69'
1-1

Velkommen til dagens livedekning fra Haugesund stadion. Her er det strålende vær og gressmatta er upåklagelig. Det har vært nydelig vær i Haugesund hele uken, og det er skikkelig sommerstemning i byen.
    Hos FKH er det én endring som er verdt å legge merke til. Borte mot Stabæk måtte den rutinerte ballvinneren på midtbanen, Trygve Nygaard, ut med skade. Han ble friskmeldt til dagens kamp, men han starter på benken. Inn i hans sted kommer Ugonna Anyora.
    Hjemmelaget mangler Michael Haukås, Chris Pozniak og Eirik Mæland. De er alle ute med skade.
    Det er to år siden sist FKH og Hønefoss møttes. I 2010 vant FKH hele 5-1 hjemme. I den kampen debuterte Steve Clark mellom stengene - uten å imponere. I år har han vært meget god.
    Nevnte Clark holder forøvrig haugesunderen Lars Stubhaug på benken. Den tidligere Vard Haugesund-keeperen er andrevalg mellom stengene til Hønefoss.
    En meget interessant duell i dag blir FKHs spisspar Djurdjic/Søderlund mot Hønefoss sitt forsvar. Djurdjic og Søderlund står med sju seriemål hver så langt. Hønefoss er på sin side det laget i Tippeligaen som har sluppet inn færrest mål. De står med kun sju baklengsmål etter ti serierunder. Kun ett (1!) av dem har kommet på bortebane.
    Hønefoss har altså stått fram som et meget godt bortelag så langt i sesongen. Senest 16. mai vant de 1-0 på Lerkendal mot Rosenborg. FKH er på sin side et meget godt hjemmelag. På 3 1/2 år har FKH kun tre tap totalt. De har ett tap per sesong. Sogndal (2009), Molde (2010) og Stabæk (2011) er de eneste som har vunnet her i serien. I år har FKH tre seiere og én uavgjort på de fire hjemmekampene som er spilt her.
    Det er også verdt å merke seg at FKH har scoret i alle sine 23 siste hjemmekamper.
    Michael Haukås har vært god for FKH i år etter overgangen fra Bodø/Glimt. Han er ute med ankelskade fortsatt og forteller Radio 102 før dagens kamp at han neppe blir klar til mandagens kamp mot Sandnes Ulf heller.
    Ser vi på tidligere møter mellom FKH og Hønefoss har poengene blitt jevnt fordelt både her i Haugesund og på Hønefoss. I Haugesund har FKH vunnet fire ganger, to ganger er det endt uavgjort og fire ganger har Hønefoss vunnet. I Hønefoss har også lagene vunnet fire ganger hver, mens det har endt uavgjort tre ganger.
    Toppscorerne til FKH er nevnt. Hos Hønefoss er Riku Riski toppscorer. Han står med fire mål i serien så langt. Han spiller i dag på topp sammen med Kenneth Di Vita Jensen.
    FKH og Hønefoss har i manges øyne vært de to mest positive overraskelsene i eliteserien denne sesongen. FKH ligger på 3. plass før dagens kamp. Med seier kan de innta 2. plassen om Molde ikke slår Tromsø. Hønefoss er kun tre poeng bak og kommer følgelig på samme poengsum som FKH (19 poeng) om de tar de tre poengene med seg. FKH kan få ei luke til lagene midt på tabellen med seier i dag. Hønefoss blander seg inn i toppstrid om de tar tre poeng.
    At Hønefoss har en haugesunder på reservebenken er nevnt. I FKH-laget finner vi tidligere Hønefoss-spiller Umaru Bangura. Han har i manges øyne være FKHs aller beste spiller denne sesongen. Sammen med Derek Decamps danner han et meget solid stopperpar.
    Ifølge Hønefoss sin webside, har alle lagets bortekamper siden 2010 endt med Hønefoss-seier når de har scoret kampens første mål.
    Spillerne er på vei ut på banen. Det er få minutter igjen til avspark her i Haugesund.
    Tydelig at Umaru Bangura fortsatt har et godt forhold til flere av Hønefoss-spillerne. I stedet for det vanlige håndtrykket var det flere Hønefoss-spillere som fikk en klem av FKH-stopperen. Bangura forlot Hønefoss til fordel for FKH etter 2010-sesongen.
    Vi er i gang i Haugesund. Hjemmelaget spiller fra nord mot sør i 1. omgang.
    1'
    Haugen skyter fra distanse. Kristiansen redder enkelt.
    1'
    Djurdjic avblåses for offside.
    2'
    FKH kan komme på en overgang, men Haugen får stoppet Djurdjic. Innkast til FKH.
    2'
    Riski slår inn fra venstre. Godt innlegg, men FKH får avverget. Bortelaget har startet friskt.
    3'
    FKH med fine kombinasjoner på høyresiden, men Søderlunds mellomting av avslutning og innlegg går utenfor.
    4'
    Begge lagene virker angrepsvillige. Bra tempo og offensiv fotball her i åpningsminuttene.
    5'
    Di Vita Jensen vinner en luftduell, men han er alene på topp og ballen ender ufarlig opp i hendene på Per Morten Kristiansen.
    6'
    God mulighet for FKH. Søderlund kommer seg fri på høyresiden. Han prøver å finne Djurdjic. Clark kaster seg med et tigersprang og får ei hånd på ballen. Ballen triller mot Andreassen, men han treffer urent på ballen og avslutningen suser flere meter utenfor.
    8'
    FKH farlig frampå igjen. Sema legger inn fra høyre. Djurdjic kaster fram foten for å få avsluttet på mål, men treffer Lafton som stupheader ballen unna. Lafton blir liggende og det blir stopp i spillet. Lafton er derimot kjapt på beina igjen. Han kan fortsette.
    9'
    Mora kommer på løp langs høyresiden, men han treffer dårlig på ballen på sitt innleggsforsøk. Bangura overtar og FKH kan angripe.
    10'
    Søderlund avblåses for offside.
    11'
    Det har roet seg litt nå etter noen minutter med høyt tempo og to angrepsvillige lag.
    12'
    Godt framspill mot Søderlund, men han sklir i det han skal vende. Han får kastet fram en fot og levert ballen til Djurdjic, men serberen får et dårlig touch. Hønefoss får avklart.
    14'
    Frispark til Hønefoss 30 meter fra FKH-målet.
    14'
    Riski skyter langt over. Ufarlig.
    14'
    Groven stopper et langt framspill mot Søderlund.
    16'
    Sema viser fram sine kvikke føtter og drar seg fint fri, men pasningsforsøket mot Søderlund er for svakt.
    16'
    Frispark til FKH ti meter inn på Hønefoss sin halvdel.
    17'
    Våge Nilsen slår inn fra venstre. Søderlund er høyest i feltet og stusser ballen mot mål, men ballen går flere meter utenfor.
    17'
    Søderlund drar seg fri på venstresiden, men assistentdommeren vinker fordi ballen har vært over sidelinjen.
    18'
    Clark er i ferd med å rote det skikkelig til på et tilbakespill. Djurdjic presser ham og Clark får såvidt sparket ballen unna til innkast.
    19'
    Djurdjic finner Våge Nilsen på løp inne i Hønefoss sin 16-meter, men han blir omringet av flere Hønefoss-spillere og bortelaget får klarert.
    20'
    Anyora mister ballen 30 meter fra eget mål. FKH får klarert, men meget farlig balltap av Anyora.
    22'
    Sema avanserer og utfordrer Hønefoss-forsvaret. Djurdjic kommer på overlapp og får ballen. Han skyter via et Hønefoss-bein og ut til corner fra god posisjon.
    23'
    God corner som flere FKH-spillere er nære å få hodet på, men ballen passerer alle.
    23'
    Innkast til Hønefoss langt inne på FKHs halvdel.
    25'
    FKH vinner ballen og setter fart framover.
    25'
    FKH angriper med flere spillere, men Hønefoss får klarert via Tor Arne Andreassen og ut til utspill fra Clark.
    26'
    Søderlund prøver å slå i bakrom mot Sema, men framspillet er altfor hardt.
    27'
    Sema chipper ballen i bakrom, men ballen spretter helt inn til Clark.
    28'
    Nok en overgangsmulighet for FKH, men denne gangen er det Sema som slår en for hard pasning i bakrom.
    28'
    Riski kommer til innlegg fra høyre. Ballen går via Bangura til corner for bortelaget.
    29'
    Våge Nilsen får headet unna fra første stolpe.
    29'
    Vi passerer halvtimen. Hønefoss viser at det ikke er tilfeldig at laget har sluppet inn så få mål denne sesongen.
    31'
    Riski skyter fra distanse. Det er fart i skuddet, men avslutningen går et par meter utenfor.
    31'
    Frispark til FKH 25-30 meter fra Hønefoss-målet.
    31'
    Søderlund og Våge Nilsen gjør seg klare for skudd.
    32'
    Søderlund skyter hardt og godt forbi muren. Clark kaster seg og slår til corner. Bra skudd og bra redning.
    32'
    Kort corner som ender med at Våge Nilsen skyter fra skrått hold. Skuddet blokkeres og går ut til ny corner.
    32'
    Hønefoss får klarert.
    33'
    Clark er sikker i grepet om ballen etter et innlegg fra FKHs høyreside.
    34'
    Et langt framspill mot Di Vita Jensen går helt inn til Per Morten Kristiansen.
    34'
    Sema slår fint inn fra høyre, men innlegget er litt for høyt for både Andreassen og Søderlund som er på plass i feltet.
    35'
    Mora skyter fra distanse. Ufarlig og langt utenfor.
    35'
    Groven kaster seg og får gitt til innkast foran føttene på Djurdjic.
    36'
    Nok et FKH-framspill som går helt inn til Clark.
    36'
    Med unntak av Di Vita Jensen, har Hønefoss nesten konstant hele laget på riktig side av ballen når de forsvarer seg. FKH sliter med å skape målsjanser i dag.
    38'
    Gult kort til Hønefoss
    Søderlund er i ferd med å komme seg gjennom. Sigurdsson er kynisk og feller FKH-spissen. Hjemmefansen er ikke fornøyd med at dommeren 'kun' drar opp det gule kortet.
    38'
    Frispark til FKH 25 meter fra mål.
    39'
    Våge Nilsen skrur ballen over muren, men skuddet går en meter utenfor. Clark ser ut til å ha kontroll.
    39'
    FKH er utvilsomt det førende laget nå, men Hønefoss forsvarer seg godt og virker slett ikke ufarlige ved Riski når de kommer framover.
    41'
    Hønefoss bruker veldig lang tid på alle dødballer nå. Tydelig at bortelaget ønsker å komme seg til pause med 0-0.
    43'
    Djurdjic og Våge Nilsen misforstår hverandre og ballen går ut av spill til utspill fra Clark.
    43'
    Djurdjic stusser ballen i en Hønefoss-spiller til ny corner.
    44'
    Clark går ut i feltet, men klarer ikke å fange ballen. Heldigvis for bortelaget får de likevel avklart.
    45'
    45'
    Ingen overtid her. Sandmoen blåser faktisk av 1. omgang noen sekunder før det er spilt 45 minutter.
    0-0 til pause her etter en omgang med få målsjanser. De få mulighetene som har vært er det FKH som har hatt, men Hønefoss har forsvart seg godt.
    FKHs assistenttrener Eirik Horneland er fornøyd med 1. omgang. Han er overbevist om at om FKH fortsetter å 'kjøre Hønefoss' i 2. omgang som i 1., vil det komme scoringer etter hvilen.
    45'
    Vi er i gang med 2. omgang. FKH med avspark. Nå er det Hønefoss som spiller fra nord mot sør.
    46'
    Begge lag har en rekke spillere i oppvarming.
    46'
    Spillerbytte - Hønefoss
    Inn: Kevin Larsen
    Ut: Christoffer Dahl
    Hønefoss byttet ut Dahl i pausen.
    46'
    Sema slår inn fra høyre. Søderlund er pakket inn av to Hønefoss-spillere, men kaster fram en fot. Han treffer derimot ikke ballen og bortelaget får avklart.
    47'
    Sema skjærer inn i banen og skyter fra 16 meter - rett på Clark.
    47'
    Riski får snappet en ball inne i FKHs 16 meter. Bangura kaster seg og stopper ballen -med handa mener Riski, men dommeren blåser ikke straffespark.
    49'
    Stor sjanse for FKH. Djurdjic kommer seg fri inne i Hønefoss sin 16-meter. Han avslutter forbi Clark, men ballen sniker seg noen centimetere utenfor. Svært nær 1-0.
    49'
    Clark får tilsnakk etter hendelsen. Det ser ut som at Clark har slengt noen kommentarer til Djurdjic etter at han brente kjempesjansen.
    51'
    51'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 0 Hønefoss
    Mål: Maic Sema
    Målgivende: Alexander Søderlund
    Svensken skyter fra langt hold. Ballen spretter like foran Clark og går inn nede i Clarks høyre hjørne. Svakt keeperspill av Hønefoss-keeperen. Den skal en eliteseriekeeper redde.
    51'
    Frispark til Hønefoss fra 35 meter.
    52'
    Kevin Larsen skyter faktisk, men Kristiansen redder uten problemer.
    53'
    Clark er utenfor egen 16-meter og får klarert et langt framspill bak Hønefoss-forsvaret.
    53'
    FKH kjører på nå. Djurdjic legger inn fra god posisjon, men Clark kaster seg og holder ballen.
    54'
    Groven med godt backspill da han får skjermet ballen ut av spill foran føttene på Sema.
    56'
    Adalsteinsson legger inn fra høyre, men innlegget er svakt og går ut til utspill fra Kristiansen.
    57'
    Djurdjic blir liggende etter en situasjon som verken undertegnede eller noen av dommerne så. Han kommer seg derimot på beina igjen og fortsetter.
    59'
    Decamps header unna. Hønefoss får lagt inn på nytt, men denne gangen går Kristiansen ut og holder ballen.
    59'
    FKH får lagt inn fra venstre. Ballen ender hos Anyora i returrommet, men hans skuddforsøk blokkeres.
    60'
    Riski avblåses for offside.
    61'
    Søderlund halter litt rundt nå.
    62'
    Inn: Mats Andre Kaland
    Ut: Kenneth Jensen
    Ny mann på topp for Hønefoss. di Vita Jensen har ikke fått utrettet stort i dag.
    62'
    Frispark til Hønefoss 30-35 meter fra mål.
    63'
    Larsen slår inn noe som ser ut som en mellomting av skudd og innlegg. Ballen går en meter over tverrliggeren.
    64'
    Kampen har vært litt rotete de siste minuttene. Ingen av lagene har klart å etablere noe spill.
    66'
    Larsen slår inn i feltet, men ballen går ut til utspill fra Kristiansen.
    67'
    68'
    Andre gule kort til Hønefoss
    Islendingen ser ut til å være oppe med en albue i ansiktet på Djurdjic. Assistentdommeren ser situasjonen og vinker. Sandmoen er da ikke i tvil og drar opp gult kort for andre gang til Sigurdsson.
    69'
    Våge Nilsen slår et frispark inn i feltet. Clark får bokset unna, men får seg en smell og blir liggende.
    70'
    Clark er klar igjen.
    71'
    Djurdjic, Clark og Lafton braker sammen i en kamp om ballen. Clark og Lafton kolliderer, men ballen går ut av spill til utspill fra Clark. Hønefoss-keeperen er sint på Djurdjic og klager til dommeren, men Sandmoen foretar seg ikke noe.
    72'
    Etter utvisningen har Hønefoss flyttet Arnor Sveinn Adalsteinsson inn i midtforsvaret sammen med Lafton. Heiner Mora flyttes ned på høyrebacken.
    74'
    Kjempesjanse for FKH. Våge Nilsen er onside på venstresiden og FKH kommer i overtall mot Hønefoss-målet. Våge Nilsen finner Djurdjic foran mål, men serberen treffer svært dårlig på ballen. Ballen ender til slutt opp hos Våge Nilsen igjen, men da er han i offside.
    74'
    Søderlund legger inn fra høyre. Djurdjic prøver seg på et brassespark. Avslutningen er brukbar, men ballen går et par meter utenfor.
    76'
    Stopp i spillet. Både Bangura og Kaland ligger nede med hodeskade etter å ha løpt i hverandre.
    77'
    Kampen er i gang igjen, men begge spillerne får behandling utenfor banen.
    79'
    Bangura er med igjen, med en eller annen form for bandasje på hodet.
    79'
    Inn: Remond Mwndy
    Ut: Mats Andre Kaland
    Kaland må ut med hodeskade. Dermed gjør Hønefoss sitt tredje og siste bytte for dagen.
    79'
    Kristiansen går ut i feltet og holder ballen.
    80'
    FKH angriper med mange spillere, men Våge Nilsen dribler seg bort. Hønefoss kan kontre.
    81'
    Gult kort til FK Haugesund
    Geir Ludvig Fevang
    Kommer sent i en takling og stopper en overgangsmulighet for Hønefoss. Dermed må Fevang stå over mot Sandnes Ulf i neste serierunde.
    81'
    Skjerve skjærer inn i banen og skyter fra god posisjon. Ballen går via et Hønefoss-bein og like over. Corner til hjemmelaget.
    82'
    Kort corner som ender med innlegg fra Våge Nilsen. Ballen ender opp i hendene på Clark.
    82'
    Søderlund og Djurdjic misser i sitt forsøk på samspill. De har ikke hatt noen stor dag i dag noen av FKHs toppscorere.
    84'
    Skjerve kommer på overlapp og Djurdjic prøver å slå gjennom til høyrebacken, men Hønefoss får avklart.
    84'
    Larsen skyter fra langt hold. Ikke noe dårlig skudd, men Kristiansen har kontroll og ser ballen gå et par meter utenfor.
    85'
    Sema drar seg fri på høyresiden og vinner en corner.
    86'
    Kaotisk i Hønefoss-feltet. Ballen blir liggende et par meter fra streken. Decamps avslutter, men skuddet blokkeres. Nær 2-0.
    86'
    4700 tilskuere på Haugesund stadion i dag.
    87'
    Tor Arne Andreassen blir liggende etter cornersituasjonen. Han må av banen.
    88'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Kristoffer Haraldseid
    Ut: Tor Arne Andreassen
    Andreassen må ut med skade. U-landslagsspiller Haraldseid kommer inn. Han tar høyresiden, Sema skifter over til venstre.
    88'
    FKH fortsetter å presse på. Hønefoss, med sine ti spillere, ser ikke ut til å kunne sette inn en sluttspurt her.
    89'
    Haraldseid legger inn fra høyre. Det blåses frispark til Hønefoss.
    89'
    Ugonna Anyora er stemt fram som dagens FKH-spiller.
    90'
    Nok en spiller ligger nede med skade. Nå er det Joakim Våge Nilsen som ligger nede.
    90'
    Mål for Hønefoss!
    FK Haugesund 1 - 1 Hønefoss
    Mål: Riku Riski
    Målgivende: Remond Mwndy
    Hønefoss scorer i siste minutt på sin første målsjanse i kampen. Det står 1-1. Riski er plutselig alene gjennom. Han runder Kristiansen og setter ballen sikkert i mål.
    90'
    Riku Riski
    Får kort for å ha dratt av seg trøya da han feiret scoringen.
    90'+2
    Det skal spilles minimum fem minutters tilleggstid.
    90'+2
    Våge Nilsen er forøvrig med igjen.
    90'+3
    Bangura slår langt mot Søderlund. Han prøver å heade ned til Djurdjic, men ballen spretter ut av spill.
    90'+4
    Hønefoss forsvarer seg godt nå og får klarert unna gang på gang.
    90'+4
    Sandmoen signaliserer at han vil legge til mer tid ettersom Hønefoss bruker lang tid på alle dødballer.
    90'+5
    90'+6
    Sandmoen la ikke til mer likevel. Kampen er over. Det ender 1-1 etter at Hønefoss, med ti spillere, utlignet i det 90. minutt. Dette på deres eneste målsjanse i kampen.
    Dermed forblir FKH på 3. plass, mens Hønefoss fortsatt innehar 6. plassen.
    FKHs spillere og trenere ser naturlig nok svært skuffet ut. Dette var en kamp de burde vunnet.
    - Vi var veldig nær 2-0, men da vi ikke fikk det andre målet levde kampen hele tiden. Det var en fin gjennomløping og scoring av spissen deres (Riski), sier FKHs assistenttrener Eirik Horneland.
    - Dette var veldig surt, en forferdelig følelse. Veldig sløvt av oss å slippe til en spiller alene mot keeper når vi er elleve mot ti. Hovedproblemet var at vi ikke klarte å avgjøre kampen. Når vi ikke klarte å få 2-0 lever vi farlig, sier FKHs kaptein Per Morten Kristiansen.
    - Livet går videre, vi spilte en bra kamp. Det lå i kortene at de kom til å få en avslutning før eller siden. Målet deres var en god prestasjon, men også deres eneste sjanse i kampen, sier FKH-trener Jostein Grindhaug, som understreker at han var fornøyd med det laget presterte i dag.
    Allerede mandag er det ny kamp for FKH og Hønefoss. FKH skal spille borte mot Sandnes Ulf. Hønefoss spiller hjemme mot Molde. FKH må da klare seg uten Fevang (karantene) og Andreassen (måtte ut med skade). Hønefoss må klare seg uten Sigurdsson (karantene).