3 341
3 080

Ble dekket av Hans Christian Boge-Fredriksen

Hei og velkommen til livedekningen av siste serierunde i Premier League. Everton skal kjempe for overlevelse, og møter Bournemouth på eget gress!
    Everton, Leicester og Leeds skal altså gjøre opp om én sikker plass. Everton har best utgangspunkt med sine 33 poeng og -24 i målforskjell. Leicester og Leeds er begge på 31 poeng, med henholdsvis -18 og –27 i målforskjell.
    Everton har alt i egne hender, og vil være sikret plass ved seier. Uavgjort holder om ikke Leicester vinner eller Leeds ikke vinner med minst tre mål. Tap holder hvis både Leicester og Leeds ikke vinner.
    Her kommer lagene. Goodison Park skjelver. Nedrykk står på spill!
    McNeil sparker i gang kampen for Everton.
    1'
    Gode nyheter for Everton når Tottenham har tatt ledelsen mot Leeds.
    4'
    Bournemouth i angrep, og kommer også til skudd ved Lerma. Langt over mål, det forsøket med utsiden av foten.
    6'
    Smith legger inn. Yerry Mina stanger unna. Bournemouth ypper seg.
    11'
    Gray får kampens første mulighet for Everton, men blåser den utenfor.
    16'
    Everton med et par innlegg, og på det andre forsøket vinner de et hjørnespark.
    18'
    Bournemouth får det unna.
    19'
    Frispark for Everton i god innleggsposisjon.
    20'
    Frisparket løftes mot Bournemouth-feltet, men ballen kommer aldri dit før det blåses mot hjemmelaget.
    20'
    Doucoure legger lavt inn, men den når aldri frem til Onana.
    26'
    Iwobi finner nesten åpningen inn i Bournemouth-feltet, men pasningen blir akkurat for upresis.
    30'
    Kjempesjanse for Gueye og Everton! Midtbanespilleren spilles fri, men han blåser ballen over mål fra god posisjon!
    31'
    Everton har løftet seg mange hakk etter Bournemouths gode start.
    32'
    Leicester har scoret mot West Ham, og da sendes Everton under streken. Fortvilende blikk på tribunen på Goodison Park nå!
    33'
    VG Live svarer
    Stian
    Når var sist Everton rykket ned?
    Everton har spilt på øverste nivå i siden 1953/54-sesongen. Forrige nedrykk skjedde tre sesonger før det, altså i 1950/51-sesongen. 73 år siden det.
    Everton med et par skudd, men de går utenfor.
    41'
    Gray fortsetter å prøve. Får dratt seg fri i feltet, men skuddet fra skrått hold blokkeres.
    42'
    McNeil med et veldig upresist innlegg. Langt over mål.
    42'
    Mina slår langt mot Gray, som går i bakken i duell med Zabarnyi. Everton-angriperen får ikke frispark.
    44'
    For en mulighet for Bournemouth! Tarkowski roter bort ballen på egen halvdel, og Brooks serverer Solanke foran mål. Blir blokkert av Mina til hjørnespark i siste liten!
    45'
    Det påfølgende hjørnesparket fikk ikke Bournemouth noe ut av.
    45'+1
    Det legges til tre minutter på Goodison Park.
    45'+1
    Bournemouth sparker i gang de siste 45.
    45'+1
    Everton spiller seg til et hjørnespark i det vi passerer to av de tre tillagte minuttene.
    45'+2
    Heades ut, før Everton vinner tilbake ballen.
    45'+3
    Travers storspiller i Bournemouth-buret! Først ute og bokser unna, før han varter opp med en strålende redning på skuddet til Iwobi!
    45'+3
    Mina går i bakken på det påfølgende hjørnesparket, men ingen straffe for Everton.
    45'+4
    Pause på Goodison Park, og med 45 minutter igjen av sesongen ligger Everton under streken! The Tofees kan uansett trøste seg med at de fortsatt har alt i egne hender. Seier mot Bournemouth her så er plassen sikret.
    Antall stemmer: 2422
    Gode nyheter for Everton fra Elland Road. Leeds ligger under 0-2 mot Tottenham.
    46'
    Everton-frispark i god posisjon.
    50'
    Stanges unna.
    51'
    Enorm mulighet for Everton! Gray får heade fra kloss hold, men Travers redder mesterlig!
    52'
    Bournemouth står unna.
    53'
    Brooks med skummelt innlegg mellom Everton-forsvaret og Pickford. Ender med hjørnepark for gjestene.
    53'
    Everton sin tur til å stå imot, og det klarer de.
    54'
    Spillerbytte - Bournemouth
    Inn: Matias Vina
    Ut: David Brooks
    56'
    Mål for Everton!
    Everton 1 - 0 Bournemouth
    Mål: Abdoulaye Doucoure
    PANG! GOODISON PARK SENDES TIL HIMMELS! Doucoure banker til på volley, og Travers kan ikke annet enn å se den suse inn! 1-0 til Everton. Det tar helt av!
    57'
    Fyrverkeri på Goodison Park nå. Festen har startet, men det er en halvtime igjen her! Brennes kruttet for tidlig?
    60'
    Henning
    Og der var Merseyside derby neste sesong berget foreløpig.
    Leicester leder nå 2-0 over West Ham. Leicester går altså forbi Everton på tabellen hvis de vinner selv og Everton avgir poeng.
    61'
    Inn: Kieffer Moore
    Ut: Ryan Christie
    65'
    Garner løfter inn, men den treffer ingen i Everton-drakt.
    66'
    Gray legges i bakken. Everton kan flytte opp laget.
    67'
    Gult kort til Bournemouth
    Marcos Senesi
    68'
    Firsparket blir ikke farlig.
    68'
    Så tenner Pickford til, etter en kjemperedning! Redder først headingen til Moore, men så blir det en opphetet situasjon i etterkant mot Solanke. Hodet mot hodet, men klarer å holde seg såpass i skinnet at det ikke blir laget straffe.
    69'
    Adam Smith
    69'
    Dominic Solanke
    69'
    Pickford ligger nede fremdeles.
    72'
    Har vært en situasjon mellom Mina og Solanke her nå. Solanke prøver å vise frem et merke. Det snakkes om biting, kan det være det da?
    73'
    Gult kort til Everton
    Jordan Pickford
    Der kom omsider det gule kortet til Pickford også, i det Everton-keeperen kom seg på beina.
    74'
    Spillet er i gang igjen. Merkelig minutter på Goodison Park.
    75'
    Det har blitt delt ut et gult kort til Bournemouth-manager Gary O'Neil.
    77'
    Bournemouth får ikke frispark i angrep, og da kan Everton kontre med mange. Gray går for egne sjanser, og sklir i det han skal skyte fra skrått hold. Ballen ut til femmeter.
    80'
    Nok en gang store kontringsrom for Everton, men Iwobi sender et langt innlegg ut til femmeter. Dårlig utnyttet igjen.
    81'
    Henrik
    Nå må everton holde hodet kaldt…!!
    Innlegg mot Moore, men den når ikke frem.
    82'
    Inn: Jaidon Anthony
    Ut: Adam Smith
    83'
    Iwobi kommer til skudd, og skaffer et hjørnespark for Everton.
    85'
    Glenn
    Da er det bare og håpe at B'mouth får ei scoring.
    Spillerbytte - Everton
    Inn: Ellis Reco Simms
    Ut: Demarai Gray
    86'
    Ender med et nytt hjørnespark.
    87'
    Heades ut.
    88'
    Frispark til Bournemouth i farlig posisjon.
    90'
    Det legges til 10 (!) minutter på Goodison Park!
    90'+1
    Frisparket blir ufarlig.
    90'+1
    Karl
    Hva skjer om Everton slipper inn ett?
    Da er Leicester forbi, så lenge de holder ledelsen inn mot West Ham.
    Jon
    Hvorfor legges det til 10 min
    Var en situasjon mellom Pickford/Mina og Solanke som tok lang tid i sted, i tillegg til mye drøying ved dødballer.
    Solanke kommer til skudd fra farlig posisjon, men den blokkeres før det blåses for offside. Så blir Coady liggende etter stempling, men Everton-stopperen kommer seg opp.
    90'+3
    Onana driver fremover, før han legges i bakken. Får faktisk ikke frispark.
    90'+3
    Så skytes det fra Bournemouth! Pickford redder! Godt skudd av Vina, bedre redning av Pickford.
    90'+4
    Doucoure kommer til skudd. Vinner hjørnespark.
    90'+6
    Ingenting ut av det.
    90'+7
    Frispark mot Moore langt oppe i banen.
    90'+7
    Leicester har slått West Ham 2-1. Da rykker Everton ned om de slipper inn mål nå.