en god meter i offside. Assistentdommer vinker ikke, så når innbytteren dunker ballen i stangen er det langt farligere enn bergenspublikummet først antar!