Kristoffer Barmen stod over mot Sarpsborg 08 forrige helg på grunn av en leggskade, men er i dag tilbake i Branns startoppstilling på bekostning av Kasper Skaanes.
    Herman Stengel er syk og ble igjen i Oslo da Vålerenga-troppen tok turen over fjellet. Inn i startoppstillingen kommer en friskmeldt Magnus Lekven.
    Stopperduoen Bismar Acosta og Vito Wormgoor, samt Kristoffer Barmen og Deyver Vega, mister Branns oppgjør borte mot Stabæk neste helg dersom de pådrar seg gult kort i dag.
    Hos Vålerenga står Christian Grindheim, Magnus Lekven, Ivan Näsberg og Daniel Berntsen i fare for å miste bortekampen mot Kristiansund neste helg.
    Massiv pipekonsert fra Store Stå når speaker leser opp Bård Finnes navn.
    0'
    Kveldens kampleder er Tom Harald Hagen.
    0'
    Brann har solgt over 15 000 billetter til dette oppgjøret. Legg til Nystemten og Lars Arne Nilsen-tifo, så gir det en strålende ramme rundt kampen.
    0'
    Det regner godt i Bergen, som det har gjort store deler av dagen. Når Vålerenga tar avspark stopper ballen i gresset, og Orlov snapper den.
    1'
    Nouri slår inn foran mål, men innlegget klareres.
    3'
    Rólantsson slår inn fra høyre. Inne foran mål stiger Barmen til værs, men lysluggens heading går noen meter over. Frisk start av hjemmelaget.
    3'
    Orlov feller Grindheim. Frispark til Vålerenga inne på egen halvdel.
    7'
    Haugen finner Barmen inne foran mål, hvor Lundström gjør en kjempejobb og stopper avslutningen fra Branns midtbanespiller. Det var en stor sjanse!
    9'
    Nouri slår til Orlov, som runder en Sandberg på bærtur og slår inn foran mål, hvor Tollås Nation stanger unna. Heldig der, Vålerenga-keeperen.
    11'
    Vålerenga roper på straffespark når Heltne Nilsen har et godt tak rundt Tollås Nation. Får kun hjørnespark. Bortelaget så ut til å ha en god sak.
    13'
    Ballen faller til Fredheim Holm, som rapper til på volley. Like utenfor.
    14'
    Gjennomvåt gressmatte. Ikke perfekte forhold for fin fotball.
    18'
    Fin stikker fra Fredheim Holm til Lundström. Tidligere Vålerenga-spiller Kristiansen får stoppet innleggsforsøket. Corner til Vålerenga.
    20'
    På den får Jääger gå umarkert opp, men han header over.
    21'
    Heltne Nilsen får tilsyn etter en duell med Abdellaoue.
    22'
    Heltne Nilsen stopper Finne. Frispark godt inne på Branns halvdel.
    23'
    Stor sjanse til Brann! En misforståelse i Vålerenga-forsvaret ender med at Rólantsson får ballen. Han slår på tvers til Kristiansen, som skyter utenfor.
    26'
    Grindheim stopper Braaten. Frispark til Brann i god posisjon.
    29'
    Heltne Nilsen får nesten hodet på ballen. Får kanskje en liten dytt i ryggen også, men Hagen vinker spillet videre. Ender med utspark fra Sandberg.
    30'
    Orlov vil at Brann skal stå høyere. Jager lagkameratene etter.
    32'
    Jääger stanger unna et innlegg fra Kristiansen.
    33'
    Grindheim må ta telling etter en takling fra Haugen.
    34'
    Zahid stikker gjennom til Abdellaoue, som kommer alene med Leciejewski fra skrått hold. Blir løpt opp av Acosta, som legger hånden på spissen. Det er nok til at spissen mister balansen, og skuddet triller inn til Leciejewski.
    35'
    Jubelen står i taket når Finne mister ballen.
    38'
    Grindheim skyter via en Brann-spiller og til hjørnespark.
    38'
    Denne gangen er det Barmen som har et godt tak rundt Grindheim, men igjen vinker dommer Hagen spillet videre. Må passe seg, Brann-spillerne.
    39'
    Heltne Nilsen kommer først på et innoverskrudd frispark fra Haugen, men midtbaneankeret header ballen på tvers av målet. Burde truffet mål der.
    40'
    Fredheim Holm river ned Kristiansen. Frispark fra venstre.
    43'
    En Brann-spiller er igjen først på ballen, men Sandberg får tak i den.
    44'
    Det legges til ett minutt.
    45'
    45'
    46'
    Da er kampen igang igjen i regnværet i Bergen.
    46'
    Rolantsson drar seg frekt inn fra venstre og smeller til mot lengste, men Sandberg har god kontroll på den.
    47'
    Braaten stjeler ballen fra Lindkvist, som blir liggende nede og må få hjelp. Backen kommer seg heldigvis relativt raskt på bena igjen.
    50'
    Braaten er virkelig påskrudd nå, og får frispark når han glir inn foran Zahid.
    51'
    Frisparket skrus inn på bakre stolpe, hvor Wormgoor nesten når frem.
    52'
    Én ting er i alle fall klart: Ingen på banen er sterkere enn Daniel Braaten. Veteranen velter alle han går i duell med.
    53'
    Moa vinner corner, når han bare så vidt når et gjennomspill i bakrom. Rutinert av Vålerenga-spissen.
    55'
    Zahid finner Tollås Nation i feltet, men Brann greier likevel å rydde unna. Vålerenga biter seg fast rundt feltet, helt til Haugen får ballen. Han er kald og god når han endelig får løst opp bakfra.
    55'
    Barmen må ha hjelp etter en knallhard duell. Brann-spilleren ser litt fortumlet ut, men kommer seg tilbake på bena.
    57'
    Det er flere harde dueller enn det er fine detaljer på Brann stadion nå.
    58'
    Jääger setter albuen på Orlov ute ved sidelinjen, og gir bort et noe unødvendig frispark til Brann.
    60'
    Haugen slår inn mot bakre stolpe, men over alt og alle og til innkast fra motsatt side.
    60'
    Acosta kriger febrilsk når Haugen svinger en corner bak i feltet, men costarikaneren greier ikke å pirke ballen i mål. Isteden ender den i hanskene på Sandberg.
    61'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Samúel Fridjónsson
    Ut: Bård Finne
    65'
    Gjestene har fått fart på både ben og kula de siste minuttene, og legger langt mer press på Brann-forsvaret nå enn i de første 20 minuttene av omgangen.
    66'
    Orlov er i løpsduell med Tollås Nation i Vålerengas felt, og går så ned. Dommeren blåser frispark mot Brann-spissen, som har hektet tak i stopperens arm. Bra dømt der.
    67'
    Moa tar med seg Lundström, og får ballen tilbake foran mål. Spissveteranen fyrer løs - centimetere utenfor! Der var Deilas menn nære på å ta ledelsen.
    65'
    Haugen drar seg fri fra to Vålerenga-forsvarere til høyre i feltet og får slått inn, men ballen treffer ingen lagkamerater.
    69'
    Moa fører fremover når Vålerenga kommer tre mot tre. Han tar med seg Lindkvist ut til høyre, og backen spiller inn til Zahid. Han fyrer løs fra godt hold, men smeller ballen langt, langt over. Deila applauderer på sidelinjen, men det er nok ikke avslutningen han er fornøyd med.
    70'
    Lundstrøm sklir etter et innleggsforsøk, og blir liggende og ta seg til høyrelåret. Vålerenga-backen halter godt på sidelinjen, men gjestene ser ikke ut til å gjøre noen endringer ennå.
    71'
    Lundstrøm er tilbake på gresset, og ser ut til å kunne fortsette.
    73'
    Vålerenga får frispark midt på Branns halvdel når Zahid legges i bakken av tidligere lagkamerat Heltne Nilsen.
    74'
    Fredheim Holm finner Tollås Nation i feltet med frisparket sitt, men midtstopperen får ikke noe klem på avslutningen. Ballen triller til slutt inn til Leciejewski som enkelt holder den.
    75'
    Vålerenga har tatt helt over de siste minuttene, og kjører på for kampens første mål. Nå fosser Lindkvist nedover venstre og kommer seg til innlegg, men den klareres enkelt ut til kast.
    76'
    Magnus Lekven blir liggende nede etter å ha kollidert med en sølepytt midt på banen. Han kommer seg heldigvis raskt på bena igjen.
    77'
    Lekven viser real klasse når han sender en pasning perfekt mellom back og stopper og finner Lundström. Dessverre for Vålerenga knoter backen i mottaket, og Brann får stoppet ham før han får gjort noe fornuftig med ballen.
    79'
    Nouri kommer seg forbi Lindkvist til høyre i Vålerengas felt, og går så i bakken. Backen vil ha straffe, men dommer Tom Harald Hagen vinker korrekt spillet videre.
    80'
    Vålerenga får frispark i god posisjon når Fredheim Holm felles utenfor Branns 16-meter.
    81'
    Zahid slår frisparket godt, men Nouri rager høyest og får headet unna til kast.
    82'
    Grindheim går i bakken på egen halvdel etter å ha fått Haugen susende inn i ryggen.
    83'
    Haugen slår inn fra høyre etter en strålende Brann-kontring, men Vålerenga-forsvarerne kjemper som om det sto om livet, og ryddet bestemt unna.
    84'
    Det setter igang en Vålerenga-kontring som gir Zahid muligheten til å dra seg fri i Brann-feltet. Han får ballen over på høyre og sikter mot lengste kryss, men får ikke presset ballen på mål.
    85'
    Nå bølger spillet raskere frem og tilbake enn spillerne greier å henge med på, og lagene bytter på å ta motstanderen i ubalanse. Men enn så lenge står det 0-0 i Bergen.
    86'
    Acosta takler rett gjennom Moa, og kunne sikkert tatt både to og tre mann på den taklingen, om det hadde vært flere spillere i nærheten. Vålerenga får frispark på rundt 30 meters hold.
    88'
    Fredheim Holm lobber over Brann-muren, men også over egne spillere. Ballen spretter rolig inn til keeper.
    89'
    Brann setter raskt igang og får nesten spilt seg gjennom, men Sandberg er raskt ute og presser.
    89'
    Zahid hopper inn i ryggen på Rólantsson, og får korrekt frispark mot seg rett utenfor Branns felt.
    89'
    Brann får frispark ute ved krittmerket høyt i banen, etter at en Vålerenga-spiller viser hvor høyt han kan sparke.
    90'+1
    Haugen prikker ballen på hodet til Heltne Nilsen, men Brann-spilleren header rett på keeper.
    90'+1
    Wormgoor slår en lang ball opp mot Karadas, som selvfølgelig vinner duellen. Vålerenga må så gi bort en corner.
    90'+2
    Denne gangen treffer Haugen kun motspillere, og det hele ender til slutt i et Vålerenga-frispark.
    90'+3
    90'+3
    Det ender 0-0 i Bergen etter en tet og våt kamp. Brann kunne avgjort det før pause, Vålerenga etterpå. Men det ender altså med poengdeling.