3-0
Sema68'
4-0

Da kan vi ønske velkommen til Haugesund stadion og dagens oppgjør i Tippeligaen mellom FK Haugesund og Sarpsborg 08.
    Hjemmelaget ligger før dagens serierunde på sisteplass med sju fattige poeng. Dagens motstander har hatt en bedre vårsesong, og ligger på 11. plass med 14 poeng.
    Begge lag må gjør forandringer på laget fra sist serierunde. FKH mangler blant annet stopperne Cvetinovic og Elsner. I tillegg er Haraldseid satt på benken. Inn kommer Bjørnbak, Sema og Bamberg. Bjørnbak vil danne stopperpar med Andreassen.
    Sarpsborg 08 mangler spissene Samuel og Djedje. I tillegg er Berge plassert på benken. Inn kommer Wiig, Zajic og Thomassen.
    Det blir en spesiell dag for 18 år gamle Per Kristian Bråtveit som debuterer i mål på hjemmebane for første gang.
    Da er lagene på vei ut på banen. Greie spilleforhold i Haugesund. Overskyet og lite vind. Gressmatta er som valig i god stand.
    Sarpsborg får mulighet på en overgang, men heldigvis for hjemmelaget roter bortelaget ballen over sidelinja.
    2'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Steffen Ernemann
    Han drar ned Gytkjær med ulovlige midler.
    3'
    Hjemmelaget har startet best. De virker agressive og løpsvillige.
    5'
    Bortelaget får en brukbar mulighet, men det blåses for angrep på keeper.
    7'
    Sema legger inn fra venstre, ballen ser ut til å nå Bamberg, men Kerr er våkent med og får snappet ballen. Der kunne det ha blitt farlig for Sarpsborg.
    10'
    Hjemmelaget jobber febrilsk og stresser Sarpsborg.
    13'
    FKH har innlegg på innlegg men bortelaget forsvarer seg godt.
    14'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Maic Sema
    Målgivende: Daniel Bamberg
    Der kommer uttellingen etter en god FKH-periode. Kerr roter det til på et innlegg. Bamerg skyter, men ballen går til Sema som får satt ballen opp i nettaket.
    14'
    FK Haugesund 2 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Christian Gytkjær
    Målgivende: Maic Sema
    Sema stjeler ballen fra Thømt Jensen og serverer Gytkjær. Alene med Kerr gjør han ingen feil.
    17'
    FKH har virkelig fått igjen for det tøffe presset de har hatt. Sarpsborg sliter med å holde agressive haugesundere på avstand.
    19'
    Nå blir det spennende å se om Deane og Sarpsborg kan gjør noen trekk for å komme tilbake i kampen igjen.
    21'
    FKH får klarert.
    23'
    FKH fortsetter å angripe. De er spesielt flinke til å komme fri på kantene og skaper mange innleggssituasjoner.
    25'
    FKH fortsetter å imponere. Bortelaget har nok med å foorsvare seg og har enda ikke kommettil en målsjanse.
    29'
    Kanonade mot Sarpsborgmålet. Kun flaks gjør at Kerr holder buret rent ved flere anledninger.
    30'
    FKH tar en krot corner til Mæland som legger inn. Ballen går over alle og bak mål.
    31'
    Martin Jensen
    Han feller Skjerve.
    32'
    Nok en god mulighet til FKH. Bamberg får ballen på 20 meter. Han skrur den like utenfor målet til Kerr.
    36'
    Zajic drar seg forbi men avslutter svakt fra skrått hold.
    39'
    Skjerve skyter like innefor 16-meteren, men skuddet blir blokkert.
    41'
    Sema skyter fra bra hold men skuddet går langt over.
    43'
    Hjørnespark til FK Haugesund
    43'
    FK Haugesund 3 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Geir Ludvig Fevang
    Etter corneren har blitt klarert får Sema ballen på høyresiden. Han legger inn og der kommer Fevang stupende og setter ballen i mål med pannebrasken.
    44'
    45'+1
    FKH har overkjørt Sarpsborg fra start til slutt og leder fortjent 3-0 til pause. Høytt og agressivt press har gitt mange ballvinninger og mange sjanser. I tillegg har hjemmelaget vært flinke til å skape overtall på kantene. Bortelaget virker nærmest lamslåtte og trenger en helt annen plan i andre omgang.
    45'
    Sarpsborg gjør grep i pausen. To nye spillere inn.
    47'
    Fevang får ballen på 20 meter. Skuddet går i en Sarpsborg-spiller.
    49'
    Kerr glipper et skudd fra Mæland. Bamberg jakter returen men blir avblåst for offside.
    51'
    Skjever legger upresset inn fra høyre. FKH-spillerne står i kø, men innlegget treffer et Sarpsborg-bein.
    53'
    Wiig avslutter på bakre stolpe, men avslutninger går like til side for mål.
    53'
    Nok et innlegg, denne gangen fra Stølås, når nesten fram til en FKH-spiller.
    55'
    FKH fortsetter det gode presset sitt og vinner ballen fra Sarpsborg gang på gang.
    57'
    Skjerve kommer på et fantastisk raid. Med tre ledige FKH-spillere foran mål går innlegget hans midt mellom alle. Kjempemulighet for hjemmelaget.
    59'
    Nok en kjempemulighet til FKH, denne gang ved Gytkjær. Et langt framspill fra Bjørnbak sender danske alene med Kerr, men lobben går like over mål.
    61'
    Et smart fremspill treffer nesten Wiig, men Bråtveit står rolig på strek og plukker ballen foran Sarpsborg-spissen.
    62'
    Han spiller ballen ut til Thorarinsson som skyter i en vegg av spillere.
    62'
    Frispark til FKH. Stølås skyter, Kerr får slått til corner.
    66'
    Fevang header utenfor.
    66'
    Skjerve legger inn, men Kerr plukker ballen like foran Gytkjær.
    68'
    FK Haugesund 4 - 0 Sarpsborg 08
    Målgivende: Vegard Skjerve
    Et nydelig innlegg fra Skjerve finner en umarkert Sema på bakre stolpe. Han setter pannebrasken til og sender ballen i mål.
    68'
    Sarpsborg roper på straffe, men dommeren vinker spillet videre.
    71'
    Stølås kommer fri på venstresiden, men blir tacklet når han skal legge inn.
    73'
    Piffen har gått ut av bortelaget. Nå handler det om å begrense tapet.
    75'
    FKH bombaderer Kerr med mulighet på mulighet, men Sarpsborg slepper unna med skrekken.
    77'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Kristoffer Haraldseid
    Ut: Alexander Stølås
    78'
    Den blir klarert til en ny corner.
    81'
    Skjerve avslutter utenfor.
    81'
    Skjerve får et innlegg i skrittet og blir liggende. Han hjelpes opp av støtteapparatet til FKH.
    84'
    Maic Sema er kåret til dagens FKH-spiller. Ikke noen overraskelse etter to mål og to målgivende.
    86'
    Inn: Tor Andre Aasheim
    Ut: Christian Gytkjær
    4818 tilskuere på Haugesund stadion i dag.
    87'
    Bamberg skyter fra 25 meter. Skuddet går til side for mål.
    90'
    Sarpsborg tar en kort corner som ender med offside.
    90'+3
    90'+4
    FKH vinner en overbevisende seier hjemme mot Sarpsborg. Årsbeste ble kronet med fire flotte mål, og en total overkjørsel av tamme sarpinger. Seieren kunne godt ha vært større, men en kombinasjon av tilfeldigheter, unøyaktighet, og Kerr i målet til Sarpsborg gjorde at det stoppet på 4-0. Dagens mann ble Maic Sema som hadde to mål og to målgivende.