1-4
30
618

Hei, og hjertelig velkommen til denne livedekningen fra Koteng Arena og oppgjøret mellom Rosenborg Kvinner og Breidablik.
    Etter fjorårets nederlag mot Levante i første del av kvalifiseringen, skal Rosenborg igjen forsøke å kvalifisere seg til gruppespillet i Champions League. Med fem strake seiere i banken, er selvtilliten høy i Trondheim i forkant av kveldens møte mot islandske Breidablik.
    Torsdagens kamp er første steg på veien mot Champions League. Skulle Rosenborg stikke av med seieren i dag, venter en finalekamp mellom vinneren av FC Minsk og FC Slovácko. Vinner Rosenborg også denne finalen, er det kun en siste og avgjørende playoff-kamp i september som står igjen før et eventuelt gruppespill.
    Rosenborg Kvinner kommer rett fra en fin 2-0-seier borte mot Kolbotn. De to målene kom i hver sin omgang, den første fra Cesilie Andreassen, den andre fra Mathilde Harviken. Med kun én kamp igjen å spille, tyder det på at det ligger an til en 2.plass for RBK i mesterskapsspillet. RBK-fansen har også en NM-kvartfinale å glede seg til, noe som gjør at i skrivende stund lever både drømmen om NM-gull, seriegull og Champions League-spill i beste velgående.
    Kveldens motstander befinner seg også på andreplass i hjemlig liga. Hjemmelaget skal ikke ta lett på det islandske laget som har vunnet hele fire kamper på rad. I tillegg er islendingene garantert sugne på å returnere til gruppespillet i Champions League, der de i fjor fikk juling i gruppe med PSG, Real Madrid og Zhilstroy- 1 Kharkiv.
    Lagoppstillingene er klare! Ingen store overraskelser fra RBK-trener Steinar Lein, som kun gjør én endring fra seieren mot Kolbotn. Jøsendal kommer inn på venstre kant til fordel for Minde.
    0'
    Rosenborg settes tidlig under press fra gjestene.
    1'
    Georgsdottir avslutter inne i RBK sin boks, men skuddet blokkeres.
    2'
    Islendingene har sett friske ut fra start på Koteng Arena.
    2'
    Mål for Rosenborg!
    Breidablik 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Emilie Nautnes
    Målgivende: Synne Skinnes Hansen
    RBK med en drømmeåpning! Ballen spilles fint ut mot høyrekant Skinnes Hansen som driver opp mot dødlinja før hun sender et hardt innlegg inn foran mål. Susende inn kommer Nautnes som dunker inn kampens første scoring med høyrelabben.
    4'
    Den smaker utvilsomt godt for hjemmelaget.
    4'
    Igjen setter Skinnes Hansen fart på høyre kant for RBK. Denne gangen lykkes hun ikke med å finne en medspiller på innlegget.
    6'
    Har sett farlige ut i bakrom de første minuttene, RBK. Denne gangen er det nære på at målscorer Jøsendal spilles fri alene med keeper.
    6'
    RBK triller i egen firer.
    8'
    Joramo vrir og vender på en Breidablik-spiller på midten. God ballkontroll.
    9'
    Breidablik 0 - 2 Rosenborg
    Mål: Cesilie Andreassen
    Målgivende: Selma Sol Magnusdottir
    Og der kom den andre! Det er islandske Magnúsdóttir som gjør halve jobben når hun først krangler seg inn mot dødlinja før hun omsider får lagt ut til Andreassen på utkanten av sekstenmeteren. Sistnevnte får bra treff på direkten, og setter kula lavt ned i det borterste hjørnet.
    11'
    Fantastisk RBK-spill! Nautnes banker til på halv volley etter en perfekt innsinnivger fra venstre. Spissen treffer også klokkerent fra 20 meter, og det er en skam at skuddet går i tverrligger, og ikke mellom stengene. Det hadde virkelig vært noe.
    12'
    Fantastisk RBK-spill! Nautnes banker til direkte på halv volley etter en perfekt innsinnivger fra venstre. Spissen treffer også klokkerent fra 20 meter, og det er en skam at skuddet går i tverrligger, og ikke mellom stengene. Det hadde virkelig vært noe.
    12'
    RBK styrer på eget gress.
    15'
    Breidablikk ypper. Albertsdóttir tar frem børsa fra 30 meter, og fyrer av en rakett av dimensjoner med høyreslegga. Skuddet ser ut til å suse rett inn i det borteste krysset, men går i stedet såvidt utenfor.
    16'
    Breidablik 0 - 3 Rosenborg
    Lekestue på Koteng Arena! Islendingene får virkelig ikke taket på Skinnes Hansen ute til høyre, som igjen serverer en medspiller på nydelig vis. Høyrekanten slår et nydelig innlegg inn foran mål, der spiss Nautnes står perfekt plassert til å sette inn 3-0.
    19'
    Dejá-vu på Koteng. Albertsdóttir forsøker igjen lykken fra litt ute til venstre, og igjen treffer hun skremmende godt. Som sist har ballen retning mot den borterste vinkelen. Likevel vil ikke ballen mellom stengene denne gangen heller.
    21'
    Marerittstart for de islandske gjestene, som har sett tamme ut de første tjue minuttene.
    22'
    Andreassen prøver seg fra distanse. Midtbanespilleren har selvtillit, og får godt treff mot nærmeste stolpe fra omtrent 30 meter. Hjemmelagets keeper dytter ut til corner fra høyre.
    24'
    Ny, god RBK-mulighet! Andreassen slår høyt inn mot første stolpe, der Harviken rager høyest. Midtstopperen stusser videre inn mot bakerste stolpe der ballen skjermes ut bak mål.
    24'
    Det lobbes gjennom mot Nautnes i bakrom, som er en skostørrelse unna å være først på ballen i duellen mot keeper.
    27'
    RBK fortsetter å være farlige på kontringer. Islendingene henger nok en gang ikke med når venstrekant Jøsendal setter fart langs venstre korridor. Innlegget inn mot Nautnes er brukbart, men Brediabliks keeper er først på.
    27'
    Magnúsdottir blir litt ubesluttsom på en ny RBK-overgang. Islendingen har mange gode muligheter foran seg, men bruker litt lang tid og i tillegg er pasningen mellom stopper og back litt for lang. Persson plukker ballen.
    30'
    Nære på at Skinnes Hansen setter sitt andre for dagen! Lynvingen får god tid til å avslutte alene med keeper etter en god ball i bakrom, og forsøker så å sette ballen forbi keeper i det lengste hjørnet. Brediabliks keeper gjør i stedet en god redning med bena.
    30'
    Det kan bli skikkelig stygt for islendingene om de snart ikke får bedre kontroll på RBKs lynvinger, Jøsendal og Skinnes Hansen.
    32'
    Magnúsdottir er uredd og god når hun raskt dribler seg inn mot mål fra høyre. De grønnkledde henger ikke med på de rappe bena til RBK-spilleren, men slipper med skrekken når hun i siste liten får et dårlig touch.
    35'
    Nautnes chipper inn 4-0, men flagget er oppe. Spissen spilles nydelig inn i bakrom, og avslutter enda penere over keeper Persson. Offsiden er nok likevel grei.
    36'
    Jøsendal er også i offside foran et tafatt Breidablik-forsvar. RBK-spillerne får upresset spille seg frem, så god tid at Jøsendal ikke klarer å vente med å stikke inn bak forsvaret.
    38'
    Skinnes Hansen og Nautnes kombinerer igjen. Som vi har sett tidligere er RBK farlige når høyrekanten slår inn mot den sterke spissen. Denne gangen ender headingen fra RBK spiss et par meter til side for mål.
    39'
    Må finne på noe lurt inn mot andre omgang her, Breidabliks trener Arnarsson. Foreløpig har de utrettet null og niks sett bort i fra Albertsdóttir to langskudd fra venstre.
    41'
    Breidablik med et sjeldent fremstøt. Georgsdóttir legger fint inn i boks fra høyre, men RBK-forsvaret rydder unna uten problemer.
    42'
    Kaptein Næss gliser mot publikum idet hun gjør seg for et innkast. Har stor grunn til å være fornøyd med det laget hennes har levert den første omgangen her, kapteinen.
    44'
    45'+1
    RBK går til pause med 3-0 og et nydelig utgangspunkt for siste halvdel! Trønderne har vært totalt overlegne gjennom hele omgangen, og åpnet målkontoen etter få minutter gjennom Jøsendal. Et par minutter senere doblet Andreassen ledelsen, før Nautnes kort tid etter satte inn det tredje. RBK fortsatte å fosse fremover med sine raske angrepsspillere, som virkelig har skapt hodebry for Breidablik. Nå blir det spennende å se hva islendingene svarer med i andre omgang. Følg med!
    45'
    Vi er i gang igjen på Koteng Arena!
    46'
    RBK gjenvinner ballen umiddelbart, og forsøker å angripe, men gir i stedet motstanderen et frispark på midten.
    46'
    Breidablik spiller ut mot Kristjánsdottir på høyre, som ikke rekker ballen.
    47'
    Breidablik scorer selvmål!
    Breidablik 0 - 4 Rosenborg
    Mål: Taylor Ziemer
    Andre omgang er så vidt i gang igjen før Rosenborg setter det fjerde! De hvitkledde broderer seg inn mot mål fra høyre, før ballen ender rett foran keeper. Nautnes pirker ballen mot nettmaskene, der Breidabliks forsvarsspillere kløner det til når de forlenger ballen inn forbi målstreken.
    47'
    Breidablik forsøker å svare på direkten. Magnúsdottir drar til på utkanten av sekstenmeteren, og fyrer av et skudd som går via et RBK-ben og ut bak mål.
    49'
    Utoverskrudd fra Breidabliks nummer ni. Rosenborg er først på, og klarerer ballen ut.
    50'
    Skinnes Hansen med et nytt, godt innleggforsøk fra høyre. Denne gangen er Persson årvåken og plukker ballen i fast grep.
    52'
    Bedre tendenser fra islendingene. Albertsdóttir har vært farligst hos de grønne, og er igjen god når hun driver frem i banen og skaper en farlig situasjon. Den avgjørende pasningen i bakrom er likevel upresis.
    54'
    Rosenborg vinner et hjørnespark fra venstre.
    54'
    Kort variant til Andreassen som banker til hardt mot bakerste stolpe. Breidablik header unna.
    54'
    RBK har vært gode i dag. Spiller med stor selvsikkerhet, og fortsetter å prøve seg fremover på tross av at de har fire i banken allerede.
    57'
    Olsvik driver fint frem i banen, før hun forsøker å legge ut til Jøsendal på venstre. Førstnevnte får et dårlig touch i det avgjørende øyeblikket, og dermed blir gjennombruddspasningen svak.
    58'
    Albertsdóttir og Andreassen smeller sammen i utkanten av RBKs sekstenmeter. Breidablik får frispark i god skuddposisjon.
    60'
    Nok en gang et godt forsøk fra Breidablik sin nummer syv! Kanten forsøker å bøye ballen ned i det nærmeste hjørnet, og lykkes nesten med det når ballen såvidt suser forbi stolpen til keeper Christensen.
    61'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Sara Kanutte Fornes
    Ut: Anna Langås Jøsendal
    62'
    Spillerbytte - Breidablik
    Inn: Laufey Halldórsdóttir
    Ut: Vigdís Lilja Kristjánsdóttir
    63'
    Inn: Karen Sigurgeirsdottir
    Ut: Laufey Halldórsdóttir
    63'
    Ut: Cesilie Andreassen
    63'
    Inn: Synne Brønstad
    64'
    Mange bytter fra begge lag her nå.
    65'
    Breidablik triller ball bak.
    65'
    Islendingene vinner så en corner fra høyre.
    66'
    Hjørnespark til Breidablik
    66'
    Mål for Breidablik!
    Breidablik 1 - 4 Rosenborg
    Mål: Natasha Anasi
    Målgivende: Taylor Ziemer
    Islendingene reduserer! De lykkes med en innoverskrudd variant tett inn mot mål, hvor Anasi rager høyest og stanger inn 4-1.
    66'
    Scoringen ser ut til å ha sparket liv i gjestene, som roper på straffe når Albertsdóttir dyttes over ende i RBKS boks. Dommer ser ikke ut til å bry seg om islendingenes klager.
    69'
    Breidablik 2 - 4 Rosenborg
    Mål: Helena Hálfdánardóttir
    Målgivende: Agla Maria Albertsdottir
    Breidablik fortsetter! Islendingene biter seg fast på RBKs side, og spiller seg fint inn mot høyre der Hálfdánardóttir står klar for å fyre. Det gjør hun også, og avslutningen kryper forbi Christensen og videre inn i nettmaskene.
    69'
    En svak nervøsitet brer seg over publikum.
    72'
    Inn: Celine Nergård
    Ut: Emilie Nautnes
    72'
    Inn: Sara Hørte
    72'
    Etter de to kjappe baklengsscoringene ser RBK endelig ut til å ha fått et lite grep om kampen igjen. Nå gjelder det ikke få for høye skuldere.
    75'
    Brønstad banker til fra distanse, og får godt treff. Via et grønt ben og bak mål.
    76'
    Innoverskrudd. Fornes vinner duellen, men header et par meter over mål.
    76'
    Breidablik presser frem et hjørnespark fra høyre. Nekter å gi seg uten kamp.
    78'
    Forsøker samme variant som på scoringen. Men denne gangen taper de duellen.
    78'
    Gult kort til Breidablik
    Anna Petryk
    RBK stuper fremover på en overgang, men stoppes av Petryk som bruker ulovlige midler for å stoppe de hvitkledde.
    78'
    Snaue ti minutter igjen av ordinær tid. Det som skulle bli plankejøring i andre omgang, er det i stedet blitt til en hard kamp for å forsvare ledelsen mot et gjenopplivet Breidablik.
    81'
    Breidablik står høyt med laget. Presser hjemmelaget bakover.
    82'
    Nære på at den giftige venstrekanten til Breidablik, Albetsdottit, får kranglet med seg ballen helt inn mot mål. RBK klarerer unna med et nødskrik.
    83'
    Inn: Melina Ayres
    Ut: Birta Georgsdóttir
    84'
    Inn: Helena Hálfdánardóttir
    85'
    Med Albetsdóttir i spissen jager Breidablikk ballen inne på RBKs halvdel. Islendingene trenger en til straks, skal de ha et håp om avansement.
    86'
    Breidablik med nok et hjørnespark fra høyre. Skal de lykkes på dødball igjen?
    88'
    Enda en gang slås det inn mot målscorer Anasi. Midtstopperen får igjen trøbbel med å vinne ballen i duell med RBK-forsvaret.
    88'
    Inn: Emilie Lein
    Ut: Selma Sol Magnusdottir
    Steinar Lein gjør et siste bytte på tampen av omgangen.
    90'
    Det legges til tre minutter. Bør holde helt inn dette for trønderne.
    90'+1
    Nergård med et nydelig dribleraid fra venstre. Løper seg fri med ball før hun dyttes over ende av Anasi. Ballen ruller inn i klypene på keeper.
    90'+2
    90'+4
    Det ender i jubel og avansement for RBK i første steg mot Champions League. Etter å ha overkjørt de islandske gjestene i første omgang, sparket de grønnkledde bedre etter hvilen. Breidablik våknet til liv etter en dødballscoring i det 66. minutt, og det var flere RBK-supportere som fikk hjertet i halsen når islendingene satte inn et andre mål tre minutter senere. Takket være de fire målene de scoret i første omgang, holdt det likevel til seier for RBK som nå må forberede seg til finalen på søndag.