12'
0-2
18'

Velkommen til AKA Arena og dagens kamp mellom Hønefoss BK og FK Haugesund
    HBK har Lennart Steffensen og Davy Claude Angan tilbake på benken i dagens kamp. begge har vært ute de siste kampene med skade
    Hos hjemmelaget debuterer Alexander Fossum på venstrebacken. Han får plass i laget på grunn av suspensjoner på Bangura og Dmitrijev
    Gjestene fra Haugesund tok en meget sterk og ikke minst viktig borteseier mot Kongsvinger for litt siden og vil helt sikkert forsøke å bygge videre på den gode kampen
    Kaptein Frode Lafton skal spille defensiv midtbane for HBK i denne kampen, et vågalt eksperiment fra HBK-trenernes side. Lafton har stort sett spilt midtstopper eller back og har sjelden vikariert på HBKs midtbane
    Begge lagene er nå inne i garderobene og gjør sine siste forberedelser til kampen. Dagens dommer er Tom Harald Hagen. Hagen fikk mye pepper i fjorårets sesong, men har hevet seg betraktelig i årets sesong
    Haugesund tar avsparket og sender en langpasning rett ut over sidelinjen
    1'
    Det er gjestene som har ballinnehavet i starten av kampen men hjemmelaget ligger godt organisert i midtbaneleddet og slipper ikke noen pasninger gjennom fra Haugesund
    3'
    Solvol får hendene på ballen i første omgang, men returen settes høyt over fra en Haugesund-spiller
    4'
    Haugesund med et par småfarlige gjennomspill fra midtbanen, men enn så lenge har HBK-forsvaret grei kontroll
    5'
    Djurdijc med en god sjanse, men stussen fra Thomas Sørum får en litt rar sprett og angrepsmakkeren setter skuddet over målet til Solvoll
    6'
    Nytt forsøk fra gjestene. Denne gangen er det Våge Nilsen som tester skuddfoten, men ballen går noen centimeter utenfor stolpen til Solvoll. Frisk start av Haugesund
    8'
    Byfuglien får frispark i duell med Sørensen ute på høyrekanten
    11'
    HBK unytter frisparket dårlig og nok en gang kommer gjestene på en rask og farlig overgang
    12'
    Innlegget fra Sørensen treffer Örn Sigurdsson og spretter løst inn til keeper. Der var hjemmelaget heldige
    12'
    Mål for FK Haugesund!
    Hønefoss 0 - 1 FK Haugesund
    Målgivende: Nikola Djurdjic
    Der kom målet!! Flott spill av Haugesund og Sørensen får en stikker inn bak forsvaret til HBK. Alene med keeper Solvoll gjør måltyven ingen feil
    12'
    Faktisk er det fullt fortjent at det er gjestene som er i føringen
    14'
    Jarle Steinsland tester kanonen med høyrefoten, men siktet er ikke riktig innstilt og skuddet går meteren utenfor
    16'
    Hjemmelaget har ikke fått til noe som helst så langt i kampen og har knapt vært inne på gjestenes banehalvdel
    16'
    Hønefoss 0 - 2 FK Haugesund
    Kjempebom i HBKs midtforsvar gir Sørum fri bane mot HBK-målet. Midtstopper Hovda bommer totalt på ballen og nok en gang viser Sørum hvilken måltyv han er
    18'
    Gult kort til Hønefoss
    Erik Hagen
    Hagen pådrar seg kort i forsøket på å stoppe Djurdijc. Midtstopperen fungerer som en murvegg og Haugesund-spissen blir liggende etter å ha løpt rett i skulderen til Hagen
    20'
    Konate med noen fine finter og HBK-spissen sender avgårde et hardt skudd som keeper Kristiansen trøbler litt med til tross for at skuddet går rett på ham
    23'
    Frispark til HBK i god posisjon ute på hjemmelagets venstre side
    24'
    Saaliti slår frisparket rett i en blåkledd motstander
    24'
    Obiefule ser det gule kortet etter en sen takling og nok en gang er det Djurdijc det går ut over
    26'
    Det er til de grader gjestene som kjører kampen nå og HBK har svært lite å by på offensivt. Defensivt sliter både HBKs forsvar og midtbane med raske kombinasjoner fra Haugesund-spillerne
    31'
    Både Steffensen og Angan har vært i oppvarming på sidelinjen siden gjestene scoret sitt andre mål for dagen. Tenker HBK-benken å gjøre endringer allerede før pause?
    32'
    Saaliti forsøker seg med venstrefoten, men skuddet er ikke i nærheten av å treffe målet til Kristiansen
    33'
    Haugesund får frispark nede på sin venstrekant, dette kan bli farlig!
    33'
    Frisparket slås rett i Erik Hagen som header ballen ut til innkast
    34'
    Sørum får igjen fri bane til mål, men denne gangen blir spissen vinket av for offside
    35'
    Leo Olsen takles hardt av Våge Nilsen og vinner et frispark til HBK ute på høyerkanten
    35'
    Byfuglien slår frisparket rett i en Haugesund-spiller på 16-meteren
    36'
    Lafton og Hovda har byttet plass på banen nå og Lafton er igjen på plass i sin vante stopperposisjon
    36'
    Nok en stor sjanse til Haugesund! Tre Haugesund-spillere triller helt rundt med HBK-forsvaret, men avslutningen til Djurdijc går et par meter til side for målet. Der burde det stått 3-0 til Haugesund!
    39'
    Godt slått corner som keeper får hendene på. Obiefule står ute i returrommet og forsøker seg med en lobb, men lykkes ikke med det
    40'
    Are Tronseth ligger nede med store smerter i armen etter en duell med Leo Olsen inne i feltet
    42'
    Det ser ut til at Haugesund-spilleren har problemer med hånden og får nå medisinsk tilsyn ute på banen
    44'
    Saaliti setter ballen i mål bak Kristiansen, men assistentdommeren har allerede vært oppe med flagget
    45'
    Örn Sigurdsson forsøker seg fra langt hold, men ballen går både over og utenfor gjestenes mål
    45'+1
    45'+3
    Pause og 0-2 til gjestene. Fullt fortjent!
    45'
    HBK gjør grep med en gang og Angan er satt innpå for Konate på topp for hjemmelaget
    46'
    Christensen lager frispark i duell med Byfuglien på midtbanen
    47'
    Nære på for Haugesund. Sørensen kjører karusell med Lafton, men finner ingen medspillere inne i feltet
    49'
    Haugesund er litt mer forsiktige fremover på banen nå etter pause, men triller allikevel ball i hatt med hjemmelaget til tider
    52'
    Det er store huller i HBK-forsvaret i dag Gang på gang får Haugesund-spillerne løpe gjennom og det er bare tilfeldigheter som gjør at ikke gjestene har øket ledelsen sin
    55'
    Sørum løper seg fri i god posisjon, men vinkes av for offside når ballen når frem til Haugesund-spissen
    57'
    God corner, men nok en gang er det en Haugesund-spiller først på ballen inne i feltet
    59'
    Byfuglien forsøker seg fra distanse, men keeper Kristiansen er raskt nede og holder ballen
    61'
    Hjørnespark til Hønefoss
    62'
    Tronseth er høyest inne i feltet og header ballen unna farlig område
    62'
    Spillerbytte - Hønefoss
    Inn: Lars Lafton
    Ut: Leo Olsen
    63'
    HBK evner ikke å skape noen farligheter og tempoet i spillet til hjemmelaget er helt forferdelig. Haugesund-spillerne har for øyeblikket fullstendig kontroll på kampen
    65'
    Byfuglien kommer seg til innkast nede på sin kant, men ballen blokkeres ut til innkast
    67'
    2711 tilskuere på dagens kamp
    67'
    Haugesund-spillerne opererer på cruisecontroll nå, mens HBK-spillerne triller ballen i sakte tempo
    71'
    Djurdijc fosøker seg fra skrå vinkel, men Solvoll er godt med og holder ballen
    74'
    Ny stor sjanse til gjestene og nok en gang blir HBK-spillerne lurt trill rundt! Djordijc avslutter nok en gang fra god posisjon, men ballen går like over målet til Solvoll
    76'
    Hagen er nok en gang først på ballen og får headet den ut fra boksen
    77'
    Gjestene fra Haugesund har full kontroll og HBK-spillerne blir mer og mer oppgitt over at de ikke evner å skape noe som helst foran gjestenes keeper
    82'
    Frispark til HBK i god posisjon etter at Obiefule blir lagt i bakken av Jakob Sørensen
    83'
    Byfuglien slår frisparket i lav høyde og keeper har ingen problemer med å plukke ballen. Elendig utnyttet av HBK!
    83'
    For n`te gang mister Obiefule ballen på midtbanen for HBK. Spilleren som kom fra Lyn før årets sesong har hatt en mildt sagt elendig kamp
    86'
    Inn: Lennart Steffensen
    Ut: Alexander Groven
    87'
    Kampen er i ferd med å ebbe ut nå og gjestene har full kontroll, slik de har hatt omtrent i hele kampen
    88'
    Kamal Saaliti
    Saaliti får gult kort for munnbruk. HBK-spissen har stort sett vært oppgitt og frustrert gjennom hele kampen og har flere ganger uttrykt misnøye med dagens dommer
    90'
    HBK har ballen mye nå, men klarer ikke å skape noen farligheter inne i Haugesund-boksen
    90'+1
    Gigantsjanse på slutten for Haugesund. Mæland får stå hele alene på 16-meteren, men blåser ballen høyt over målet. Der burde kampen vært punktert
    90'+3
    90'+3
    0-2 til Haugesund i det som etterhvert ble en fullt fortjent seier til bortelaget. HBK-spillerne hadde elendig tempo både med og uten ball, mens gjestene fra Haugesund til tider viste glimrende fotball ute på kunstgresset i Hønefoss