0-2
Larsen118'
1-2

Hei og velkommen til Egersund og denne livedekningen av Egersunds IK mot FK Haugesund.
    Vi har altså kommet til tredje runde av årets cup. Hjemmelaget Egersund sto for en aldri så liten cupbombe sista, da Viking ble slått 3-1 på hjemmebane. I første runde ble 3.divisjons-laget Staal fra Jørpeland slått 2-0. Til daglig spiller Egersund i 2.divisjon avdeling 2, hvor det bare har blitt én seier denne sesong. Dermed ligger laget på 9. plass, med fire uavgjorte og 2 tap i tillegg til seieren som kom borte mot Notodden.
    Det betyr mye for Egersund å få storfint besøk fra nord i fylket. Dette er bare fjerde gang at klubben når tredje runde. FK Haugesunds vei så langt i cupen har vært seier mot Vidar (3-0) og by-rival Vard (6-0). Begge disse lagene er i samme divisjon som Egersund.
    FK Haugesund har hatt en varierende start på sesongen i Eliteserien, som gjør at klubben ligger på 13. plass på tabellen, med tre seiere, tre uavgjort og fem tap. Laget gjør noen endringer fra forrige seriekamp. Førstekeeper Per Kristian Bråtveit er benket til fordel for Helge Sandvik. Sondre Tronstad og Johnny Buduson starter også kampen, men Huseklepp og Ibrahim benkes i forhold til laget som spilte 0-0 mot Sarpsborg 08 forrige seriekamp.
    Egersund og Haugesund møttes i 2012. Den gangen ble kampen spilt på Haugesund stadion, og eliteserielaget vant komfortabelt 8-2.
    Lagene er i garderoben og gjør sine siste forberedelser. Overskyet og mye vind i Idrettsparken i Egersund idag.
    0'
    Haugesund sparker i gang kampen.
    1'
    Egersund prøver seg på høyrekanten, Wawrzynkiewicz legger inn, men Haugesund skjermer ballen til femmeter.
    2'
    Tydelig at vinden preger åpningsminuttene. Flere innkast og oppstykket spill.
    3'
    Haugesund virker litt anspente i starten, lite flyt i spillet sitt.
    5'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Kristoffer Haraldseid
    kort corner. Ender med at Haugesund triller hjem til egen halvdel.
    6'
    Spiridonov er på halvdistanse, men får tildelt frispark for angrep mot EIK-keeperen.
    7'
    Forholdsvis nervøse åpningsminutter fra hjemmelaget. Haugesund har hatt full kontroll på forsøkene til Egersund, som stort sett har vært bakromspasninger mot Sumareh og Perttamo.
    8'
    Egersund prøver seg etter innlegg fra Madsen på venstrekanten, men ballen renner ut til utspill for Sandvik.
    9'
    Mye langt fra begge lag de første ti minuttene, men det blir vanskelig i den sterke vinden. Egersund har kraftig medvind, som både kan være en fordel og ulempe.
    11'
    Egersund får en sjanse når Pallesen Knudsen sklir, men innlegget fra Wawrzynkiewicz er for svakt og ballen ender opp hos Sandvik.
    13'
    Hajradinovic med innlegg fra høyre som går over hele feltet. Andreassen får tak i ballen på venstresiden og finner Buduson som skyter, men skuddet blir blokkert av Sleveland.
    15'
    Sumareh presser Skjerve, men den rutinerte stopperen makter likevel å spille tilbake til Sandvik, men keeperen har slitt litt med utsparkene i vinden. Denne gangen går ballen nesten rett opp i lufta, men Egersund klarer ikke utnytte det svake utspillet.
    16'
    Egersund setter opp et nytt angrep. Sender fire mann inn i boksen, men nok en gang er innlegget fra Wawrzynkiewicz for svakt.
    17'
    Et frispark fra FKH blir slått langt opp mot Buduson, som vinner ballen, men stussen går helt inn til Spiridonov.
    20'
    Kampens første store! Den tilfaller hjemmelaget. Perttamo stusser Sumareh gjennom, men spissen vender opp og legger igjen til Perttamo som legger inn mot bakre. Stølås prøverå heade tilbake til Sandvik, men headingen blir i overkant hard og Sandvik må gi retur. Haugesund får klarert.
    22'
    Eliteserielaget har ikke fått til noe som helst i åpningen, selv om de har stilt et sterkt lag og har uttalt tydelig at de tar alvorlig på kampen.
    24'
    Hajradinovic prøver å tre gjennom Buduson, men pasningen blir for hard.
    25'
    Nytt innlegg fra Hajradinovic, men rett i fanget til Spiridonov.
    27'
    Kiss prøver seg fra distanse, men Spiridonov har full kontroll.
    28'
    Massivt Haugesund-press. EIK-spillerne blir desperate for å klarere, men bommer på ballen. FKH prøver seg to ganger, men begge forsøkene blir blokkert før Egersund får klarert til kast.
    31'
    Hajradinovic skyter på volley fra 20 meter. Får drømmetreff, men Spiridonov ligger i full strekk og redder i krysset.
    32'
    Alexander Stølås
    Klareres til nytt hjørnespark.
    32'
    Klareres fra Wawrzynkiewicz.
    32'
    EIK kontrer med Perttamo og Sumareh. Perttamo prøver å finne Sumareh, men pasningen havner bak gambieren.
    33'
    Egersund har klart å ri av det verste Haugesund-presset som vedvarte i fem minutter.
    35'
    Mye oppstykket spill de siste minuttene.
    38'
    Hjemmelaget ser ut til å slite litt, pausen blir nok etterlengtet.
    41'
    Sumareh jager i bakrom, Sandvik er langt ute og klarerer. Perttamo får tak i returen og skyter, men Sandvik har kommet seg på plass og redder greit.
    44'
    Nå er det Haugesund som sliter. Wawrzynkiewicz får lagt inn, denne ganger er avleveringen god. Perttamo får hodet på ballen, men kommer ikke helt over ballen og headingen går utenfor.
    45'+1
    45'+1
    Der blåser Tore Hansen av for pause i Idrettsparken i Egersund. Kampen har vært helt jevnspilt og divisjonsforskjellen har ikke vært markant. Hjemmelaget hadde kampens første sjanse da Stølås skulle heade tilbake til keeper, mens gjestene har hatt den største på skuddet fra Hajradinovic som Spiridonov reddet mesterlig.
    45'
    Spillerbytte - Egersunds IK
    Inn: Kim Skogsrud
    Ut: Stian Sleveland
    Sleveland haltet mot slutten av førsteomgang og blir byttet ut i pausen.
    46'
    Et innlegg fra Stølås ser ufarlig ut, men Skogsrud mister balansen og ballen treffer foten hans og går i retning mot mål, men Spiridonov har kontroll.
    49'
    Klareres.
    49'
    EIK kontrer ved Remme og Larshus Larsen, men Remme blir for ubesluttsom og Haugesund får klarert.
    51'
    Inn: Chris Sleveland
    Ut: Sander Remme
    Rent midtbanebytte hos EIK.
    52'
    Buduson får vendt opp inne i 16-meteren, men vinkes korrekt av for offside.
    53'
    Larshus Larsen forsøker å finne Sumareh, men gambieren er i offside.
    55'
    Frispark i god mulighet for Egersund. Perttamo blir tatt på 17 meter.
    56'
    Skuddet går i muren, men Egersund biter seg fast og vinner et hjørnespark.
    57'
    Egersunds IK får tildelt et hjørnespark
    Henning Romslo
    Skrur ballen innover med venstrebeinet, men ballen går over feltet og Haugesund får til slutt klarert.
    57'
    Dommer Hansen har lagt lista høyt, samtidig som han har vært konsekvent. Har skapt bra flyt i spillet.
    59'
    Buduson får ballen helt ute til venste ved dødlinja. Prøver å legge 45 grader ut, men Nielsen får klarert til innkast for hjemmelaget. Kastet går rett i hendene til Spiridonov.
    60'
    Stor sjanse for hjemmelaget! Sumareh spiller Perttamo gjennom, men angriperen må strekke seg etter ballen og keeper kommer tett på samtidig som Perttamo er i en skå posisjon. Sandvik sklir inn og redder.
    62'
    Haugesund går rett i angrep etter Egersunds sjanse. Buduson blir spilt fri i bakrom Får god tid alene med Spiridonov, men keeperen står og står og redder skuddet som går rett på keeper. Haugesund presser på og vinner en corner.
    63'
    Heades ut fra Romslo.
    63'
    Kiss skyter via en spiller og ut til nytt hjørnespark.
    64'
    Skrus hardt inn. Bokses til nytt hjørnespark.
    64'
    Skogsrud header ut til innkast midt på hjemmelagets halvdel.
    64'
    Kastet er igjen langt og Buduson får en tå på ballen som går langt over mål.
    65'
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Erik Huseklepp
    Ut: Johnny Per Buduson
    66'
    Hajradinovic får stå helt alene på 11 meter på et innlegg fra Haraldseid, men skuddet går rett på Spiridonov. EIKs keeper holder hjemmelaget inne i kampen for øyeblikket.
    67'
    Heades ut fra Wawrzynkiewicz.
    69'
    Huseklepp lurer seg inn på bakre, men ballen sklir av foten. Ekstra vanskelig å forsvare seg mot de innoverskrudde hjørnesparkene i kraftig motvind for Egersund.
    73'
    Egersund framme på en visitt hos Haugesund, men frispark mot hjemmelaget.
    76'
    Gult kort til Egersunds IK
    Mads Madsen
    Får et langt touch og prøver å redde seg inn med en takling.
    77'
    Madsen setter opp turboen når hjemmelaget bryter høyt i banen, men får et langt touch, lager frispark og får gult kort.
    78'
    Haraldseid kommer nok en gang rundt kant og legger lavt inn. Ballen går via Kiss før Huseklepp får avsluttet på bakre stolpe, men skyter langt over og utenfor.
    79'
    Inn: Shuaibu Ibrahim
    Ut: Tor Arne Andreassen
    79'
    Madsen tupper Sumareh gjennom når Haugesund står høyt, men spissen avblåses for offside.
    80'
    Ibrahim får ballen feilvendt fem meter fra mål. Prøver et hælspark, men Spiridonov er helt nede ved stolperota og får gitt til hjørnespark.
    82'
    Frispark til Haugesund midt på Egersunds halvdel. Hajradinovic og Haraldseid står ved ballen.
    83'
    Skuddet fra bosniske Hajradinovic går langt over.
    84'
    Perttamo skjærer inn fra venstre og skyter. Skuddet blokkeres og returen faller ned hos Chris Sleveland som klemmer av et skudd som går langt utenfor til venstre.
    85'
    Sumareh tres gjennom, Pallesen Knudsen sklir og Sumareh setter avgårde mot mål. Blir hardt presset og kommer ut av balanse. Skuddet går rett på Sandvik som gir hjørnespark.
    88'
    På bakre mot Nielsen som header inn i feltet. Haugesund får klarert. Madsen lemper inn igjen. Sandvik bokser til innkast.
    88'
    Wawrzynkiewicz kaster inn. Et skudd går utenfor høyre hjørne, men der kommer Sumareh skliende og avslutter, men gambieren er i offside.
    89'
    Haugesund går rett i angrep. Hajradinovic kommer rundt på kanten, men innlegget går bak mål.
    90'
    Huseklepp skaffer innkast høyt i banen på venstresiden. Stusses inn til Spiridonov.
    90'+1
    Bob Sumareh
    Får gult for å skyte etter at dommeren har blåst.
    90'+2
    Uvisst hvor mye som er lagt til da fjerdedommer ikke har tavle.
    90'+2
    90'+2
    Der blåser dommer Hansen av, men dette er ikke over. Det er straks klart for ekstraomganger i Egersund! Det har vært en nervepirrende kamp hvor Haugesund har ført andre omgang, men Egersund fikk en stor sjanse mot slutten da Sumareh ble spilt gjennom mot Sandvik, men sisteskansen reddet. Ellers har EIKs keeper Igor Spiridonov spilt en strålende kamp og holdt hjemmelaget inne i kampen. Han ble forøvrig kåret til dagens EIKs-spiller.
    Lagene gjør seg klar for ekstraomganger.
    1. ekstraomgang
    90'
    Spillet er i gang igjen i Egersund!
    91'
    Begge lag har ett bytte igjen.
    91'
    Hajradinovic skyter via Romslos hode fra langt hold. Ballen går over mål og ut til hjørnespark fra høyre.
    92'
    Haris Hajradinovic
    Hardt mot første stolpe. Spiridonov må gi ny corner.
    92'
    Hardt inn mot mål. Keeper er presset, ballen går gjennom hele feltet og like utenfor bakerste stolpe.
    92'
    Egersund prøver seg. Sumareh spiller vegg med Larshus Larsen, men er offside.
    94'
    Haugesund fyller opp i boksen. De er faktisk fire mot to, men den siste pasningen blir for svak og keeper redder.
    95'
    Perttamo jager bakrom, men blir stoppet. Sumareh får tak i ballen, men til slutt får Haugesund stoppet gambieren, nære på at hjemmelaget var gjennom der.
    96'
    Innkast til Haugesund på venstresiden. Heades ut fra Skogsrud, men gjestene biter seg fast, men Sleveland får frispark og Egersund tar seg god tid.
    97'
    Mange slitne spillere i Idrettsparken nå, og hver mulighet til en pustepause benyttes til det fulle.
    98'
    Wawrzynkiewicz kommer rundt på kant og Egersund fyller på i boks. Innlegget går over feltet. Venstreback Madsen legger på nytt inn, men så får Haugesund klarert. Stopp i spillet nå ettersom Perttamo ligger nede i Haugesunds 16-meter.
    100'
    Spillet i gang igjen. Perttamo kommer inn.
    101'
    Spillet foregår for øyeblikket på Haugesunds halvdel. Hjemmelaget øyner håp.
    102'
    Haugesund overtar spillet og plutselig er Haraldseid helt alene på høyresiden, men innlegget er for svakt.
    103'
    Så kommer gjestene fri på venstre. Spiridonov bokser unna innlegget.
    103'
    Inn: Elion Shatri
    Ut: Mathias Perttamo
    Perttamo har gjort sitt.
    103'
    Egersunds IK scorer selvmål!
    Egersunds IK 0 - 1 Haugesund
    Mål: Marcel Wawrzynkiewicz
    Så lykkes endelig gjestene på et innkast! Langt inn fra Stølås og Pallesen presser Wawrzynkiewicz akkurat nok til at han stusser ballen i eget mål.
    103'
    Nærmer seg pause nå. Klarer hjemmelaget å svare?
    105'+1
    Gjestene prøver seg igjen. Haraldseid finner Hajradinovic som skyter. Skuddet blokkeres, før Shatri gir hjørnespark.
    105'+2
    Klareres.
    105'+2
    105'+2
    Der er det pause. Et kjapt sidebytte gjenstår før andre ekstraomgang.
    2. ekstraomgang
    105'
    Der er vi igang igjen.
    106'
    Nå satses det hos Egersund. Hjemmelaget sender opp Norheim som spiss i håp om å få en utlikning.
    107'
    Bakromspasning mot Sumareh som er nær ved å få tak i ballen, men Sandvik står ytterst i 16-meteren.
    108'
    Mål for Haugesund!
    Egersunds IK 0 - 2 Haugesund
    Mål: Shuaibu Ibrahim
    Målgivende: Kristoffer Haraldseid
    Så sitter 2-0! Ibrahim utnytter bakrommet som blir etterlatt da Egersund går for utlikningen. Spiridonov er på halvdistanse og nigerianeren lobber ballen over keeperen og rett i mål fra 20-25 meter.
    108'
    Hjemmelaget har absolutt gitt alt. Nå prøver de igjen. Wawrzynkiewicz kommer rundt og Haugesund må gi til corner.
    110'
    Elion Shatri
    Skrur ballen inn mot mål. Sandvik får en hånd på ballen og blir tildelt frispark i møljen med spillere.
    111'
    Norheim skaffer frispark på 30 meter litt ut mot høyre. Romslo står klar.
    112'
    Romslo går for skudd. Treffer forsåvidt bra og ballen har retning det høyre hjørnet, men Sandvik står godt plassert og plukker greit.
    113'
    Hjemmelaget har ikke gitt helt opp ennå, men det ser tungt ut for øyeblikket.
    114'
    Alle tiders mulighet for Sverre Larshus Larsen. Sumareh kommer rundt på venstrekanten og legger ut 45 til kapteinen Larsen som prøver å bredside ballen i mål fra 10 meter, men ballen spretter litt og skuddet går høyt over.
    115'
    117'
    Mål for Egersunds IK!
    Egersunds IK 1 - 2 Haugesund
    Mål: Sverre Larshus Larsen
    Målgivende: Henning Romslo
    Egersund svarer. Larsen setter ballen i mål etter corner fra Romslo! Er det håp?
    118'
    Hjemmelaget har innkast på venstresiden. Wawrzynkiewicz kaster.
    120'
    Gult kort til Haugesund
    120'
    120'+1
    Der er det over i Idrettsparken. En heroisk innsats fra hjemmelaget ender med seier til eliteserielaget Haugesund. En nervepirrende forestilling ble avgjort etter ekstraomganger med to kjappe Haugesund-mål. Hjemmelaget nektet å gi seg og Sverre L. Larsen reduserte med to minutter igjen på klokka. Likevel maktet FKH å ro det i land og tar seg dermed videre til fjerde runde i cupen.