1-0
1-1
1-2

Ble dekket av Magnus Helle

Hei, og velkommen til livedekningen av kampen mellom Danmark og Norge. Det er generalprøven før sommerens EM for de norske fotballkvinnene.
    Martin Sjögren gjør en litt overraskende endring på laget som vant 2-0 mot New Zealand på lørdag. Anna Jøsendal debuterer og erstatter Skinnes Hansen på backen.
    Norge starter EM i England med kamp mot Nord-Irland 7. juli. Østerrike og England er de to andre nasjonene i Norges gruppe. Danmark er i en knalltøff gruppe, med Tyskland, Spania og Finland.
    Lagene entrer banen i Viborg!
    Da er nasjonalsangene unnagjort. Straks avspark!
    Danmark setter i gang!
    Mål for Danmark!
    Danmark 1 - 0 Norge
    Mål: Signe Bruun
    Målgivende: Sara Holmgaard
    SKREKKÅPNING! Det tar ikke minuttet en gang før Danmark går i ledelsen. Danmark kommer til innlegg fra venstre og i feltet stanger Bruun den vakkert i hjørnet.
    1'
    Hjørnespark til Norge
    4'
    Norge svarer godt etter den tunge åpningen. Trykker danskene litt nå.
    5'
    Nytt hjørnespark til Norge.
    6'
    Reiten slår den inn, men danskene klarerer på første stolpe.
    6'
    Graham Hansen dribler seg forbi en og to, men Danmark ligger lavt og Norge kommer seg ikke gjennom. Ender opp med utspark til hjemmelaget.
    7'
    STOLPEN! Kjempesjanse til Danmark. Thorirsdottir klarerer svakt ut til Harder, som smeller til fra ti meter. Den går i stolpen. Heldige der.
    9'
    Eikeland kommer til skudd på mål, men Christensen holder den.
    10'
    Pettersen blir presset, spiller bare den ut til dansk innkast.
    11'
    Hjørnespark til Danmark
    11'
    Thorirsdottir får den unna.
    12'
    Norge mister ballen på midten, og Harder kommer til skudd fra tyve meter. Pettersen har kontroll på skuddet.
    14'
    Graham Hansen i flott driv inn i Danmark sin sekstenmeter. Kommer til skudd, men det er ikke godt nok plassert.
    15'
    Norge sliter med å bryte ned Danmark i etablert forsvar. Danskene er farlig når de bryter.
    18'
    Skapes lite foran begge mål for øyeblikket.
    20'
    Norge er veldig unøyaktige i oppspillsfasen nå.
    22'
    Liten drikkepause nå. Yr melder om 25 grader i Viborg.
    24'
    Herlig gjort av Graham Hansen. Går på tvers på utsiden av sekstenmeteren. Vender fint opp og avslutter med venstrefoten til side for mål.
    26'
    Stygt balltap på egen halvdel. Danmark får ikke utnyttet det.
    28'
    Mjelde har vært veldig unøyaktig med sine langpasninger i denne omgangen.
    29'
    Harder vandrer på venstresiden, drar seg innover, men avslutningen går langt utenfor.
    30'
    Graham Hansen spiller ballen til Hegerberg. Avslutter fra tyve meter, men den går godt over mål.
    31'
    Danmark får frispark ute til venstre, slår den inn i feltet. Pettersen plukker den.
    33'
    Norge spiller seg fint forbi to ledd, men er for upresise på den siste tredjedelen.
    34'
    Norge prøver å spille seg ut bakfra, men Pettersen er for unøyaktig og spiller den ut over sidelinjen.
    35'
    God norsk mulighet! Leverer det beste angrepet i kampen fra deres side. Graham Hansen spiller ut til venstre til Reiten. Hun finner Hegerberg i feltet. Hun tar ned ballen og skyter, men den går i et dansk bein.
    36'
    Norge med nok en avslutning. Graham Hansen legger inn fra høyre. Reiten kommer seg på den, men avslutningen går over mål.
    38'
    Mål for Norge!
    Danmark 1 - 1 Norge
    Mål: Guro Reiten
    Målgivende: Ingrid Syrstad Engen
    UTLIGNING! Syrstad Engen spiller ballen til Reiten, som smeller til utenfor boksen. Skuddet går via Holmgaard og i mål.
    40'
    Norge har vært inne i en bedre periode nå!
    41'
    Graham Hansen får ballen ute til venstre. Hun forsøker å finne Maanum i boksen, men Danmark får ballen unna.
    42'
    God norsk overgang! Jøsendal finner Graham Hansen i mellomrommet. På få touch forsøker hun å spille gjennom Hegerberg. Christensen løper ut fra mål og kommer akkurat før Norge-spissen til den.
    45'
    Ett minutt tilleggstid.
    45'+1
    1-1 til pause. Varierende kvalitet fra Norge. De har noen gode perioder, men har likevel mer å gå på. Det skal sies at Danmark heller ikke har vært overbevisende i generalprøven før EM.
    Spillerbytte - Danmark
    Inn: Sofie Bredgaard
    Ut: Stine Larsen
    46'
    Norge starter friskt i andre omgang.
    48'
    Inn: Rikke Marie Madsen
    Ut: Signe Bruun
    48'
    Reiten ser ut til å slite litt etter en duell, men hun fortsetter enn så lenge.
    48'
    Norge presser frem feil hos Danmark sitt forsvar. Innkast til Norge.
    50'
    Danmark 1 - 2 Norge
    Målgivende: Caroline Graham Hansen
    Herlig norsk angrep! Graham Hansen vinner ballen høyt i banen. Hun spiller på tvers av boksen, og Hegerberg hopper nærmest telepatisk over ballen, for på bakre stolpe står Reiten og bredsider den enkelt i mål.
    52'
    Danmark med lavt innlegg fra venstre. Thorirsdottir klarerer den tilbake til danskene. Det andre innlegget plukker Pettersen.
    54'
    Et mer direkte Norge i andre omgang! Graham Hansen setter fart og spiller ut til Blakstad på venstresiden. Innlegget går rett i klypene til keeper.
    55'
    Farlig innlegg fra vertene! Pettersen slår litt luftete ut et litt lavt innlegg fra hvittrøyene. Den holder på å havne rett i beina til danskene, men Norge slipper unna.
    56'
    Norge ser bedre ut defensivt også i denne omgangen!
    58'
    58'
    Thomsen slår den inn. Den går gjennom alt og alle i feltet.
    59'
    Frispark til Norge på siden av egen sekstenmeter.
    59'
    FLOTT REDNING! Madsen blir spilt gjennom og kommer alene med Pettersen. Hun kommer flott ut og gjør målet lite. Skuddet går i keeperen og Norge får kontroll. Strålende keeperspill.
    60'
    Spillerbytte - Norge
    Inn: Karina Sævik
    Ut: Amalie Eikeland
    64'
    Inn: Synne Skinnes Hansen
    Ut: Anna Jøsendal
    64'
    Inn: Sanne Troelsgaard
    Ut: Kathrine Moller Kuhl
    65'
    Fin pasning fra Madsen gjennom Norge sitt forsvar. Bredgaard sin avslutning går rett på Pettersen.
    65'
    Skrøt av bedre forsvarsspill for knappe ti minutter siden. Det skulle jeg kanskje ikke gjort, for det har sett litt rufsete ut de siste minuttene.
    66'
    68'
    Graham Hansen sin corner er god, men blir klarert av Ballisager.
    68'
    Halvspilt omgang og dermed ny drikkepause.
    69'
    Thomsen kommer til innlegg fra høyre, men den er for høy. Går ut til norsk innkast.
    71'
    Stygg feil i bakre rekkene til Norge. Thorirsdottir mister ballen til Harder. Ender opp i dansk corner.
    72'
    De pakker seg rundt Pettersen, og det blir småfarlig. Hegerberg får til slutt ballen vekk.
    72'
    Blakstad får frispark på egen halvdel.
    73'
    Graham Hansen og Reiten kombinerer, men den siste ballen blir litt for lang til førstnevnte.
    74'
    Inn: Sara Thrige Andersen
    Ut: Janni Bogild Thomsen
    75'
    Inn: Simone Boye
    Ut: Katrine Veje
    75'
    Inn: Guro Bergsvand
    Ut: Maren Mjelde
    76'
    Inn: Sophie Romàn Haug
    Ut: Ada Stolsmo Hegerberg
    76'
    Dobbeltbytte fra begge lag. Hegerberg går av banen uten mål, men spiller likevel en grei kamp.
    76'
    Bredgaard smeller til, og Pettersen slår den ut til corner.
    77'
    Den går ut til utspark.
    77'
    Reiten og Junge smeller til i en duell på midtbanen. Begge blir liggende, men det ser ut til å gå greit for begge to.
    81'
    GURO PETTERSEN!! Thorirsdottir mister ballen som bakerste spiller. Det gjør at Harder kommer alene med Pettersen. Hun prøver å komme seg forbi den norske keeperen, men nærmeste ut i spagaten så får hun en tå på den. Fryktelig forsvarsspill av Thorirsdottir. Blir reddet av Pettersen der.
    82'
    Inn: Guro Reiten
    Ut: Elisabeth Terland
    Tomålsscoreren går av banen.
    84'
    Inn: Vilde Bøe Risa
    Ut: Ingrid Syrstad Engen
    85'
    Inn: Mille Gejl Jensen
    Ut: Pernille Harder
    86'
    Danmark prøver seg på direkteruten nå. Lang ball gjennom forsvaret. Heldigvis for Norge er skuddet for dårlig.
    88'
    Danmark presser litt nå. Får plass i mellomrommet og ruller opp. Sluttproduktet er ikke godt.
    89'
    Mister mye ballen nå. Danmark kommer farlig frempå. Norge får den ut til corner.
    90'
    Skummelt innlegg igjen, Norge får stusset den ut til innkast.
    90'
    Graham Hansen kommer på en overgang, ganske alene ordner hun en corner.
    90'+1
    Fire minutter tilleggstid.
    90'+2
    Skinnes Hansen sitt innhopp har ikke vært det beste. Mister ballen ut til dansk innkast nå.
    90'+2
    Graham Hansen danser igjen. Danskene blir svimle og hun spiller ballen videre. Norge får corner.
    90'+3
    Drøyer tid nede ved cornerflagget nå.
    90'+4
    Danskene med lang ball. Norge får den ut til innkast.
    90'+5
    Norge vinner 2-1. Sterk seier i Danmark det. Guro Pettersen får velfortjente klemmer etter kampen, redder Norge med to fantastiske redninger!