3-0
7 056
2 712

Ble dekket av Eirik Evensen

Hei og hjertelig velkommen til live-dekningen av Brann-Strømsgodset og 6. runde av Eliteserien!
    Brann (4-3-3): Opdal - Blomberg, Kolskogen, Forren, Kristiansen - Strand, Rasmussen, Skaanes - Bamba, Heggebø, Taylor
    Brann-benken: Johansen, Grøgaard, Delaveris, Wolfe, Tveita, Pedersen, Wassberg, Barmen
    Strømsgodset (4-3-3): Myhra - Stenevik, Gunnarsson, Valsvik, Vilsvik, - Stengel, Hove, Gulliksen - Friday, Mawa, Ingimundarson.
    Godset-benken: Sætra, Leifsson, Bangou, Maigaard Jakobsen, Mendy, Fosnæss Hanssen, Enersen, Krasniqi.
    Årets sesong har vært intet mindre enn blytung for SK Brann. Bergenserne står uten poeng etter seks kamper av Eliteserien og trenger desperat en seier. Det gjør også Kåre Ingebrigtsen, som allerede er under sterkt press. For hver kamp som går uten seier, brenner det stadig kraftigere under trenerens føtter. Spekulasjonene rundt hans fremtid er for lengst i gang.
    Strømsgodset står med fire poeng etter tre kamper. Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen har fått oppgaven med å lede Godset etter at Henrik Pedersen ble sparket kort tid før sesongstart. Mange har spådd en tung sesong for drammenserne, og det er ikke tvil om at tre poeng mot tabelljumbo Brann er mer enn velkomment for Godset.
    19 år gamle Aune Heggebø starter for første gang denne sesongen. Den lokale unggutten skal forsøke å hjelpe Brann til tre etterlengtede poeng.
    Brann har slitt stort defensivt i lang tid. Bergenserne har ikke klart å holde nullen på de 21 siste kampene i Eliteserien. Det er ingen seiersoppskrift.
    Brann med en markering for norsk breddefotball før kampstart. Ønsker at også spillere i lavere divisjoner skal få komme i gang med fotballsparkingen.
    Nystemten runger ut over stadion og spillerne synger med.
    Der er vi i gang på Brann stadion!
    1'
    Hjemmelaget som starter med ballen og går rett i angrep. Kommer seg til innlegg og får nesten headet mot mål.
    1'
    Stenevik slår i bakrom, men pasningen er for lang. Helt inn til Opdal.
    3'
    Forsøker seg i bakrom igjen. Denne gangen skjermer Opdal ballen ut.
    3'
    Brann forsøker å etablere et angrep, men sliter litt med å trenge gjennom foreløpig.
    5'
    Brann gjenvinner ballen høyt, men det blåses frispark mot Strand.
    5'
    Friday tar ned ballen på flott vis og legger videre til Ingimundarson, men islendingen får ikke skutt på mål.
    6'
    Stenevik med et godt innlegg, retning Ingimundarson. Blir akkurat litt for høyt.
    7'
    BOOM! Der smeller det fra Bamba. Skyter først en gang, men det blokkeres. Får ballen tilbake og banker ballen like utenfor.
    8'
    Oioioi! Brann setter fart fremover og det er Taylor som prøver seg. Sikter mot lengste og treffer godt, men keeper får akkruat slått den til corner.
    9'
    Hjørnespark til Brann
    9'
    Corneren er ikke god nok, men de får en ny en.
    9'
    Heller ikke denne gangen er det presist nok.
    9'
    Oppløftende tendenser fra Brann, som virkelig trykker på offensivt.
    11'
    Lurt innlegg fra Stand, men den går til slutt forbi alt og alle.
    11'
    Brann får lagt inn fra venstre, men den klareres.
    12'
    Straffe til Brann! Hjemmelaget for betalt for flere gode offensive involveringer.
    12'
    Brann bommer på straffe! Kjemperedning av Myhra på straffen fra Stand. Elendigheten fortsetter for bergenserne.
    13'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 0 Strømsgodset
    Mål: Aune Heggebø
    Målgivende: Kasper Skaanes
    DER SITTER DEN! Skaanes løfter den inn og der venter Heggebø! For en drøm for den lokale 19-åringen. Scorer i sin første kamp fra start for sesongen. Sikkert hodestøt fra angriperen.
    14'
    Den scoringen var etterlengtet for Brann og Kåre Ingebrigtsen, som virkelig spiller med kniven på strupen.
    17'
    Blomberg stormer fremover og forsøker å stikke mot Bamba. Blir for vanskelig.
    17'
    Godset presser på og får til slutt lagt inn. Men det lykkes ikke for gjestene.
    19'
    Kristiansen kommer til innlegg og Brann holder oppe trykket, men Godset får til slutt banket ballen unna.
    21'
    Godset har fått litt mer ro i pasningsspillet nå. Forsøker å finne veien gjennom Brann-forsvaret, men det har ikke blitt mange sjanser.
    22'
    Gult kort til Brann
    Petter Strand
    Strand får et gult kort for en tidligere situsjon. Sparket etter Mawa.
    23'
    Friday lager frispark høyt i banen.
    24'
    Tøff takling fra Gulliksen, men 17-åringen treffer ball og skaffer innkast.
    25'
    Taylor finner Heggebø som spiller til Strand. Han drar seg fri og tester skuddfoten. Langt over og til side for mål.
    26'
    Brukbart innlegg fra Ingimundarson. Sikter mot bakerste stolpe, men det er ingen som lukter på den.
    28'
    Ingimundarson går seg vill, men Godset klarer å vinne ballen tilbake. Gjennombruddspasningen blir imidlertid for lang.
    29'
    Strømsgodset scorer selvmål!
    Brann 2 - 0 Strømsgodset
    Mål: Gustav Valsvik
    Målgivende: Robert Taylor
    Taylor som utfordrer langs kanten. Legger inn og treffer Valsvik. Selvmål på Brann stadion. Er marginene endelig i ferd med å vippe i Branns favør?
    29'
    Solen stråler i Bergen og det er et Brann-lag fullt av energi og vitaminer som leder 2-0 på Brann stadion.
    31'
    Det går fryktelig tregt fremover med Godset. Vandretempo på flere av spillerne.
    33'
    Brann triller ball nå.
    34'
    35'
    Rasmussen banker til på returen etter corneren. Til side for mål.
    35'
    Stengel tar frisparket hurtig, men Strand henger med på den.
    36'
    Stenevik lemper inn i boksen. Til slutt er det Hove som kommer til avslutning fra spiss vinkel. Opdal henger med på den.
    37'
    Bamba vinner ballen og blir lagt i bakken etterpå. Ingebrigtsen jubler over innsatsen som skaffer et frispark på kanten.
    39'
    Godt slått fra Strand! Går via Valsvik og over mål.
    39'
    39'
    Det blåses for hands inne i boksen. Frispark til Godset.
    39'
    Strand får slått inn fra høyre, men Godset får blokkert.
    42'
    Oioi! Mawa drar seg inn fra kanten og skyter. Opdal glipper skuddet og Hove lukter den. Keeperen får likevel fanget ballen først, foran en Hove som uansett hadde vært i offside.
    42'
    Mathias Rasmussen
    Får det gule etter en tøff involering.
    43'
    Mawa spiller ballen via en Brann-spiller og ut til corner.
    44'
    Vilsvik svinger inn mot første stolpe, men får ikke noe ut av den.
    45'
    Kristiansens innlegg blokkeres, men hjemmelaget får en corner.
    45'+1
    45'+1
    Kort corner og innlegg. Blokkeres til en ny corner.
    45'+1
    45'+1
    Wow! Det smeller i stolpen! Rasmussen som får headet mot mål. Så nære 3-0 til Brann. Da er det pause.
    45'+2
    Vi må ut og score flere mål, sier en offensiv Ingebrigtsen overfor Eurosport.
    Godset må heve seg flere hakk om de skal ha håp om å få med seg poeng fra Bergen.
    46'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Mikkel Maigaard
    Ut: Valdimar Thor Ingimundarson
    46'
    Hove vender opp og klemmer til innenfor 16-meteren. Opdal med en pen énhåndsredning!
    47'
    Frispark til Godset på midtbanen.
    48'
    Gulliksen driver fremover med ballen, men mister den. Brann kjører kontra, men det stopper litt opp ved 16-meteren.
    49'
    50'
    Brann gjenvinner ballen på Godsets halvdel og får slått inn foran mål. Bamba får til slutt skutt, men langt til side for mål. Ikke helt i balanse der, spissen.
    52'
    Brann får frispark på midtbanen.
    53'
    Taylor forsøker å klemme til fra distanse, men det blir ikke fullklaff.
    53'
    Brann kommer seg rundt langs kanten. Keeper plukker det lave innlegget.
    54'
    Kristiansen lager frispark høyt i banen. Høy fot fra backen.
    56'
    Inn: Ole Enersen
    Ut: Tobias Fjeld Gulliksen
    56'
    Blomberg takler og mener selv han treffer ball. Ser jo også sånn ut. Menmen, frispark til Godset.
    58'
    Stengel svinger frisparket inn, men det ender med utspark for Opdal.
    58'
    Rasmussen med en skikkelig kanonkule! Like over mål fra distanse.
    59'
    Enersen får nesten kontroll og skutt inne i boksen. Men stoppes før det blir ordentlig farlig.
    59'
    Frispark i god posisjon for Brann.
    61'
    Rett i klypene til Myhra.
    61'
    Brann har sluppet inn mål i sine 21 siste eliteseriekamper. Skal de endelig klare å holde nullen?
    63'
    Godt innlegg fra Taylor! Valsvik er først og på den og berger til corner.
    65'
    65'
    Inn: Prosper Mendy
    Ut: Moses Dramwi Mawa
    66'
    Kan dette bytte snu lykken for Godset?
    66'
    Friday kriger med seg ballen og server Maigaard. Han får en kjempemulighet til å redusere, men ballen fyker over.
    67'
    Kristiansen får lagt inn fra kanten, men det er Maigaard som får ballen.
    68'
    Mendy skaffer en corner.
    69'
    Opdal får bokset ballen, men Godset opprettholder trykket mot Brann-målet.
    70'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Kristoffer Barmen
    Ut: Aune Heggebø
    70'
    Skaanes kombinerer fint langs kanten og får slått inn. Nesten så Barmen får hodet på den.
    71'
    Taylor prøver å curle den i lengste, men til side for mål.
    74'
    Brann er bare 15 minutter årets første seier og poeng. Kan de holde unna hele veien inn?
    76'
    Godset har hatt en del ballbesittelse, men det har blitt et fåtall store sjanser.
    77'
    Vilsvik header et innlegg tilbake mot Friday, som er svært nære en redusering.
    79'
    Utrolig nære! Mendy med et godt innlegg som Hove styrer like til side for mål.
    80'
    Hjørnespark til Strømsgodset
    80'
    Corneren går over linja før den ender opp i feltet.
    80'
    Inn: Moonga Simba
    Ut: Robert Taylor
    80'
    Det lukter med og mer mål av Godset. Kan de sette Brann skikkelig under press mot slutten her? Én scoring og det blir fyr på Brann stadion.
    81'
    Bamba starter i bakrom, men er i offside.
    82'
    Inn: Kreshnik Krasniqi
    Ut: Halldor Stenevik
    84'
    Frispark til Brann på kanten.
    84'
    Slår inn i feltet, men stanges unna av Godset.
    85'
    Brann 3 - 0 Strømsgodset
    Mål: Moonga Simba
    En dag skal alt bli hans, men i dag måtte han nøye seg med å starte på benken. Men Simba imponerer etter innbyttet og scorer sitt første mål for Brann! Drar seg forbi et par Godset-spillere og banken ballen i mål. Lekkert! Friday som rotet bort ballen på egen halvdel før scoringen.
    85'
    Det kommer til å bli Brann-seier her i kveld. Årets første trepoenger!
    89'
    Inn: Jon-Helge Tveita
    Ut: Mathias Rasmussen
    90'
    Det er lagt til tre minutter.
    90'+2
    Krisen er langt i fra over for Brann, men dagens kamp viser hva spillerne har inne. Vinner overbevisende mot Godset. Nå er det grunn til å smile litt i Bergen.