2-0
423
4 870

Ble dekket av Jostein Overvik

Hei og velkommen til dagens dekning av kampen mellom Augsburg og Borussia Dortmund.
    Minner om at Erling Braut Haaland i januar debuterte mot nettopp Augsburg. Da kom han inn på stillingen 1–3, scoret hat trick og snudde kampen til 5–3.
    Erling Braut Haaland starter for Borussia Dortmund.
    Dortmund XI (3–4–3): Bürki – Can, Hummels, Akanji – Meunier, Bellingham, Witsel, Guerreiro – Sancho, Haaland, Reyna
    Augsburg-benken: Gikiewicz – Framberger, Gouweleeuw, Uduokhai, Iago – Gruezo, R. Khedira – Caligiuru, Gregoritsch, Hahn – Niederlechner
    Dortmunds benk: Hitz, Passlack, Brandt, Reinier, Dahoud, Delaney, Reus, Wolf.
    Braut Haaland kommer rett fra en strålende seriestart med to scoringer i 3-0-seieren over Borussia Mönchengladbach. Scoret også to fantastiske mål da Norge slo Nord-Irland 5-1 7. september. Vi gleder oss!
    Rolig start på kampen.
    4'
    Bellingham med skuddforsøk for Dortmund. Augsburg-keeperen redder den uten store problemer. Haaland involvert i oppbygningen der.
    5'
    Witsel med hel volley fra 17 meter. Gikiewich får så vidt slått til corner.
    6'
    Ny corner Dortmund. Augsburg får ryddet unna.
    6'
    Dortmund flytter ballen fem og tilbake. I ferd med å feste grepet på dette.
    8'
    Glimrende angrep regissert av Jordan Sancho. Spiller trekant med Haalands hæl inne i feltet, men kommer ikke skikkelig til skudd.
    10'
    Augsburg-kontring. Florian Niederlechner kommer ti skudd fra skrå vinket. Borussia-keeper Bürki redder med foten. Kampens beste sjanse til nå.
    12'
    Ny corner Dortmund.
    13'
    Haaland nær på corneren. Men Augsburg-forsvaret får ballen ut.
    14'
    76-24 i ballbesittelse - fordel Dortmund - til nå. Har ballen nesten hele tiden, men sliter med å bryte gjennom.
    15'
    Bellingham vrir over til Meunier på motsatt kant. Innlegget blir klarert. Godt spill.
    17'
    Frispark Dortmund fra 22 meter skrått til venstre. Gruezo får tilsnakk.
    18'
    Spill mot ett mål for øyeblikket. Haaland blir voktet nøye. Lite ballkontakt.
    19'
    Dortmund jobber for å finne åpninger på høyrekanten. Men angrepet ender med at Jude Bellingham misser en pasning.
    22'
    Augsburg kontrer igjen. Niederlechner igjen spilt gjennom. Felles av Bürki. Men dommeren blåser for offside. Pipekonsert blant coronafå tilskuere.
    25'
    Augsburg skaper farlighet igjen. Bürki ut på blåbærtur. Men forsvaret redder unna. Dortmund har ballen. Augsburg sjansene.
    27'
    Sancho spilt gjennom med en lang ball mot venstre. Men får heller ikke nå fart på skuddet. Keeper tar den greit.
    28'
    Gult kort til FC Augsburg
    Michael Gregoritsch
    Går knallhardt i ryggen på Reyna ute på midtbanen. Unødvendig.
    29'
    Rani Khedira
    29'
    Gult kort til Borussia Dortmund
    Erling Braut Haaland
    Haaland i klinsj med Augsburg-kaptein Gouwelleeuw. Dytter til ham og får et slag i fjeset tilbake etter Khediras gule kort.
    30'
    Jeffrey Gouweleeuw
    Krangling og bråk mellom begge lags spillere etter episoden mellom Haaland og Augsburg-kapteinen. Gouweleeuw veldig lite fornøyd med at også han får gult.
    32'
    Augsburg mener de skal ha corner. Dommeren ikke enig. Høy temperatur her nå.
    35'
    Haaland spiller Reyna på 15 meter, men amerikaneren mister ballen. Trangt.
    36'
    Thomas Meunier
    Kommer helt feil inn i en takling. Enig.
    38'
    Duell mellom Emre Can Gregoritsch ender i frispark Augsburg. Can på ingen måte enig.
    39'
    Mål for FC Augsburg!
    FC Augsburg 1 - 0 Borussia Dortmund
    Mål: Felix Uduokhai
    Målgivende: Daniel Caligiuri
    Augsburg-stopperen slår Manuel Akanji i lufta og header inn 1-0. Svakt defensivt av Dortmund på dødballen.
    40'
    I ferd med å bli frustrerende for Dortmund denne kampen. Får ikke satt opp Haaland i det hele tatt. Tydelig frustrasjon bak de gule kortene.
    43'
    Meunier slår inn fra høyre. Augsburg klarerer. Typisk for 1. omgang. Bevegelsene til Dortmund ikke gode nok.
    45'
    Corner Dortmund. Ryddes også unna.
    45'+1
    To minutter lagt til.
    45'+1
    Meunier med godt forsøk fra langt hold. Corner.
    45'+1
    2. omgang starter på samme måte. Dortmund har ballen. Augsburg løper og dekker rom. Hjemmelaget løp til sammen fem km lenger enn Haaland & co. før pause.
    49'
    Sancho slår inn. Jeffrey Gouweleeuw header unna foran Haaland.
    50'
    Niederlechner kontrer igjen. Augsburg-spissen kommer til en ny sjanse. Men Emre Can får forstyrret nok til at avslutningen går utenfor.
    52'
    Reyna forsøker å finne Haaland. Men Augsburg-klarer å stenge rommet nok en gang.
    53'
    Sancho kommer fra venstre. Stoppes av Carlos Gruezo på vei inn i feltet.
    53'
    FC Augsburg 2 - 0 Borussia Dortmund
    Mål: Daniel Caligiuri
    Målgivende: Florian Niederlechner
    Augsburg kontrer Dortmund i senk. Caligiuri havner i en løpsduell med Thomas Meunier, vinner den og plasserer ballen i mål. Caligiuri har scoret fem gang mot Dortmund som Schalke-spille også.
    54'
    Reyna felt inne i feltet. Men dommeren gir Dortmund null og niks på den.
    58'
    Spillerbytte - FC Augsburg
    Inn: Fredrik Jensen
    Ut: Michael Gregoritsch
    58'
    Corner Dortmund
    59'
    Spillerbytte - Borussia Dortmund
    Inn: Julian Brandt
    Ut: Raphael Guerreiro
    60'
    Inn: Marco Reus
    Ut: Jude Bellingham
    60'
    Dortmund fortsetter å presse etter dobbelbyttet. Men Augsburg står mot. Haaland i nærheten på et innlegg fra Can. Men ikke nær nok.
    62'
    Inn: Alfred Finnbogason
    Ut: Florian Niederlechner
    62'
    Inn: Reece Oxford
    Ut: Rani Khedira
    63'
    Nå er det spill mot et mål igjen. Men Dortmund sliter med å skape muligheter mot et hardt arbeidende hjemmelag.
    64'
    Frispark Dortmund ute til høyre. Uduokhai går voldsomt til.
    65'
    Fredrik Jensen på gang for Augsburg. Men Dortmund får stoppet den blonde finnen.
    66'
    Frispark Augsburg fra samme posisjon som på scoringen før pause.
    67'
    Meunier header ut til corner for hjemmelaget. Augsburg begynner å ta seg god tid på alle faste situasjoner.
    67'
    Augsburgs Gruezo kommer til avslutning. Ballen faller ned på nettaket til Bürki.
    70'
    Inn: Reinier
    Ut: Thomas Meunier
    70'
    Reyna i gjennombrudd. Prøver å legge tilbake til Reus. Men Augsburg-stopperne rydder opp igjen.
    71'
    Axel Witsel
    71'
    Gouweleeuw og Uduokhai stopper stort sett alle innleggsforsøk. Augsburg-stopperne gjør en stor match. Har gjort Haaland nesten usynlig.
    74'
    Sancho finner Brandt på høyre. Innlegget i nærheten av Haaland. Men nordmannen får bare ikke ballen.
    75'
    Frispark Dortmund. God posisjon. 25 meter.
    76'
    Emre Can
    Krangler med dommer Martin Petersen.
    76'
    Reus setter frisparket rett i muren.
    77'
    Brandt kjører slalåm fra venstre. Blir stoppet.
    78'
    Reyna har ballen i en go posisjon til høyre. Haaland løper seg fri i god posisjon. Men Reyna velger Reus i stedet. Utspill Augsburg.
    79'
    Finnbogason og og Gruezo kommer til bra muligheter for Augsburg.
    82'
    Corner Augsburg. Og nå går tiden.
    82'
    Inn: Mahmoud Dahoud
    Ut: Axel Witsel
    83'
    Kjempesjanse for Hummels. Men keeper reddet. Hummels får en dytt i ryggen. Men ingen straffe nå heller.
    86'
    Haaland spilt gjennom av Sancho. Prøver å sette den mellom beina på Gikiewich. Men Augsburg-keeperen redder igjen.
    90'
    Fire minutter lagt til.
    90'+1
    Inn: Marek Suchy
    Ut: Andre Hahn
    90'+2
    Inn: Tobias Strobl
    Ut: Carlos Gruezo
    90'+2
    Hummels får en sjanse til. Headingen like utenfor.
    90'+4
    Finnbogason får en svær sjanse. Men islendingen klarer ikke å utnytte muligheten.