0-1
6 120
7 841

Ble dekket av Camilla Vesteng

Folkens, det er en glede å få ønske velkommen til avslutningen av den 17. serierunden i Premier League. Når denne kampen er avgjort har altså alle lag spilt 17 kamper (minst) av sesongens 38.
    Med seier til Chelsea går London-klubben opp á poeng med Liverpool og Fulham, mens City har mulighet til å ta innpå Arsenal. Med seier er de fem poeng bak Martin Ødegaard og co.
    Disse klubbene har møtt hverandre 50 ganger. Chelsea har vunnet 27, City 16 - så da kan de trimme de små grå: Hvor mange kamper har endt uavgjort?
    City har vunnet tre av de siste fem kampene mellom disse to lagene, ingen har endt uavgjort, så da gjenstår matte på nivået til en fireåring hvor mange seire Chelsea har! Lykke til!
    Manchester City la ut dette lille videoklippet av Haaland for noen få timer siden i sosiale medier.
    Dealen med Benoit Badiashile er permanent, den tidligere Monaco-spilleren har signert en 7 1/2-års kontrakt.
    Antall stemmer: 2403
    En ting er nå den pent sagt ujevne sesongen til Liverpool, men det går jammen ikke noe bedre for Chelsea. Hva er det de driver med egentlig? Nummer ti. Syv seire, ni kamper med tap eller uavgjort. Det er mye rart nå. (Jepp, de har noen kamper mindre spilt enn de tre lagene over, men likevel.)
    Haaland spiller fra start.
    Her er City sitt lag fra start: Ederson - Walker, Stones, Ake, Cancelo - Gündogan, Rodrigo, de Bruyne - Bernardo, Haaland, Foden.
    Jack Grealish startet forrige kamp, han starter på benken i kveld.
    Hjemmelaget Chelsea starter slik: Kepa, Silva, Azpilicueta, Koulibaly, Cucurella - Kovacic, Zakaria, Ziyech - Pulisic, Sterling, Havertz.
    Pep Guardiola smilte og lo på intervjuet før kampen: Vi skal prøve vinne, spille kompakt, vinne tilbake ballen, sa Guardiola om oppskrift for kampen på Viaplay.
    Raheem Sterling skal spille mot gamle lagkamerater i kveld. Varmer opp her. Foto: Reuters.
    Mason Mount spiller ikke. Skadet? For ute av troppen.
    Antall stemmer: 3394
    Han er norsk. Han er toppscorer. Han spiller i kveld. Her er Haaland ute på gresset noen minutter før kampen starter i kveld. Foto: Reuters.
    Hvis du var trener, hvem ville du hatt på ditt lag?
    Haaland.
    61%
    Ødegaard.
    39%
    Antall stemmer: 3958
    Kai Havertz er en av flere fotballspillere som stiller opp i reklamekampanje for undertøy. I kveld skal han forsøke å stikke kjepper i hjulene for City.
    Hva skjedde med Timo Werner tenkte du kanskje akkurat NÅ? Det vi vet er at Werner og Chelsea ikke ble tidenes hit. Werner er i Red Bull Leipzig. Der har han scoret fire mål på ni kamper, og hatt to målgivende. Da vet du det! (Om du ikke visste det allerede.) Han har kontrakt med klubben ut juni 2026. Her fra en Champions League-kamp i november. Foto: Reuters
    Antall stemmer: 4326
    Lagene skal hedre Pelé i ett minutt. Pelé døde i romjulen. Alle klapper.
    Innkast til City.
    City i angrep. Raheem Sterling sitter nede på gresset. Hva skjedde der? En duell mot Stones. Som neppe gjorde noe galt. Fått en strekk? Ble et litt langt steg. Satte foten feil ned?
    2'
    Sterling er oppe og hopper på sidelinjen.
    3'
    Spillerbytte - Chelsea
    Inn: Pierre-Emerick Aubameyang
    Ut: Raheem Sterling
    Men Sterling måtte jammen ut han. Så ut som han gikk ganske greit, men da er det nok noe bak låret. Foto: Reuters
    4'
    Frispark City. Ved midtbanen. Mister ballen.
    6'
    City frem. Bernardo og De Bruyne. Stones. Det forsøkes gjennom i luften mot mål. Mislykkes.
    7'
    Så kom det et skudd, eller var det innlegg, fra Cucurella. Gikk i nettveggen.
    9'
    Chelsea og Aubameyang fremover, men City får innkast. Ake kaster det.
    10'
    City bryter, kunne kontret, men nei. Så de spiller på tvers og bygger opp. Og tilbake. Stones mot høyre. Gundogan forsøker å finne Haaland foran mål. Men ballen rett i klypen på Kepa.
    13'
    Pulisic er nesten gjennom, men Stones setter en fabelaktig takling og tar ballen.
    15'
    Chelsea får corner. Ziyech mot Koulibaly. Close, men det holder ikke.
    17'
    Pulisic sitter nede på gresset. Er det noe med kneet? Han går på sidelinjen, og det ser ikke bra ut. Ansiktsuttrykk og kropp - ikke mye positivt å lese der. Foto: AFP
    18'
    De Buyne stormer fremover. Titter mot Haaland. Ballen kommer ikke dit, men the man with number 9 tar ballen. Og City prøver å finne rom foran mål. Ballen til Kepa.
    21'
    Inn: Carney Chukwuemeka
    Ut: Christian Pulisic
    22'
    Sterling og Pulisic ut med skader innen 22 min.
    Stakkars Chelsea.
    31%
    Helt krise.
    22%
    Klarer man ikke to skader, så får det heller være. Er PL dette.
    47%
    Antall stemmer: 4708
    Men Chelsea lar seg ikke affisere av det ene eller andre. Trykker på nå, bånn gass foran City-målet. Men Havertz får ikke til den siste touchen.
    24'
    Chelsea angriper igjen. Får corner nå.
    26'
    Ziyech blir tatt. Frispark fra cirka 25 meter. Skrått. Haaland header den ut.
    28'
    Stillestående fra gjestene nå.
    29'
    Haaland forsøker å posisjonere seg foran mål. Hopper litt rundt. Lett synlig med sine kjempegule sko. Foto: AFP
    30'
    City i angrep. De Bryune er der, Haaland er der, så velger Gundogan en dårlig skuddløsning. Null trøkk i det skuddet. Pinglete.
    33'
    Og der kom muligheten til Haaland, han eksploderer i fartsskifte mot mål, får pasningen fra Gundogan. Men Haaland setter ballen like utenfor. Kampens største sjanse.
    37'
    Det er liv i kampen nå. Moro. Chelsea spiller ut.
    38'
    Havertz spiller med Kovacic, det blir for trangt.
    40'
    Så er Chelsea på vei gjennom, men ikke helt presist, beholder ballen. Ut på høyresiden, innlegget fra Ziyech går rett på Ederson, og der er det ingen mørkeblå til å jage den ballen. Barnemat (som vi sa i barneidretten for å tøffe oss) for Ederson.
    41'
    Pep ser tankefull ut. Men det er jo mer normalen enn det motsatte.
    43'
    STOLPESKUDD, og det er innbytter Carney som setter ballen i stolpen fra 18 meter. Den smeller i stolpen, Ederson hadde ikke vært på den, for han kaster seg etter ballen, og er ikke i nærheten.
    44'
    Nå ble det fyr i teltet. Du verden. Cancelo med skudd, Kepa redder.
    45'
    De Bruyne legger inn, der står Phil Foden i offside.
    45'
    Hadde Chelsea fortjent å lede til pause?
    Ja.
    48%
    Nei.
    25%
    Syns det har vært veldig likt, så 0-0 er fint.
    26%
    Antall stemmer: 5713
    - Stopperne er veldig obs på Erling. De er veldig tight, sier Hangeland på Viaplays sending. Ja, det må jo være lov å si at om man ikke er obs på Premier Leagues toppscorer, så har jo noen ikke gjort leksa si, si.
    Spillerbytte - Manchester City
    Inn: Manuel Akanji
    Ut: Kyle Walker
    45'
    Inn: Rico Lewis
    Ut: Joao Cancelo
    47'
    Så tok Pep Guardiola noen grep i pausen. Rutinerte Walker og Cancelo må ut.
    48'
    Haaland kommer til en mulighet tidlig i 2. omgang.
    49'
    Så kommer det et innlegg som går rett på keeper Kepa.
    49'
    Foden på kanten, får frispark. Azipilicueta tar Foden ned med hendene og stort sett.
    50'
    De Bruyne tar frisparket, rett i en Chelsea-spiller foran mål. Så blir det corner, og der smeller ballen i stolpen. Ake og Rodri begge på den ballen, nesten så de smeller hodene i hverandre, men det er Ake som treffer ballen med hodet og i stolpen. Åj sann!
    50'
    For å si det sånn, det Pep Guardiola sa i garderoben, ser ut til å funke.
    53'
    Du verden, nå koker det godt. Chelsea til avslutning nå. Så ut som ballen smalt i stolpen igjen, men det var utenfor. Så ikke hvem som avsluttet, men strålende angrep av Chelsea. Det var Thiago Silva som skjøt.
    56'
    Så blir Bernardo stoppet. Godt forsvar av hjemmelaget.
    57'
    Nå folkens, nå er det kamp. De Bruyne med et godt skudd, men utenfor.
    59'
    Inn: Jack Grealish
    Ut: Phil Foden
    60'
    Inn: Riyad Mahrez
    Ut: Bernardo Silva
    60'
    Nå skjer det mye av alt her. Full kok.
    61'
    Grealish spiller De Bruyne som legger inn mot Haaland. Nesten.
    62'
    Hva tenker du om 2. omgang så langt?
    Helt koko-moro!
    29%
    Dette er sånn fotball skal være!
    30%
    Blir nervevrak av dette, så mange sjanser.
    Målgivende: Jack Grealish
    Og der satt den. Innbytter Mahrez scorer etter noen minutter på banen. Og innbytter Grealish setter målgivende. De Bruyne spiller til Grealish, han kommer ned på venstre, legger inn foran mål, på bakerste stolpe kommer Mahrez og setter ballen sikkert i mål med foten. Foto: REUTERS
    63'
    Shit, fikk høy puls jeg. Greit å kjenne man lever si.
    67'
    Inn: Omari Hutchinson
    Ut: Pierre-Emerick Aubameyang
    68'
    Inn: Lewis Hall
    Ut: Marc Cucurella
    68'
    Inn: Conor Gallagher
    Ut: Hakim Ziyech
    69'
    City har ballen på egen halvdel. Småspiller. Zakaria bryter. De Bruyne presser Kovacic, Chelsea spiller ned på høyresiden.
    70'
    Og deeeeeeer er Haaland så nære. Han løper i enormt tempo mot ballen som kommer fra De Bruyne, Haaland sklir mot ballen, men litt for sent.
    73'
    Kovacic tester skuddfoten.
    73'
    Gallagher knaller ned Stones.
    76'
    City med ballen, men Chelsea jager skikkelig. Hjemmelaget blir løftet frem av fansen nå, men så løftes også innlegg - over og ut.
    79'
    Så er det en duell mellom Akanji og Gallagher. Gallagher falt lett der, men får frispark.
    82'
    Chelsea i angrep nå. Men de sliter med å finne rom.
    84'
    Chelsea ruller ballen sakte nå. Gå-fotball. Men enhver kan bli litt preget av denne 2. omgangen. Fyrverkeri.
    85'
    Havertz sitter nede og Rodri har en krampe, og får benet strukket og tøyd.
    85'
    Inn: Kalvin Phillips
    Ut: Rodri
    86'
    Syns du seieren er fortjent (om dette står seg)?
    Ja.
    45%
    Nei.
    43%
    Chelsea var jo sjanseløse etter pause, så super-ja.
    12%
    Antall stemmer: 2749
    Så kommer Chelsea seg ned til linjen, får lagt inn. Nære. Beholder ballen, men så overtar City og da løper Haaland fremover.
    88'
    Gult kort til Chelsea
    Mateo Kovacic
    89'
    Innkast city. Innkast Chelsea. Det er lagt til 4 minutter. Chelsea stopper nesten opp.
    90'
    Chelsea kommer mot City-målet i regnværet, Hall skyter fra spiss vinkel, og blir presset av City-forsvaret. Burde vel lagt inn der?! Men what the hall - om du ikke prøver liksom.