2-2
2 938
7 614

Ble dekket av Simon Zetlitz Nessler

Hei, og velkommen til livedekningen av kampen mellom FK Haugesund og Bodø/Glimt!
    Før dagens runde leder Bodø/Glimt Eliteserien med syv poeng ned til Molde. En seier her i dag vil ta bortelaget et langt steg mot en andre strake ligatittel.
    Så skal det alltids bli spennende å se om kampen mot Roma på torsdag sitter i beina for Bodø/Glimt. De står med to seirer og én uavgjort i kampene etter kampene de har spilt i Conference League-gruppespillet så langt i høst.
    Bodø/Glimt har også et godt tak på Haugesund, med tre seirer på de tre siste og 12-1 i målforskjell. Haugesunds forrige seier mot Glimt kom høsten 2018.
    Da har vi akkurat fått lagoppstillingene.
    Haugesund (4-3-3): Selvik - Fredriksen, Bærtelsen, Tiedemann, Pedersen - Therkildsen, Krygård, Sandberg - Liseth, Søderlund, Velde.
    Bodø/Glimt (4-3-3): Haikin - Sampsted, Moe, Lode, Bjørkan - Fet, Hagen, Konradsen - Solbakken, Botheim, Pellegrino.
    Bodø/Glimt stiller med de samme elleve som startet mot Roma på torsdag.
    Benken til Haugesund: Sandvik, Samuelsen, Naustdal, Stølås, Badou, Sande.
    Benken til Glimt: Smits, Høibråten, Vetlesen, Moberg, Nordås, Kvile, Pernambuco, Mugisha, Koomson.
    FKH har vært solide på hjemmebane i år, og står med åtte seirer, to uavgjort og to tap før kveldens kamp.
    Lagene er ferdig med oppvarmingen og går inn i garderobene. En ganske kald dag, men det er fine spilleforhold i Haugesund. Litt dugg i gresset og flomlys - en fin ramme!
    Glimt starter med ballen.
    Og der er vi i gang!
    1'
    Haugesund presser høyt fra start.
    1'
    Haugesund får et frispark i god innleggsposisjon.
    2'
    Kjempesjanse! Sandberg slår nydelig inn og bak i feltet løper Therkildsen seg fri. Headingen er også god, men Haikin varter opp med en god redning og får slått over.
    2'
    For noen muligheter! Det påfølgende hjørnesparket ender med et skudd fra 20 meter, som går i stolpen. Svært nær for Liseth og på returen er to Haugesund-spillere langt inne. Søderlund er først på ballen, men Haikin redder strålende fra fem meter!
    3'
    For en start for hjemmelaget.
    5'
    Liseth får litt tilsyn etter å ha fått en ball i hodet fra kloss hold.
    5'
    Spillet er i gang igjen.
    6'
    Glimt-fansen mobiliserer etter den gode Haugesund-åpningen.
    6'
    Glimt er ikke ufarlige de heller. Pellegrino slår lavt inn til Fet, som drar seg fri og skyter fra tolv meter. Litt i ubalanse akkurat i skuddøyeblikket, og da går skuddet over mål.
    7'
    Velde går og går ute på venstresiden. Til slutt går han seg fast og ballen går over dødlinja.
    8'
    Velde finter Sampsted på rumpen og spiller videre til Therkildsen. Innlegget hans ender nesten opp med å bli et skudd mot lengste hjørne, men det går utenfor.
    9'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 0 Bodø/Glimt
    Mål: Alexander Søderlund
    Målgivende: Thore Pedersen
    Der sitter den! Først er det en kjemperedning fra Haikin på headingen til Søderlund, men returen havner i beina til Pedersen, som slår lavt inn foran mål. Der står Søderlund perfekt plassert og bredsider inn 1-0 fra to-tre meter.
    10'
    For et kjør fra FKH! Sandberg skyter fra 20 meter og treffer krysstanga. FKH får også skutt på returen, men Haikin får dyttet ut til hjørnespark.
    12'
    Lavt mot første. Sist i en Glimt-spiller og ut til nytt hjørnespark.
    12'
    Ny lav variant. Også denne gangen ut til en ny corner.
    13'
    Glimt er først på hjørnesparket denne gangen også. Ut til Krygård, som skyter på hel volley fra drøyt 20 meter. Godt treff, men rett på Haikin, som holder ballen.
    13'
    Virkelig, her kunne det stått 3-0 til Haugesund og det hadde vært helt greit med tanke på sjanser og spill.
    14'
    FKH stiller for øvrig i noen spesiallagde drakter i dag. I samarbeid med Garnius og deres prosjekt Rett strikk 2021 stiller FK Haugesund nemlig i en drakt som er en tro kopi av MegDeg-genseren - designet spesifikt til dette formålet. Draktene vil siden auksjoneres bort til inntekt for Røde Kors.
    15'
    Lang ball opp på Søderlund, som vinkes av for offside.
    16'
    Glimt styrer litt mer nå.
    18'
    Molde leder for øvrig 2-0 hjemme mot Sandefjord. Skulle resultatene stå seg, vil det da være fire poeng mellom Glimt og Molde i toppen av Eliteserien.
    19'
    Velde med en fin detalj ute langs sidelinjen, men flikken blir litt for hard og går ut av spill.
    20'
    For en mulighet for Glimt! Solbakken drar seg fri ute på siden og får pirket ballen inn foran mål. Konradsen får skutt fra fem meter, men inne på streken står Ulrik Fredriksen og blokkerer ballen videre inn til keeper Selvik.
    22'
    Glimt styrer det meste nå, mens FKH ligger forholdsvis dypt og satser på kontringer. Så får vi se hvem som får uttelling først.
    24'
    Bjørkan felles like utenfor 16-meteren. Frispark til Glimt i meget god skuddposisjon, litt til venstre i banen.
    26'
    Pellegrino, Hagen og Solbakken står ved ballen.
    26'
    Det blir Pellegrino. Han skyter mot keeperhjørnet, men får ikke ballen langt nok opp mot krysset. Selvik står godt plassert og slår over til corner.
    27'
    Sist i en Haugesund-spiller og ut til ny corner.
    27'
    Lavt inn. Igjen via en Haugesund-spiller og ut til ny corner.
    27'
    Slås lengre bak i feltet denne gangen. Inne foran mål går både Fet og Selvik i bakken og det blåses frispark til keeper Selvik.
    28'
    Konradsen skyter fra 18 meter, men det blokkeres fint av Therkildsen.
    30'
    Fredriksen kaster ballen inn til Søderlund i boksen. Spissen header ballen tilbake til Sandberg, som skyter med en lur volley mot nærmeste hjørne. Haikin slår unna til corner.
    32'
    Hjørnesparket slås inn, men med litt for mye skru og ballen gikk dermed ut av spill.
    33'
    Haikin med nok en god redning. Søderlund får litt ut av intet en skuddmulighet fra 16 meter og skyter ned mot Haikins venstre hjørne. Keeperen rekker akkurat bort i tide og får stoppet ballen.
    34'
    Frispark til Glimt 30-35 meter fra mål. Ser ut til at de skal ballen inn i feltet.
    35'
    Ballen heades ned i beina til Bjørkan, som på halvspretten fyrer løs. Over mål.
    35'
    Etter litt klikk-klakk inne i feltet får nesten Therkildsen ballen servert alene bak i feltet, men ballen kommer såpass raskt på han at den går mellom beina.
    36'
    Solbakken drar seg inn i feltet og går i bakken. Spillet vinkes videre, men Solbakken blir liggende nede.
    37'
    Stopp i spillet nå.
    37'
    Solbakken er oppe igjen.
    37'
    Og vi er i gang igjen.
    37'
    Haugesund får en kontringsmulighet og Liseth setter full fart fremover. Han tar med seg Søderlund, som prøver å slå inn i feltet, men han finner ingen lagkamerater med innlegget.
    39'
    Frispark til Glimte ute på venstresiden.
    40'
    Solbakken slår lavt inn. Krygård er først på ballen og får rensket unna.
    41'
    Hagen kommer fint fremover og skyter fra 20 meter. Like over tverrliggeren fra den unge Glimt-spilleren.
    43'
    To Glimt-skudd inne i boksen. Først er det Pellegrino, men det blokkeres. Bjørkan følger opp, men sender skuddet like utenfor stolpen.
    44'
    Det legges til to minutter.
    45'
    FKH som prøver seg nå. Sandberg skaffer et hjørnespark.
    45'+1
    Slås mot første stolpe. Sist i en Glimt-spiller og ny corner.
    45'+2
    Og mot bakre. Heades unna til ny corner.
    45'+2
    Over alle og ut av spill.
    45'+3
    Haugesund leder 1-0 etter den første omgangen. Det var nærmest et stormløp fra hjemmelaget det første kvarteret, hvor de kunne scoret tre-fire mål. Glimt tok etter hvert over mye av banespillet og har hatt et par store sjanser, men det står altså 1-0 til pause.
    Den andre omgangen er i gang.
    46'
    Frispark til Glimt midt på banen.
    47'
    Velde går i bakken 25 meter fra mål etter en tøff duell. Spillet vinkes videre, noe Velde er særs misfornøyd med.
    48'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Elias Hagen
    Får kort for å holde igjen Liseth på vei fremover.
    49'
    Pellegrino skyter fra 20 meter. Via en forsvarer og trygt inn til Selvik.
    49'
    Nesten for Hagen! Han kommer seg fint inn i feltet og skyter lavt mot lengste hjørne, men ballen stryker like utenfor stolpen.
    50'
    Så er det Botheim som kommer seg til skudd inne i feltet, men han ikke får nok kraft på avslutningen. Enkelt inn til Selvik.
    51'
    Solbakken skyter fra 30 meter. Igjen ganske rett på Selvik, som redder enkelt.
    52'
    Bjørkan kommer seg inn i feltet og legger ut til Konradsen. Skuddet fra ti meter blokkeres.
    52'
    Tøff duell mellom Fet og Pedersen. Førstnevnte ligger nede.
    53'
    Oppe igjen på beina nå.
    54'
    Liseth med et fint løp og pasningen opp er også god. Spissen får med seg ballen i fart, men avslutningen blokkeres av Moe. Ut til corner.
    55'
    Slås mot første stolpe. Sist via en Haugesund-spiller og ut av spill, mener dommerteamet.
    56'
    Fet prøver å stikke gjennom til Botheim, men pasningen blir for hard og ballen går ut av spill.
    57'
    Haugesund spiller seg nydelig ut av eget forsvar. Det kladder litt mer på siste tredel, men de får til slutt et hjørnespark.
    58'
    Moe header unna.
    59'
    Brede Moe
    River ned Therkildsen.
    60'
    Mugisha og Vetlesen er på vei inn for Glimt.
    61'
    Glimt holder i ballen. Leter etter åpningene.
    62'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Joel Mugisha
    Ut: Amahl Pellegrino
    63'
    Inn: Hugo Vetlesen
    Ut: Morten Konradsen
    63'
    Inn med litt friske bein for Glimt.
    64'
    Velde vinner først ballen meget bra for Solbakken, men så går han seg fast og mister ballen i farlig posisjon. Glimt klarer ikke helt å utnytte det, men får et hjørnespark.
    65'
    Slås langt bak i feltet. Vetlesens heading havner trygt inn i hanskene til Selvik.
    65'
    Velde setter opp i en farlig posisjon ute på kanten. Han prøver seg med en pasning mot Sandberg, men den blir altfor løs.
    66'
    Velde prøver å finne Søderlund bak i feltet, men Haikin kommer fint ut og får tak på innlegget.
    68'
    Marius Lode
    Liseth er på vei gjennom når han rives i trøya av Lode.
    69'
    Moe kom til en viss grad inn i sikring der, men publikum og Haugesund-spillerne roper på rødt kort, men de blir ikke hørt. Helt i grenseland!
    69'
    Frispark 30 meter fra mål. Velde står ved ballen.
    70'
    Skuddet er meget bra det! Haikin får så vidt det er en hånd på ballen og slått unna til corner.
    70'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Martin Samuelsen
    Ut: Alexander Søderlund
    Er det dagens matchvinner som går ut?
    71'
    Bærtelsen får en stor sjanse! Corneren tas kort og Sandberg slår etter hvert fint inn foran mål. Der har Bærtelsen løpt seg fri, men han treffer ikke skikkelig med headingen fra ti meter.
    71'
    Litt roligere tempo nå. En slags stille før stormen, virker det nesten som.
    75'
    Mål for Bodø/Glimt!
    FK Haugesund 1 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Hugo Vetlesen
    Målgivende: Brede Moe
    Det er innbytter Vetlesen som gjør det! Han kommer seg inn i feltet og skyter lavt ned i det lengste hjørnet. Fin pasning opp fra Brede Moe.,
    77'
    Inn: Torje Naustdal
    Ut: Kevin Krygård
    78'
    Haugesund stadion eksploderer i glede når Therkildsen setter ballen i mål, men det annulleres for offside. Det så ganske marginalt ut fra tribuneplass.
    79'
    Haugesund kjører på nå.
    82'
    Liseth sitter nede.
    82'
    Inn: Alioune Ndour
    Ut: Sondre Liseth
    83'
    Inn: Mads Sande
    Ut: Niklas Sandberg
    83'
    Inn: Alexander Stølås
    Ut: Kristoffer Velde
    83'
    FK Haugesund 1 - 2 Bodø/Glimt
    Målgivende: Fredrik Bjørkan
    Så er det Glimt som tar ledelsen. Vetlesen får ballen 20 meter fra mål og smeller ballen ned i hjørnet!