Erlien90'+3 (Str.)
6 722
3 956

Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Brann og Tromsø i 23. serierunde av Eliteserien.
    Sesongens fjerde borteseier holder liv i håpet om en retur til Europa for Brann, som etter en beskjeden juli nå har fire strake seire i seriesammenheng. Det betyr seks poeng opp til nettopp Tromsø på tredjeplass, et utgangspunkt som forteller alt om viktigheten av kveldens oppgjør. Brann kan innlede den nye uken alt fra tre til ni poeng bak et imponerende Tromsø-lag, som gjester det som har blitt et fort for rødtrøyene. Med 8-2-1 er Brann ligaens beste hjemmelag før besøket fra det høye nord.
    Seks seire på de siste syv kampene understreker at Tromsø mener alvor i tittelkampen, og med ni kamper igjen å spille har de tredjeplasserte tromsøværingene tre poeng opp til serieledende Viking. Man har samtidig fem poeng til fjerdeplasserte Molde, men tap i kveld vil bety at også Brann melder seg på i medaljekampen. Mens Brann er ligaens beste hjemmelag, er Tromsø det tredje beste bortelaget, og 6-1-2 er oppløftende tall før oppgjøret på Brann Stadion.
    Brann og Tromsø møtes i kveld til en skikkelig sekspoengskamp, og etter 3-1 på Romssa Arena i juli har Tromsø nå fire på rad uten tap mot Brann. 38 møter siden tusenårsskiftet har gitt forholdsvis jevne 16-9-13 i favør TIL, en rekke som inkluderer 3-4-3 på de siste 10 møtene. Brann har vunnet kun tre av de siste 10 hjemmemøtene med kveldens gjester, og inkludert 2-3-kampen i 2019 har Tromsø fire seire her i samme periode (2009-2021).
    Kveldens hoveddommer er Svein Tore Sinnes fra Flekkefjord FK. Ole Haukåsen og Alf Olav Rossland er assistentdommere, mens Sondre Brudvik er fjerdedommer. Rohit Saggi og Morten Jensen er VAR-dommere.
    Brann gjør én endring fra laget som startet mot Stabæk sist, og Ulrik Mathisen er inne for Niklas Castro i angrepstroikaen på topp.
    Tromsø starter med de samme 11 som mot HamKam for en uke siden.
    Et værbilde av den forutsigbare sorten en snau uke før oktober, og i kveld betyr det en del regn og snaut 15 grader.
    Brann og Tromsø entrer nå banen i Bergen. To dager før Sportsklubben Brann feirer 115 år er det en fantastisk ramme på Brann Stadion, og Europa-jaktende rødtrøyer skal forsøke å halvere avstanden opp til et høytflyvende TIL-lag. Nå venter "Nystemten" og så avspark i Bergen
    1'
    TIL innleder oppgjøret.
    1'
    Tromsø får tildelt et hjørnespark
    Kent-Are Antonsen
    Lav variant mot første stolpe. Lur, den, men ingen i svart får avsluttet. Ballen spretter i farlig sone et sekund der.
    1'
    Brann får tildelt et frispark
    Mathias Dyngeland
    Brann-frispark sekunder etter corneren. Kort fra Dyngeland på rundt fem meter.
    1'
    En del røyk fra pyroeffekter sekunder før avspark her. Brann Stadion er Norges svar på San Siro i kveld, og det er jo ikke den verste sammenligningen i verden.
    2'
    Også i kveld meget bra besøkt på Brann Stadion. Er nok solgt oppunder 15.000 billetter denne nokså sure høstkvelden.
    4'
    Brann på en visitt til venstre i banen, men gjestene etterlater lite rom. Ender med TIL-innkast bortenfor cornerflagget.
    5'
    Pene og pyntelige første rundt fem minutter her. Mye spill mellom de to boksene. Er altså det som før runden var Norges beste hjemmelag mot det tredje beste bortelaget.
    6'
    Fin mulighet til Vesterlund, men TILs nummer 19 skyter over! Plutselig får gjestene en del rom på Branns halvdel, og det er Romsaas som etter hvert kombinerer med Vesterlund. Sistnevnte får til slutt skutt fra godt hold, men skuddet blir aldri optimalt. Et stykke over fra meget interessant hold. Nesten 0-1 der.
    8'
    Også bra med tilreisende fra det høye nord i kveld. Er nok et par hundre på bortetribunen her.
    9'
    Romsaas med skotøy som nok nesten gjør ham synlig fra månen nå. Knall oransje hos TILs stjerneskudd.
    11'
    Definitivt et noe avventende preg de første vel 10 her, med to lag som tar og føler på hverandre. Ikke et uventet kampbilde, det, men TIL var altså marginer unna for et par minutter siden.
    12'
    Brann blir avblåst for offside
    Bård Finne
    Finne i offside til høyre i banen. TILs bakre rekker står ganske høyt der.
    12'
    Skulle TIL vinne her, vil man ha syv poeng ned til Molde på fjerdeplass. I så fall et betydelig forsprang etter 22 spilte kamper.
    14'
    Sivert Heltne Nilsen
    Brann-frispark rett inne på egen halvdel. Slås kort.
    15'
    Brann får tildelt et hjørnespark
    Joachim Soltvedt
    Stanges unna av Gundersen i første omgang. Innlegg nummer to plukker Haugaard.
    16'
    Fortsatt et meget tett og jevnt kampbilde på Brann Stadion. Sparsommelig med situasjoner foran de to målene etter et drøyt kvarter på klokken.
    18'
    Tromsø får tildelt et frispark
    Christophe Psyché
    TIL-frispark på egen halvdel. Slås kort.
    18'
    Brann-frispark midt på egen halvdel. Kort fra Heltne Nilsen.
    19'
    Børsting og Soltvedt kombinerer til venstre i banen. Sistnevnte er etter hvert i offside.
    20'
    Et lite sekund med dramatikk idet gjestenes sisteskanse takles og faller idet han skal skyte ut. Er heldig som slipper med skrekken ettersom ballen aldri finner rød mann. Får aldri frispark.
    21'
    Ruben Yttergård Jenssen
    TIL-frispark nær midtstreken. Yttergård Jenssen tar seg av det.
    21'
    Mathisen får mottatt et stykke bortenfor krittmerket, men presset må han innse at TIL får overtatt. Gjestene verner fortsatt bra om egen boks.
    23'
    Frederik Borsting
    Børsting i offside etter at han mottar på snaut 16 meter. Ballen spilles uansett over dødlinjen.
    23'
    Først rikelig med duellering i boksen. Finne får til slutt klemt til fra snaut 16 meter. Ufarlig over.
    24'
    Soltvedt på et lite eventyr til venstre i banen, men han er ikke like mye i drømmeland som Alice. Mister etter hvert ballen. Branns nummer 17 mye med så langt.
    27'
    Brann-frispark et stykke inne på gjestenes halvdel. Slås kort.
    27'
    Gult kort til Tromsø
    Jakob Romsaas
    Ser ut til å stemple Heltne Nilsen. Greit kort.
    27'
    Vertene i full fart fremover mot boksen, men til slutt blir mangelfull presisjon ødeleggende. Haugaard kan overta.
    28'
    Kommer inn hardt i siden på Finne. Klønete involvering et stykke inne på Branns halvdel. Korrekt idømt.
    29'
    Brann-frispark etter situasjonen med Finne. Slås kort.
    29'
    Fortsatt rikelig med spill mellom de to 16-metrene i Bergen. Kun én målsjanse å skrive hjem om etter det som har vært en jevn innledning. Brann med mest ballbesittelse.
    31'
    Anders Jenssen
    TIL-frispark et stykke utenfor egen boks. Langt fra Jenssen.
    32'
    Vesterlund god idet han setter fart på til høyre i banen. På rundt 16 meter venter Antonsen, som klemmer til. Treffer ikke optimalt, men helt klart det nest nærmeste vi har vært. En slags halvsjanse for TILs nummer 8. Dyngeland redder greit, men fort gjort at den blir langt større.
    34'
    Serven ser ut til å finne Pallesen, men stopperen får aldri headet. Bra slått av Soltvedt.
    35'
    Et stopp i spillet etter en smell på stopper Gundersen, trolig i hodet. Skjer i forbindelse med corneren. Klarer nok å svare riktig på hvor mange måneder det er til julaften, nemlig tre, og er dermed med videre.
    36'
    Sander Erik Kartum
    Brann-frispark et stykke inne på egen halvdel. Slås kort.
    37'
    Brann-frispark nær midten av TILs halvdel. Slås mot boksen, men det blir aldri avsluttet.
    39'
    Lakker og lir mot pause nå, og fortsatt har de fremmøtte til gode å få se en nevneverdig Brann-sjanse. TILs bakre rekker gode så langt her.
    40'
    Mål for Brann!
    Brann 1 - 0 Tromsø
    Mål: Frederik Borsting
    Målgivende: Bård Finne
    Plutselig smeller det fra Børsting, og da tar Brann ledelsen! Sekunder etter at undertegnede etterlyste målsjanser, skrur Branns nummer 10 på sjarmen. Han får god hjelp av et lekkert veggspill som involverer Myhre og Finne, som til slutt finner dansken til høyre i boksen. Derfra klemmes det til, en velplassert avslutning Haugaard aldri rekker ned på. Effektive Brann tar ledelsen på sin første store målsjanse.
    40'
    Dommer Sinnes og VAR er inne og sjekker noe nå. Muligens en offside på Børsting. Målet blir etter kort tid godkjent.
    41'
    Gult kort til Brann
    Bård Finne
    Sekunder etter avspark tar Finne tak i Yttergård Jenssen. Tøysete av Branns nummer 11. Skjer i midtsirkelen.
    42'
    Blir altså TIL-frispark i midtsirkelen. Yttergård Jenssen tar seg av det.
    42'
    Brann-frispark til venstre i banen. Soltvedt slår kort.
    44'
    TIL-frispark fra godt innleggshold til høyre i banen, og Antonsen varter opp med en lur serve. Treffer imidlertid ingen medspillere som får avsluttet. Etter hvert kan Dyngeland overta.
    45'+1
    Brann har altså én scoring og totalt ett skudd på mål. Effektivitetens fanebærere denne første omgangen.
    45'+2
    Brann 2 - 0 Tromsø
    Mål: Bård Finne
    Målgivende: Ulrik Mathisen
    En lur Finne runder Haugaard og setter 2-0 sekunder før pausepraten! Etter gode første snaut 40 minutter deles det plutselig ut gavepakker på TILs halvdel. Jenssen skal klarere unna nær midten av egen halvdel, men treffer i stedet Mathisen. Hans berøring sender Finne gjennom, noe som betyr trøbbel for keeper Haugaard. Finne runder sisteskansen og setter 2-0 på enkelt vis. TIL straffes nådeløst etter slurv der.
    45'+2
    TIL-frispark et stykke inne på egen halvdel. Romsaas slår kort.
    45'+4
    45'+4
    Vi er halvveis i programmet på Brann Stadion, hvor det står 2-0 mellom Brann og Tromsø. To skudd på mål har gitt to fulltreffere for dødelig effektive rødtrøyer. Etter Niklas Vesterlunds tidlige mulighet for TIL skred omgangen lenge frem som tett, jevn og sjansefattig, men det var før vertene vartet opp med elleville siste fem minutter. Frederik Børstings kontante avslutning sendte Brann foran i det 40. minutt, før Bård Finne utnyttet rot rundt 90 sekunder på overtid. TIL gikk altså fra full til null kontroll helt på tampen, etter at man forsvarte seg eksemplarisk i store deler av omgangen. Brann har som nevnt to skudd på mål, og scoringene kom også etter rødtrøyenes eneste målsjanser i løpet av de første 45 minuttene. Alt i alt en interessant utvikling i Bergen, og bronseplasserte TIL står overfor en voksen oppgave i den andre omgangen.
    45'+1
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Vegard Erlien
    Ut: Jakob Romsaas
    45'+1
    Brann sparker i gang andre omgang.
    45'+1
    Kartum frisk til venstre i boksen, men innlegget brytes. Kunne blitt en mulighet der.
    47'
    Quiz i pausen på Brann Stadion, og man var i kveld innom 14-0-seieren mot Hovding i 2013. Et oppgjør som kanskje huskes best for det kritiske røster mente var "kun" ett mål fra spiss Vasiliy Pavlov. Måltyven fra Samara fikk aldri noe gjennombrudd i Brann, ei heller på Åstveit denne aprilkvelden.
    47'
    Ingen tvil i verden om at TIL er uheldige som ligger under her, selv om den andre scoringen kom etter en gavepakke. Brann effektive så det holder mot slutten av den første omgangen.
    48'
    Et innlegg fra venstre finner Vesterlund, som varter opp med en lekker hælflikk. Blir imidlertid aldri noe fart i den. Enkelt for Dyngeland.
    49'
    Kartum på nok en visitt til venstre i TIL-boksen, men trønderen får aldri avsluttet veldig bra. Et godt stykke utenfor fra interessant hold. Fort gjort at den muligheten blir større.
    50'
    Et stopp i spillet etter en smell på gjestenes Psyche. Er etter hvert med videre.
    51'
    Jakob Haugaard
    TIL-frispark et stykke utenfor egen boks. Langt fra Haugaard.
    52'
    Det meldes om 15.062 solgte billetter til kveldens oppgjør. Imponerende tall, det, og fotballgudene har altså belønnet engasjerte bergensere med et effektivt Brann-lag.
    54'
    Nesten 3-0 for Brann etter en suser fra Kartum, men Haugaard kan lettet se at ballen ender i tverrliggeren! Kampens klart største mulighet utenom scoringene. Trønderen får ladet kanonen på det som nok er rundt 20 meter, og utfallet blir nesten perfekt. Ballen smeller i metallet bak en utspilt Haugaard.
    55'
    TIL svake i frispillingen, og Heltne Nilsen gjenvinner fint for Brann. Til slutt klemmer Soltvedt til, et forsøk som ender et stykke utenfor. Flere og flere offensive involveringer for Brann nå.
    56'
    Sakarias Opsahl
    TIL-frispark et stykke inne på egen halvdel. Kort variant.
    57'
    Gode første vel 10 av Brann etter hvilen her. Kunne med litt hell også satt en tredje scoring. I skrivende stund lite som tyder på at TIL har et comeback i seg her, men vel 30 minutter er som kjent lenge i fotball.
    58'
    TIL-frispark rett inne på vertenes halvdel. Yttergård Jenssen tar seg av det.
    59'
    Nye bytter på gang hos gjestene. Traore og Hjertø-Dahl skal inn. Naturlig at det kommer endringer etter første 15 minutter etter hvilen som ikke har vært gode.
    60'
    Inne hardt i siden på Opsahl. Greit kort, men ikke veldig stygt.
    61'
    Jostein Gundersen
    TIL-frispark et stykke utenfor egen boks. Slås langt.
    62'
    Inn: Jens Hjertø-Dahl
    Ut: Sakarias Opsahl
    62'
    Inn: Maï Traoré
    Ut: Lasse Nordås
    62'
    En fin sekvens med Mathisen og Finne, men til slutt får TIL brutt. Virker fortsatt å ha god kontroll på dette, Brann. Inne i en fase hvor man kontrollerer begivenhetene.
    65'
    TIL-frispark midt på egen halvdel. Kort fra Jenssen.
    66'
    En god del slurv fra gjestene, og etter man satt med et inntrykk av at Brann var mer effektive enn veldig gode før pause, fremstår ledelsen nå langt mer fortjent.
    67'
    Stopp i spillet etter en smell på Sery Larsen. Kan fortsette uten tilsyn.
    67'
    Japhet Sery Larsen
    Brann-frispark etter situasjonen som førte til smellen på Sery Larsen. Slås kort på egen halvdel.
    67'
    Brann-frispark rett inne på TILs halvdel. Kort fra Heltne Nilsen.
    68'
    Begynner å bli lenge siden TIL var farlige her. Har egentlig kun Vesterlunds mulighet etter snaut 10 minutter å vise til etter vel timen i Bergen.
    69'
    Jens Hjertø-Dahl
    Frispark til gjestene på egen halvdel. Slås kort. En god del frispark og stopp i spillet nå.
    69'
    Brann-frispark utenfor egen boks. Slås kort, men TIL gjenvinner kort tid etter.
    70'
    Nytt frispark, dette rett inne på Branns halvdel. Kort fra Yttergård Jenssen.
    71'
    Lurt innlegg fra Paintsil til venstre, og plutselig ser ballen fri ut foran Dyngeland! Ut av intet gir TIL bortetilhengerne håp. Vingback Paintsil kommer rundt og legger bra inn, en ball Dyngeland aldri får kontroll på. Marginer unna at det blir en god avslutning, men til slutt skyter Hjertø-Dahl langt over. Ikke langt unna en redusering etter Paintsils involvering.
    72'
    Inn: Runar Norheim
    Ut: Kent-Are Antonsen
    72'
    TIL-frispark til venstre på egen halvdel. Langt fra Haugaard.
    73'
    Vegard Erlien
    TIL får rikelig med frispark nå,. Dette på rundt 30 meter. Erliens serve ser lur ut, men finner ikke medspiller.
    74'
    Vertene får frispark rett inne på gjestenes halvdel. Slås kort.
    75'
    TIL sliter fortsatt med å komme til målsjanser her, i tillegg til å tilbringe mye tid på Branns halvdel. Lite som tyder på et comeback idet det så smått begynner å haste.
    76'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Aune Heggebø
    Ut: Ulrik Mathisen
    78'
    TIL har plutselig overtall nær midtstreken, og da er det oppsiktsvekkende hvor høyt Brann står. Dessverre for gjestene er Norheim upresis. Kunne blitt en stor mulighet.
    79'
    Brann-frispark nær midtstreken. Kort fra Heltne Nilsen.
    80'
    TIL-frispark i egen boks. Langt fra Haugaard. Frispark, frispark og atter frispark er en ganske presis beskrivelse av begivenhetene nå.
    80'
    Kartum inne og blokkerer et skudd fra utenfor boksen, men trønderen får en smell i prosessen. Viktig involvering der.
    81'
    Finne spiller gjennom Heggebø, men det skulle nok helst vært motsatt. Ender med innkast til vertene.
    82'
    Traore mottar et fremspill til venstre i boksen, men avslutningen er ikke veldig farlig. Dyngeland har god kontroll idet ballen går et godt stykke utenfor.
    83'
    Inn: El Hadji Diouf
    Ut: Yaw Paintsil
    83'
    Traore ser ut til å gi Pallesen en gul lapp (les: en parkeringsbot), men stopperen ler sist og best. Takler spissen mesterlig nær midten av egen halvdel. Nesten fare på ferde der.
    84'
    Treffer høyreiste Hjertø-Dahl, men ballen ender langt utenfor. TIL sliter fortsatt både med sjanseskapingen og å sette Brann under et vedvarende press.
    85'
    Nevnte Pallesen trenger litt tilsyn i egen boks. Er med videre idet det regner sidelengs på Brann Stadion. Vind og vann i rikelig monn her nå.
    86'
    Litt for lang serve. Ender med 5-meter.
    87'
    Stor mulighet til TIL, men Brann slipper unna etter et par dramatiske sekunder! Gjestene med en alle tiders mulighet til å sørge for sen dramatikk. Diouf med et strålende innlegg fra venstre, en serve som finner Traore rett foran Dyngeland. Avslutningen treffer Dyngeland, som dermed redder på mesterlig vis. Enorm TIL-mulighet. Blir så rikelig med klabb og babb i Brann-boksen.
    89'
    VAR inne og ser på noe nå. Trolig en potensiell straffe etter en forseelse med Traore, som takles av Myhre. Blir i så fall straffe til TIL. Sinnes peker til slutt på krittmerket. Voldsomt dramatisk her nå.
    90'+1
    VAR konkluderer med straffe til TIL! Forseelsen kommer sekunder etter Traores store mulighet, og det er nettopp Traore som legges i bakken foran Dyngeland. Myhre ute med en noe klønete fot. Gjestene med muligheten til å gjøre dette spennende helt på tampen.
    90'+2
    Tromsø scorer på straffe!
    Brann 2 - 1 Tromsø
    Mål: Vegard Erlien
    Erlien sikker idet han setter ballen ene veien og Dyngeland andre! Da blir det spenning helt inn her.
    90'+3
    Inn: Moonga Simba
    Ut: Bård Finne
    90'+4
    Voldsomt med energi i TIL helt på tampen her. Temperatur på tribunene også. Herlige overtidsminutter, og de kommer etter nesten en hel omgang der TIL ikke har fremstått farlige.
    90'+6
    TIL-frispark rett inne på egen halvdel. TIL med mange mann fremme nå.
    90'+6
    Tar tak i Myhre på vei frem. Klart kort.
    90'+6
    Anledning for Brann til å bruke tid etter situasjonen med Yttergård Jenssen. Slås til slutt langt fra nær midten av egen halvdel.
    90'+6
    TIL med en slags beleiring nå, men Brann verner bra om egen boks. Nærmer oss 98 spilte minutter nå.
    90'+8
    90'+9
    Svein Tore Sinnes markerer for full tid i Bergen, hvor det ender 2-1 mellom Brann og Tromsø. Rødtrøyene rir av overtidsstormen og går seirende ut av møtet med de bronseplasserte tromsøværingene. Det tok sin tid før denne kampen var å karakterisere som dramatisk, for etter 2-0 halvveis skred den andre omgangen lenge frem som sjansefattig, pen og pyntelig. Først i det 89. minutt kom TIL til en målsjanse som kunne gjort dette spennende, og sekunder etter Mai Traores avslutning fikk samme mann straffespark i kjølvannet av en VAR-situasjon. Vegard Erlien var sikker fra krittmerket, men fulltrefferen i det 93. minutt innledet kun en svært kort sluttspurt fra TIL. Brann viste seg effektive før pause, og utenom den nevnte overtiden virket man å ha god kontroll på begivenhetene etter hvert som den andre omgangen skred frem. Alt i alt en severdig affære på et godt besøkt Brann Stadion, og rødtrøyene ligger nå kun tre poeng bak nettopp TIL.