2-0
2 204
1 375

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av gigantoppgjøret mellom Brann og Rosenborg!
    Hjemmelaget gjør seg klare for sin første kamp i hjemlig liga etter at de kvalifiserte seg for selveste Champions League. Deltakelsen i Europas gjeveste turnering ble et faktum etter at Glasgow City ble slått 6-0 over to kamper. Men livet smiler også i Toppserien. Brann har nå gått seks strake Toppserie-kamper uten å slippe inn ett eneste mål. Man må faktisk helt tilbake til juni for å finne sist Brann tapte en seriekamp. Kommer den utrolige rekken til å fortsette når serielederen kommer på besøk?
    Det begynner til de grader å tilspisse seg i toppen av Toppserien. Rosenborg ligger for øyeblikket kun ett poeng foran Vålerenga før begge lagene skal ut i aksjon i dag. Det tok 14 strake seiere til for at Rosenborg kjempet seg tilbake i tittelkampen igjen. Den rekken stoppet riktignok forrige serierunde. Da var det Stabæk som kom på besøk til Koteng Arena, og sikret seg ett poeng med et meget sterk 1-1-resultat.
    Når lagene har møttes denne sesongen, er det Rosenborg som har hatt et solid overtak. Sist Rosenborg kom på besøk til Stemmemyren ble det hele 4-1 i trøndernes favør. Anna Jøsendal sto for to av målene, mens Emilie Nautnes var den andre Rosenborg-spilleren som satt ballen i nettet. RBKs tredje ble nemlig satt av mål av Brann-kaptein Ingrid Stenevik, mens Marit Bratberg Lund skaffet Brann et trøstemål like før slutt. I det motsatte oppgjøret seiret Rosenborg igjen, denne gangen med 2-0-sifre, etter scoringer fra Synne Skinnes Hansen og Emilie Joramo.
    Dagens kampleder er Sondre Brudvik fra Tertnes. Med seg langs linjene har han Ruben Føllesdal fra Flaktveit Idrettsklubb og Shahad Emad Al-Rantisi fra Trane SK. Fjerdedommer for anledningen er Elias Haugen fra Nymark IL.
    Martin Ho gjør ingen endringer på Brann-laget som slo Glasgow City 2-0 på Brann Stadion onsdag. Ikke endre på et vinnerlag, tenker visst han. På motsatt benk gjør Steinar Lein én endring. Sommerervervelsen Camilla Linberg settes på benken, mens Emilie Nautnes flyttes fram som spiss. Det gjør venstrekanten ledig for landslagsspiller Anna Jøsendal, som startet kampen mot Stabæk på benken.
    Lagene entrer banen på Stemmemyren. Nå nærmer vi oss avspark i dette toppoppgjøret!
    Nystemten runger over stadionanlegget mens det yrer rolig over kunstgressmatta. Rammene er hvert fall på plass for en strålende kamp.
    1'
    Crummer sparker i gang kampen!
    1'
    Østenstad spiller en svak pasning som Joramo enkelt plukker. Hun finner Nautnes, men spissens førstetouch ender opp hos nevnte Østenstad, som dermed retter opp egen feil.
    2'
    Engesvik prøver seg på en stikker bak Rosenborg-forsvaret. Crummer delte ikke samme tanke, så ballen triller sakte inn til Christensen.
    3'
    Sørum med kampens første skuddforsøk. Midtbanedirigenten får et sleivtreff på ballen og skyter både langt over og utenfor.
    4'
    Brann får tildelt et frispark
    Marit Bratberg Lund
    Bratberg Lund rives ned av Magnúsdóttir og tildeles frispark. Vingbacken setter kjapt i gang spillet igjen.
    4'
    Brann blir avblåst for offside
    Amalie Eikeland
    Eikeland og Nygard forsøker å kombinere seg gjennom ute til høyre. Timingen sitter ikke, så Eikeland har løpt inn i offsideposisjon idet pasningen til slutt kommer hennes vei.
    6'
    Branns vingbacker kombinerer seg fram til en halvsjanse. Bratberg Lund legger inn fra venstresiden. Innlegget sniker seg forbi Minde og lander på foten til Eikeland. Hun treffer ikke rent i avslutningsøyeblikket, så ballen daler ned i det trygge grepet til Rosenborgs danske landslagsmålvakt.
    7'
    Magnúsdóttir ser etter Nautnes inne foran mål, men innlegget slås for nær keeper.
    9'
    Begge lag er meget trygge når de spiller seg ut bakfra. Det forsøkes å presse høyt og intenst ved flere anledninger, men forsvarsspillerne har så langt funnet gode løsninger hver gang.
    10'
    Snakk om sola; nære ved at Christensen kløner det til for seg selv. Mer heldig enn dyktig når pasningen kommer fram til Harviken.
    10'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 0 Rosenborg
    Mål: Rakel Engesvik
    Målgivende: Karoline Haugland
    Der sitter den for Brann! Hjemmelaget vinner ballen like utenfor Rosenborgs sekstenmeter og straffer dem for den feilen. Haugland dytter ballen til Engesvik, som sender ballen i en bue over Christensen.
    11'
    Rosenborg får tildelt et frispark
    Emilie Joramo
    Setter kjapt i gang.
    14'
    Jøsendal drar seg elegant ned mot linja og smeller inn et innlegg. Østenstad står som en bauta bakerst og header ballen unna.
    15'
    Bergenseren Minde viser sin rutine i møte med Eikeland. Tar akkurat ut nok sikring til at landslagsspilleren ikke klarer å snike med seg ballen ved dødlinja.
    17'
    Brann spiller meget fin fotball for øyeblikket! Dissekerer Rosenborg-presset gang etter gang.
    17'
    Kristine Minde
    Kielland smeller inn i ryggen på Joramo og lager frispark på midtbanen. Minde får raskt ballen i spill igjen.
    17'
    Brann ser ut til å ha spilt seg fri ute til høyre igjen, men Harviken og Minde gjør en god jobb med å rydde unna.
    19'
    Hjemmelaget sikter mot Crummer i bakrom, men ballen slås for langt for Brann-spissen.
    22'
    Rosenborg har slitt med å spille seg til de store mulighetene de første 20 minuttene. Den største sjansen må sies å være en mislykket kontring like etter Brann-målet. Deres eneste skudd har så langt vært et sleivtreff fra 20 meters hold.
    23'
    Harviken viser fart og kraft i duell med Crummer. Spissen henger likevel på som en klegg, og gjør en strålende jobb for at Brann vinner ballen tilbake høyt i banen.
    23'
    Marthine Østenstad
    Spiller hjem til Mikalsen.
    24'
    Brann 2 - 0 Rosenborg
    Mål: Marit Bratberg Lund
    Målgivende: Rikke Nygard
    Brann kjører over serielederen! Hjemmelaget vinner et innkast høyt i banen og utnytter det til det fulle. Kombinerer seg strålende gjennom Rosenborg-forsvaret slik at Nygard kan legge inn. Pasningen langs bakken triller bakover i feltet til Bratberg Lund. Vingbacken setter høyrefoten til og styrer ballen kontrollert ned i høyre hjørne.
    25'
    Bratberg Lund på farten igjen. Denne gangen styres hun ut over dødlinjen av Magnúsdóttir.
    27'
    Dette begynner å minne om fjorårets serievinner-takter fra hjemmelaget. Leder denne kampen meget fortjent, og fortsetter å styre banespillet.
    28'
    Engesvik sender Hørte på en liten tur ut i pølseboden nede ved dødlinjen før hun vinner en corner for hjemmelaget.
    29'
    Brann får tildelt et hjørnespark
    Justine Kielland
    Ballen faller ned hos Haugland på femmeteren, men midtbanespilleren får ikke skikkelig kontroll på kula. Klareres til slutt av RBK.
    29'
    Christensen sitter nede etter hjørnesparket. Nok en dårlig nyhet for Rosenborg om hun må gi seg. Har heldigvis en god reserve i bakhånd i Rugile Rulyte.
    30'
    Den danske sisteskansen er på beina igjen og virker å kunne fortsette. Reservekeeper Rulyte er likevel satt i oppvarming for sikkerhets skyld.
    31'
    Bratberg Lund fosser inn og snapper opp en dårlig pasning mot Lilleås Næss. Får riktignok et svakt touch på ballen og mister ballen raskt.
    32'
    Rosenborg blir avblåst for offside
    Selma Sol Magnusdottir
    Det vil seg ikke for Rosenborg. Ser ut til å ha en grei kontringsmulighet, men samhandlingen mellom Nautnes og Magnúsdóttir sitter ikke.
    32'
    Sara Hørte
    Spiller ballen frem til Sørum.
    32'
    Mikalsen er heldig som ikke kløner det fullstendig til! Forsøker å vende av Nautnes inne i femmeteren, men spissen snapper ballen. I avslutningsøyeblikket ser det ut til at spissen stresser med å få avfyrt skuddet, og setter ballen i nettveggen på feil side av stolpen!
    34'
    Ingrid Stenevik
    Forsøker å finne Eikeland på løp i bakrom. Pasningen brytes av Minde.
    34'
    Andreassen med en strålende takling på midtbanen. Dessverre for henne spretter ballen rett i beina til Tynnilä.
    35'
    Dytter ballen sidelengs til Tynnilä.
    35'
    Engesvik forsøker å gjøre alt selv. Drar av tre spillere på veien innover i banen før hun lader skuddfoten. Forsøket blir i svakeste laget, og gjøres ikke bedre av at det tar i Crummer på vei ut av banen.
    37'
    Rosenborg prøver lykken med å spille raskt i lengderetning. Langpasningen har Tynnilä full kontroll på.
    38'
    Brann med en sjelden feil i frispillingen bakfra. Blir ikke verre straffet enn at de selv tildeles et frispark på midtbanen.
    38'
    Magnúsdóttir og Lilleås Næss med kombinasjonsspill ute til høyre. Det kommer til et kontant stopp når Tynnilä sniker seg inn bak ryggen til islendingen og snapper ballen. Spilt en meget god omgang så langt, finnen.
    40'
    Bortelaget fikk seg noen minutter med etablert spill inne på Branns halvdel, men hjemmelaget ligger tett og kompakt i den lave blokken. Vinner til slutt ballen ved Bratberg Lund.
    41'
    Rosenborgs utrolige rekke på 14 strake seiere i Toppserien kunne ikke sett fjernere ut i øyeblikket. Skjedde det noe med selvtillit da de kun klarte uavgjort forrige serierunde?
    43'
    Hørte med en strålende pasning ut til Magnúsdóttir. Hun legger ballen tilbake til Sørum, som svarer med å spille ballen rett ut over sidelinja. Midtbanemaestroen er tydelig frustrert over egen prestasjon.
    44'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Elin Sørum
    Spretter gjennom hele feltet før Joramo prøver lykken fra distanse. Skuddet tar i en Brann-spiller og triller sakte inn til Mikalsen.
    44'
    Nygard nære ved å legge på til 3-0. Brann trer seg flott gjennom sentralt i banen. Engesvik legger så ballen igjen til Nygard, som fyrer fra 18 meter. Skuddet er hardt, men rimelig midt i mål. Tippes over tverrliggeren av Christensen.
    45'+1
    Stupheades ut av Hørte. Lander hos Tynnilä som skyter, eller klarerer, fra 30 meters hold. Langt utenfor der, altså.
    45'+1
    Rosenborg får en siste sjanse før pause, men Magnúsdóttir skyter utenfor fra 20 meter.
    45'+3
    45'+3
    Det har ikke vært serievinnertakter over det Rosenborg har levert de første 45. Det har det derimot vært fra Brann. Spilt ringer rundt laget på tabelltopp og leder fortjent. Engesvik sendte hjemmelaget i ledelsen med en delikat avslutning over Christensen etter drøye ti minutter. 15 minutter senere var det Bratberg Lund som kunne juble, etter at hun løp ballen inn til høyre for Rosenborgs danske sisteskanse. Bortelaget kunne bitt seg inn i kampen igjen da Nautnes snappet ballen fra Mikalsen på fem meter, men spissen satt mirakuløst ballen til side for mål. Brann har ikke sluppet inn mål i Toppserien siden 1. juli, så det er ingen lett oppgave som ligger foran Rosenborg om de vil bite seg tilbake i kampen. Men de er serieledere av en grunn, så alt er fortsatt mulig i dette oppgjøret.
    Linberg ute på kunstgressmatta og varmer opp i pausen. Skal vi få det et øyeblikkelig grep fra Steinar Lein i jakten på en snuoperasjon?
    45'+1
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Camilla Linberg
    Ut: Selma Sol Magnusdottir
    45'+1
    Andreassen sparker i gang andre omgang!
    45'+1
    Jøsendal kjemper seg til en avslutning fra skrått hold, men får ikke nok kraft bak forsøket til å lure ballen forbi Mikalsen.
    47'
    Gult kort til Rosenborg
    Camilla Linberg
    Står i veien for Mikalsen idet hun skal skyte ut ballen. Markerer seg hvert fall raskt, innbytteren.
    47'
    Jøsendal gjør en god jobb ute til venstre før hun smeller ballen inn foran mål. Innlegget er skummelt, men Tynnilä klarer å kontrollere ballen forbi Nautnes.
    49'
    Rosenborg virker langt mer påskrudd og bestemte i de første minuttene av andre omgang enn de gjorde de første 45.
    49'
    Andreassen måker til på halvspretten fra 17 meter. Treffet er godt og skuddet er hardt, men plasseringen er rett på Mikalsen i Brann-buret.
    50'
    Feilkast fra Bratberg Lund. Dermed kan Rosenborg komme på nok en bølge.
    51'
    Rosenborg trer seg nesten hele veien inn til mål. Linberg slår ballen gjennom feltet til Nautnes som venter motsatt. Spissen, så nå er flyttet ut på ving, får et litt for hardt touch på ballen og må se den trille ut over dødlinja.
    52'
    Brann med sitt første angrep i andre omgang. Bratberg Lunds innlegg slås over alt og alle og Rosenborg kan bygge opp nok et angrep.
    53'
    Mathilde Harviken
    Tas kjapt
    54'
    Kaptein Lilleås Næss som prøver seg denne gangen, når hun får muligheten til å skyte fra 17 meter. Skuddet tar i en Brann-spiller på vei mot mål, men Mikalsen har fortsatt full kontroll på utgangen.
    55'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Signe Gaupset
    Ut: Rakel Engesvik
    55'
    Martin Ho ser det samme som oss. Her må noe endres for Brann om de skal klare å holde på denne ledelsen. Rosenborg har tatt full kommando i denne omgangen.
    56'
    Slår ballen inn foran mål. Den spretter hele veien inn til Christensen.
    56'
    Joramo viser at avslutningsegenskaper ikke er hennes aller fremst egenskap. Nautnes pisker inn et innlegg fra høyresiden som midtbanespilleren kan stupe frem på. Ballen sklir av hodet til Joramo og triller ut til innkast.
    58'
    Gaupset leder an når Brann forsøker å kontre. Supertalentet ser etter Bratberg Lund som kommer rusende fremover ute til venstre, men pasningen snappes i siste liten av Lilleås Næss.
    59'
    Rosenborg går helhjertet til i presspillet, men Brann klarer likevel å trylle seg oppover banen.
    59'
    Gaupset har vært meget frisk etter innhoppet. Drar seg ned til linjen og finner Crummer inne foran mål. Spissen forsøker å styre ballen inn i nærmeste hjørne, men får et for godt treff på ballen og sender den utenfor.
    60'
    Jøsendal viser lagvenninnene hvordan det skal gjøres. Drar seg elegant forbi Stenevik, som selger seg fullstendig når hun bommer på en sklitakling. Sender så ballen inn foran mål, men like bak både Linberg og Nautnes.
    61'
    Gaupset kriger seg fremover i banen og sender av gårde et skudd, men det smeller rett i brystet på Christensen.
    62'
    Andreassen i tverrliggeren! Rosenborgs nummer fem får tid og rom til å avslutte fra 18 meter og gjør det nærmest perfekt. Mikalsen kan ikke gjøre annet enn å stillestående se at ballen smeller i metallet på hennes høyre side. Millimetere fra en Rosenborg-redusering.
    63'
    Eide Lie gjøres klar på Brann-benken.
    65'
    Strålende redning av Mikalsen! Nautnes kjemper til seg ballen fra Bratberg Lund inne i Brann-boksen og avslutter fra spiss vinkel. Spissen forsøker å lure ballen inn ved nærmeste stolpe, men Mikalsen er raskt nede og dytter ballen på riktig side av stolpen.
    65'
    Elin Sørum
    Brann rydder unna.
    65'
    Inn: Nora Eide Lie
    Ut: Justine Kielland
    66'
    Dytter ballen til Joramo.
    67'
    Rosenborg med en sjelden feil i denne andreomgangen. Spiller ballen upresset ut over sidelinjen og gir Brann en liten pustepause.
    68'
    Eide Lie snapper ballen på 20 meter, men blir ubesluttsom over hva hun skal gjøre deretter. Hele stadionanlegget roper etter skudd, men innbytteren dribler seg istedenfor i problemer.
    69'
    Elin Sørum
    Andreassen vinner et frispark på 35 meter og Rosenborg flytter opp alle som én, utenom Christensen. Det hjelper lite, for det er Stenevik som vinner duellen inne i boksen.
    70'
    Larissa Crummer
    Ser ut til at Brann har en kontringsmulighet, men Larissa Crummer har skyvstartet bak forsvarslinja.
    71'
    Brann har så langt kommet seg fint gjennom en god Rosenborg-periode, til tross for at bortelaget ikke var mange millimeterne fra en redusering.
    73'
    Nergård og Rogde gjøres klare.
    74'
    Stenevik med en strålende sklitakling for å hindre Jøsendal på vei inn i boksen.
    74'
    Inn: Matilde Rogde
    Ut: Emilie Nautnes
    74'
    Inn: Celine Nergård
    Ut: Elin Sørum
    74'
    Minde slår inn, men forsøket fyker over dødlinja.
    76'
    Innbytterne til Brann kombinerer på vei fremover. Gaupset med en strålende tunnel til Eide Lie forsøker å finne sin lagvenninne lenger opp i banen. Den pasningen blir i hardeste laget, og supertalentet stopper oppgitt opp inne i Rosenborg-feltet.
    78'
    Brann langt mer med i kampen enn tidligere i omgangen. Fortsetter det slik kan Rosenborg se langt etter poengene de så gjerne ønsker seg.
    79'
    Lander på hodet til Østenstad på bakre stolpe, men headingen hennes går bakover i feltet.
    80'
    Gaupset viser muskler i duell med Nergård og sender innbytteren flyvende gjennom luften etter en skulder mot skulder-duell.
    82'
    Cesilie Andreassen
    82'
    Sara Hørte
    Frisparket slås godt foran flere jagende Rosenborg-spillere, men assistentdommer er raskt oppe med flagget.
    82'
    Inn: Maria Olsvik
    Ut: Mali Lilleås Næss
    83'
    Mikalsen pirker ballen vekk fra streken! Ballen daler ned til Rogde på bakre stolpe. Hun sender ballen tilbake foran mål hvor Stenevik sparker den mot eget mål. Branns målvakt strekker seg så lang hun er og hindrer akkurat en Rosenborg-redusering.
    84'
    Bratberg klarerer på første stolpe.
    84'
    Gaupset kriger seg inn i feltet på strålende vis. Avslutningen er ikke er samme nivå, for den går drøyt tre meter utenfor. Virkelig fått vist seg fram etter innhoppet, unge Gaupset.
    86'
    Bratberg Lund kommer seg flott forbi Joramo med en tofotsfinte, før hun finner Gaupset inne foran mål. Pasningen kommer litt for langt foran innbytteren, som ikke får ordentlig kontroll på kula.
    87'
    Inn: Johanna Renmark
    Ut: Karoline Haugland
    88'
    Inn: Maria Dybwad Brochmann
    Ut: Larissa Crummer
    88'
    Brann farlig frempå igjen. Avslutningen ender i grepet til Christensen.
    88'
    Slår ballen inn i feltet. Der har Brann-forsvaret vært sjefer gjennom store deler av kampen, og slik fortsetter det nå.
    89'
    Aurora Mikalsen
    Mikalsen kolliderer med både en lagvenninne og en motstander når hun kommer ut for å bokse unna. Vinner et frispark som hun sender langt frem i banen.
    90'
    Har Rosenborg et siste ekstra gir de kan skru opp til?
    90'+1
    Lene Christensen
    Olsvik gjør en viktig jobb når hun kommer seg foran Gaupset på vei fremover. Vinner i tillegg et frispark.
    90'+1
    Blitt litt oppstykket i innspurten nå. Akkurat slik Brann vil ha det, sannsynligvis.
    90'+1
    Spiller kort og skjermer ballen nede ved hjørneflagget.
    90'+3
    Gaupset ønsker å notere seg på scoringslisten før kampen blåses av. Forsøket går derimot et godt stykke over.