1-0
2-0
Author avatar

Ble dekket av Geir Juva

    Hei, og hjertelig velkommen til live-dekningen av kampen mellom FK Haugesund og Stabæk her fra Haugesund stadion.
    FKH XI (4-4-2): Per Kristian Bråtveit - Kristoffer Haraldseid, Fredrik Pallesen Knudsen, Vegard Skjerve, Alexander Stølås - David Akintola, Sondre Tronstad, Joakim Våge Nilsen, Torbjørn Kallevåg - Ibrahima Wadji, Ibrahima Koné. På benken: Helge Sandvik, Ben Karamoko, Marko Cosic, Christian Grindheim, Bruno Leite, Tobias Svendsen, Anthony Ikedi.
    Stabæk XI (4-4-2): Marcus Sandberg - Ronald Hernandez, Daniel Granli, Vadim Demidov, Jeppe Moe - John Hou Sæter, Aboubacar Keita, Tobias Børkeeiet, Moussa Njie - Ohi Omoijuanfo, Franck Boli. På benken: Simen Kjellevold, Steinar Strømnes, Hugo Vetlesen, Andreas Hanche-Olsen, Ola Brynhildsen, Emil Bohinen, Filip Valencic.
    Det er duket for et spennende oppgjør her på Haugesund stadion i kveld. FK Haugesund vil med seier i kveld fortsatt henge med i kampen om gullet i Eliteserien, mens Stabæk kan med seier dra i fra i bunnstriden og få en liten luke ned.
    Forholdene her på Haugesund stadion er helt greie med 15 varmegrader og delvis overskyet himmel. Det er dog være det muligens kan begynne å regne litt i løpet av kvelden da det er meldt, men foreløpig er det opplett og fint.
    Som man ser i lagoppstillingen til FKH er Frederik Gytkjær som kjent fortsatt ute med skade i foten. Kaptein Christian Grindheim er også på benken etter at han har vært syk i en ukes tid. Hos Stabæk er Håkon Skogseid ute med skade i hoften og Luc Kassi ute med en lårskade.
    Dommer i dag er Tommy Skjerven og med seg på linjene har han Anders Olav Dale og Ivar Askeland.
    Begge lagene er nå gått i garderoben etter oppvarming, så det betyr at kampstart bare er minutter unna.
    Da leder Tommy Skjerven ut lagene på gressmatta til Eliteserie-hymnen på anlegget her på Haugesund stadion!
    Og der er vi gang med avspark servert av bortelagets Ohi Omoijunafo!
    1'
    Daniel Granli slår langt opp mot Ohi, men spissen blir avvinket for offside i det han vinner duellen mot Fredrik Pallesen Knudsen.
    2'
    Sondre Tronstad spiller opp i mellomrom til Torbjørn Kallevåg som blir felt i det han skal dra av Jeppe Moe. Dommer Skjerven blåser frispark til hjemmelaget ved midtbanen som blir tatt kort.
    4'
    Stølås tar seg fint forbi på venstresiden og hamrer ballen i boks. Demidov er oppofrende i feltet og kaster seg fram og dytter ballen ut til corner..
    6'
    Både Horneland og Berg har stått oppreist ikledd sine treningsdresser så langt i kampen. Horneland har hatt mest å være fornøyd med til nå, og maner spillerne sine til å presse høyt.
    9'
    Granli slår langt opp mot Boli, som i duell med Skjerve får ballen med seg i bakrom på et touch, men Skjerve er rask i vendingen og får kroppen mellom ball og Boli. Spiller så inn til Bråtveit som klarerer unna.
    12'
    Igjen spilles Boli i bakrom, men denne gangen er Bråtveit våken og kommer ut tidlig. Den unge keeperen kommer klart først ballen og klarerer unna.
    14'
    Ibrahima Wadji prøver å rote ballen med seg gjennom forsvaret, men Aboubakar Keita takler mesterlig ballen vekk fra FKH-spissen.
    15'
    Alexander Stølås svinger inn en corner midt i feltet, men Stabæk får headet ballen unna. Viktig for Stabæk å få den unna, for der var det nok FKH-spillere som sto i kø for å avslutte!
    17'
    Alexander Stølås slår lang opp i banen, og så faller Wadji i duell med Demidov. Haugesund stadion roper på straffe, men Skjerven vinker spillet videre. Ser på bildene at Skjerven mest sannsynlig gjorde rett i den situasjonen da kontakten ikke var nok til at Wadji skulle gå i bakken.
    19'
    Akintola løper gjennom på høyresiden og kommer så å si helt til dødlinjen før Njie snapper opp ballen. Skjerven blåser i duellen frispark mot Akintola da han bruker vel mye kropp og armer for å vinne tilbake ballen.
    23'
    Njie prøver lykken fra cirka 20 meter, men forsøket er langt fra godt nok og går over mål.
    25'
    Stølås slår inn i boks mot Akintola på bakerste stolpe, men kanten er offside-plassert. Svakt av kanten som enkelt skal kunne holde seg unna offside der.
    27'
    Kallevåg slår inn i boks, men igjen er Demidov der og kaster seg frem og får klarert.
    31'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 0 Stabæk
    Mål: David Akintola
    Målgivende: Ibrahima Koné
    Daniel Granli får ikke klarert skikkelig, og ballen detter ned til Koné. Spissen prøver å ta seg forbi Demidov, før han slipper ballen til Akintola. Kanten fyrer til på første touch og går i mål bak Sandberg! 1-0 på Haugesund stadion!
    32'
    Så går målscoreren ned for telling i det spillet tas opp igjen. Går i bakken i duell med Keita, og får behandling av fysio ute på linjen nå.
    34'
    Der signaliserer Akintola at han er klar igjen, og Skjerven vinker kanten inn på banen. Viktig for FKH at de ikke får en skade på spilleren som overrasket stort i den hvite drakta i år.
    35'
    Stølås prøver et innlegg, men det blir blokkert og går ut til innkast. Stølås tar det kjapt til Våge Nilsen, får ballen igjen og legger inn i boks. Innlegget er greit, men Granli beiner ballen unna.
    38'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 2 - 0 Stabæk
    Mål: Joakim Våge Nilsen
    Og det er 2-0 på Haugesund stadion og igjen er det et aldeles nydelig skudd fra distanse som går i mål! Våge Nilsen lader kanonen fra nærmere 25 meter og ballen suser i krysset.
    39'
    FKH har virkelig kjørt kampen de siste 15-20 minuttene og leder fortjent. Blir spennende å se om Stabæk kan svare på FKHs to scoringer, og en redusering kan være viktig å ta med seg i garderoben til pause for bortelaget!
    43'
    Dommeren legger til ett minutt av den første omgangen.
    45'+1
    Og der er de første 45 minuttene over på Haugesund stadion. Hjemmelaget leder fortjent 2-0 etter to kremmerhus av Akintola og Våge Nilsen der begge to fant hvert sitt kryss å sikte på. Den andre omgangen blir nok spennende da Stabæk er nødt til å angripe å flytte folk opp. Det kan gi liv i kampen for Stabæk, men det åpner også opp rom for FKH som er gode på kontringer.
    Da er vi i gang igjen her på Haugesund stadion.
    46'
    Våge Nilsen lager frispark til Stabæk midt inne på FKHs banehalvdel. Stabæk flytter opp spillere i boks.
    47'
    Jeppe Moe serverer en fin ball inn i feltet som Ohi får skoen på, men avslutningen går over mål. Nydelig slått av Moe, der!
    47'
    For en mulighet! Stølås slår i boks, og på tross av dårlige touch fra Koné og Demidov i boks ender ballen på en umarkert Akintola på bakerste stolpe. Kanten fyrer av, men Sandberg får akkurat labben opp og slår den over tverrliggeren. Fint skudd, og ikke minst en fin og viktig redning for Stabæk!
    51'
    Koné spiller i bakrom til Wadji, men spissen står i soleklar offside og blir helt korrekt avblåst for det.
    53'
    Gult kort til Stabæk
    Aboubakar Keita
    Keita feller Wadji ved midtbanen i det FKH kan kontre. Midtbanespilleren får det gule kortet av Skjerven.
    54'
    Keita prøver lykken fra 25 meter, men den lykken har han ikke helt med seg. Ballen sklir av foten, og går flere meter over og til side for mål.
    56'
    Kallevåg trer lekkert gjennom til Wadji i bakrom, men assistentdommeren står oppe med flagget. Var nok en hårfin offside på spissen.
    58'
    Så får Wadji muligheten! Et langt innkast ender på bakerste stolpe, og der står Wadji. Spissen fyrer av, men ballen sniker seg like utenfor.
    60'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Hugo Vetlesen
    Ut: Aboubakar Keita
    Henning Berg gjør grep her, og tar av Keita som ikke har overbevist i det hele tatt i dag. Inn kommer unge Hugo Vetlesen.
    60'
    Ohi flikker videre til Boli som har nesten en halv bane å løpe på. Dessverre for spissen står assistentdommeren oppe med flagget.
    62'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Ola Brynhildsen
    Ut: John Hou Sæter
    62'
    Haraldseid lager frispark i god innleggsposisjon for Stabæk. Moe står klar til å svinge inn.
    64'
    Og igjen serverer Moe en fin ball i feltet. Finner det rommet mellom keeper for forsvar, men ingen Stabæk-spillere kommer seg mellom for å avslutte.
    64'
    Vetlesen bruker mye armer i duell med Akintola, og FKH får frispark midt på banen.
    66'
    Njie tar seg forbi Haraldseid på venstrekanten, men når han skal legge inn i boks, så misser han fullstendig, og ballen går ut bak mål.
    69'
    Koné fører opp mot 16-meteren før han fyrer av med venstrefoten sin. Skuddet er hardt, men Sandberg har god kontroll på markkryperen.
    70'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Bruno Leite
    Ut: Torbjørn Kallevåg
    Da gjør FKH sitt første bytte for dagen, og det er Torbjørn Kallevåg som tas av banen. Inn kommer Bruno Leite.
    73'
    Noen rolige minutter her på Haugesund stadion nå. Stabæk har kommet litt mer inn i kampen, men skaper ikke de store farlighetene. Skal det være håp for poeng til Stabæk er målet nødt til å komme nå snart.
    77'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Christian Grindheim
    Ut: Ibrahima Wadji
    Wadji tar seg til låret og går på et løp, men det ser ikke helt ut som en strekk heller. Kanskje bare en krampe på spissen som har løpt godt i dag. Inn kommer Grindheim som får de åtte siste minuttene.
    82'
    Franck Boli kommer gjennom på venstre og får slått inn, men rett i klypene til Bråtveit. Boli springer så rett inn i reklameskiltet og gir det en ekstra tupp med skoen i frustrasjon.
    86'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Tobias Svendsen
    Ut: Ibrahima Koné
    FKH gjør sitt tredje og siste bytte. Ut går Koné som har kriget på topp, og inn kommer hjemmedebutant Tobias Svendsen.
    87'
    Pallesen Knudsen og Bråtveit ligger nede etter en kollisjon. Boli dytter ned Pallesen Knudsen som faller rett inn i sin egen keeper.
    88'
    Begge to karrer seg opp på beina igjen, og ser ut til å ha det fint.
    89'
    Akintola drar seg forbi Granli og fyrer av, men skuddet går i en Stabæk-spiller og til corner.
    90'
    Dommeren legger til fire minutter av dagens kamp.
    90'+1
    Da er det over her på Haugesund stadion, og kampen ender 2-0 til FK Haugesund etter to nydelige scoringer av David Akintola og Joakim Våge Nilsen.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her