6 826

Ble dekket av Håkon Østmoe Brandsnes

Hei og velkommen til denne dekningen av Everton mot Manchester City!
    Erling Braut Haaland starter altså for Manchester City. Ellers er det noen endringer: Det mest oppsiktsvekkende er kanskje at Jack Grealish og Kevin De Bruyne starter på benken.
    I skrivende stund leder Manchester City serien med ett poeng mer enn Arsenal. City har imidlertid én kamp til gode, dermed kan de være fire poeng foran med seier i dag.
    Manchester City møter Real Madrid i returoppgjøret i Champions League-semien på 17. mai. Det er nok noe av grunnen til at flere stjerner hviler i dag. I den første kampen endte det 1-1 i Madrid, da scoret De Bruyne Citys mål.
    Kampen er også svært viktig for Everton. Blåtrøyene ligger på 17. plass, med ett poeng ned til direkte nedrykk. Med andre ord er alle poeng viktige i den spennende sesongavslutningen.
    Det så svært dystert ut for Everton på et tidspunkt, men i sist serierunde vant de hele 5-1 borte mot sensasjonslaget Brighton. Derfor blir det spennende å se om de kan få til noe mot City her i dag. Brighton-kampen har nok definitivt gitt dem en selvtillitsboost.
    Kampstart er kl 15, altså om cirka tyve minutter.
    Kampen er nok et par minutter forsinket, men vi er straks i gang på Goodison!
    Og der er vi i gang!
    Mahrez legger inn fra dypet, men Tarkowski klarerer unna. City beholder ballen.
    1'
    Gigantene Mina og Haaland havner tidlig i en duell og småkrangler litt. Blir nok ikke den siste gangen.
    2'
    Everton får en fin sjanse, men Doucoure varter opp med en helt elendig pasning mot Calvert-Lewin som Ederson snapper opp. Kunne fort endt alene med keeper der, Everton-spissen, hvis pasningen var mer presis.
    3'
    Pickford holder på å kløne det til med ballen i beina, men får til slutt ryddet unna.
    5'
    Evertons skaffer en corner i den andre enden.
    6'
    City header unna, men Everton beholder ballen.
    6'
    Så er det Ederson som roter! Brasilianeren klarerer ballen rett i føttene på en Everton-spiller, men slipper skrekken. Vi har fått en kaotisk åpning på kampen!
    6'
    Mahrez skaffer et frispark på kanten av sekstenmeteren. Det er Holgate som river ham i bakken.
    7'
    Det blir ikke noe farlig ut av det frisparket.
    7'
    Everton med nok en farlighet, men Walker viser frem hurtigheten sin og hindrer Doucoure en sjanse én mot én med Ederson.
    8'
    De ypper seg litt i innledningen her, Everton.
    9'
    Akanji, som ser ut til å spille på midtbanen i dag, prøver seg på en ball i bakrom, men den blir upresis og går helt inn til Pickford.
    11'
    City ruller opp et fint angrep, men innleggsforsøket til Alvarez blir blokkert og Everton får beholde ballen.
    13'
    Pickford er igjen shaky med ballen i beina når han dunker ballen ut over sidelinjen.
    14'
    Foden skaffer et hjørnespark.
    14'
    Oii, oii, oii! Drama! Mina ligger nede etter et slag av Laporte, det har åpenbart vært litt krangling i forkant. Slaget er vel på hendene/i mageregionen til Mina.
    15'
    Dommerteamet lar den passere.
    16'
    Gundogan får plutselig en mulighet fra svært kort hold, men så blåses det. Det er mulig at det dømmes på en liten dytt fra tyskeren.
    16'
    Angående Mina-Laporte-situasjonen. Det ser ut som det er førstnevnte som kliper Laporte først, før City-spilleren svarer med å klaske Everton-spilleren på lanken. Interessant situasjon.
    19'
    Gundogan skaffer City en corner.
    21'
    Alvarez' corner lander på nettaket.
    22'
    Nok en corner til City.
    23'
    Kort variant, før Gundogan slår inn et svakt innlegg som går utenfor mål.
    23'
    Vi minner om at dere kan se situasjonen mellom Mina og Laporte i videovinduet øverst.
    24'
    Burde Laporte blitt utvist?
    Ja!
    58%
    Nei!
    42%
    Antall stemmer: 3325
    Everton vinner et frispark i høyre korridor. Da flyttes tungskytset oppover i banen.
    25'
    Dias stusser ballen ut til corner.
    26'
    City klarerer unna. Mahrez får en kontringsmulighet, men blir løpt opp.
    26'
    Haaland har vel knapt vært borti ballen hittil!
    26'
    City vinner nok en corner.
    27'
    Kort variant, før Mahrez prøver seg på et langskudd. Ballen går et par meter utenfor mål.
    27'
    Haaland går i bakken i duell med Mina, men får ingenting.
    30'
    Men så får City likevel et frispark etter at Patterson løper Foden over ende.
    30'
    Walker blir med i angrep og vinner en corner.
    30'
    Kort variant igjen, før Foden rapper til. Skuddet får en ekkel retningsforandring, men Pickford er aldri truet.
    31'
    Alvarez sendes på løp, men Gueye er lynkjapp i returløpet og rydder til slutt opp. Kunne blitt en stor mulighet.
    32'
    Everton kommer fire mot tre. Calvert-Lewin vender unna Laporte, men igjen er Walker en reddende engel og meier ballen ut til corner.
    33'
    Eventyrlig sjanse for Holgate! Det er Tarkowski som header ballen ned i føttene på midtstopperen. Fra to meters hold blåser han ballen over mål! Han får ballen litt bak seg, men det er likevel en feit sjanse.
    34'
    Så skyter Rodri fra langt hold på motsatt side av banen. Pickford holder skuddet enkelt.
    35'
    Mål for Manchester City!
    Everton 0 - 1 Manchester City
    Mål: Ilkay Gündogan
    Målgivende: Riyad Mahrez
    Han er brennhet! Ballen lempes inn i boksen til Gundogan. Han tar ned ballen med låret og flikker ballen i mål på volley. Et aldri så lite kunstverk av tyskeren!
    36'
    Everton 0 - 2 Manchester City
    Mål: Erling Braut Haaland
    Målgivende: Ilkay Gündogan
    Og så sitter også scoringen for Haaland! Det er Gundogan som plukker opp en løs ball og slår inn ballen fra siden. I boksen står Haaland helt umarkert og stanger ballen på mål. Pickford er på ballen, men klarer ikke å hindre scoring.
    37'
    Blytunge minutter for Everton! De har vært på høyde med City i store deler av kampen, men så rakner det fullstendig.
    39'
    Ballen slås i bakrom mot Haaland. Mina tar i bruk skitne midler for å hindre nordmannen. Klart frispark, cirka 40 meter fra mål.
    42'
    Frisparket heades ut av boksen, før Walker plukker opp ballen og smekker til på halvspretten. Laaaaangt utenfor.
    43'
    City fortsetter å presse på for scoring nummer tre.
    44'
    Scoringen var for øvrig Haalands 36. mål i PL denne sesongen. Han forbedrer med andre ord rekorden.
    45'
    Nesten 3-0! Walker drar seg løs på høyrekanten og slår inn flatt. Gundogan står klar og skal bare dytte inn 3-0, men en Everton-spiller kommer seg mellom City-spilleren og ballen. Everton henger i tauene nå!
    45'+1
    Haaland tusler av banen mens han prater med dommer Anthony Taylor. Skal jeg tippe, ber han Taylor om å følge litt ekstra med på Mina i annneomgang. Det er blitt mange dueller mellom dem hittil, men tonen har hele veien vært god.
    Spillerbytte - Everton
    Inn: Neal Maupay
    Ut: Dominic Calvert-Lewin
    45'
    City triller ball i åpningen av annenomgang.
    46'
    Foden legges kontant i bakken av Garner. Klart frispark og gult kort! Rett utenfor sekstenmeteren.
    47'
    Gult kort til Everton
    James Garner
    49'
    Foden ligger fortsatt nede. Fikk seg en skikkelig smell i den duellen. Han vrir kneet idet han faller, sånne situasjoner er ekle med tanke på korsbånd og den slags.
    49'
    Foden er på beina igjen.
    49'
    Everton 0 - 3 Manchester City
    Enda en drømmescoring av tyskeren! Han tar kort tilløp og plasserer den i krysset. Utsøkt scoring!
    50'
    Da har Gundogan scoret to mål i to kamper på rad!
    51'
    Nytt frispark utenfor sekstenmeteren. Denne gangen er det Holgate som feller Mahrez. Noe mer skrått hold denne gangen.
    52'
    Mahrez skyter via muren, før Garner får blokkert ballen og slått ut til corner.
    53'
    Kort variant, før Gundogan curler ballen inn mot den bakerste stolpen. Ballen blir litt for høy for Haaland. Utspark.
    55'
    Inn: Amadou Mvom Onana
    Ut: Idrissa Gueye
    55'
    Inn: Conor Coady
    Ut: Mason Holgate
    56'
    Everton kommer på et par visitter rundt City-boksen, men de kommer seg aldri til noen avslutning.
    56'
    Et Everton-innlegg blokkeres ut til corner. De er litt bedre med nå, hjemmelaget.
    57'
    Det oppstår kaos i boksen når Ederson mislykkes med en utboksing, men City får omsider klarert unna.
    59'
    Stor sjanse for Haaland! Foden slår inn mot nordmannen og spissen kaster seg rundt i et saksespark. Godt forsøk, men avslutningen har retning utenfor mål idet ballen går i en Everton-spiller.
    60'
    Vi har passert timen spilt. Guardiola vil nok snart foreta seg et par endringer, tror jeg, med tanke på Real Madrid-kampen på onsdag.
    60'
    McNeil skyter via et City-bein og til corner.
    65'
    Ederson får bokset unna ballen.
    66'
    Nesten redusering! Tarkowski rager høyest på en dødball og stanger kula via hendene til Ederson og i tverrliggeren.
    66'
    Og enda en solid sjanse! Nå er det Mina som header via bakken og over mål.
    67'
    Foden går i bakken på kanten av sekstenmteren, men vinkes på beina igjen av Taylor.
    69'
    De siste ti minuttene har vært ganske så svake av City. Guardiola er neppe fornøyd.
    69'
    City ruller opp et angrep, men innlegget fra Akanji går høyt over alt og alle.
    71'
    Interessant situasjon der Haaland er involvert! City kontrer lynhurtig, der Mahrez slår inn mot Haaland i boksen. Tarkowski får forlenget ballen unna. Haaland løper etter ballen, stopper opp og blir løpt ned av Pickford. Haaland oppsøker imidlertid den kontakten veldig, for min del er det en obstruksjon av Haaland, ikke en forseelse av Pickford. Spilles vinkes uansett videre.
    74'
    Inn: Demarai Gray
    Ut: James Garner
    77'
    Ballen faller plutselig ned i beina på Onana ved femmeteren, men belgieren rekker ikke å reagere før City-forsvaret har fått dyttet unna ballen.
    77'
    Spillerbytte - Manchester City
    Inn: Jack Grealish
    Ut: Erling Braut Haaland
    78'
    Inn: Bernardo Silva
    Ut: Ilkay Gündogan
    78'
    Haaland sier noen ord til Guardiola og tusler av banen. Mulig han ba om å bli byttet ut?
    78'
    City slår langt mot Mahrez. McNeil jobber hjem og header ballen tilbake til Pickford.
    79'
    City spiller på sparebluss nå.
    81'
    Guardiola veiver med armene på sidelinjen. Han er kanskje bekymret for at City-spillerne skal slippe opp for mye. Ikke helt fornøyd iallfall, spanjolen.
    82'
    Rodri slår langt mot Grealish, men kula blir i det hardeste laget og triller ut til utspark.
    83'
    Everton kommer til et innlegg. Tarkowski stusser ballen til værs, men så får City ryddet unna. Everton beholder ballen.
    86'
    Inn: Kalvin Phillips
    Ut: Rodri
    87'
    City fortsetter å trille ball og bruke tid.
    90'
    Minimum fire minutter legges til.
    90'
    Inn: Sergio Gomez
    Ut: Ruben Dias
    90'+1
    Stoda er altså slik: I skrivende stund er City på tabelltopp, fire poeng foran Arsenal. De har like mange kamper spilt, men Arsenal møter Brighton senere i kveld. Tre kamper gjenstår for begge lag etter denne kampen.