Johansen76' (Str.)
4 843
3 698

Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Brann og Sarpsborg 08 i 21. serierunde av Eliteserien.
    En innholdsrik andre omgang beseglet til slutt Branns skjebne i Kasakhstan torsdag, og etter Europa-exiten rettes nå fokus mot den siste tredjedelen av Eliteserie-sesongen. De tredjeplasserte bergenserne har gode kort på hånden i kampen om et Europa-eventyr også til neste år, med blant annet en kamp til gode på andreplasserte Viking. Tapet mot FC Astana var unntaket som bekrefter regelen om et godt Brann-lag denne sensommeren, og etter en noe treg juli har rødtrøyene to serieseire på rad, begge på fremmed gress.
    Også Sarpsborg 08 har vært i brukbar form på denne siden av sankthans, og stortapet mot Bodø/Glimt sist var i så måte et unntak fra regelen for sarpingene. Med sine 23 poeng befinner sarpingene seg i det som er en svært jevn nedre halvdel av tabellen, der det før runden skilte kun seks poeng fra åttendeplass til tabelljumbo Odd. Høsten ligger dermed an til å bli av den neverpirrende sorten for et Sarpsborg 08-lag som har ligaens niende beste bortestatistikk før turen til Bergen.
    Brann møter i kveld en motstander man har hatt et godt tak på hjemme i Bergen de siste vel fem årene, og rødtrøyene jakter den femte seieren på de siste seks mot sarpingene på Brann Stadion. Det endte 1-1 da lagene møttes i Sarpsborg for en drøy måned siden, en poengdeling som betyr at kveldens gjester har vunnet kun én av de siste 11 kampene mot Brann.
    Kveldens hoveddommer er Sigurd Smehus Kringstad fra IL Valder. Ole Andreas Skogsrud Haukåsen og Alf Olav Rossland er assistentdommere, mens Sondre Brudvik er fjerdedommer. Tom Harald Hagen og Dag Roger Nebben er VAR-dommere.
    Brann med tre endringer fra laget som startet i Kasakhstan torsdag, og Japhet Sery Larsen, Mads Sande og Aune Heggebø er inne for Ruben Kristiansen, Sander Kartum og Bård Finne.
    Sarpsborg 08 med én endring fra laget som startet mot Bodø/Glimt, og Sveinn Aron Gudjohnsen erstatter Anton Skipper.
    September foreløpig augusts rake motsetning hva angår vær og vind, og praktfullt solskinn akkompagneres av rundt 20 grader en time før avspark i Bergen.
    Brann og Sarpsborg entrer nå banen i Bergen. Tilbake til hverdagen for et Brann som fikk en kasakhstansk leksjon i Sentral-Asia, og mot sarpinger nær trøbbel handler det om å ikke tape terreng i medaljekampen. Nå venter "Nystemten" og så avspark.
    Ole Didrik Blomberg mottar før kampen blomster og applaus i anledning 100 kamper for Brann.
    0'
    Brann innleder oppgjøret.
    0'
    Et aldri så lite antiklimaks hva angår fremmøtte i kveld, men været er altså det stikk motstatte. En fantastisk kveld for fotball ved foten av Ulriken.
    0'
    Brann får tildelt et frispark
    Joachim Soltvedt
    Brann-frispark til venstre i banen. Soltvedt slår mot høyre.
    1'
    S08 på en småfarlig visitt til venstre i banen, men til slutt får Brann gitt innkast. Ørjasæter frisk et par sekunder.
    2'
    Sarpsborg 08 får tildelt et hjørnespark
    Sondre Ørjasæter
    Stanges unna i første omgang.
    2'
    Stor mulighet til gjestene, men Brann slipper med skrekken! Sarpingene holder trykket oppe etter corneren, noe som kulminerer med et bra innlegg fra venstre. Bak i feltet venter stopper Tebo, som får satt hodet til ballen fra veldig spennende hold. Ballen triller rett utenfor Dyngelands høyre stolpe.
    3'
    Positive første fem av gjestene, som nok møter Brann på et gunstig tidspunkt. Er som kjent et stykke fra Almaty til Bergen. Rødtrøyene ankom Bergen fredag morgen.
    5'
    God mulighet til Heggebø, men Eriksson er med på notene! Brann-spissen får plutselig en mulighet til venstre i banen og boksen. Prøver seg med en markkryper som ikke blir den beste, men likevel en god mulighet til vertene. Eriksson slår til corner. To store muligheter på få minutter på Stadion.
    6'
    Brann får tildelt et hjørnespark
    Niklas Fernando Castro
    Forlenges. Blir etter hvert innkast til Brann.
    6'
    Brann vil med seier i kveld være tilbake på sølvplass. Har også en kamp til gode på Viking.
    8'
    Stanges unna foran i feltet.
    9'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Brann 0 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Sondre Ørjasæter
    Ørjasæter omsetter når muligheten oppstår, og da er det sarpingene i blått som scorer først i Bergen! Sarpsborg 08 nådeløse på en kontring sekunder etter Branns corner. Job gjør en god jobb idet han setter fart på til høyre i banen, et initiativ som kulminerer med en pasning mot Ørjasæter på rundt 16 meter. Der får verken Pedersen eller Blomberg avverget, noe en lur Ørjasæter utnytter. Setter så 0-1 iskaldt i nettet bak Dyngeland.
    9'
    Thore Pedersen
    Brann-frispark til høyre på egen halvdel. Slås kort.
    11'
    Brann blir avblåst for offside
    Castro i offside til venstre i banen.
    11'
    Stor mulighet til Blomberg, men Erikssons arm redder gjestene! Åpent og sjanserikt det første kvarteret i Bergen. Gjestene svært åpne etter en visitt, og Myhre viser overblikk idet han slår mot Blomberg til høyre i banen. Han får lagt til rette og skutt fra snaut 16 meter, men en god Eriksson varter opp med en fin redning. Slår unna. Marginer unna 1-1.
    12'
    Slås kort. Gjestene får avverget.
    12'
    Svært severdig første kvarter i Bergen. Er nok godt nytt for kampen at gjestene scoret først.
    14'
    Fire store målsjanser så langt, scoringen inkludert. Man trenger definitivt ikke popcorn for å kose seg med dette oppgjøret på denne flotte kvelden.
    16'
    Tebo stanger unna i første omgang.
    17'
    Brann-speideren "Ole Spion" til stede på Stadion i kveld. Har fått se mye action de første 20 minuttene.
    19'
    Sarpingene absolutt fremme i skoen i det som snart er en halvtime. Ikke noe å si på at man leder her, selv om det altså har vært sjanser til begge lag.
    20'
    Job på ferde til høyre i boksen, men han presses idet han skal avslutte. Nokså ufarlig over. Ikke veldig langt unna det helt store.
    20'
    Dyngeland med slurv de fremmøtte nok hadde håpet hadde blitt igjen i Almaty. Et fremspill ender med innkast.
    22'
    Aune Heggebø
    Et sent flagg på Branns nummer 20 ganske sentralt i banen.
    24'
    Sarpsborg 08 blir avblåst for offside
    Sveinn Gudjohnsen
    Gjestenes islandske spiss i offside sentralt i banen.
    26'
    Gudjohnsen er for øvrig sønn av sin far, han også, men faren er selveste Eidur Gudjohnsen. Hadde en innholdsrik karriere i flere land, spissen, som kanskje er mest kjent for tiden i Chelsea.
    28'
    Sarpsborg 08 får tildelt et frispark
    Carl-Johan Eriksson
    S08-frispark nær midten av egen halvdel. Litt temperatur på tribunen. Slås langt.
    28'
    Langt mindre kaotisk enn tilfellet var tildligere i omgangen. Er nok en del hjemmefans som begynner å bli frustrerte nå. Gjestene forsvarer seg i skrivende stund bra.
    30'
    Mads Sande
    Brann-frispark nær midten av gjestenes halvdel. Slås kort.
    31'
    Stefan Johansen
    Gjestene med frispark sekunder etter Brann sitt. Slås kort nær midten av egen halvdel.
    32'
    Rikelig med frispark idet vi har passert halvtimen. Pedersen slår kort et stykke inne på egen halvdel.
    33'
    Treffer Heggebø i bra posisjon, men headingen blir ikke all verden. Ballen ender ganske så langt utenfor.
    34'
    Emil Kornvig
    Brann-frispark rett inne på egen halvdel. Kort variant.
    35'
    Brann med mange forsøk på å finne åpninger i gjestenes forsvar, men det blir som regel med nesten. Lenge siden en nevneverdig målsjanse i Bergen.
    36'
    Et kampbilde som virkelig favoriserer et ledende bortelag nå. Mange stopp i spillet, men man forsvarer seg i tillegg bra. Slås langt fra dypt på egen halvdel.
    37'
    En del tøffe taklinger nå, og flere vil nok ha kort på en Gudjohnsen som tar tak i Kornvig. Ser ikke ut som om det kommer, selv etter at fordelsparagrafen anvendes.
    39'
    Brann-frispark til høyre i banen. Slås kort.
    39'
    Har i sum levert en god første omgang, Sarpsborg 08, som i tillegg har hatt de nødvendige marginene. Kan ikke kalles ufortjent at man leder, selv om også Brann har hatt sine muligheter.
    40'
    Treffer trolig Pallesen, men han får aldri avsluttet.
    41'
    Heggebø i offside idet det heades i boksen. Flagget kommer idet han nærmer seg ballen.
    41'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Aimar Sher
    Takler Pedersen ganske tøft. Greit kort.
    42'
    Mads Sande
    42'
    Brann-trener Horneland har nok mye på hjertet i den kommende pausen. Møtt et S08-lag som har vist seg som en håndfull.
    44'
    45'+1
    Vi er halvveis i programmet på Brann Stadion, hvor det står 0-1 mellom Brann og Sarpsborg 08. Sondre Ørjasæters fulltreffer forskjellen på lagene etter stort sett severdige første 45 minutter. Både Franklin Tebo og Aune Heggebø var marginer unna før det var spilt 10 minutter, muligheter som kort tid etter ble avløst av nevnte Ørjasæter sitt ledermål. Brann tok etter hvert mer og mer over hva angår det spillemessig, men mot et disiplinert bortelag viste det seg vanskelig å komme til store muligheter. Sarpingene fikk også hjelp av en rekke frispark og stopp i spillet, som i sum har gjort ting utfordrende for medaljejagende Brann. Alt i alt en ganske så severdig første omgang med fotball for den nøytrale, men majoriteten av de fremmøtte håper nok på et bedre Brann-lag etter hvilen.
    45'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Bård Finne
    Ut: Aune Heggebø
    45'
    Inn: Sander Erik Kartum
    Ut: Mads Sande
    45'
    Inn: Ruben Kristiansen
    Ut: Joachim Soltvedt
    45'
    Sarpsborg 08 sparker i gang igjen oppgjøret etter Branns trippelbytte.
    45'
    Anders Hiim
    S08-frispark til venstre i banen. Serven treffer et hode, trolig Koch sitt, men Dyngeland får headingen rett på seg.
    45'
    Hiim god til venstre i banen, og pasningen på tvers nås nesten av Gudjohnsen. Dyngeland får med nød og neppe avverget før det blir en mulighet.
    48'
    Job prøver å løpe fra Kristiansen, men det går dårlig. Må vende og slå støtte. Gjestene fortsatt gode på Brann Stadion.
    49'
    Brann-frispark rett inne på gjestenes halvdel. Kort variant.
    50'
    Stopp i spillet etter at Halvorsen ligger nede for gjestene. Brann-fansens frustrasjon er stigende nå.
    51'
    Enorm mulighet til Finne, som nesten utligner! Småspill nær S08-boksen ender med at Finne mottar en pasning foran mål, noe som naturligvis betyr fare på ferde for gjestene. Får så en lang tå på ballen, som triller rett utenfor. Virker som om flere tror det er offside, men flagget kommer aldri.
    52'
    Myhre går i bakken uten å få straffe, og da er det naturligvis bra med lyd fra tribunene. Så i farten tvilsom ut, den avgjørelsen.
    54'
    VAR inne og sjekker om det skal være straffe til Brann. Kveldens kampleder går bort for å se situasjonen på skjermen. Kringstad peker så på krittmerket!
    54'
    Tebo takler Myhre, som etter litt VAR-drama får straffe! Småspill av Brann nær S08-boksen bærer frukter idet en klønete Tebo takler Myhre. Spillet vinkes først videre, men situasjonen blir etter hvert VAR-mat. Fremstår korrekt å gi straffe på den. Rødtrøyene med muligheten fra krittmerket.
    55'
    Brann scorer på straffe!
    Brann 1 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Niklas Fernando Castro
    Iskaldt av Castro, som setter ballen høyt i sitt høyre hjørne! Eriksson går motsatt vei, og da er vi like langt.
    56'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Niklas Sandberg
    Ut: Daniel Job
    57'
    Inn: Amidou Diop
    Ut: Victor Halvorsen
    57'
    Felix Horn Myhre
    Slås hurtig og kort. Brann holder ballen i laget.
    57'
    Det markeres for en Brann-offside. Trolig Castro som er innenfor.
    58'
    Castro er for sen idet han burde trekke ut. Klar offside.
    59'
    Stor mulighet til Blomberg, men igjen står Eriksson i veien! Rikelig med energi i Brann etter utligningen. Man kombinerer seg frem til en mulighet til høyre i boksen, hvor det er Blomberg som klemmer til. Avslutningen går imidlertid rett på en reddende Eriksson. Nok en saftig Brann-mulighet.
    60'
    Ruben Kristiansen
    Brann-frispark til venstre på S08s halvdel. Slås kort.
    60'
    Klareres unna i første omgang.
    61'
    Brann 1 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Niklas Sandberg
    Målgivende: Sveinn Gudjohnsen
    Lekker Sarpsborg 08-fotball kulminerer med nettsus for innbytter Sandberg! Gjestene straffer Brann nådeløst på en kontring i en av rødtrøyenes beste perioder i kveld. Ørjasæter er til tider et angrep alene til venstre i banen, og denne gangen legger han inn mot Gudjohnsen bak i feltet. Han header på tvers til en Sandberg som har duk og dekket bord rett foran Dyngeland. Ikke første gangen Sandberg scorer på Brann Stadion, og her sender han gjestene tilbake i føringen.
    61'
    Gult kort til Brann
    Japhet Sery Larsen
    Får det gule for en takling på Tebo. Greit kort.
    64'
    S08-frispark på vel 16 meter, et stykke til høyre i banen. Johansen prøver seg med en nokså lav variant, men det beines unna.
    64'
    Sarpsborg 08 fortsetter å levere en god bortekamp i Bergen, og frustrasjonen er naturligvis stor hos hjemmefansen.
    66'
    Inn: Peter Reinhardsen
    Ut: Eirik Wichne
    67'
    Inn: Alagie Sanyang
    Ut: Sveinn Gudjohnsen
    67'
    Brann-frispark fra interessant hold på snaut 20 meter. Ser ut som det er indirekte, og Kristiansen legger til rette for Finne. Blokkeres umiddelbart.
    69'
    Brann-frispark et stykke til venstre for S08-boksen. Sanyangs lange tå forlenger til corner.
    70'
    Stanges unna.
    71'
    S08-frispark nær midten av egen halvdel. Slås kort.
    71'
    Flott himmel over Brann Stadion, med lette skyer som farges av solnedgangen i vest. Nikolai Astrup med flere hadde likt seg i Bergen i kveld.
    73'
    Like flott er det ikke for hjemmefansen, som ser at Brann fortsatt sliter med sarpingene. Nok en gang mange stopp i spillet og kriging.
    74'
    Brann-frispark dypt på egen halvdel. Slås kort.
    74'
    Sanyang på ferde for gjestene, men avslutningen skremmer ingen idet det skytes svakt over. Sandberg som nesten får sitt andre målpoeng for kampen. Den skal gjestenes nummer 7 få langt mer ut av.
    74'
    Inn: Ulrik Mathisen
    Ut: Ole Didrik Blomberg
    74'
    Ny offside, og trolig er det et veldig sent flagg på Castro.
    75'
    Inn: Eivind Helland
    Ut: Japhet Sery Larsen
    76'
    Sarpsborg 08 scorer på straffe!
    Brann 1 - 3 Sarpsborg 08
    Mål: Stefan Johansen
    Sikkert av den tidligere Celtic- og QPR-spilleren, som sender ballen behersket i nettet! Dyngeland aldri i nærheten. Brann er i trøbbel!
    76'
    Pedersen legger Ørjasæter i bakken, og da får gjestene en korrekt straffe! Ørjasæter sender Pallesen nesten hjem til Møhlenpris idet det settes fart på nær boksen, og en Pedersen som ikke vil hjem til Haugalandet, ender opp med å legge den meget solide kantspilleren i bakken. Aldri tvil om at det er straffe. Sarpsborg 08 med muligheten til å ta et stort steg i retning tre poeng.
    76'
    Nok en gang bare å hylle gjestenes Ørjasæter, som gang på gang har plaget Brann i kveld. Meget solid involvering da straffen ble et faktum.
    79'
    Man skal ganske så langt tilbake i tid for å finne forrige gang Brann slet så mye på eget gress. Gjestene fortjener mye ros for hvordan man har fremstått i kveld.
    81'
    Inn: Harald Nilsen Tangen
    Ut: Stefan Johansen
    82'
    Er altså i ferd med å bli en ganske så marerittaktig uke for Brann, som etter tapet i Kasakhstan ligger an til å gå på nok en smell her.
    84'
    Mye rom på Branns halvdel, og nyankomne Nilsen Tangen finner Sanyang. Forsøket ender rett på Dyngeland. Ganske så ufarlig.
    84'
    Balltrilling dypt i banen av et Brann-lag som rett og slett virker å ha lite å respondere med her. Ingenting som tyder på et sent comeback.
    86'
    Gjestene har absolutt hatt sine muligheter i kveld, også utenom målene. Fremstår i sum greit at man henter det som virker å bli tre poeng.
    88'
    Aimar Sher
    S08-frispark nær midten av Branns halvdel. Slås kort.
    90'
    Anders Hiim
    S08-frispark nær midten av Branns halvdel. Slås mot boksen.
    90'
    Alagie Sanyang
    Går i en offside som fremstår unødvendig. Bør se den.
    90'+1
    Anders Hiim
    Får det gule etter en takling dypt på egen halvdel.
    90'+2
    Sander Erik Kartum
    Brann-frispark til høyre for S08-boksen. Stanges greit unna.
    90'+2
    Branns 10. corner ender med en del frem og tilbake i boksen. Ingen skikkelig avslutning. Eriksson kan overta.
    90'+3
    90'+5
    Sigurd Kringstad markerer for full tid i Bergen, hvor det ender 1-3 mellom Brann og Sarpsborg 08. Rødtrøyenes tunge uke avsluttes med noe så sjeldent som et hjemmetap. Sondre Ørjasæter sørget for 0-1 halvveis, en ledelse som ble til 1-1 da Niklas Castro omsatte fra krittmerket etter rundt timen. Utligningen innledet et par minutter med et energisk Brann, men da flere så for seg hjemmeledelse, dukket i stedet innbytter Niklas Sandberg opp i andre enden. Vondt ble til verre da Stefan Johansen sørget for 1-3 fra krittmerket rundt kvarteret før full tid, en scoring som virket å tappe rødtrøyene for all gjenværende energi. Sarpingene leverte en god bortekamp i Bergen, og selv om man også hadde en del marginer, kan det ikke kalles ufortjent at man ryster Brann få dager etter rødtrøyenes Europa-exit. Alt i alt en fin kveld for fotball på Brann Stadion, men Brann tåler definitivt ikke mange feilskjær som dette i høstens medaljekamp.