Bjørlo59' (Str.)
1-0
2-0
Supporterfordeling på VG
2 622
2 080

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

    Velkommen til direkterapporteringen fra eliteseriekampen mellom Fredrikstad og Odd!
    Tabelljumbo Odd kommer til Fredrikstad med et skrikende behov etter påfyll på poengkontoen. 18 poeng på 20 kamper er nedrykkssnitt, og telemarkingene har kun vunnet én av sine siste ni eliteseriekamper. Det skiller riktignok kun tre poeng opp til lagene på trygg grunn, men det er på høy tid at skienslaget begynner å sanke trepoengere.
    Til tross for mild lugging de siste ukene, kan Fredrikstad si seg godt fornøyde med comeback-sesongen i Eliteserien. 31 poeng på 20 kamper holder ikke bare til en foreløpig 5.-plass på tabellen, men østfoldingene har også så godt som sikret plassen etter opprykket fra 1. divisjon i fjor. Med bare én seier på de siste fem kampene, er det nok uansett et seiershungrig FFK-lag som ønsker å komme tilbake på vinnersporet i kveld.
    Fredrikstad kommer fra to strake tap mot Brann (0-4 på eget kunstgress) og Haugesund (0-1 på bortebane). I forrige runde spilte karene fra plankebyen en jevn kamp mot nedrykkstruede Haugesund, men FKH avgjorde på tampen etter en flott fulltreffer av Troy Nyhammer. Odd røk på sin side 1-3 hjemme for formsterke Rosenborg i forrige serierunde, men det må ha vært gledelig for telemarkingene å se Torgeir Børven tilbake på scoringslista.
    Historisk har FFK et klart overtak på Odd i eliteseriehistorien: 18 seire mot ti. På Fredrikstad stadion er forskjellen enda tydeligere: Statistikken viser 14-2-1 i hjemmelagets favør, og rødbuksene vant 4-2 da lagene møttes her i Tippeligaen for 12 år siden. André Hansen sto i mål for Odd den novemberkvelden i 2012, mens Steffen Hagen (selvsagt) spilte midtstopper for gjestene fra Skien. Simen Rafn satt på benken til hjemmelaget Fredrikstad.
    En kombinasjon av skader og taktiske disponeringer betyr fem endringer på Fredrikstad-laget som tapte for Haugesund sist. Brandur Henriksson er skadet og ute av troppen, mens Stian Stray Molde kun er frisk nok til å sitte på benken fra start. Henholdsvis Patrick Metcalfe og Simen Rafn kommer inn på FFK-laget. Brage Skaret, Sondre Sørløkk og Maî Traoré skyves ut på benken til fordel for Sigurd Kvile, Morten Bjørlo og Jeppe Kjær.
    Kenneth Dokken må unnvære suspenderte Espen Ruud, mens Samuel Skjeldal henvises til benken. Leon Hien og Sondre Solholm Johansen kommer inn på et ellers uforandret Odd-lag. Det betyr at Josef Baccay trolig tar plass på venstre vingback igjen, etter å ha spilt sidestopper mot Rosenborg sist.
    Lagene er ute på banen i solfylte Fredrikstad. "For Fredrikstad" runger over høyttaleranlegget nå. Enorm hymne, det.
    Kampen har startet
    1'
    Dommer Marius Hansen Grøtta blåser kampen i gang, og Fredrikstad tar avspark foran sine egne. Herlig ramme rundt kamp!
    1'
    Hien kriger seg opp langs høyreflanken og får gitt videre til Børven. Svensken får ballen tilbake, men stanses på vei inn i FFK-boksen.
    2'
    Odd spiller på seg et brudd inne på egen halvdel, men Hien trår til med brannslokningsapparatet og stopper vertene.
    4'
    Fredrikstad produserer kampens første sjanse! Fall slår en smart ball inn bak Odd-forsvaret, og Bjørlo har startet inn bak Sinyan. Lysluggen fra Rogaland kommer seg til kortlinja, før han legger ut i feltet mot Skogvold. Nyervervelsen fra Lillestrøm flikker mot korthjørnet fra 7-8 meter, men Kjetil Haug i Odd-buret slenger ut en fot og redder godt til hjørnespark. Flott angrep og god redning!
    4'
    Fredrikstad får tildelt et hjørnespark
    Morten Bjørlo
    Haug bokser unna i første omgang, før Ingebrigtsen fullfører jobben med et befriende spark. FFK beholder ballen.
    4'
    Woledzi renser unna i egen boks etter at Børven har forsøkt å slåss seg til en skuddmulighet. Fredrikstad har kommet best i gang på eget kunstgress, men Børven ser pigg og spillesugen ut for gjestene.
    7'
    Kjær jager en lav ball i bakrom, men dansken når ikke frem til godsakene før kula krysser dødlinja. FFK søker rommet til side for Odds ytterste stoppere fra start her.
    8'
    Odd får tildelt et frispark
    Syver Aas
    Aas svinger inn fra høyrekanten. Magnússon stusser ballen ut til hjørnespark fra motsatt side. Brukbart slått fra Aas, det der.
    10'
    Odd får tildelt et hjørnespark
    Syver Aas
    Dobbeltsjanse for Odd! Aas løfter hjørnesparket mot bakre stolpe, der ballen etter hvert detter ned i labbene til Jørgensen. Han klinker til fra god posisjon, men en skokk av FFK-forsvarere rett foran ham blokkerer. Andreballen spretter tilbake til cornereksekutør Aas, som har løpt inn i boksen etter å ha slått inn. Unggutten får skyte relativt uforstyrret fra om lag ti meter, men han sender læret over tverrliggeren.
    11'
    Eid med langt innkast for FFK, men Odd-forsvaret består den første prøven.
    13'
    Odd melder seg på i kampen, og Baccay kommer høyt i banen på venstresiden for første gang i kveld. Vingbacken legger mot bakre stolpe, men kula seiler over alle medspillere i boksen. Angrepet når sin endestasjon når Hien lager et frispark.
    15'
    Eid spiller opp Kjær i mellomrom. Dansken legger igjen til Bjørlo på første berøring, men indreløperen avslutter over fra 20 meter.
    17'
    Fredrikstad styrer banespillet, mens Odd ligger i ramma og venter på å ta de rette overgangsmulighetene.
    18'
    Odd får tildelt et frispark
    Syver Aas
    Godt slått igjen fra dypt i høyre sidekorridor. Gjestene vinner et par dueller, før FFK-forsvaret renser unna rett foran mål.
    20'
    Fredrikstad får tildelt et frispark
    Morten Bjørlo
    Hagen header innsvingeren til corner.
    22'
    Fredrikstad får tildelt et hjørnespark
    Morten Bjørlo
    Rafn skyter utenfor fra 12-13 meter! Bjørlo slår hjørnesparket mot bakre stolpe, der ballen heades inn igjen foran mål. Den lander etter hvert hos Rafn, som klinker til på direkten. Haug i Odd-målet er dekket, men kan med lettelse i blikket registrere at avslutningen suser utenfor stolpen.
    22'
    Odd får tildelt et frispark
    Sheriff Sinyan
    Tas kort på egen banehalvdel.
    25'
    Fredrikstad får tildelt et frispark
    Morten Bjørlo
    Piskes hardt inn fra venstrekanten. Odd-keeper Haug er offensiv og plukker fint.
    26'
    Aas forsøker å tre igjennom Norø Ingebrigtsen, men unggutten er for hard på labben og sender læret inn til Fischer.
    27'
    Kjær blåser ballen høyt over fra 18 meter, men dommer Hansen Grøtta har blåst frispark til gjestene i forkant.
    30'
    Syver Aas felles like utenfor FFKs 16-meter!
    31'
    Odd får tildelt et frispark
    Etzaz Hussain
    Veteranen skyter rett i muren. Odd holder trykket oppe, og Sinyan vinner et hjørnespark.
    31'
    Odd får tildelt et hjørnespark
    Syver Aas
    Heades unna midt foran mål.
    32'
    Gult kort til Odd
    Syver Aas
    20-åringen kakker ned Bjørlo og stanser en Fredrikstad-overgang. Kampens første gule.
    32'
    Magnússon tvinger Odd-keeper Haug ut i full strekk! FFK spiller gjestene lave. Magnússon plukker opp ballen på 18 meter og vender lekkert vekk en motspiller, før han legger ballen over på høyrefoten. Den færøyske landslagsmannen sikter mot hjørnet, men Haug i Odd-målet kommer seg bort i kroken og slår ganske kontrollert til hjørnespark.
    34'
    Fredrikstad får tildelt et hjørnespark
    Jeppe Kjær
    Kaos i boksen! Odd får til slutt klarert.
    34'
    Fortsatt FFK-dominans i plankebyen. Odd har slitt med å komme seg høyt nok i banen til å skape sjanser i eget spill, men på dødballer har telemarkingene sett farlige ut.
    37'
    Odd får tildelt et frispark
    Etzaz Hussain
    Tas kort i midtsirkelen.
    39'
    Ingebrigtsen trer stikker strøkent igjennom Børven med en pasning på direkten. Kvile tar opp jakten og kommer seg tett nok opp i Odd-spissen til å hindre en farlig avslutning.
    40'
    Langt innkast fra gjestene. Fischer bokser unna, men Steffen Hagen venter i returrom. Odd-kapteinen skyter langt utenfor fra 25 meter. Hindrer kontring der, i hvert fall.
    41'
    Odd bruker tid inn mot pause her. FFK-fansen med antydning til piping på gjestenes keeper, som bruker tid på en femmeter.
    42'
    Baccay prøver å finne Ingebrigtsen i rommet foran 16-meterbuen til Fredrikstad, men pasningen brytes fint av vertene.
    45'
    Fredrikstad blir avblåst for offside
    Jeppe Kjær
    Dansken er i offside i boksen til Odd. Ballen når ikke frem til ham, men gjestene må ta såpass hensyn til ham at de må klarere til hjørnespark. Det dømmes isteden offside.
    45'+1
    Pause
    45'+2
    Det står målløst etter 45 minutter på Fredrikstad stadion. Fredrikstad har hatt ballen mest og har også vært nærmest scoring, mens Odd har skapt et par farligheter på dødball. Kjetil Haug i Odd-målet har gjort to gode redninger, og keeperens prestasjoner har vel vært beholdningen i en sjansefattig omgang. FFK har vært best, men Odd er absolutt med i kampen. Vi håper på mer underholdning etter pause!
    2. omgang
    45'+1
    Gjestene med avspark etter hvilen.
    45'+1
    Solholm Johansen serverer et fantastisk innlegg på foten til stopperkollega Sinyan! Først kaster Solholm Johansen langt inn i feltet til Odd. Ballen faller ned til Børven, som fyrer av et skudd som treffer blokka. Fredrikstad klarerer, men ikke lenger enn til Solholm Johansen i returrom. Stopperen drar opp en pasning fra Lionel Messi-skolen når han prikker foten til en umarkert Sinyan på bakre stolpe. Oslo-karen trenger egentlig bare å sette bredsiden til fra fire meter, men han bommer på ballen! Gedigen sjanse, det der!
    47'
    Sondre Solholm Johansen og Lionel Messi i samme setning. Det er mye man skal oppleve i livet, det er jo det. En fantastisk pasning med venstrefoten var det uansett!
    49'
    Fredrikstad blir avblåst for offside
    Jeppe Kjær
    Dansken får ballen ute på venstrekanten og legger etter hvert inn. Odd klarerer, Fredrikstad beholder ballen, men flagget kommer for en offside på Kjær i forkant.
    50'
    Woledzi trekker et lodd når han skyter fra snaut 25 meter. Ghaneseren sender læret rett på foten til en tilskuer på tribunen, som nonchalant kontrollerer kula med sålen.
    52'
    Odd syr sammen en lengre pasningssekvens nå. Sjelden gjestene har klart å holde ballen såpass lenge i laget. Gode takter!
    55'
    Børven får akkurat lokkene på et innlegg fra høyrekanten, men spissveteranen kommer ikke høyt nok til å styre ballen mot mål.
    56'
    Kjetil Haug gjør en kjemperedning på et skudd fra Metcalfe, men dommer Hansen Grøtta peker på straffemerket! Jeppe Kjær byr på noen deilige dansesteg inne i 16-meteren til Odd. Dansken finter skudd både én og to ganger. før han slipper kula fint videre til Patrick Metcalfe. Han skyter mot det lengste hjørnet, men der ligger keeper Haug og redder mesterlig. Kjær har imidlertid blitt lagt i bakken av Sinyan etter å ha spilt fra seg ballen, og dommer Hansen Grøtta peker på straffemerket etter å ha sett an en mulig fordel. Godt dømt av kamplederen!
    57'
    Fredrikstad scorer på straffe!
    Fredrikstad 1 - 0 Odd
    Mål: Morten Bjørlo
    Rogalendingen sender kula kontant i garnet! Kort tilløp, hardt skudd, ball i mål! Haug satser mot sin venstre, mens Bjørlo dunker ballen hardt i det andre hjørnet. Bjørlo bokfører sin niende fulltreffer for året, og da feires det med en aldri så liten griddy!
    59'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Maï Traoré
    Ut: Jeppe Kjær
    60'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Sondre Sørløkk
    Ut: Patrick Metcalfe
    60'
    Leon Hien sliter med leggen. Får håpe Odds svenske vingback ikke har fått en strekk.
    62'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Samuel Skjeldal
    Ut: Leon Hien
    Hien må gi seg. Det ser heldigvis bare ut til å være en krampe i leggen til svensken.
    63'
    Gult kort til Odd
    Mikael Norø Ingebrigtsen
    Tromsøværingen legger Bjørlo i bakken og lager frispark på midtbanen. Deretter viser han sin misnøye med avgjørelsen til dommer Hansen Grøtta, som henter opp kortet.
    65'
    Fredrikstad får tildelt et frispark
    Morten Bjørlo
    Sinyan klarerer til hjørnespark.
    66'
    Fredrikstad får tildelt et hjørnespark
    Morten Bjørlo
    Fall header like over fra fire meter! Bjørlo pisker hjørnesparket hardt inn mot første stolpe, der Fall kommer styrtende fra dypet. Senegaleseren vinner duellen klokkerent, men 20-åringen header over målet til Kjetil Haug. Den bør den ellers gode midtstopperen klare å styre under det horisontale metallet!
    66'
    Fredrikstad får tildelt et frispark
    Morten Bjørlo
    Lysluggen slår ballen over samtlige i boksen og over kortlinja til femmeter for Kjetil Haug.
    68'
    Syver Aas sitter nede med krampe nå.
    70'
    Daniel Eid med langt innkast for FFK. Haug er igjen offensiv og god i feltet når han kommer ut og plukker ned læret ved straffemerket.
    71'
    Hussain feller Bjørlo i fin frisparkposisjon for FFK. Vi snakker vel 22-23 meter her.
    71'
    Fredrikstad får tildelt et frispark
    Morten Bjørlo
    Målscoreren skyter i undersiden av tverrliggeren og ut! Bjørlo bøyer frisparket fra 22 meter perfekt over muren. Det er mulig keeper Kjetil Haug får en fingertupp på ballen før den smeller i undersiden av tverrliggeren. I så fall er det en formidabel redning! Returen får Odd-forsvaret unna. Uhyre nær 2-0!
    72'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Bork Bang-Kittilsen
    Ut: Syver Aas
    73'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Bilal Njie
    Ut: Sondre Solholm Johansen
    Gjestene legger vel dermed om til 4-3-3.
    73'
    Har sett IKEA-kommoder med mer kreativt uttrykk enn Odd i dag, men de har et kvarter på seg til å skape noe til å få med seg poeng. Enn så lenge er det imidlertid svært lite, om noe, som tyder på at de skal greie det.
    76'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Henrik Kjelsrud Johansen
    Ut: Henrik Skogvold
    78'
    Traoré og Sinyan i knalltøff duell. Sinyan er på beina igjen, mens Traoré blir liggende. Dommer Hansen Grøtta følger protokollen og stopper spillet for en hodeskade på Traoré.
    80'
    Det går heldigvis bra med Maï Traoré etter duellen. Sinyan vant duellen med lovlige midler, men Traoré var uheldig og fikk Odd-stopperen over seg i landingen.
    80'
    Gult kort til Fredrikstad
    Daniel Eid
    Vingbacken bruker god tid på å ta et innkast. Dommer Hansen Grøtta belønner det med gult kort; hjemmelagets første i kveld.
    82'
    Mål for Fredrikstad!
    Fredrikstad 2 - 0 Odd
    Mål: Henrik Kjelsrud Johansen
    Målgivende: Daniel Eid
    Den store spissen viser storhet i boksen! Daniel Eid kaster igjen langt inn i 16-meteren til Odd. På seks meter venter råsterke Kjelsrud Johansen, som med hodet styrer ballen i det lengste hjørnet bak en sjanseløs Kjetil Haug. Enorm heading av innbytteren!
    82'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Ole Erik Midtskogen
    Ut: Filip Rønningen Jørgensen
    Kenneth Dokken med et siste desperat forsøk på å få med seg poeng fra Fredrikstad.
    84'
    Traoré og Kjelsrud Johansen kombinerer fint, før sistnevnte legger fint til rette for Sørløkk på drøyt 20 meter. Trønderen sikter lavt mot det venstre hjørnet til Haug, men keeperen er raskt nede og fanger markkryperen.
    85'
    Baccay legger fint inn i 16-meteren til Fredrikstad. Midtskogen vinner duellen i boksen, men innbytteren header rett i fanget til keeper Fischer. Det tok nesten 86 minutter før gjestene noterte seg for en avslutning innenfor stengene til vertenes keeper.
    86'
    Odd får tildelt et hjørnespark
    Etzaz Hussain
    Klareres ut til Hussain igjen. Nytt innlegg, som Rafn får unna. Børven legger inn på ny, men Fall rensker unna for hjemmelaget.
    87'
    Fredrikstad får tildelt et hjørnespark
    Morten Bjørlo
    Midtskogen header til ny corner.
    88'
    Fredrikstad får tildelt et hjørnespark
    Morten Bjørlo
    Utoverskrudd mot Kjelsrud Johansen, som header mot mål fra 8-9 meter. Haug i Odd-målet redder enkelt og holder ballen.
    89'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Philip Sandvik Aukland
    Ut: Morten Bjørlo
    90'
    Sinyan spiller på seg et brudd inne på egen halvdel. FFK prøver å straffe gjestene, men Woledzi stanses av Hussain inne i femmeteren. Sterk jobb av Odd-veteranen.
    90'+3
    Odd får tildelt et frispark
    Etzaz Hussain
    Fischer kommer ut for å plukke frisparket fra dypet, men dansken mister ballen. Kjelsrud Johansen kommer til unnsetning og klarerer.
    90'+5
    Kampen er slutt
    90'+5
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her